Alkalmazások androidos tabletekre - III. rész

SwiftKey

A vírusvédelmi programokat leszámítva általában az az elfogadott Android platformon, hogy egy programot egy adott e-mail címhez licencelünk, és egyszeri díjat fizetünk. Így nem csoda, hogy némi zúgolódást váltott ki az, amikor a SwiftKey-t fejlesztő cég kitalálta, hogy a külön táblagépes verziót megszüntetve létrehoz egy olyan változatot, ami az eddigi kettőt egyesíti, és ezért újra pénzt kér. Mentségükre legyen mondva, hogy nem volt kötelező megvenni, akik a táblagépes verzióval rendelkeztek, használhatták továbbra is azt, és kapott frissítéseket is.

A régi verzió, érdemes megfigyelni az elrendezést is, mert vannak strukturális változások
A régi verzió, érdemes megfigyelni az elrendezést is, mert vannak strukturális változások

Korábban többet nyomott nálam a latban, hogy minél inkább hasonlítson a billentyűzet egy magyar kiosztású verzióra, így egy picit alábecsültem a SwiftKey-t, és sokáig helyette a Swype-ot használtam. A helyzet azonban az, hogy a SwiftKey-jel annak ellenére lehet gyorsabban írni, hogy ékezetes billentyűk csak közvetetten érhetőek el. Ennek oka az, hogy a szoftver három javaslatot tesz minden egyes begépelt szavam után a következő megjósolására, és általában igen jó hatékonysággal teszi. A siker titka, hogy remekül tanul a korábbi üzeneteimből, levelezéseimből, figyeli a szófordulataimat, elemzi a mondatokat.

Az alapértelmezett téma és az új elrendezés
Az alapértelmezett téma és az új elrendezés

Használja a felhő technológiát (ezt egyébként a Swype is), szótárakat tölt le, itt is jelen van a Flow, azaz az ujjhúzással való szövegbevitel, és nagyjából minden, ami a másik nagy konkurensnél.

Használati statisztikák: mindent elmond a hatékonyságról
Használati statisztikák: mindent elmond a hatékonyságról

A billentyűzetnek több elrendezése van, a teljesen (szerintem ez a legjobb táblagépen), a hüvelykujjason és a kompakton túl az úgynevezett dokkelhagyást is választhatjuk, aminek segítségével a képernyőn bárhova áthelyezhetjük a klaviatúrát, sőt akár át is méretezhetjük azt.

A kedvenc témám és az opciós menü
A kedvenc témám és az opciós menü

A beállításokat alul az 123 és a smiley gomb közötti SwiftKey emblémát tartalmazó gombbal csalogathatjuk elő. Érdemes még megemlíteni, hogy a Google Play áruházban a legjobb fizetős kategóriában az első helyezett több mint 1 millió letöltéssel, a Swype pedig a hetedik 500 000+ vásárlóval.

Itt is van lehetőség próbára, egy hónap erejéig.

SwiftKey Keyboard Google Play letöltés (Android 2.2-től kezdődően)

AnySoftKeyboard

Még hosszú í is van
Még hosszú í is van

Akinek ingyenes, és magyar ékezetes teljes értékű billentyűzetre van szüksége, érdemes egy próbát tennie az idehaza is egyre népszerűbb AnySoftKeyboard alkalmazással, amit külön letölthető magyar AnySoftKeyboard telepítésével tehetünk hazai kiosztásúvá. Fontos tudni, hogy előbb telepíteni kell az első linken szereplő billentyűzetet, majd csak ezután a magyar változatot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények