Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecow

    aktív tag

    Sziasztok!
    Elnézést, ha nem ide tartozik a dolog, de végülis wifi probléma, mégha számomra nem is teljesen egyértelmű, hogy oprendszer, driver, vagy valami hardver.
    Szóval van egy MSI PR200-as notebookom, Intel 4965 Wifi chippel. Otthon egy D-link 635-ös router osztja a netet. A notebookom az elmúlt 1 hónapban szervízben volt (nem wifi problémával). Miután 1 hónap szervizelés után visszakaptam feltettem rá egy windows 7-et (korábban windows vista volt). Azt vettem észre a napokban, hogy sokkal érzékenyebb lett a routertől lévő távolságra a notebook, leromlik mind a linksebesség (130Mbps helyett akár 1 Mbps) és meg nő a ping is (több 1000ms, sokszor request timeout, és végül megszakad a kapcsolat). Mivel a notebook már öreg és egyébként is és egyéb w7 inkompatibilitási problémája is van (hivatalos oldalon csak vista driver támogatás van), kipróbáltam egy ubuntu 9.10 live cd-vel. Ubuntun nem ugrik fel a ping (csak akkor ha weblapot töltök be) és nem is szakad meg a kapcsolat, bár a jel nagyon leromlik. A link sebesség viszont netes sebesség mérők alapján itt is drasztikusan lecsökken (20-200 kbps). Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi is lehet a probléma, én hardverre gyanakszom, bár más oprenszerek alatt kissé másképp viselkedik, ami nem ezt támasztja alá. Egy Intel Wireless/PRO nevű alkalmazást is volt a notebookhoz, ahol fizikai szinten állandó 32mW-os adó teljesítményt írt ki a program.
    A kérdésem az lenne, hogy van e valami program amivel kideríthetem egyértelműen, hogy ez hardver hiba. Nincs kedvem megint 1 hónapra szervízbe adni, de ha szoftveresen nem lehet megoldani akkor úgy is muszáj. (ahhoz meg pláne nincs, hogy kiszúrják a szemem egy nem támogatja az oprendszer szöveggel)

    Nyergeld meg a nagyot

Új hozzászólás Aktív témák