Egyre ügyesebbek a robotok, szívat a Microsoft

Hirdetés

Ryzen 5, Portal ház, fura Intel Cannon Lake, 8K

Egyesek már azt gondolták, végre lecsengett az AMD Ryzen processzorával kapcsolatos őrület, nos nekik biztosan nem volt igazuk. Az AMD nem hagyja elveszni a lendületet, így a felsőkategóriás Ryzen 7 után most előkapták a fiókból a mainstream felhasználóknak szánt Ryzen 5 családot. Egyelőre csak "paper lauch" történt, azaz papíron minden fontosabb adatot elárultak, de az árusításra még egy picit várni kell. Mindenesetre már ez is elegendő volt, hogy újra felkorbácsolja a két rajongótábor kedélyeit.


[+]

Eközben az alaplapgyártók is nyomulnak, van is miért, ugyanis jelentős elmaradásaik vannak. Ezt a Gigabyte-nál is érezhették, mivel már a megjelenés előtt elárulták, hogy mit fog tudni saját Mini-ITX méretű AM4 alaplapjuk. Eközben a Microsoft is beindította a fűnyírót, és letiltott minden frissítést azokon a Windows 7 és 8 rendszereken, amelyek alatt a legújabb generációs AMD vagy Intel CPU, azaz Ryzen vagy Kaby Lake dolgozik. Valószínűleg, sőt több mint biztos, hogy ez a tiltás az Intel érkező, Cannon Lake processzorára is vonatkozni fog, amiről egyébként igen furcsa információk kerültek napvilágra.

Az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti startja is érezhető hullámokat generált a héten, ugyanis tuningrekordot is sikerült felállítani az új VGA-val. Emellett összeszedtük azt is, hogy mely gyártók kínálatában kaphatók már az új kártyák, és próbáltunk arról is képet adni, hogy milyen egyedi és tuningos megoldásokkal rukkolnak elő az egyes partnerek. Termékekből amúgy szép számmal érkeztek érdekességek, melyekre érdemes egy pillantást vetni. Ezek közül kiemelnénk a BitFenix házát, ami a Valve-féle Portal című népszerű játékból merít ihletet, a Dell "kvázi HDR-képes" monitorjait, a Corsair K63 kompakt mechanikus billentyűzetet, illetve a HyperX legújabb fejhallgatóját.


[+]

A múlt héten írtunk arról, hogy a fényképezőgépek piaca merő szenvedés, aminek több tavaly óta tartó fejlesztés is áldozatul esett már. Ehhez képest az évek óta tengődő 4/3-os rendszer élő és támogatott rendszernek minősült, egészen mostanáig, így ezzel is lezárult egy korszak a digitális fényképezésben. Egyébként nem csak a fotós piac az egyetlen, ami kihívásokkal küzd, a tabletpiac sem remekel, ezt pedig a legújabb statisztikák is megerősítik.

Úgy tűnik, hogy sebei nyalogatása helyett inkább előre menekül az Olympus, ahol a pletykák szerint már a 8K felbontásra koncentrálnak. Arra a 8K-ra, ami még a szakértő szerint is legfeljebb csigatempóval fog elterjedni. A 8K szekerét állítólag a kínaiak fogják megtolni, amiben van némi ráció, ha azt nézzük, hogy jelenleg a 4K-s készülékek is Kínában fogynak messze a legjobban.


[+]

Újításokból azonban nincs hiány házimozi, szórakoztatóelektronika terén. A Samsung például egy egészen új koncepcióval kísérletezik hamarosan élesben: az átfesthető kávájú televízióval. A Sonynak sem kell messze mennie, ha valami újat akar villantani, így ők a kijelzőbe épített hangszórót nyomják, és az első ilyen készülékek ára is kiderült mára. Ha valaki még ennél is valami egyedibbre vágyik, annak az Artisan Fidelity által átdolgozott, tűzvörös, nemes anyagokból készült lemezjátszót ajánljuk figyelmébe. Ha nem szeretnénk egy komolyabb autó árát elkölteni zenehallgatásra, de eléggé kitömött hipszternek érezzük magunkat, akkor a Pioneer XDP-30R hordozható zenelejátszóját vegyük meg inkább.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt