Bezár a Picasa, bajban a hazai Uber, annyi lehet a 3D tévéknek

Blogoló: Acer, Fujitsu

Három-három bejegyzéssel bővült az elmúlt hetekben az Acer és a Fujitsu blog. Az Acertől először egy nagyon érdekes tabletet, az Aspire Switch 12 S-t láttuk vendégül. Ez a Full HD felbontású, 12,5 hüvelykes készülék a Surface Pro babérjaira tör, szíve Skylake-alapú Core m, ami mellé 4 vagy 8 GB memóriát és 128 vagy 256 GB-os SSD-t tesznek, amivel már notebookszintű teljesítményre képes. Hűtése passzív, gépháza mindössze 7,85 mm vastag, a vele kapcsolatos tapasztalataink pedig itt olvashatóak.

Vendégül láttunk egy G-Sync képes monitort is a Predator szériából. Az XB271HU ugyan jó nagy darab, 27 hüvelykes, de az Acer gamer monitorai között így is a legkisebbnek mondható. Kijelzőpanelje AHVA technológiás, WQHD, vagyis 2560x1440 pixel felbontású, és akár 144 hertzes képfrissítést is tud a megfelelő GeForce-szal meghajtva. Mi egy kalibrálás után GeForce GTX 980 Ti-vel próbáltuk ki, és nagyszerűen tette a dolgát.

Végül, de nem utolsósorban megismerkedtünk az új Aspire Nitro notebookkal. A Predator laptopok színre lépésével az eredendően prémium multimédiásnak szánt Nitrónak továbbá nem kell teljes értékű gamer szerepet betöltenie, és bizony a zenés, filmes funkció sokkal jobban illik is hozzá. Hardverben természetesen a mobil Skylake platform jelenti a fő újdonságot. Továbbra is a Black Edition lesz majd a Nitro család csúcsa, ráadásul ez csúcsfelszereltség mellett GTX 960M grafikus alrendszert, vörös díszkivilágítást és PCI Express x4 csatolós NVMe SSD-t, illetve USB 3.1 Type-C csatlakozót is kap.


[+]

A Fujitsu blogban folytattuk az Esprimo D-vel elkezdett, asztali számítógépeket bemutató mini sorozatunkat. Terítékre került az Esprimo A525-L, ami a japán gyártó egyetlen AMD processzorosa az Esprimók között. A Futro vékony kliens szellős házat és AMD G sorozatos rendszerchipet kapott, így szellőzése passzívan, ventilátor nélkül is megoldható. Teljesítménye nem eget rengető, de alapvető irodai feladatok ellátásához éppen elegendő.

Az Esprimo P családba kétféle méretű torony tartozik, melyeket mostmár 65 wattos TDP fogyasztási értékkel bíró Skylake processzorokkal is megvehetünk. A fejlettebb változatokba akár M.2 foglalatos SSD is tehető, többségük támogatja a vállalati, távoli menedzselésnél nagyon hasznos vPro technológiát. Mint minden más Esprimo modellnél, itt is kiemelt szerepet kapott az energiatakarékosság, így az Esprimo P számítógépek rendelhetőek magas, 90% fölötti hatásfokkal működő tápokkal is.

Beszámoltunk néhány érdekes Fujitsu akcióról is. Akik a stabil belépőszintű Lifebook A514 notebookban gondolkodnak, azok most kettő helyett három év garanciát kaphatnak többféle, akár 256 GB-os SSD-vel szerelt modellre is. A kicsike Esprimo Q520 asztali gép is beszerezhető SSD-vel és akár 3 GHz fölé felpörgő, négymagos processzorral. A kiskereskedőknek szintén érdemes szétnéznie Fujitsu témában a hivatalos partnereknél, mert őket is várja néhány kellemes meglepetés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!