BKK botrány, hamis Ryzen, visszatért a Google Glass

BKK-botrány, ISS-séta, magyar robotépítők sikere

Meglehetősen cinikus stílusban jelentette be Budapest főpolgármester-helyettese, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKK online értékesítési rendszerét fejlesztő-üzemeltető T-Systems, hogy hálásak a hibák feltáróinak, akár jó-, akár rossz szándék vezérelte őket. Percekkel később azt is elárulták, egy esetben biztosan feljelentést tesznek, de számos más esetben is mérlegelik ennek lehetőségét.


(forrás: A BKK online értékesítési rendszere tesztelhető sem volt az élesítéskor)

Megkérdeztünk etikus hackereket és IT biztonsági szakembereket az elkészült rendszerről és a BKK kommunikációjáról is, elég lesújtó véleményen voltak. Volt, aki a gyerekeihez hasonlította a megszólalókat, de abban minden válaszadó egyetértett, hogy alaposan elszúrták az indulást.

Egy kínai plázában férfimegőrzőt rendszeresítettek: amíg a pár egyik tagja vásárol, a másik nyugodtan kockulhat egy üvegkalitkában. Most még ingyen van, később fizetős lesz a szolgáltatás. Az USA átszervezné kibervédelmét, kettéválaszthatják a nemzetbiztonsági- és a kibervédelmi hivatalt. A felhőben nem turkálhatnak viszont az amerikai határőrök, sőt az Egyesült Államok a laptoptilalmat is felfüggesztette.


(forrás: Vásárláskor a feleség leadhatja a férjét a megőrzőbe)

A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte az amerikai robotépítő verseny fődíját, még a Fehér Házba is bejutottak. A 162 másik csapatot legyőző magyarok: Fey Mihály, Hervay Bence, Kurucz Márton, Martinák Zalán, Molnár-Sáska Zsófia, Umann Dávid. A csapat mentora Karsai Zsuzsa műhelyvezető, a segítőtanár Koren Balázs.

Az Európai Űrügynökség útjára engedte Lisa Pathfinder nevű műholdját, a Japán Űrkutatási Ügynökség nyilvánosságra hozta az űrhajós labdakamera első felvételeit, a Google Street View pedig megnyitotta a Nemzetközi Űrállomás mind a 15 moduljának 360° felvételeit, bárki által szabadon bejárhatóvá téve a területet.

A cégkapus regisztrációk továbbra is tesztelési (béta) állapotban működnek, hiába járt le a hivatalos tesztidőszak. Ez kérdéseket vetett fel, melyeket nem voltunk restek fel is tenni a fejlesztőket, akik válaszoltak is. Kiderült, hogy a határidő nem is olyan szoros, ezt egyértelműbbé is tették az oldalon.


(forrás: Ipari változatban tért vissza a Google Glass)

Ahogy arról korábban már felröppentek a pletykák, visszatért a Google Glass, csak most ipari változatban. A kamera maradt, változás viszont, hogy rögzítés közben kötelező jelleggel világít egy erős, piros LED.

Egy hacker közel 7,5 millió dollár értékben szerzett ethereumot az egyik kereskedő tőkeemelési akciójába belekontárkodva. Sokakban felmerült a belsős munka ötlete is, de a Coindash azt állítja, semmi közük hozzá. Dolgoznak a kártérítés módjának kitalálásán. Az ethereum speciális blokkláncot használ, ami felkeltette a nagyvállalatok érdeklődését is. Februárban megalakult az Enterprise Ethereum Alliance, amihez a héten 34 új vállalat csatlakozott, többek között a Cisco és az OTP is.


(forrás: Szexuális kiegészítőkkel szinkronizál a Pornhub) [+]

A Pornhub szexuális kiegészítőkkel szinkronizáló interaktív videókkal bővítette ingyenes kínálatát, Elon Musk pedig a mesterséges intelligencia szabályozását sürgeti. Az Europol és a társhatóságok lelőttek a darkweb legnagyobbjai közül kettőt, az AlphaBay-t és a Hansát.

Az Európai Unió adatvédelmi előírásait tovább szigorítaná az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága: csak az adatok törlését tartják elfogadhatónak, az anonimizált kezelés sem lenne rendben a szerződéses jogviszony megszűnését követően.

-szp-, Daywalker