Értem és köszönöm! 
Megpróbálom kiszűrni, hogy mi a hiba!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hálózat, szolgáltatók » Wlan, wifi, vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok (kiemelt téma)Hozzászólások

chipi-85
(fanatikus tag)
Üdv! Itthon Wifin keresztül szeretném használni a netet. A netem 30mbps -os de router (Netgar WNR2000) wifin keresztül max 15mbps-et enged. Nem tudja valaki a megoldást ?
Lenovo ThinkCentre M55p Modded Mac OS X Snow Leopard 10.6.3 | ZTE KIS PLUS with iLauncher -Choose your hobby to profession and never have to work!-

mezis
(PH! addikt)
Üdv.! Nem megoldás, de hozzásegíthet: InSSIDer
mezis
És ez mi is ?
Mert annyit látok ebből, hogy mutatja a wifi hálózatokat és az információkat
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkCentre M55p Modded Mac OS X Snow Leopard 10.6.3 | ZTE KIS PLUS with iLauncher -Choose your hobby to profession and never have to work!-

mezis
(PH! addikt)
Leolvashatod, hogy mekkora a térerő (dB), valamint mennyire "sűrű" az éter. (Nincs véletlenül azonos csatornán egy szomszéd ?)
[ Szerkesztve ]
mezis
De! Kipróbálom miben változtat, ha át állítom!
(egyébként maga a router beállítsai nem engedik 15mb-nél nagyobbra állítani a limitet
)
[ Szerkesztve ]
Na! Sikerült! Átállítottam a csatornát, és most elérem a 30mbps-ot
Köszönöm a segítséget 

mezis
(PH! addikt)
Valamelyest ahhoz hasonló állapot lehetett nálad, mintha a Kossuth és a Petőfi rádió ugyanazon a frekvencián adna. A számítógéped két tényezőben is jobb a fülednél: 1. sokkal gyorsabb, 2. sokkal jobban tud szelektálni. 
[ Szerkesztve ]
mezis

Himym
(senior tag)
Üdv.
Látom te nayon értesz ehez a Wifi kérdéshez.
Leszedtem én is ezt az inSSiDER-t és az Amplitudo az -50dB néha lemegy -65-re. Ez most mit jelent? 
Tegnap variálgattuk a csatornákat mert eszméletlen lassú a net, hete nem volt ilyen. Csak az a baj, hogy minden csatornán vannak vagy 3man. Mi most 11esre tettük, de nem változott semmi.
A szolgáltató az UPC fix ip-t ad csak és van rajta egy Netgear Rangemax router.
Esetleg az lehet, hogy a router "halodokolna"? Másra már nem tudok gondolni.
Nézegettem a Linksys by Cisco E3000-es routert és nem tűnik rosznak egyedül azt írják, hogy szar a softwareja. . . 
Napokban a pingem is 16ról 100asra ugrott.
Routert nem törte fel senki logban nincs jele új gépnek.
Ha tudsz segíteni valami jót azt szivesen elfogadom. 
[ Szerkesztve ]

mezis
(PH! addikt)
Üdv.!
"az Amplitudo az -50dB néha lemegy -65-re. Ez most mit jelent?" : Valaki mászkál a lakásban, vagy a szomszédban. Ez komoly !
Ha 1-13 csatorna mindegyikén vannak szomszédok, akkor próbálj meg olyat választani, ahol az ő jelük a legkisebb vagy a legkevesebben vannak. Ezek után próbálj meg a routerednek (antennáinak) kedvezőbb helyet vagy helyzetet keresni. (Ehhez is nagyon jól jön az InSSIDer grafikája.) Arasznyi távolságon belül is sokat változhat a térerő (bár a -50 dB elég nagy.
A szomszédok is ilyen izmosan jönnek ?
mezis

Himym
(senior tag)
Üdv.
Leprinteltem az egészet.Kép.
Én valami olyasmit olvastam, hogy a 3mas 6os és a 11es csatorna a legjobb sebességileg meg mindenféleképpen. 
Nincs külön antenna hozzá beépített antennás, eltettema szoba tuloldaláig a routert meg még 1 másik helyre mindenhol -50-et mér. 
Azon kívül a másolás rettenetesen lassú 4gbtos file 5-10 óra -.- 
De ez most jót jelent vagy rosszat a -50 ?
[ Szerkesztve ]

And
(PH! kedvence)
"Én valami olyasmit olvastam, hogy a 3mas 6os és a 11es csatorna a legjobb sebességileg meg mindenféleképpen. "
Ennek így nem sok alapja van. Az 1, 3, 11-es csatornákat szokás emlegetni úgy, mint amelyek már nem fedik át egymást, mivel egy adott csatornára állított AP valójában öt "csatornányi" spektrumot foglal (a wifi-csatornák távolsága 5 MHz, csakhogy a b/g-módok által elfoglalt sávszélesség ennek a többszöröse, 22 MHz). Minden csatornán ugyanolyan jó lehet a sebesség, ha nincs más, aki a sávot foglalná, de ha van, akkor érdemes attól minimum 5 csatorna távolságot tartani, amennyiben ez lehetséges. Ha nem, akkor az az így járás kategória, de nyilván mindig a leggyengébben vehető hálózattal célszerű átfedésbe kerülnünk, ha már muszáj.
A -50 dBm pedig valóban nagyon jó vételi szintet takar, bár gyanús, hogy mindenhol annyit indikál a kliensed (utóbbiak és a szoftverek által visszajelzett érték azért nem minősül mérésnek).

Claude Leon
(senior tag)
a "2.4GHz channels" fülre kattincs már át, ugyan nincs hozzá időgrafikon, de azért szemléletesebb a csatornák kiosztására.
(Szóval a 2-őt egyszerre érdemes értékelni)
Ja, és a mérést ismételd már meg a router helyén is, mivel az ellenoldalra is ugyanúgy bezavar a szomszéd.

cut
(fanatikus tag)
Sziaztok!
Egy rövid kérdés, hátha van valakinek ilyen eszköze...
Vettem ma egy TP-LINK TL-WR1043ND gigabytes router.
A hálozat műődik is, a wifi is... viszont az usb winyot nem tudom műkődésre bírni.???
Megadtam a nevét, jelszot, elindittotam..stb... És a win7 nem látja..
Mi ilyenkor a teendő??
válaszokat előre is köszi

Cut
99 piros pötty :)

cut
(fanatikus tag)
Most már látom van ilyen topci.. sorry... 
99 piros pötty :)

attis71
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Kérdezni szeretném valakinek van-e ötlete arra, hogy usb-t meglehet-e hosszabbítani valamilyen módon 20 méterre. Lényeg a lényeg azt szeretném elérni, hogy a pc-től kapjak egy USB aljzatot kb. 20 méteres távolságban. Gondoltam már WLAN-os printer szerverre is, de nem tudom, hogy az mást is kezel-e nyomtatón kívül mondjuk digifényképezőgépet.. 
Előre is köszi.
Üdv
attis71

Himym
(senior tag)
Üdv.
Köszi szépen a segítséget holnap megmérem közvetlen router mellet meg újra emeleten. Amúgy mértem router mellett és ott ilyen 33+-10eket mértem itt emelten meg fix 50-et Persze minden minuszban. Akkor nem a router lesz a hiba forrása?
Claude Leon Neked is köszi a segítséget kb egybe fogalmaztam mind2tőtöknek.

Laci.M
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Most vettem egy új netbookot (Asus 1215N), és több bajom is van vele.
Kezdem sorban: amikor feltelepítettem a win7-et nem ismerte fel se a wifit, sem a hálókártyát.
A wifi az Broadcom, amely n-es, a hálókártya Atheros AR8152. Feltettem az asus oldaláról a drivereket látszólag jó lett minden, megy a wifi, meg az ethernet is. (mondjuk nem nagyon értem, hogyhogy nem ismerte gyárilag a win)
A probléma ott kezdődik, hogy a routerem WR-1043ND, a jelerősség kíváló (nincsenek további wifis hálózatok se a közelben), mégis a sebesség a helyi hálózaton belül 1,2-1,5 MB/sec. A másik bajom, hogy ha lecsukom a laptop tetejét a kapcsolat megszakad.
(legújabb driverek, legújabb BIOS van fent) Ötletek? Kérlek segítsetek, már nem tudom mihez kezdjek... 
Motorola RAZR XT910, Lenovo Z380, Ainol Flame, Samsung LE32C650
A WiFi csak ennyi tud sebességben, lásd bármelyik PHs laptop-teszt.
A gép tetejét lecsukva az alvó állapotba megy, még jó hogy megszakad a wifi....a vezérlőpult energiagazdálkodás részén állítsd át, hogy ne aludjon akkor nem fog elaludni

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

Himym
(senior tag)
Ha lecsukod a tetejét persze, hogy elmegy mert elmegy készenlétibe. De kell legyen akku szabályzó beépített progija az asusnak, persze ha ők telepítették. . . Így nem sokat tudsz tenni mint nem csukod be, bár ha ott ahgyod akkor is elmegy készenlétibe. . .
A nethez nem tudok hozzá szolni. 

mezis
(PH! addikt)
A -50 dB elég jó érték.
Én a kép alapján a 8-as vagy a 13-as csatornát javaslom. Ezek ugyanis "üresek".
Az ennyire változatlan térerő gyanús. Nem biztos, hogy a router, lehet az PC problémája is (driver v. kliens szoftver rendben ?). Próbálj meg rövid időre szerezni egy másik WiFi-s PC-t az InSSIDer programmal. Nem kell kapcsolódni a hálózathoz, elég csak egy "scan".
Routered hűtése rendben ? A beépített antennához nincs túl közel nagyobb fémfelület ? (Láttam már olyan leírást, amelyben élére kellett állítani a beépített antennás routert, ha fém felületre helyezték.)
A másolást jelentősen lassíthatja a titkosítás, de az 5-10 óra mindenképp túlzás. A router firmware-je a legfrissebb ?
[ Szerkesztve ]
mezis

kali
(Szakértő)
- miért kellene ismernie az oprendszernek illesztés szempontjából minden gyártó hardverét?
sokszor felismeri, és látszólag illeszti is, de a gyakorlatban nem megfelelően, amiből problémák adód(hat)nak, ilyenkor a megfelelő gyártói/neti specifikus illesztők felhúzása az orvosság!
azért van a neti gyártója, hogy adja a netira szabott illesztőket - és a letöltési részlegben adja is!
- mivel a router és a neti wifi modulja is n szabványos, ezért erősen kevés az 1.5 megabyte/sec átviteli sebesség, még a lomhább g szabvány esetén is 2 - 2.5 megabyte/sec lenne a normális! ellenőrizni kell a beállításokat a router és a neti terén is!
- mint már előttem is írták; win 7 alatt kell beállítani, hogy a fedél lehajtásakor ne lépjen alvó módba a neti, és úgy jó lesz!
[ Szerkesztve ]

Himym
(senior tag)
Hmm, a hűtését nem tudom megnézem.
Ez van beépítve a gépbe: Intel Centrino Ultimate-n 6300 agn
Router mellett 30as jelet fook így emeleten fixen 50 megse mozdul.
Jelenleg 12 személyt fog a progi mind 11 6 3 1es csatornán.
Akkor átváltom 13masra.
Az, hogy a legfrissebb firmware van e rajta azt nem tudom. 
A progit amit mondtál kifogom próbálni más notin.
És jelentkezem.
[ Szerkesztve ]

fricc_
(újonc)
Sziasztok!
Egy jelenleg még elméleti kérdésem van:
Ha repeater módban használok egy AP-t, akkor a "csatornát" érdemes automatán hagyni, illetve mind a két eszköznél ugyanarra állitani?
vagy ne foglalkozzam vele, mert amint kiválasztom a repeater módot és beállítom. úgy is úgy fognak működni ahogy kell?

Laci.M
(fanatikus tag)
Bocs, hogy ezt mondom, de ne nézzetek már hülyének.
Az első dolgom kikapcsolni a készenlétbe menetet a fedél lecsukásakor. A wifi meg 72 Mbps-es, nekem meg 10 Mbps-em sincs, jóval többet kéne tudnia.
Valakinek normális ötlete?? 

And
(PH! kedvence)
Ha egyszer jelismétlőként alkalmazod, akkor nincs sok értelme csatornáról beszélni, hiszen azt az 'ismétlendő' AP szabja meg. Az gondolom egyértelmű, hogy ha az eredeti AP a 11-es csatornán üzemel, akkor azt - egy egyszerű repeaterrel - nem lehet az 1-esre ismételni.
Strukturált (AP-t tartalmazó) hálózatban egy kliensednek sem szabhatod meg a működési csatornáját, hisz az egyszerűen az AP-n beállított frekvenciasáv után megy.

kali
(Szakértő)
a csatlakozási 72 megabit/sec az az elméleti maximális sebesség, a gyakorlatban mindig csak a töredéke valósul meg! esetleg próbáld meg más/minden csatornán az átvitelt!
szerintem csupa normális ötleteket kaptál, csodát ne várj... 
[ Szerkesztve ]

Himym
(senior tag)
Üdv.
Apám gépén ezeket az értéketet mértem, eleinte ott is 50es volt fixen aztán fejetetejére állítottam a routert aztán már 50 és 40közt ment, közvetlen routernél. kep
Az én notimon minden driver napra kész. 
A 13mas csatorna még nincs átállítva.
Az én notim továbbra is fix 50.
Most is nézem vannak kiurgrálások de kevés néha néha de akkor 40-60ig.
[ Szerkesztve ]

mezis
(PH! addikt)
Nem nézni kell a hűtést. Ráteszed a tappancsod és érzed azt, hogy csak langyos, vagy igencsak melege van.
A firmware verziója lekérdezhető a router menüjéből, a gyár honlapján meg bizonyára megtalálható, hogy mi a legfrissebb verzió.
[ Szerkesztve ]
mezis

mezis
(PH! addikt)
No, ez már szokásos grafikon. Foglalkozz a laptopoddal, nagyon valószínű, hogy azzal van a gond.
Igen a 13-as a legjobb választás, mert azt csak egyik oldalról zavarják a szomszédok.
(Időnként ezt le kell ellenőrizni, mert vannak raffinált routerek, melyek automatikusan keresgélik, hogy melyik csatorna lenne nekik a legjobb.)
mezis
Van egy asus wl500g wifi routerem, de a szomszéd szobában alig van jel.
antennacsere megoldaná a gondot?
egy olyan antenna ami lefedi egy 100m-es körzetet mennyi lenne
?
Eladó GTX 650ti, Galaxy S II, P67A-D3-B3, Nvidia kuponok, Assassins Creed 3,

petymeg
(őstag)
sziasztok!
van egy kis problémám a routeremmel, ami egy TP-link wr741nd
a telefonom egy htc desire hd és az itthoni wifi kapcsolattal nem százas. azt csinálja hogy egyes letöltéséket nem enged (pl. most vettem egy app-ot és nem tudom letölteni) mikor elindulna a letöltés, bevillan az állapotjelző sáv egy pillanatra majd ezt írja: "A problem occured and the download colud not be completed succesfully. Do you want to restart the download?"
vagy pl. a htc.com honlapot nem nyitja meg a böngésző, ilyesmi.
nem tudom mi lehet mert nyilvános wifinél mindent simán lehet letölteni, ezért úgy gondolom a telefon nem rossz.
nincs vkinek ötlete, hogy mi lehet a gond? a router van rosszul beállítva vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S & Xperia Tablet S & Jiayu G2S

Himym
(senior tag)
Igen ám de a 13mas csatornára elmegy az egész net megszűnik a kapcsolat mindennel, a 12es se működik, ügye 11-en vannak, 10et 9et nem próbáltuk beraktuk 8ra ott rettenetesen zavar mindenki nagyon sokaknak kivág -100ról -11re

Len a gépem mér rendesen ugyan úgy mint az a graf. De az emeleten fix végig.

Most, hogy lehoztam a gépet ebben a pillben rendesen méri a sajátomat de a szomszédék továbbra is "szögletesen" váltanak. Csináltam egy képet. 21:11-ig az emeleten mértem. 21:12-ig lent mértem. Ahonnan megint vízszintes lesz 21:14ig azt szintén lent mértem. és onnantól végig csak lent. Nem tudom mi lehet a probléma. A notim egy Lenovo Thinkpad W510.
Az a piros nagyon angyon közel van. Nem tudom melyik csatornát próbáljuk meg használni. 
Ezt méri apám közvetlen mellettem.
Lehet kellene venni egy Repetert az emeletre? A lakóház tömör vasbetonból készült alig van valahol gipsz karton. Nem tudom még mit kellene elmondani, hogy sikerüljön. 

mezis
(PH! addikt)
Az attól függ: egy 100m sugarő gömböcöt, vagy egy 100 m sugarú pizzát, vagy egy 100 m sugarú mackósajtot kell besugározni.
mezis

mezis
(PH! addikt)
"Igen ám de a 13mas csatornára elmegy az egész net megszűnik a kapcsolat mindennel, a 12es se működik,"
Ezt nem értem. Be sem lehet állítani a routeren vagy a PC nem hajlandó átváltani a 13-as csatornára ?
Az emeleten a Te PC-de több helyen nézve is fix ?
(Megjegyzés: Az SSID sugárzás letiltható, bár akkor apró ám leküzdhető nehézség keletkezhet a WinXP csatlakozásánál. Ám nem kell akkor mázolni.
)
[ Szerkesztve ]
mezis

claid
(újonc)
Gyorssegély, fél év késéssel...
Nekem egy PANWA routerem van, és mostanra sikerül kinyomozni, hogy kísérteties hasonlóságot mutat a MyTek egyik termékével. A te AP-d meg erre hajaz: .[link]
Na, hátha valakinek még hasznos lesz ez az infó...
Üdv
[ Szerkesztve ]
"A megállítógomb nem volt összekötve semmivel. Az elmeszakértők ragaszkodtak a felszereléséhez, szerintük ugyanis az emberi lények jobban kedvelik az olyan fajta gépezeteket amelyeket - meggyőződésük szerint - bármikor megállíthatnak."
hali
segítsetek. van egy Tp-link TL-WR1043ND routerem kb. egy hete. alap beállításokon a 80/20-as netből 10/10 jött fel nekem. Állítgattam és sikerült elérnem, hogy 50/20 fixen jön. Nem tudom, hogy én állítottam-e el valamit, de elég sokszor ledob a wifiről FŐLEG HA TERHELÉS ALATT VAN pl. elindítom speedtestet felugrik 30-ra majd szép lassan elkezd lemenni 0-ra és közben már nem is vagyok a hálózaton. .
Mit lehetne csinálni, hogy még több net jöjjön ide hozzám?
Miért dobál le és mit lehetne tenni ellene?
Van valami progi amivel megtudom nézni, hogy a közelemben lévő routerek milyen csatornát használnak?
előre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
2.5GB Ingyenes tárhely: http://db.tt/Vs1kMOAM || Fotós próbálkozásaim: http://www.facebook.com/GaborWagnerPhotography || No brakes, no rules!

Himym
(senior tag)
Be lehetett állítani a routeren a 13mas csatornát meg a 12est is csak a router nem adott jelet semmi féle jelet. . .
Újra indítottam a gépet, és lent mértem még 1x és itt jobban működött szóval nem olyan "kockásan" váltott hanem normálisan.
Ezt a megjegyzésedet nem igazán értem, sry. Win7em van. 
A fenti tesztről majd jelentkezem.
elég 50m , és szélesség, magasság nem számít
Eladó GTX 650ti, Galaxy S II, P67A-D3-B3, Nvidia kuponok, Assassins Creed 3,

mezis
(PH! addikt)
Én először az UTP kábel által megengedett térfogatban próbálnék jobb helyet keresni a routernek, illetve az antennájának. Vagy max 3 m-es antenna hosszabító kábellel.
(Én két szintet sugárzok be az eredeti kis botantennának a lakás közepébe való elhelyezésével.
Jelszint legalább -60 dB, kapcsolat is általában 54 Mbps.)
Persze az ilyen kísérletekhez nem árt, ha van egy jó grafikus szoftver, pl InSSIDer.
mezis

mezis
(PH! addikt)
Vagy a router vagy a PC-k nem hajlandók a 12,13-as csatornán működni ? (Ez lehet, Vannak országok, ahol ez már nem engedélyezett, pl USA.)
A titkosítás (védelem) egy nem túl erős, inkább csak kiegészítő módja az SSID sugárzásának letiltása a routeren (valamint max 32 karakteres zagyvaságnak választani. És akkor nem kell cenzúrázni a képeket.
mezis

Himym
(senior tag)
Üdv.
A Router nem hajlandó működni, mivel nem kapni tőle jelet, ez az SSID vagy mi se azonosította. . .
Az emeleti teszt meg ugyan az mindenhol fix 50.Héna lemegy 60ra meg vissza. 
azt nem tudom, írta.e, hogy wifis gépről wifis gépre próbál-e másolni 
"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

kali
(Szakértő)
nem írt konkrétan ilyet, csak helyi hálózatról beszélt...

Laci.M
(fanatikus tag)
WiFi -> router -> 100mbites kábellal gép
Asus 1215N : 2,5 MB/sec
Asus 1005HA: 3,5MB/sec
Acer 5720Z: 2,8 MB/sec
Mindezt úgy, hogy kb fél méterre mértem a routertől. N-es a két Asus, 3 antenna a szintén N-es WR1043ND-n.
Szobámban ez rendre 1,5MB/sec 2,8MB/sec 2,6 MB/secre módosul.
Fontos, hogy az Acerben már 3 éves G-s WiFi van mégis lekörözi a vadi új N-es gépet.
A hétvégén próbákozok majd mégy egy router DD-WRT, vagy OPEN-WRT-vel, hátha változnak majd a sebességek.

mezis
(PH! addikt)
Azt a PC-t láttad már venni 12, 13 csatornáról jelet, amelyikkel a routeredet nézted ?
mezis

kali
(Szakértő)
nem a router firmware lesz a hiba oka!
a problémás notin/netin kellene ellenőrizni az illesztéseket és a beállításokat, a routeren max a csatornát! amúgy a problémás netiben lévő wifi modul nem valami ütős...

Laci.M
(fanatikus tag)
Auto- ra van állítva a csatorna a routerban. 1 észlelhető másik wifi van, az is gyenge jelerősséggel, úgyhogy azzal sztem nincs baj. A netin milyen beállításokat nézzek? Az eszközkezelőben már állítgattam, és mindenhol a max teljesítményre mentem rá. Hol lehet még állítani rajta valamit?

kali
(Szakértő)
azért csak próbáld ki más/minden csatornán, mert ami a routernek alapértelmezetten jó, azt még nem biztos, hogy minden ellenoldal szereti!
a wifi modul tulajdonságainál a speciális részt nézd meg, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak, miket enged módosítani, például; sugárzási teljesítmény, átviteli kapacitás...stb!
az asus által adott chipset illesztő felhúzva? wifi modul esetén a megfelelő felhúzva?