Acer napok, elfogy az XP, búcsúzik az Xbox 360

Hirdetés

Blogoló: Acer, Fujitsu

A Predator Z650 után ismét egy vörös-fekete, elsősorban játékosokat célzó „vetítőt” vettünk szemügyre az Acer blogban. A Predator Z850-nek több különlegessége is van, vaskos 6000 eurós ára mellett: ultrarövid vetítési távolságú, alig több mint fél méterről képes 120 hüvelykes (300 cm) átlójú képet produkálni. A DLP technológiás berendezés lézeres fényforrást kapott, aminek élettartama eléri a 30 000 órát, maximális fényárama pedig 3000 ANSI lumen, kontrasztaránya 10 000:1. A projektorral kapcsolatos további részletek az Acer blogban olvashatóak.

Megismerkedtünk az Acer új, F notebookcsaládjának első modelljével. A 15,6 hüvelykes Aspire F15 egy picivel az alsó kategóriás E5 fölé sorolható be, alapvetően azonos bázisra építkezik a két modell. A különbség az, hogy az F15 csuklótámasza és billentyűzetének kerete nem egyszerű műanyagból, hanem fémből készül majd. A többi részlet változatlan, megkapjuk az érdekesen érdesre textúrázott fenéklemezt, az alacsony fogyasztású, 15 wattos Core i processzorokat, a GeForce 920M vagy 940M opcionális grafikus alrendszert és a HD vagy Full HD felbontású, TN paneles kijelzőket is.

A napokban tartja New York városában éves nagy bemutatóját az Acer, melyen ezúttal is rengeteg friss és jövőbe mutató termékről lebbentik fel a fátylat. Idén is a helyszínen van tudósítónk, aki folyamatában számol be a látottakról. A megnyitón elsőként egy teljesen új eszközt, a kerékpárosoknak szánt Xplova X5-öt mutatták be. Ez a formailag leginkább kézi GPS vevőre emlékeztető eszköz egy apró számítógépet és nagylátószögű akciókamerát ötvöz, vízálló és GPS is van benne. Erős fényben is jól olvasható transzflektív kijelzőt kapott, akár okostelefonnal is tud kommunikálni. Ezután az új Liquid telefonok és okos karpereceket ismerhettük meg. A többi érdekesség sem várat magára, folyamatosan frissítjük az Acer blogot, amint valamelyikről információhoz jutunk.

Egyre komolyabb és nagyobb számítógépekkel foglalkozunk a Fujitsu blogban. Bemutattuk közelebbről a Celsius munkaállomások családjának legnagyobb toronyformátumú tagját, az R940-et. A masinába két processzorfoglalattal akár 36 processzormagot is belesűríthetünk 512 GB memória és akár egy tucat merevlemez (vagy SSD) társaságában. A maximálisan elérhető, 1300 wattos táp akkor sem jön zavarba, ha a combos CPU-k mellé még személyi szuperszámítógépes NVIDIA Tesla, vagy Intel Xeon Phi bővítőket is szerelünk.


(forrás: Ace Magazine) [+]

Akinek pedig ez is kevés lenne, végigböngészheti a PRIMERGY szerverek családját, ami éppen most újult meg Broadwell-EP architektúrás processzorokkal. A Németországban, Augsburgban tervezett és épített erőgépek kínálata kétprocesszoros tornyokkal indít, tehát onnan, ahol a Celsius R940 munkaállomás is található. Innen viszont jönnek a különböző magasságú fiókos megoldások, majd a blade szerverek és végül a scale-out rendszerek, amik már beépített vízhűtést is kaphatnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!