Facebook F8: VR kamera, vásárlásösztönzők és AI

Az lenne a legjobb, ha mindenkinek lenne internete, vagy legalább a Facebookot rendszeresen használná. Ja, és vásároljon gyorsan sokat!

Mindenki legyen online!

A Facebook terjedésének egyik legnagyobb gátja, hogy 4 milliárd embernek a mai napig nincs internete. Ez Zuckerberg szerint három dologra vezethető vissza: vannak, akiknél nincs is rá lehetőség, mások nem tudják megfizetni, és olyanok is élnek a bolygón, akikből az érdeklődés hiányzik.

Hirdetés

Az elérhetőségen segítenek majd a műholdról, napelemes repülőről szórt gigabitek, és az ígéret szerint holnap bemutatásra kerül két földi terjesztési mód is, amit szintén a Facebook fejlesztett ki teljes titokban. A megfizethetőség problémáját a korábban Internet.org, újabban pedig Free Basics névre hallgató kezdeményezés oldhatja fel, ez jelenleg 37 országban 25 millió ember számára biztosít kapcsolatot az elektronikus világgal. Hogy a fejlesztők könnyen átlássák, miképpen fog működni lebutított szolgáltatásuk, elindul a Free Basics Simulator.

Szénszálas anyagokból épül a Facebook légi internetszolgáltatása
Szénszálas anyagokból épül a Facebook légi internetszolgáltatása [+]

Nyílt forráskódúvá teszi az AI (mesterséges intelligencia) eszközeit a Facebook, bárki számára ellenőrizhetővé, használhatóvá téve a technológiát (ezt tavaly decemberben már elkezdték, csak azóta nem volt fejlesztői konferencia). Zuckerberg rámutatott, hogy a Moments alkalmazásnak megdöbbentő arcfelismerő képességei vannak, de továbbment ennél: mutatott három fotót, amelyeken az algoritmus nem csak az embereket, hanem a tárgyakat és a helyszíneket is felismerte.


[+]

Jelenleg is sok információval és alapos profillal rendelkezik felhasználóiról a Facebook. Zuckerberg még több adatot és pontosabb jellemzést szeretne, természetesen azért, hogy a felhasználói élményt tovább növelhesse. Ebben lesznek segítségére azok az eszközök, melyek a szöveget, a képeket, a videókat és a megosztott cikkeket egyaránt képesek analizálni. De van más előnye is az értelmezésnek: példaként hozta fel, hogy a bőrrák diagnosztizálására is használhatók a képanalizáló szoftverek, amik pontosabbak is lehetnek, mint a ma élő legjobb szakemberek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt