Acer napok, elfogy az XP, búcsúzik az Xbox 360

Hirdetés

Frissül a MacBook, megy az Xbox 360, jön a WD Gold

Igen tarka hetet zártunk a hírek tekintetében. Volt szinte mindenféle bejelentés, de a piacot ezek maximum közepes mértékben rázták meg. Kezdésnek a hét talán legfontosabb híre: az Intel hivatalosan is felvázolta, hogy mi várható az év második felében érkező Apollo Lake platformtól. A vállalat eredeti anyaga igen felületes volt, így utánaérdeklődtünk a specifikációknak az OEM csatornákon keresztül, aminek hála a hét utolsó napjára némi extra adattal is tudtunk szolgálni. Ennél is fontosabb, hogy az Apollo Lake platform esetében visszatérhet a gyári terméktámogatás, aminek a hiánya a Cherry Trail platformra némileg rányomta a bélyegét.

Az Intelnél maradva kifejezetten érdekes lehet az a Compute Stick prototípus, amelybe egy RealSense kamera került. Ez a konstrukció inkább a partnereknek szól, annak ellenére, hogy tényleges termék lesz belőle, viszont az Intel így szeretné ösztönözni az OEM-eket a hasonló ötletek megvalósítására.


Apple 12 hüvelykes MacBook

Az Apple sem pihent a héten, mivel bejelentették a MacBookok frissítését. A legtöbb gép csak minimum 8 GB rendszermemóriát kapott, így nagy változás nem lesz, de a 12 hüvelykes MacBook belül teljesen megújult. Szintén az Apple háza tájáról érkeztek különböző szabadalmi bemutatók. Ezek közül az egyik a tapipadon szimulálható felületekre, míg a másik az iPhone 7 esetleges optikai zoomjára vonatkozik.


NVIDIA Quadro M2000

Az NVIDIA is aktiválta magát a hétre, és bemutatták a Quadro M2000-et, amely végre leváltja a mára túlkorosnak számító K2000-es modellt. Bár csak közvetve kapcsolódik az NVIDIA-hoz, de a Zotac is bedobott a VGA-piacra egy érdekes fejlesztést. Ez egy olyan GeForce GT 710-es grafikus kártya, amely x1-es PCI Express csatolóval rendelkezik.

Az AMD háza táján is történtek érdekességek. Többek között megemlíthető, hogy nyílt forráskódú lett a CodeXL, aminek meg is jelent a 2.0-s verziója, de kiszivárgott a VGA-kra vonatkozó asztali útiterv is. Ennél lényegesebb bejelentés volt, hogy az AMD és a THATIC létrehozott egy vegyesvállalatot, amely a kínai HPC-piacot fogja kiszolgálni, megkerülve az Egyesült Államok erre vonatkozó korlátozását.

Microsoft Xbox 360 - szép volt, de ennyi volt
Microsoft Xbox 360 - szép volt, de ennyi volt [+]

A konzolok piacán megérkeztek az első értékelhető pletykák az új PlayStation 4 verzióról, amely állítólag a Neo kódnevet viseli, és elsődlegesen az IGP-t erősíti meg. A Microsoft ezzel szemben az Xbox 360 gyártásának leállítását jelentette be, ezzel is az Xbox One-ra terelve a potenciális vásárlókat.

GoPro Odyssey
GoPro Odyssey

A vegyes hírek szempontjából a HDD-piacon a Western Digital újított, mégpedig a WD Gold termékcsaláddal, amely a WD Re sorozatot fogja leváltani. Mindemellett volt a héten Huawei VR bejelentés, és megemlékezhetünk a dizájnos Dlodlo Glass V1 VR eszközről, ahogy a GoPro VR-piac felé való nézelődése is kiemelhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!