2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Annyi a BCLK tuningnak, megbízhatatlan a Seagate, fizet az Apple

Durva fotomasinát mutatott a Canon, plusz pénz az informatika oktatásnak az USA-ban.

Hirdetés

Vége a BLCK tuningnak, AMD és Sony termékáradat

Szolgálati közleménnyel kezdjük szokásos heti összefoglalónkat. Nemrégiben hírül adtuk, hogy már készülünk a tavaszi Veletech kiállításra, ami az utóbbi rendezvényekkel ellentétben nem a PlayIT-tel közös, hanem egy önálló, saját rendezésű esemény lesz jóval kedvezőbb belépőjegyárakkal a már jól ismert Millenárison. Az ezzel kapcsolatos információkat egy külön anyagban foglaltuk össze, így aki lemaradt róla, de nem akar kimaradni, az most pótolhatja! Ezzel kapcsolatos másik hírünk is: elindult a nevezés a Veletech Moddingverseny! A házak átalakításában járatos és a versenyre nevezni kívánó modderek számára minden fontos információ megtalálható a versenykiírásban!

És akkor most térjünk át az IT, a házimozi és a fotós világ elmúlt napokban történt fontosabb eseményeire! Kiemelnénk a Sonyt, mint a hét legaktívabb hírforrását. A cég több termékkategóriában jelentett be újdonságokat, így a fényképezőgépek között az a6000 utódját, az a6300-as modellt üdvözölhettük számos E-bajonettes új objektív társaságában.

Házimozifronton is újítottak, méghozzá egy mélynyomóval kiegészített soundbarral, a HT-NT5-tel, valamint megmutatták, hogy milyen lesz és mit fog tudni tavasszal megjelenő, 4K HDR jelek kezelésére is képes házimozis rádióerősítőjük.

Ezzel nincs vége a sornak, mivel a japán vállalat SSD-ket is bejelentett, egészen pontosan a hírek szerint elérhetővé teszi az eddig csak a szigetországban létező SLW-M szériát. Ha már a tárolóknál járunk, ne feledkezzünk meg a Seagate-ről sem. Elképzelhető, hogy a cégnek bíróság előtt kell felelnie megbízhatatlan HDD-i miatt; az ügy már odáig fajult, hogy a felhasználóknál is kiverte a biztosítékot.

A másik igen termelékeny hírforrásnak az AMD bizonyult a héten. Először bemutatták a világon elsőként hardveres virtualizációt kínáló AMD FirePro gyorsítókat, nem sokkal később pedig az asztali termékflotta újdonságait leplezték le, melyek közt alaplapok, processzorok és hűtők is szerepelnek. Végül a gyártó Star Wars Battlefront promóciójának kiegészítésének híre futott be, majd később egy hotfix meghajtót tettek elérhetővé az NVIDIA-val egyidőben.

Az Intel sem maradt ki a szórásból; bemutatták, hogyan használnák az AVX2-t a geometria-kivágás gyorsítására, másrészt úgy tűnik, hogy alaplapgyártó partnereit is kezelésbe vették egy kicsit, miután azok nemrégiben elkezdték engedélyezni alaplapjaikban a BCLK-val való tuningot. Bár arra nincs közvetlen bizonyíték, hogy az Intel bármire is kötelezte volna a gyártókat, de valószínűleg nem véletlen, hogy az ezzel kapcsolatos kiskapuk nagyon gyorsan elkezdtek bezárulni.

További PROHARDVER! hírek a videós összefoglalóban, az utolsó oldalon láthatók!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.