FireEye: az antivírus kevés, Snowden hibázott

Az informatikai biztonság gyorsan változó piacán az összetett megoldások jelenthetnek kielégítő védelmet. A legfontosabb a felkészültség.

Ne csak a gép, a szakértő is legyen okos!

IT café: A közelmúltban több ezer fertőzött alkalmazás került a biztonságosnak mondott App Store kínálatába, főleg kínai fejlesztőknek köszönhetően. Ezek ellen is jó a védelem, vagy hogyan kell elképzelni a mobilos megoldásokat?

Yogi Chandiramani: Pontosan, az ilyen nem várt, nem ismert esetekben is jön jól a FireEye megoldása. Azoknak az ügyfeleinknél, ahol felkerültek az adathalász programok az eszközökre, jelzett is a rendszer.

Hirdetés

IT café: Mi a helyzet az IoT eszközökkel?

Yogi Chandiramani: Szoktunk róla beszélgetni, mi is látjuk-halljuk, hogy ez egyre melegebb téma, de egyelőre nem rendelkezünk ilyen irányú, rövidtávú fejlesztési tervekkel. A kormányokat, nagyvállalatokat és az ipari felhasználókat védjük, nem a végfelhasználót. Hosszabb távon persze lesz erre is megoldás, de ez a téma még kicsit korai szerintem.

A dolgok internete (IoT) még várhat
A dolgok internete (IoT) még várhat [+]

IT café: Térjünk kicsit vissza a fenyegetettséghez, illetve az intelligens felismeréshez.

Yogi Chandiramani: Reagálni egy támadásra, letiltani adott IP címeket, stb. félmegoldás. A fenyegetettség ettől még megmarad. A legfrissebb adatokból jól látszik, hogy az utóbbi időben megnőttek az energiacégek felé irányuló támadások, melyek Szaúd-Arábiában már 15 százalékot is kitesznek. Ennek egyértelműen az olajárral van összefüggése. Gondoljunk csak bele, milyen értékes információkhoz lehet jutni egy sikeres támadással. Ebben az iparágban tehát kiemelten fontos lett a védelem. A Business Intelligence rendszerekkel összekapcsolva a védelmet még sikeresebbek lehetünk a támadók ellen. Az egyik legfontosabb, hogy az ügyfeleink fel legyenek készülve a támadásokra.

IT café: A cégvezetők összeeresztik ezt a két ágat?

Yogi Chandiramani: Egyre többen kérik tőlünk ezt a fajta segítséget. Pontos számokat nem tudok mondani, de érezhetően nő az igény. Elértük azt a pontot, hogy hajlandóak pénzt és erőforrást biztosítani, a stratégiát a védelemmel egyeztetve felépíteni a biztonságuk érdekében. Ez nagyon nagy lépés a korábbiakhoz képest. Legtöbbször úgy jönnek hozzánk, hogy szeretnék magukat megvédeni, de nem tudják hogyan, és inkább szolgáltatást vásárolnak, mint készterméket. Változik az ipar.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A titkosítás nem lehet ellenség

    A hatóságok szerint engednünk kéne, hogy szabadon hozzáférjenek elektronikus kommunikációnkhoz. A biztonsági szakértők viszont ez butaság lenne.

  • Kritikus infrastruktúrát védene a DARPA

    Szoftveres megoldást készítenek, ehhez különböző partnereket keresnek. A lépés felpörgetheti a védelmi piacot.

  • Az idei karácsony a hackereknek kedvez

    Soha ennyi intelligens eszközt nem vásároltunk még, mint a most következő karácsonyra. Ne feledkezzünk meg ezek biztonságáról!

  • A Lufthansánál járt a Skool

    A 10-12 éves lányoknak légiutas-kísérő, pilóta és repülésbiztonsági pályát is mutattak. Rendszerszemléletet és gondolkodásmódot is oktattak.

Előzmények