Hirdetés

Facebook-adó, HP keylogger, csúcs-VGA, bányász célhardver

Hirdetés

Gemini Lake, új VGA-k, feltekert OLED

A karácsonyi időszakot (már amennyiben a szenteste napját is ide számoljuk) megelőző héten sincs nyugalom az IT-szektorban, sőt eléggé felpaprikázott volt a hangulat több fronton is. Kisebb cicaharc alakult ki a Star Citizen fejlesztője és a Crytek között, mivel előbbi nem tartotta magát korábbi megállapodásukhoz. A HP mellényúlása ehhez képest sokkal durvább: 460 notebooktípuson "felejtettek" rajta gyárilag egy keyloggert, de mentségükre legyen mondva, a hibát már korrigálták. Az Intel is belebonyolódott a Management Engine sérülékenységét érintő sztoriba, és úgy tűnik, egyre mélyebb az árok ezen a csatatéren. Persze az AMD hasonló megoldása szintén sáros, de talán egy fokkal jobban kezelték a hibát. Ha pedig azt nézzük, hogy az Intel csökkenteni szeretné az Intel Inside marketingprogramjának költségét (legalábbis egyes források szerint), akkor az már minimum gyanús.

A Toshiba örülhet az első valódi 14 TB-os HDD-nek
A Toshiba örülhet az első valódi 14 TB-os HDD-nek [+]

Történtek azért jó dolgok is a héten. Bejelentették ugyanis minden idők legcombosabb iMac Pro gépét az Apple-nél, és végre megérkezett az első valódi 14 TB-os merevlemez, mely a Toshiba nevéhez fűződik és mellőzi a "csalós" SMR eljárást. Elrajtolt az Intel Apollo Lake utódjának számító Gemini Lake platform is, és feltűnt a titokzatos Fenghuang Raven SoC is az AMD oldaláról.

Minden idők legdurvább iMac Pro masinája
Minden idők legdurvább iMac Pro masinája [+]

Nem telhet el hét bányászat nélkül, így az utóbbi napokra is jutott pár célhardver, ami ezt a területet szolgálja ki. Az Inno3D egy "VGA"-t hozott P104-alapokon, míg a Manli készre szerelt bányagéppel próbálja a vásárlókat csábítani. A sok bányász grafikus kártya mellett szerencsére igazi VGA is felbukkant: ezúttal a Colorful egy valódi felsőkategóriás kártyát hozott, egy olyan GTX 1080 Ti-t, ami állítólag az EVGA verhetetlennek tűnő K|ngp|n kártyáját is lealázza.

Gyári tuningban mindent ver a Colorful iGame GTX 1080 Ti Kudan
Gyári tuningban mindent ver a Colorful iGame GTX 1080 Ti Kudan [+]

Izgalmas jövő rajzolódik ki a szórakoztatóelektronikai iparágon belül a megjelenítés terén. Jövőre állítólag jöhetnek a feltekerhető OLED panelek, valamint az a hír járja, hogy a 8K-s QLED tévére sem kell már sokáig várni. A projektoroknál is lesz újítás, a Texas Instruments ugyanis elkészült legújabb DMD-ivel, amelyek elhozzák a 4K felbontást a kompakt és ultrakompakt vetítőkbe is. Emellett úgy tűnik, hogy a HDR kijelzők terén tapasztalható kavarodás is a múlt homályába veszhet, hála a VESA DisplayHDR specifikációjának.

Feltekerhető OLED: hamarosan valóság lehet?
Feltekerhető OLED: hamarosan valóság lehet? [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!