2013. május 20., hétfő

(#18151) kpal válasza And (#18150) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Akkor próbálok kicsit jobban fogalmazni ;) : Akár REPEATER-ként is üzemeltethető, azaz fel tud csatlakozni meglévő Wifi hálózatra és azt (akár más néven) tovább szórni.

(#18152) Immy válasza kpal (#18151) üzenetére

Immy
(senior tag)

A legtöbb 3rd party firmware támogatja ezt a módot. Szóval keress olyan routert, amire lehet rakni OpenWrt, DD-Wrt vagy Tomato firmware-t.
pl.: linksys wrt54-gl

Mail!

(#18153) kpal válasza Immy (#18152) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Ez jó [link] ha jól tudom erre is lehet rakni,vagy nem ?

[ Szerkesztve ]

(#18154) Zozoka73 válasza Immy (#18152) üzenetére

Zozoka73
(fanatikus tag)

Ebben a témában kutatva mi a vélemény a már itt is felhozott TP-LINK TL-WR743ND routerről, amely a leírás alapján megfelelhet kpal céljainak is? :)

(#18155) mezis válasza kpal (#18153) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Antennának jó lesz az a két db, hosszabbítani, vagy nagyobb nyereségűre cserélni nem kell ?

mezis

(#18156) kpal válasza mezis (#18155) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Nem akarnám szerintem jó így is .

[ Szerkesztve ]

(#18157) mezis válasza kpal (#18156) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Amit linkeltél, olvasd végig, a vége felé pontosan azt írják le, hogyan kell a dd-wrt-t felrakni.

mezis

(#18158) kpal válasza mezis (#18157) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Ok, és van rajta USB is külső HDD-nek is az olcsóbbakon nem nagyon látni ilyet.

(#18159) gabe96

gabe96
(senior tag)

Sziasztok!
valaki el tudja nekem magyarázni, hogy mi az a bridge mode TP-link wifi-s eszközöknél?

(#18160) Immy válasza Zozoka73 (#18154) üzenetére

Immy
(senior tag)

Inkább 741ND, mert 743-ra állítólag macerásabb 3rd party firmware-t rakni. De ez nem saját tapasztalat.

Mail!

(#18161) mezis válasza Immy (#18160) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Üdv.!

Most olvastam végig egy dd-wrt töltést:
("Töltsük le mind a két módosított FW-t és kezdjünk hozzá a telepítéshez:
- nagyon fontos, hogy először egy ún alap image-t kell feltelepítenünk, amely ehhez a ruterhez a "linksys-to-ddwrt-firmware.bin"
- miután ezt sikeresen feltelepítettük jöhet a második letöltött FW: "wrt160nl-firmware.bin"
")

Tényleg minden fajta routerre kétszer kell feltölteni ?
(Én azt hittem, hogy egy lépésben megy csak a cserélni kívánt firmvare-hez kell választani a megfelelőt. :F )

mezis

(#18162) Zozoka73 válasza Immy (#18160) üzenetére

Zozoka73
(fanatikus tag)

Köszönöm, még csócsálom az infókat. 743 mellett az szólt, hogy alapból tudja AP kliens router funkciót. Másik mellett ugye meg a firmware! :))

(#18163) And válasza mezis (#18161) üzenetére

And
(PH! kedvence)

"Tényleg minden fajta routerre kétszer kell feltölteni ?"
(Ez teljesen a router és az eredeti firmware típusának függvénye. Több lépésben kell például feltelepíteni akkor, ha a gyári szoftver nem engedi az adott mérethatár feletti firmware image-fájl feltöltését, vagy esetleg akkor, ha az eredeti nem Linux-alapú. Ha a kiindulási firmware megfelelő, akkor lehet egylépéses is az upgrade.)

(#18164) Erika10

Erika10
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Számotokra biztosan rém egyszerű kérdés, de én 2 órája küzdök az alábbi gonddal, és sajnos nem tudom megoldani.
Vásároltunk egy TP link 300M Wireless N TL-WR841N Routert. Van hozzá egy Digi netünk. :)
Olyan jelenséget produkál, hogy egy darabig 40-50 Mbit/sec mérek, aztán lecsökken 9-10 Mbit/ sec.
És nem is megy többet vissza, csak ha újra konfigurálom a Router a gyári CD vel.
Arra gyanakszom, hogy talál valami szabad wifi frekvenciát, és azon keresztül netezik, nem pedig a kábeles digin. Ezt hogyan lehet kikapcsolni, hogy ne csatlakozzon szabad frekvenciára, valami ilyesmit magyarázott az eladó, hogy keresi a szabad frekvenciákat, hogy ne terhelje le a netet.
Lehet a feltételezésem nem túl ésszerű, de csak ez az egy jutott eszembe.

köszi előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Nem az a ciki, ha nem tudsz, hanem az, ha nem is akarsz…

(#18165) Immy válasza Zozoka73 (#18162) üzenetére

Immy
(senior tag)

[link]

Mail!

(#18166) PLaci58 válasza Erika10 (#18164) üzenetére

PLaci58
(őstag)

Inkább azt nézném meg, hogy mennyire zsúfolttak a csatornák feléd és nem-e lopja valaki a netedet. Lehet azért lép vissza a sebesség. Szerintem egy sima tápkihúzásra is vissza kell állnia. Lehet, hogy nem elég stabil a jel és azért lép vissza. Van erre egy jó kis program, de én már leszedtem és nem ugrik be a neve. Biztos mindjárt löki valaki :)

Megtaláltam: "inSSIDer" .

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#18167) Big donkey

Big donkey
(újonc)

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Alaphelyzet: Van 1 TP-Link WR941ND Routerem amire felraktam a DD-WRT v24sp2-őt.
Szeretnék létrehozni egy Wi-Fi hotspotot, promociós jeleggel. A cél az lenne, hogy amikor valaki rácsatlakozik a hálózatomra, akkor egy reklámfelület ugorjon be elősször és csak utánna tudja használni a netet az emberke, illetve időkorláttal kellene ellátni még a kapcsolatokat.
Odáig eljutottam, hogy az AnchorFree-vel lehet ezt megoldani, de semmi értelmeset nem találtam a neten a konfigurálásával kapcsolatban.

Előre is köszi!

(#18168) Immy válasza Big donkey (#18167) üzenetére

Immy
(senior tag)

Captive portalos megoldás nem jó? Szerintem külön gépet kell elhelyezni a hálózaton, ami figyeli az időkorlátot.

Mail!

(#18169) Big donkey válasza Immy (#18168) üzenetére

Big donkey
(újonc)

Nem szeretnék erre a célra külön gépet üzemeltetni... Igazából nemtudom, hogy a router alkalmas-e erre a célra, de van benne hotspot menüpont, ezért gondolom igen.

[ Szerkesztve ]

(#18170) adamssss

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Megvettem az új notim (pavilion 6001), és nagyon elégedett vagyok vele, a wifit leszámítva.
Az asztali gépem vevője (belkin), simán viszi az 1,7 MB/sec-ot, míg az ugyanott levő laptop-om az 1MB/sec-et sem éri nagyon el.
Érdemes lenne venni, hozzá egy usb-s wifi stick-et? Vagy valamit állítani kéne?
Az adó egy tplink 1043nd.
Ezt néztem ki

Köszi

Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking

(#18171) kpal válasza adamssss (#18170) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Pedig a notinak tudnia kéne 1MB - nal többet is .

(#18172) dr.bubo válasza adamssss (#18170) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Frissitetted a noti wifi driverét? :F

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#18173) adamssss válasza dr.bubo (#18172) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy hol lehetne megnézni az aktuális verziót... :(

(#18174) dr.bubo válasza adamssss (#18173) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Eszközkezelő->hálózati kártyák-nál

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#18175) Erika10 válasza PLaci58 (#18166) üzenetére

Erika10
(kvázi-tag)

Köszönöm, :R jelszóval védett wifim, nem hiszem, hogy csatlakoznak rá.
+ a router beállításokban meg lehet néztem , hogy ki, csatlakozik, kábelen van rajta 2 gép, az a mienk, Wifin egy lap-top az is a mienk, meg van 2 okostelo az is mienk, mást nem látok rá csatlakozva. (éljen az elektro szmog) :N
Ezért gondoltam, hogy nem a wifivel van a gond, mert a kábeles gépeken se megy a net. Ha csak egy gépet kapcsolok rá akár Wifin akár kábelen, akkor is ez a helyzet az újra indítás után 10 perc KB és belassul, de ha a régi router használom, akkor meg nem.
meg arra is gondoltam ,hogy túl sok az eszköz és megosztja a sávszélt, hogy mindenkinek jusson, egyenletesen, de erre meg szerintem nem képes, vagy igen?

(#18176) Erika10

Erika10
(kvázi-tag)

ki kapcsoltam a lap -topot most meg megy lehet hogy a lap-top húzza le? :(((

[ Szerkesztve ]

(#18177) adamssss válasza dr.bubo (#18174) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnéztem. Sajnos a legújabba van fenn, szóval nem ez a probléma.
Amúgy most megnéztem a torrent sebesség naplózását, és a nap folyamán volt olyan időszak amikor 1,5 mb/s-al töltött...

(#18178) atos19881101 válasza Erika10 (#18176) üzenetére

atos19881101
(senior tag)

Szia,

Nem fut véletlen a gépen torrent kliens?

/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/ Sikeres üzlet esetén kérlek látogass ide: http://href.hu/x/c3a9 Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=atos19881101

(#18179) Erika10 válasza atos19881101 (#18178) üzenetére

Erika10
(kvázi-tag)

fut, de ha lekapcsolom, sincs változás.... :(
Most például jön 60 Mbit/sec-kel :K

[ Szerkesztve ]

(#18180) atos19881101 válasza Erika10 (#18179) üzenetére

atos19881101
(senior tag)

A többi gépen esetleg?

/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/ Sikeres üzlet esetén kérlek látogass ide: http://href.hu/x/c3a9 Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=atos19881101

(#18181) Erika10 válasza atos19881101 (#18180) üzenetére

Erika10
(kvázi-tag)

A többin nincs, visszakapcsolom a lap-topot hátha az a bűnös

(#18182) PLaci58 válasza Erika10 (#18179) üzenetére

PLaci58
(őstag)

Elvileg a kábeles gépeken nem szabadna változni a net sebességnek.
A torrent az le tudja fogni rendesen a netet, akkor is ha nem látszik rajta adatforgalom :D

(#18183) Pocok256

Pocok256
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok.
Alaphelyzet:van egy TP-link TL-wr340gd típusú routerem. Havernak is van egy d link alap routere azon jön a net. Viszont nem akarok a számítúgépembe usb s wifis sticket venni, hogy tudjam fogni a netet ezért érdekelne hogy valahogy a routerem rávehető lenne e hogy mintegy sticként működjön. Remélem sikerült leírnom a problémát érthetően :D

...és élj a köz adta borúval, hisz joga mindenkinek van okult elmével sötétbe burkolózni és végébe rohanni életének ! Hát tedd légy magad végzete... értelmetlen képzete...

(#18184) And válasza Pocok256 (#18183) üzenetére

And
(PH! kedvence)

Kliens-módú működésre kellene rávenned a routeredet, de az gyárilag ilyet nem tud, és ahogy nézem, külső ('3rd-party') firmware sem telepíthető rá, pedig azzal is megoldható lenne a dolog. Egyedül valamilyen bridge-módot ismer (valószíműleg WDS-sel, ez számomra nem egyértelmű), de azt mindenképpen támogatnia kell az ellenoldali routernek is.

(#18185) Erika10 válasza PLaci58 (#18182) üzenetére

Erika10
(kvázi-tag)

ha kikacsolom a, torrentet akkor is sincs semmi változás. :N
Lehet, a lap-top húzza le? De már ki kapcsolták, mivel az nem az enyém így csak holnap lesz kipróbálva.
Bár nem hiszem, hogy a kábeles netet a lap-top Wifin lehúzná vagy létezik ilyen? :F

[ Szerkesztve ]

(#18186) Pocok256 válasza And (#18184) üzenetére

Pocok256
(őstag)
LOGOUT blog

en is bridge re tippeltem. viszont masok is hasznalnak ugye a kiszolgalo routert, es a bridge moddal viszont ha jol tevedek csak 1 az 1 hez kapcsolat lehet. :s

...és élj a köz adta borúval, hisz joga mindenkinek van okult elmével sötétbe burkolózni és végébe rohanni életének ! Hát tedd légy magad végzete... értelmetlen képzete...

(#18187) PLaci58 válasza Erika10 (#18185) üzenetére

PLaci58
(őstag)

Úgy próbáld, hogy újraindítod a torrentes gépet, de nem indítod el a torrent klienst rajta.
Időnként nekem is van ilyen, hogy a kliens lefogja a netet és csak a gép újraindítása segít.

(#18188) And válasza Pocok256 (#18186) üzenetére

And
(PH! kedvence)

Alapesetben így igaz. A szoftveres megvalósítás viszont sokféle lehet, WDS-sel például úgy is összekapcsolható két eszköz, hogy az AP-funkciójuk megmarad, így más kliensek is csatlakozhatnak a WDS-AP-re. A WDS értelmezése - az AP / kliens módokkal szemben - sajnos nem egységes. A WR340G specifikációja ugyan point-to-point és point-to-multipoint módú bridge-t említ, ezzel nem sokra megyünk, ha a másik / többi eszközt is fel kell hozzá konfigurálni (WDS-nél mindig ez a helyzet).
Maradva az eredeti felvetésnél: kliens mód szükséges, ami ezzel a routerrel sehogy sem megy.

(#18189) mraco

mraco
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van itt egy Dlink DSL-240R. Eddig az alapfelhasznalonev volt beallitva ami admin admin volt. Fogtam es megvaltoztattam a jelszot masra, de felhasznalonev maradt ugyan az. Ezutan ujra be kellett lepnem, es minden jol ment. Aztan most szerettem volna lejelszavazni a Wifit is, am problemam akadt. Nem enged belepni a feluletere a felhasznalo nevvel es jelszoval. Ki tud ra valami okos megoldast?

Bocsi az ekezet nelkulisegert, de most nincs mas lehetoseg.

udv: mraco

(#18190) atos19881101 válasza mraco (#18189) üzenetére

atos19881101
(senior tag)

Üdv,

Reseteld a routert és akkor alap jelszó/név páros lesz, azaz admin/admin.

(#18191) gida007

gida007
(újonc)

Sziasztok

nekem olyan problémám van hogy csináltam egy xp-s gépen vpn kiszolgálot, azonban valamiért hiába továbbitottam a 1723 portot kintről nem érem el a vpn kiszolgálot, a routerem Linksys BEFVP41, tudja valaki hogy ezt a routert hogy lehet beállítani hogy vpn kapcsolatot továbbitsa.

(#18192) atos19881101 válasza gida007 (#18191) üzenetére

atos19881101
(senior tag)

Üdv,

A routerben forwardolnod kell az adott portot a vpn szerver felé, de ez azt is jelenti egyben, hogy fix ip-ket kell osztanod a belső hálón.

(#18193) Daren89

Daren89
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy elég nagy problémám.

Win 7 x86 al telepített Dell Vostro 1015 - ös notebook. Ha nincs tartományban a gép, akkor van wifi - megy az internet. Ha beteszem a tartományunkba megszűnik a wifi létezni.

Valami javaslat esetleg ?

XP- alatt nem csinálja. Az elvárás, hogy Win7 legyen a noteszen.

Köszönöm

Sent from my MacBook Air

(#18194) gida007 válasza atos19881101 (#18192) üzenetére

gida007
(újonc)

igen ezzel meg is volnék, a gépemnek egy fix ip-t osztottam ki, upnp forwardingban a 1723 portot erre az ipre irányítottam, de mégsem meg 800 hibakodal megáll, viszont ez a router elvileg tud routerek közt vpn-t, ez nem zavarhatja be?

(#18195) adamssss válasza adamssss (#18177) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki?

(#18196) Big donkey válasza gida007 (#18191) üzenetére

Big donkey
(újonc)

Rakd esetleg DMZ-be az adott portot és IP-t

(#18197) atos19881101 válasza gida007 (#18194) üzenetére

atos19881101
(senior tag)

UDP vagy IP forwardolsz? Tűzfal esetleg nem fogja a portot? Pingre válaszol a szerver?

(#18198) PLaci58 válasza adamssss (#18195) üzenetére

PLaci58
(őstag)

[inSSIDer 2.0.6]
[inSSIDer 2.0.7]

Nézd meg milyen a vétel a laptopodon és milyen a csatornák foglaltsága.
15Mbites netnél elég jó az 1,5-1,6 MByte/sec letöltés.

(#18199) sagit

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok

van egy ilyen routerem ilyen antennával.

és egy laptop ilyen vevővel... a jel 3 db vályogfalon megy át (régi ház, fél méteres falak, masszív :K )

a laptopon olyan -60;-50 dbi jelet fogunk.... a router csak g-s wifit tud viszont a lapos tud n-est is.

a kérdésem az lenne hogy valami csatorna állítgatással/bűvészkedéssel lehetne-e esetleg javítani a teljesítményén? illetve mi a kettes csatornát használjuk a wifivel de fogjuk a szomszéd 1+5-ös csatornáját is, az bezavarhat? állítsam át mondjuk 13-ra?

egyébként a 6Mb/0,5Mb-ös netből a laptopon már csak 1,5Mb/0,5Mb marad a speedtest.net szerínt és elég lassúcska így:(

előre is köszi a választ! :R

[ Szerkesztve ]

|| Dell E4300 Méretre vágott SKIN! eladó: http://tinyurl.com/cpbvwug || Eladó 2 használt HP 2510p/2530p billentyűzet: http://tinyurl.com/c9vjfnw ||

(#18200) Claude Leon válasza sagit (#18199) üzenetére

Claude Leon
(senior tag)

Vályogfalon a vastagság kevésbé szempont, mint az, hogy valószínúleg rabichálóra vakolták.

Szomszéd 1+5 milyen erővel jön át? (csatornára elég a 11 is, afölött már többesélyesedik a dolog)

Saját antennával próbáltad? Csak mert épp az említettet hallotam mostanában szidalmazni. Persze, ha tényleg javulással jár, nem szóltam, de javulást a jelszint figyelembevétele nélkül gondoltam, mert egy rosszabb antenna megnövekedett jelszint mellett is ronthatja a stabilitást.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.