BKK botrány, hamis Ryzen, visszatért a Google Glass

Hamis Ryzenek, vizes SSD, változó Intel stratégia

A forróság kellős közepén is rendületlenül dolgoznak a vállalatok, ami érthető, hiszen mindig van mit fejleszteni, javítani. Példának okáért az ASUS gyorsan reagált az X299 vezérlőhídra épülő Rampage VI Apex alaplap hűtését érintő kritikára, és megoldották a melegedéssel kapcsolatos problémát, sőt a javított verziót ellenőriztették a hibát bejelentő, tuningos körökben ismert és elismert Der8auernek is. Az ASUS egyébként új termékekkel is megörvendeztette a rajongóit, vásárlóit, ugyanis AM4-es foglalatra érkezik a Crosshair VI Hero után az Extreme kiadás, ami még eggyel magasabb szintet képvisel az AMD X370-es vezérlőhíddal szerelt alaplapok között. De nem csak az alaplapok körül forogtak a tajvani gyártó gondolatai, hanem monitorból is hoztak egy új modellt, a 4K és FreeSync párosban rejlő potenciált kiaknázó VP28UQG-t.

ASUS Crosshair VI Extreme
ASUS Crosshair VI Extreme [+]

Monitorból egyébként nem ez volt az egyetlen újdonság a héten, ugyanis az LG végre elkezdte szállítani a valódi HDR megjelenítésre képes 32UD99-W kijelzőt, amit már több mint fél éve vár a piac. Eközben a BenQ egy fotósoknak, képszerkesztőknek fejlesztett kijelzővel rukkolt elő, mely több szempontból is ígéretes, noha az ennél a modellnél beharangozott HDR10 támogatás minden bizonnyal nem valódi HDR képességet takar.

A januári CES óta várjuk az LG HDR monitorját
A januári CES óta várjuk az LG HDR monitorját [+]

Nem maradtunk SSD nélkül sem, igaz ezen a téren túl nagy izgalmak azért nem voltak, ha azt nézzük, hogy csak a kínai Colorful mutatott be három gazdaságosnak nevezett tárolót, igaz ezek legalább nem egy kaptafára épültek. Ami viszont az SSD-k kapcsán nem maradhat ki az összefoglalóból, az az Alphacool kibővített M.2 SSD-hűtési megoldásai, amiben most már vízhűtő blokk is szerepel.

Kibővült az Alphacool HDX SSD-hűtők sorozata
Kibővült az Alphacool HDX SSD-hűtők sorozata [+]

Processzorok terén nagy volt a pezsgés, legalábbis az aktuális időszakot elnézve biztosan. Először az Amazon oldalán megrendelt és kiszállított, "hamisított" AMD Ryzen processzorok kavarták fel az állóvizet, majd ezt követően a Microsoft és az Intel páros tett róla, hogy magukra haragítsák a Clover Trail tulajdonosokat a Windows 10 támogatás megszűnésének belengetésével, amit aztán később egy megpróbáltunk kicsit más megvilágításba helyezni.

Ez vár az Intel Clover Trail tulajdonosokra
Ez vár az Intel Clover Trail tulajdonosokra [+]

Majd érkezett hír az új steppinges kétmagos Kably Lake-ről, az Intel felgyorsított IGP-fejlesztési stratégiájáról, és végezetül ne feledjük el a Coffe Lake processzorok szivárgó specifikációját, valamint azt sem, hogy változhat a nagyon sok magos Skylake-X processzorok TDP-je az AMD Threadripper miatt.

Nem minden Ryzen, ami annak látszik
Nem minden Ryzen, ami annak látszik [+]

A szokványosnak mondható termékbejelentéseken túl más dolgok is történtek a hardvervilágban az elmúlt napokban. Első körben megérkezett a Gartner jelentése a PC-eladásokról, melyből továbbra sem látszik a javuló tendencia, de a gyártók közti erősorrend viszont több ponton is változott. Messzemenő következtetést ebből azért nem érdemes levonni, hiszen ez a felmérés nem mutatja, hogy a komponensekből összerakott gépek piaca mekkora. Az viszont látható, hogy a szektorban azért van mozgolódás, például van olyan, aki szemet vetett a Corsairre, míg a Razer az okostelefonos üzletág felé kacsintgat, persze gamer szemüvegben, de említhető a Microsoft sok xboxos stratégiája is, ami szintén hatással lehet a PC-piacra. Végezetül megemlítenénk az AMD RX Vega budapesti bemutatóját, aminek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!