Fogynak a VGA-gyártók, a szoftver tudja, ki a bűnöző

Hirdetés

VGA-gyártó csőd, VR IMAX, procipletykák

A fekete pénteki őrület a karácsonyi vásárlási lázat idézi, de lesznek olyan gyártók, akik ezt az ünnepi rohanást már nem érik meg. Ilyen például a nagymúltú, korábban minőségi GeForce kártyáiról ismert Point of View, mely a héten csődöt jelentett. Kérdés, hogy a szűkülő VGA-piac szed-e további áldozatokat. Vannak viszont szerencsések: a kvantumpontokkal foglalkozó QD Vision szénája sem áll túl jól az utóbbi időben, de a Samsungnak megint vásárlási kedve támadt, ezzel pedig megmenti a vállalatot, cserébe felhasználja annak tudását az OLED alternatívájának szánt fejlesztéséhez.

Pascal GPU-s kártya már nem lesz a Point Of View kínálatában, sőt Point Of View sem lesz
Pascal GPU-s kártya már nem lesz a Point of View kínálatában, sőt Point of View sem lesz [+]

Volt mozgolódás a mindenki által számontartott nagy négyes, az Intel, a Microsoft, az AMD és az NVIDIA részéről is, ráadásul nem csak abban abban a szegmensben, ami a konzumer réteget érinti. Előbb az NVIDIA jelentette be téli játékpromócióját, majd az AMD rukkolt elő egy hasonló konstrukcióval, míg az Inteltől érdekes útitervek szivárogtak ki, amiből az új vezérlőhidak mellett a Kaby Lake utáni éráról lehet némi friss információra szert tenni. De az AMD sem maradt adós pletykákkal, ugyanis a készülő, várhatóan jövő év elején rajtoló, Zen architektúrájú chipekről is érkezett kiszivárogtatott érdekesség.

Már a 300-as sorozatú vezérlőhíd is körvonalazódik
Már a 300-as sorozatú vezérlőhíd is körvonalazódik (forrás: BenchLife) [+]

Szerverfronton viszont több minden is történt. Az Intel és az AMD is 32 magos x86 szerverprocesszorokkal készül a jövő évre, és ezekről most több információ is napvilágot látott. Addig is be kell érni az Intel két új csúcskategóriás, 22 magos Xeon központi egységével, ami most tovább gyorsult.

Mint említettük, a Microsoft sem maradt ki a hírekből, és nem meglepő módon Redmondból is "szivárgárognak" az értékes adatok. Eszerint érkezik majd egy Windows 10 frissítés, ami ARM platformon emulálja az x86-os környezetet, mely a jelek szerint ma már nem is annyira bonyolult. Szóba kerültek továbbá a kvantumszámítógépek és a Microsoft VR headsetjének minimum gépigénye is, ami meglepően alacsony.


[+]

És ha már virtuális valóság, akkor muszáj megemlíteni a kanadai IMAX-et, mely kész arra, hogy a virtuális valóságot elhozza a mozikba is.


[+]

További hardveres hírek az utolsó oldalon található videós hírösszefoglalónkban láthatóak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!