Alkalmazások androidos tabletekre - V. rész

Waze, Google Maps

Waze

Nem kifejezetten táblagépekre készült a népszerű közösségi navigációs szoftver, de az okostelefonok mellett mostanra tablet kompatibilis is lett. Pár dologgal fontos tisztában lenni: Ez egy ingyenes, GPS-t ÉS internet hozzáférést igénylő alkalmazás, ami olyan eszközökre is települ, melyek nem tartalmaznak SIM kártyát illetve mobilnet elérhetőséget, de Wi-Fi moduljuk van. Tehát, hiába van GPS a tabletünkben, ha nincs mellette aktív internet elérés, akkor navigálni sem fogunk tudni vele.

Waze

Menüelemek, és térkép madárperspektívából

Waze

A Waze opciói

Az alkalmazás rövid időn belül az egyik legnépszerűbb navigációs program lett, ami annál több és pontosabb információval tud szolgálni, minél többen használják. Ha el akarjuk kerülni a baleseteket, dugókat, mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát, de alapvetően inkább okostelefonon érdemes kísérletezni vele. A Waze sikere természetesen a nagyok figyelmét sem kerülte el, és némi harc után végül a Google vásárolta fel, miután az apró izraeli stúdió elutasította a Facebook ajánlatát.

Waze – Google Play letöltés (Android 2.2 vagy újabb)

Google Maps és Street View

Google Maps

A világ legnépszerűbb műholdas térképszolgáltatása is a Google-hoz kötődik

A Google Maps tulajdonképpen egy csomag része, melyhez a Waze pluszként fog csatlakozni. A csomag tartalma:

Google Stree View

A Street View segítségével virtuálisan egész városokat barangolhatunk be, de az adatforgalomra azért figyeljünk

A Google Maps a világ legfejlettebb és legpontosabb online térképe, ami mára szinte minden országról nagyon pontos képet ad. A Street View szolgáltatás azonban nem jut el mindenhova, kisebb városok, lezárt vagy megközelíthetetlen helyek kimaradnak. A Google térképcsomagja az Android rendszerek részeként eleve telepítve van, de aki esetleg eltávolította volna, természetesen utólag is telepítheti.

Google Maps (Térkép) – Google Play letöltés (Eszköztől függ)

Azóta történt

Előzmények