2013. május 25., szombat

(#15451) adamka16 válasza gilmour1 (#15449) üzenetére

adamka16
(őstag)

Nem kell venne routert, de ha gyorsabb a neted, akkor igen. A G szabványú wifi csak elméletben tudja az 54 mbit-et, gyakorlatban olyan 20-23 mbit.
De ha netán vennél N szabványút, az sem biztos gyorsabb lenne. Sőt, vannak N-es modellek, amik ad-hoc(amire neked is szükséged van) csak az G-t támogatja és csak normál, routerhez való kapcsolódáskor az N-t. ez egy ördögi kör :)

ELADÓ!!! -->>> http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=adamka16&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#15452) klambi válasza klambi (#15442) üzenetére

klambi
(PH! addikt)

:F :F :F :F

http://www.facebook.com/serverhive | http://www.serverhive.net szerverhozzáférés! Mumble,Ventrilo,VPN,Játékszerverek | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#15453) adamka16 válasza leviske (#15450) üzenetére

adamka16
(őstag)

Egy kicsit visszább kéne olvasnod pár hozzászólást!!! :K

ELADÓ!!! -->>> http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=adamka16&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#15454) c-jay válasza mezis (#15448) üzenetére

c-jay
(újonc)

Hello,

Köszönöm a gyors választ, igyekszem, de még mindig ugyanaz a szitu... O.o

a switch dolgot miért felejtsem el? hogyérted? (nem használnám továbbá a szimpla switchet, csak próbáltam vele, h nem véletlen kábelprobléma van e, de nem...)

ADSL modemből a WAN portba (5. hely), PC-vel dróttal az egyik LAN portba. Böngésző, //192.168.1.1, admin/admin > eddig mükszik.

Beállítod a WAN kapcsolatot PPPoE, log.name, password. Ezután a PC-den az internetnek elérhetőnek kell lennie > nna, ez már nem, vmit rosszul mókolnék? log.name, password dolog negatív..

Kicsit kezd dühítővé válni a dolog :S , úgy gondoltam marha egyszerű cuccról van szó, ennél már jóval bonyolultabb dolgokon rágtam át magam, sikerrel :S ...dehát nem az asztalom...amúgy kénytelen kelletlen az használati útmutatót is igénybe kellett vennem ;) , na azzal is zéró..

köszönöm mégegyszer a választ, ha esetleg vmi egyéb 5let lenne, vagy kicsit szájbarágós hozzászólás, megköszönném.

(#15455) Manitou

Manitou
(PH! kedvence)

Üdv!

Beléptem én is a klubba!

Beszereztem egy TP-Link TL-WR340GD routert [link]
és egy ilyen TP Link USB adaptert [link]

Adott 2 asztali gép + majd lesz egy laptop amit wifivel akarok "csatlakoztatni" a nethez.
Most elvileg belőttem mindent jól. ( remélem ) Kábelesen csatlakozik a főgép a routerhez, a távolabbi asztali gép kb 7,5-8m-re van a routertől, ebbe tettem be az USB-s antennát. A netem 30/3-as chello. Wifin keresztül a jelet kivállónak mutatja, de a letöltési sebesség csak kb 6,8Mbit, a feltöltés még úgy ahogy hozza a 3Mbit körülit. Ez mennyire normális érték? Illetve az mennyire normális, hogy a kis USB-s antenna nem folyamatosan világít, hanem állandóan villog?
Mivel eddig kábellel volt a másik géphez vezetve a net, azzal kipróbáltam és hozza a 30/3-as sebességet.

[ Szerkesztve ]

(#15456) adamka16 válasza Manitou (#15455) üzenetére

adamka16
(őstag)

Sajnos elég rossz választás volt, egy G szabványú router és vevő megvétele. mivel a G szabvány kicsivel tud csak többet a gyakorlatban mint 20mbit, így majdnem 1/3-a kiesik a neted sávszélességéből ha wifi-n használod. ez is lehet egy korlátoló tényező..
ha több wifi eszköz van egyidejűleg a routeren, akkor minél több van rajt, a gyakorlati maximum ennek arányában is osztódik. Ergó minél több wifi eszköz van a routeren egyidejűleg, annál lassabb, hiába nem használod őket és csak rajt függenek a routeren.
ezalatt a 7,5-8 méteren mennyi fal van?

(#15457) Baboka

Baboka
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy van egy tp link w340gd routerem, és beállítottam rajta mindent ment is sokáig, de most olyat csinál hogy maga a router online marad de nincs adatforgalom és igy sajnos a net sem megy. Restart után megin van egy kicsit aztán az adatforgalom megint megszünik. Firmwire upgrade már volt. Továbbra sem jó. Valami tipp? Előre is köszi!

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától

(#15458) Manitou válasza adamka16 (#15456) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

7k-ból 3 év garival jobbat nem tudtam kihozni :)
Nekem elég lenne 20Mbit is, igazából ha ennyi az annyi, az se gáz annyira, csak többre számítottam.
A többi gépen csak netezésre lesz használva a gép főleg, nem olyan nagy gond ez nekem.

A 7,5-8 méteren 1 db fal van csak :D és az se vasbeton :N sima válaszfaltéglából lévő 10cm-es fal :K Bár majd lehet a routert megpróbálom valami jobb helyre tenni, most a földön van.

wifi eszköz az nem sok lesz, max majd egy okostelefon még. Meg a laptop.

[ Szerkesztve ]

(#15459) leviske válasza adamka16 (#15453) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hihi. :B Kösz.

Az hogy lehetséges, hogy látja a hálózatot a teló, de mikor csatlakozni akarok, akkor valami "nem támogatott mód" feliratot dob a képembe?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#15460) adamka16 válasza leviske (#15459) üzenetére

adamka16
(őstag)

Valszeg a telefon nem támogatja az Ad-hoc módot!

(#15461) gilmour1 válasza adamka16 (#15451) üzenetére

gilmour1
(újonc)

Köszi! A kérdésem még az lenne, hogy az adaptert a laptop-ba kell tennem? A pc-be nyilván nem, mert az a kábelen keresztül kapja a netet.

A laptopban viszont van beépített wifi. Ebben az esetben is kell az adapter? Hol tudom beállítani, hogy a laptop lássa a pc-t?

Köszi!

-

(#15462) kali válasza adamka16 (#15441) üzenetére

kali
(Szakértő)

mást mutat, mert ahány környezet...stb, annyi átviteli érték...
amúgy a 20 cm sem jó, a túl közel is problémát okozhat!
ja, a tp-link vevők - főként az újabb szériásak - elég jók!

Baboka; más/,minden csatorna kipróválása! sajnos a tl-wr340gd elég régi széria, nem zúz wifi szempontjából, lehet, hogy proci terén dobja el magát, és először a wifi kapja a korlátozást...

[ Szerkesztve ]

(#15463) adamka16 válasza gilmour1 (#15461) üzenetére

adamka16
(őstag)

Az usb wifit, a pc-be kell dugni, mivel az kap netet kábelen és osztja tovább azt az usb wifi-n keresztül. a wifi-t venni pedig a notebookkal

(#15464) adamka16 válasza kali (#15462) üzenetére

adamka16
(őstag)

akkor most tesztelgetem még a most nálam lévőt. ez egy TP-link WN821N 300mbit. router egy szintén TP link 1043ND itt is 300 mbit és gigabit lan. tp linkből ennél jobbat nem tudok venni, mert mindegyik a legdrágább/legtöbb "tudású"

(#15465) leviske válasza adamka16 (#15460) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt vágom, csak azt nem értem, hogy akkor hogyhogy látja?

Nincs valahol valami lista, hogy milyen készülékek támogatják az ad-hoc-ot?

MOD: Közben most látom, hogy a telómat is lehet hotspotként használni, szóval elméletileg támogatniakéne.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#15466) kali válasza adamka16 (#15464) üzenetére

kali
(Szakértő)

azért sokan már a jelenlegi átviteleddel is elégedettek lennének!

(#15467) adamka16 válasza leviske (#15465) üzenetére

adamka16
(őstag)

látni látja, de nem tud hozzá kapcsolódni. nem hinném, hogy lenne bármi ilyen lista.. maximum routerekhez. esetleg póbáld meg ugyan ezt notebookal. bele a netet kábelen, majd a beépített wifi-jét használni ad-hoc-ra.

(#15468) adamka16 válasza kali (#15466) üzenetére

adamka16
(őstag)

most erre mit mondjak? :)
A netem lassú mint a fene, drága is méghozzá... épp ezért a router jelenleg torrent kliensként, nas-ként is üzemel és ha lenne publikus IP-m akkor még FTP szerver is lehetne. Viszont törekedni próbálok a minél jobbra, hogy később ez ne jelentsen szűk keresztmetszetet...

(#15469) mezis válasza c-jay (#15454) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Üdv.!

Akkor eljutsz addig, hogy a böngésződben megjelenik a bejelentkezési ablak és nem enged be a gyári (default) Login Name/Password-el. Ez nem nagy probléma. (Használtan került hozzád, vagy valaki már átállította a bejelentkezést ?). Erre az esetre találták ki a hw. reset-et. A lukja ott van a WAN port mellett.

"2)
Use the Factory Default Reset button: With the Router powered on, use a pin to press and hold the Reset button (about 5 seconds) until the SYS LED becomes quick-flash from slow-flash. And then release the button and wait the Router to reboot to its factory default settings"

Ezek után be kell tudnod jelentkezni.

A switch dolog a router beüzemelése (WAN csatlakozás, LAN csatlakozás, WiFi. Ha egyáltalán lesz olyasmire szükséged.

mezis

(#15470) mezis válasza Baboka (#15457) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Üdv.!

Pontosan írtad a routered típusát ? Ugyanis a honlapjukon nem ismerik.

mezis

(#15471) mezis válasza Baboka (#15457) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Véletlenül nem állítottad el "Connect od damand" értékét 0-ról valami másra ?

mezis

(#15472) Roodkop

Roodkop
(újonc)

Sziasztok!
A problémám: Két napja cseréltem le a régi D-link routeremet egy ASUS RT-N13 -ra. Azóta a net kb. 20 másodpercenként megszakad, majd újracsatlakozik.Abban a 20 másodpercben normális a sebessége. Fibernet 15-öm van.
Hibaüzenet: "You have set the wrong dynamic or static IP address for your RT-N13U Rev.B1."
Próbáltam fix IP adni neki, de minden címre azt írja, hogy érvénytelen (not a valid IP address), nem engedi a static IP-t.
A log így néz ki:
Dec 25 22:53:20 RT-N13U: udhcpc starts
Dec 25 22:53:20 dhcp client: deconfig: lease is lost
Dec 25 22:53:21 RT-N13U: udhcpc starts
Dec 25 22:53:40 RT-N13U: udhcpc starts
Dec 25 22:53:40 dhcp client: deconfig: lease is lost
Dec 25 22:53:42 RT-N13U: udhcpc starts
Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm!

(#15473) adamka16 válasza Roodkop (#15472) üzenetére

adamka16
(őstag)

modemet próbáld újraindítani, majd utána nézd meg, hogy jó-e..

(#15474) Roodkop válasza adamka16 (#15473) üzenetére

Roodkop
(újonc)

Ezt már többször is próbáltam, lehet, hogy érdemes megkérni UPC-t, hogy nézzenek rá? A régi router-rel tökéletesen működött minden!

(#15475) Gubek-Einste válasza Roodkop (#15474) üzenetére

Gubek-Einste
(Szakértő)

Próbáld ki egy kölcsön routerrel is és a tied vidd át valakihez, lehetőleg olyanhoz akinek nem UPC-s netje van, hogy így kizárható legyen az esetleges UPC hiba. Ha a két tesztet elvégezted akkor ki fog (talán) derülni, hogy hol lehet a hiba de szerintem ez szinte biztosan a router okán van így.
A UPC nem hiszem, hogy tud majd segíteni ha router nélkül minden frankó akkor már nem az ő saruk.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#15476) Girmin

Girmin
(újonc)

Hali!
Valaki le tudná nekem írni,hogy a wlan jelek 802.11g wifi jel esetén milyen dBm közönként vannak?
tehát 91dBm nincs jel
81-90 Nagyon gyenge
stb

(#15477) And válasza Girmin (#15476) üzenetére

And
(PH! kedvence)

Először is, ezek a vételi dBm-szintek természetesen negatív előjellel értendők. Másodszor, erre nincs egységes recept, pontosan azért, mert az egyes eszközök (kliensek, AP-k) érzékenysége nem egyforma, akár 5-10 decibel különbség is lehet közöttük, azonos sebességű módban. Éppen ezért ezek a jelszintek csak adott sebességű wifi-módban hasonlíthatók össze, hiszen pl. 802.11g-szabványnál is 15..20 dB-lel érzékenyebb egy kliens 1 Mbps (lehetséges legalacsonyabb jelzési bitráta) átvitelnél, mint 54 Mbps-nél.
Az abszolút érzékenységi határ egyébként valóban -90 dBm körül (ill. jobb gyártmányoknál pár dB-lel alatta) van, mármint a 802.11b/g-szabványok 1 Mbps linksebessége mellett. Az pedig teljesen eszköz- (firmware- ill. driver-) függő, hogy egy adott kliens milyen jelet minősít jónak, vagy épp gyengének. Utóbbi egyébként sem kizárólag a vételi jel szintjétől függ, hanem a jel/zaj viszonytól (SNR) is.

(#15478) mezis válasza Roodkop (#15474) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

UPC a PC-d MAC address-ével azonosít vagy a modemed (régi) MAC address-ével ?

mezis

(#15479) adamka16 válasza Roodkop (#15474) üzenetére

adamka16
(őstag)

A routerem topikjában is többeknek volt gondja UPC-s nettel de ott azthiszem elég volt újraindítani a modemet, valami MAC cím szűrésről beszéltek vagy mi a szösz. :U

(#15480) club1 válasza Girmin (#15476) üzenetére

club1
(PH! addikt)

Szoftver/gyártófüggő, hogy ki, milyen RSSI %-os értékhez, mennyi pálcikát rendel. Támpontul a Cisco táblázata (RSSI_Max = 100):
RSSI% = dBm
0 = -113
1 = -112
2 = -111
3 = -110
4 = -109
5 = -108
6 = -107
7 = -106
8 = -105
9 = -104
10 = -103
11 = -102
12 = -101
13 = -99
14 = -98
15 = -97
16 = -96
17 = -95
18 = -94
19 = -93
20 = -92
21 = -91
22 = -90
23 = -89
24 = -88
25 = -87
26 = -86
27 = -85
28 = -84
29 = -83
30 = -82
31 = -81
32 = -80
33 = -79
34 = -78
35 = -77
36 = -75
37 = -74
38 = -73
39 = -72
40 = -70
41 = -69
42 = -68
43 = -67
44 = -65
45 = -64
46 = -63
47 = -62
48 = -60
49 = -59
50 = -58
51 = -56
52 = -55
53 = -53
54 = -52
55 = -50
56 = -50
57 = -49
58 = -48
59 = -48
60 = -47
61 = -46
62 = -45
63 = -44
64 = -44
65 = -43
66 = -42
67 = -42
68 = -41
69 = -40
70 = -39
71 = -38
72 = -37
73 = -35
74 = -34
75 = -33
76 = -32
77 = -30
78 = -29
79 = -28
80 = -27
81 = -25
82 = -24
83 = -23
84 = -22
85 = -20
86 = -19
87 = -18
88 = -17
89 = -16
90 = -15
91 = -14
92 = -13
93 = -12
94 = -10
95 = -10
96 = -10
97 = -10
98 = -10
99 = -10
100 = -10

Szakmai kérdéseidet kérlek NE magánban tedd fel, azoknak a nyilvános fórumon van a helyük...

(#15481) leviske válasza adamka16 (#15467) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most néztem a mobil topikjában, hogy mások használják így a telefonjukat, szóval már egészen biztos, hogy én cseszek el valamit a gépen.

(#15482) adamka16 válasza leviske (#15481) üzenetére

adamka16
(őstag)

akkor viszont nem tudom. és azzal a típusúval is használják amilyen neked van?

(#15483) Kis Joe

Kis Joe
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Lenne egy TP-Link TL-WR543G AP kliens routerem. Az a problémám hogy korábban volt egy 17,5 dbi panel antennám, amit meghajtott, de kevés volt már a teljesítménye. Vettem hozzá egy 24dbi grid antennát, amit viszont nem hajt meg rendesen. Nem tudtok valamilyen speciális firmware-t amivel meg lehet növelni a kimenő teljesítményt? Tudom hogy ezzel bukik a garancia is, de nem zavar.
Vagy valaki tudja hogy honnan lehet beszerezni jelerősítőt?
Esetleg valakinek eladó jobbfajta készüléke?
Köszi előre is! :R

phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!  Csak mail-ben és PÜ-ben keress!

(#15484) adamka16 válasza Kis Joe (#15483) üzenetére

adamka16
(őstag)

próbálj meg parabolaantennával irányítani, annak talán nagyobb a nyeresége mint egy sima panel antennának.
Moddolni ilyen szinten nem lehet a routert. Amúgy meg, maximum 20 dBi-s antennát lehet max egy routerre kötni.

(#15485) tájbór

tájbór
(újonc)

Sziasztok,
Nagy segítségre van szükségem! Kaptam egy TP-LINK TL-WR841ND típusú routert, a használati útmutatóval sikerült összeállítanom a géppel PPPoE modemen keresztül, az asztali PC-n hasít is a net, de a problémám az, hogy a laptopom hiába ismeri fel és csatlakozik a hálózathoz, nincs internetkapcsolat. WPA2-PSK biztonságot állítottam fel, AES encryption, jelszóval védve. További hálózati beállítások: channel -> auto, mode -> 11bgn mixed, channel width -> auto, SSID és router radio engedélyezve, DHCP is.
WAN beállítások:
WAN Connection Type: PPPoE
Secondary Connection: Disabled
WAN Connection Mode: Connect On Demand
Windows 7 alatt vagyok. Bocs, de hülye vagyok még a router beállításhoz. Köszi előre is!

(#15486) leviske válasza adamka16 (#15482) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mármint azzal az adapterrel? Csak mert az N8-ból szerintem csak egy variáns van egyelőre.

(#15487) Kis Joe válasza adamka16 (#15484) üzenetére

Kis Joe
(fanatikus tag)

Szia!
Meg van a 24dbi antenna, nem azzal van a gond. Találtam is AP kliens-t ami meghajtaná, csak az 30.000 Ft, annyit meg nem ér az egész dolog.
Más tipp?
Üdv

(#15488) adamka16 válasza leviske (#15486) üzenetére

adamka16
(őstag)

igen, azzal sz adapterrel. esetleg ha tudsz kölcsön kérni valakitől, az is egy jó hibakeresés lenne :)

(#15489) adamka16 válasza Kis Joe (#15487) üzenetére

adamka16
(őstag)

vaterán lehet kapni, ilyen Magyarországon nem engedélyezett kis kütyüket. Igaz osztani nem lehet a netet mert USB-s, de az képes lenne meghajtani már sztem. Igaz ezek ha jól tudom b/g szabványt tudnak.

(#15490) And válasza Kis Joe (#15483) üzenetére

And
(PH! kedvence)

"Vettem hozzá egy 24dbi grid antennát, amit viszont nem hajt meg rendesen."
Hogy érted azt, hogy nem hajtja meg rendesen? Egy 24 dBi-s grid (paraboloid) nyílásszöge nagyon keskeny, vagyis azzal pontosan - néhány fokon belül - irányba kell állni. De ha ez megvan, nagyobb jelet (számszerűen 6,5 dB-lel) kell kapjál vele, mint a 17,5 dBi-s panellel.
#15484: "Amúgy meg, maximum 20 dBi-s antennát lehet max egy routerre kötni."
Hogy ez honnan jött :F? Természetesen ebben a formában ez nem igaz. Nem az antenna nyeresége limitált, hanem az EIRP-teljesítmény (ami az antennától is függ, de nem kizárólag attól).

(#15491) tájbór válasza tájbór (#15485) üzenetére

tájbór
(újonc)

Srácok légyszíves segítsetek! Egy Sony VAIO VGN-FW51JF típusú laptopot szeretnék csatlakoztatni vele, de azonkívül, hogy csatlakozik nincs internetelérés.

(#15492) leviske válasza adamka16 (#15488) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Közben kiderült, hogy csak nem szereti a teló a WPA2-t. WEP-el már működik. :DDD

Kösz a segítséget. :)

(#15493) adamka16 válasza And (#15490) üzenetére

adamka16
(őstag)

Mind az usb wifi vevők, mind a routereknek meg van a specifikációjában, maximum hány dbi-s antennát lehet rákötni. nem én találtam ki...
az mostani routeremre is hiába van 3 csatlakozás, összesen csak 20 dbi-t képes megfelelően használni. hogy ha több van rajt, őszintén megmondja fogalmam sincs mért baj, de a specifikációkban ott van

(#15494) adamka16 válasza leviske (#15492) üzenetére

adamka16
(őstag)

viszont ha zsúfoltabb lakóövezetben laksz, akkor ne igen használd a wep-et, mert kb 2 perc feltörni. láttam már mennyi ideig tart egy ilyen feltörés, tényleg pillanatok kérdése csak :)
esetleg sima WPA-bal próbáld meg, bár nem tudom az mennyiben erősebb a wep-nél.

[ Szerkesztve ]

(#15495) And válasza adamka16 (#15493) üzenetére

And
(PH! kedvence)

Mutass / linkelj kérlek egy ilyen specifikációt! Amúgy teljesen nonszensz, még ha le is írnák: az EIRP-limit +20 dBm, amit 20 dBi-s antennával már akkor elérnénk, ha az eszköz (akár AP, akár kliens v. router) adóteljesítménye mindössze 0 dBm (=1mW) volna. Márpedig a szokásos TX-power olyan 15 dBm (20..30 mW) körüli, szinte mindenfajta otthoni wifi-nél.
"az mostani routeremre is hiába van 3 csatlakozás, összesen csak 20 dbi-t képes megfelelően használni."
Meg ne haragudj, de ez nettó értelmetlenség. Egyrészt az aljzatok számának semmi köze a használható teljesítményhez (akár a diversity, akár az n-szabvány MIMO-ja miatt van több antennád). Másrészt három antenna esetén - ami 802.11n-re utal - az egyes antennákat nem lehet, értelmetlen külön emlegetni, mivel azok közül legalább kettő egyidőben működik, és szükséges a teljes specifikált sávszélesség átviteléhez.
Nekem ezeréves (gyárilag kétantennás, de csak egy külsőt használok, a másik aljzat üres) b/g-routerem van, mégis "képes" kihasználni a 24 dBi-s gridet. Értelmetlen dolog olyasmit emlegetni, hogy az eszköz milyen antennát 'képes kihasználni'. Ha 'x' dBi nyereségű antennát csatlakoztatsz egy 'y' dBm adóteljesítményű wifi-re, akkor - a lehetséges kábelveszteséget most nem számítva - x+y [dBm] EIRP-t kapsz, és nincs másik eset. Illetve a nagyobb nyereség természetesen 'visszafelé' is hatásos lesz, vagyis a vételi jelszint is megnő általa.

(#15496) kali válasza adamka16 (#15494) üzenetére

kali
(Szakértő)

a wpa jelentősen jobb, mint a wep - főként eas párosítással!

tájbór; a notin szoftveres tűzfal nem korlátoz(hat)? a noti wifi modulja kezeli a wpa2 titkosítást?

[ Szerkesztve ]

(#15497) leviske válasza adamka16 (#15494) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Háh, én attól azért nem igazán tartok, hogy valaki feltörné. Nem hiszem, hogy sok hacker éle errefelé, ha meg mégis és épp ingyen netre fájna a foga, akkor kapásból van két teljesen nyílt wifi hálózat számára. :DDD

Viszont most esik le, hogy a router is WPA2-t alkalmaz, arra mégis tudott csatlakozni. Na mind1, úgyis beakarok majd újítani egy N-es routert, ahhoz majd nem kell ad-hoc-al szórakozni.

(#15498) Kis Joe válasza And (#15490) üzenetére

Kis Joe
(fanatikus tag)

Köszi a tippeket!

Hülyén fogalmaztam meg az alap kérdésemet. Arra van szükségem hogy nagyobb antenna kimenő jele legyen a routernek, mert ugyanolyan erős jelet fogok lényegében a 24dbi antennával mint a 17,5dbi-vel.

Azt is tudom hogy nagyon keskeny a nyílásszöge, de halál pontosan rá van állatva és nem is ez a gond.
A wireless-bolt.hu oldalon találtam routert ami jó lenne, csak annyi pénzem nincs hogy kb 25.000 Ft-ért vegyek eggyet. Max akkor szánnám rá magam olyan összegűre ha tudná már az N szabványt is.

A vaterán láttam hogy vannak komoly usb-s adapterek, de családi házban lakok, ahol pedig a padláson kell hogy legyen az antenna. Ja és szintén wifivel osztom szét a házzban, úgyhogy még egy ok ami miatt az nem lenne jó.

(#15499) adamka16 válasza And (#15495) üzenetére

adamka16
(őstag)

jóóó... nem kell megenni :)
amúgy tényleg az eirp értéket tüntetik fel. [link]
Szóval hiába rakok rá nagyobb nyereségű antennát, egy bizonyos határ után csak rosszabbítok a helyzeten? pl ennél a routernél, mennyi lehet a max amíg még lehetne használni mondjuk 1 antenna csatlakozót?

(#15500) adamka16 válasza Kis Joe (#15498) üzenetére

adamka16
(őstag)

esetleg ennél a boltnál is nézz körül: [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.