2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Winxp vs. tvtuner (téma lezárva)

(#1) fügike

fügike
(senior tag)

A hozzáértő PH-olvasók segítségét szeretném kérni.

Tegnap felraktam az XP-t, azonban a Leadtek WinFast TV2000FM típusú tunerhez nem találtam XP-s drivert. (Volt egy 133kb-os zip-pelt valami, amire viszont azt mondja a zip, hogy hiás, töltsem le újból.)

Fel tudtam rakni a Win98-as drivert kompatibilitási módban, el is indul, de az AutoScan nem megy, és semilyen csatornát nem tudok beállítani rajta.
A Vezérlőpult-Rendszer-Eszközkezelő alatt van egy Audio és egy Video Device, amelyik nincs jól konfigurálva. Gondolom, ez a tuner.

Ha valaki tud drivert, vagy módot, amivel működésre bírhatom, lécci írja meg, esetleg dobja be a linket, vagy küldje el a file-t emilben.:)

Boci-boci tarka!:D

(#2) guess.who válasza fügike (#1) üzenetére

guess.who
(senior tag)

[L]http://www.leadtek.com.tw/www/Web_Leadtek/drive02.asp?pronameid=238[/L]
Ezen az oldalon van egy 193 kbájtos valami a WinFast TV 2000-hez, ami azt állítja magáról, hogy Windows 9X/ME/2K/XP és hogy minden TV2000 kártyához való. A dátuma 2003.02.19, szóval ennél újabbat nemigen fogsz találni...
Ha ez volt az általad is említett dolog, akkor bocs. :)

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#3) fügike válasza guess.who (#2) üzenetére

fügike
(senior tag)

Igen, kösz, nekem tegnap nm jött le egészben, ma meg regisztráció kéne a letöltéshez.
Közben találtam drivert, elküldhetem mélben a címet.
Egyébként köszi!:)

(#4) fügike

fügike
(senior tag)

Up!

Le tudtam húzni a hivatalos honlapról a kiegéyzítést, valamint találtam egy állítólagos XP-s drivert. Mindekettőt kipróbáltam, egyikkel sem működik.

Ugyan az XP szerint a kártya jól van feltéve, azonban a Capview belefagy indításkor.
Majd még rákérdezek, most rohannom kell. Ha valakinek van ilyen kártyája, és megy XP alatt, legyen szíves árulja el, hogyan csinálta???

(#5) kalpet

kalpet
(újonc)

Szia!

Próbáld meg a www.driversguide.com on rákeresni.

Uid: drivers
pw: all

Szerintem biztosan fogsz találni valamit. Érdemes elolvasni a driverhez tartozó hozzászólásokat is mielött letöltöd.

Üdv!
Peti

(#6) fügike válasza kalpet (#5) üzenetére

fügike
(senior tag)

Köszönöm a jó ötletet, tényleg találtam egy béta drivert, állítólag a capture nem megy vele, de remélem, a tv igen. (Meg hogy nem beszélek-írok hülyeséget).
Mindenesetre ha valaki épp most néz ide, és tud valami építő jellegű információt, ossza meg velem!
Köszi!:)

(#7) fügike

fügike
(senior tag)

Valóban, néha hajlandó elindulni a TV, és akkor tökéletes, csak vagy 20x meg kell próbálni elindítani, mire eszébe jut működni. Érteni nem értem, de több mint a semmi.

(#8) escie

escie
(őstag)

volna egy kísértetiesen hasonló problémám, mint a topicindítónak...

a konfig: winxp, semmi SP,dx9.0, ASUS a7v8x alaplap, Leadtek WinfastTV 2000 tvtuner.

a gond a következő: kipróbáltam az összes létező drivert ,kezdve a tunerhez adott cd-n lévőkkel, és a legújabbakkal bezárva. a driver felmegy gond nélkül de ha a programját indítom, az nem talál eszközöket...

légyszi aki tud segítsen, kifogytam minden ötletből. :(

I'm back, baby!

(#9) gubokrisztian

gubokrisztian
(újonc)

Windows XP 2002 Professional magánszemélytől eladó. Bontatlan csomagolás.
Akit érdekel a dolog az írjon vagy hívjon.
70-2354381
Házhoz szállítást meg tudom oldani, egyedi megbeszélés alapján.

Windows XP 2002 Professional bontatlan csomagolásban eladó

(#10) DummyBoy

DummyBoy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Helló!

Nekem olyan gondom volt, hogy XP alá feltettem a tuner legújabb XP-s driverét és nem hajlandó elindulni a proggy (Pinnacle PCTV) ... :(

A gondot a ChrisTV oldotta meg, korrekt kis TVprogram , TXT-vel és nem csak túristául tud hanem beszéli kis hazánk anyanyelvét is ... a DScaler nevű csoda néhány pluginját is tudja használni zavarszűrésre!

Csak sajna Capture-t nem tud ... De ezen kívül mindent!

Ha a driver fenn van, de nem megy a saját programja, próbáljátok ki ezt!

Remélem segítettem!

ps.: gugliba beírod Christv ... megtalálja, és valami nevetségesen rövid ...

HW gyártói fekete listám: Creative, Logitech, AMD ...

(#11) Polesz

Polesz
(PH! addikt)

Leadtekes fiúk! :)

Nézzétek ezt az oldalt:
[L]http://www.leadtek.com.tw/support/download.asp?pronameid=82[/L]

A legfrissebb driver 2003.06.27-i.

Olvassátok ezt el előtte:
TV 2000 XP Driver Installation Guide.
[L]ftp://ftp.winfast.com.tw//tv_tuner/TV2000XP/Instructions/030516/TV_030516_driver_inf_stall.pdf[/L]
Meg ezt:
TV 2000 XP Driver Update Guide.
[L]ftp://ftp.winfast.com.tw/tv_tuner/TV2000XP/Instructions/030516/TV_030516_driver_update.pdf[/L]

Sok sikert.

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#12) azzio válasza fügike (#1) üzenetére

azzio
(senior tag)

ha bt8x8-as chip van rajta (márpedig mér ne? :) ) akkor a dscaler kell neked vagy az atv2000.

[L]http://www.dsclaer.org/[/L]
[L]http://www.tvfreak.cz/[/L]

mindkettő nagyon profi, bár asszem utóbbihoz helyesen konfigurált driver kell, és neked pont az nincs ugye? mind1, dscaler driver nélkül is kezeli a kártyákat.

(#13) azzio válasza azzio (#12) üzenetére

azzio
(senior tag)

helyesen: [L]http://www.dscaler.org/[/L]

(#14) Kakumix válasza Polesz (#11) üzenetére

Kakumix
(senior tag)

Szia!

Többször is felinstalláltam a drivert és a programot is, de a TV csatornákat csak úgy találta meg, ha Paraguayra állítottam a területet (legalább megtalálta). De a gép újraindítása után már csak zöldben hozta be a képet. Ezután feltelepítettem a DScaler-t az működik ahogy kell. Próbaképpen elindítottam megint a WinFastPVR-t és annak is jó lett a képe. A szgép újraindítása után megint zöld volt, DScaler után működött, de ha nem ment a DScaler vagy a WinFastPVR 3-4 percet akkor a WinFastPVR-ben fekete-fehér a kép utána kiszínesedik. A WinFastPVR-t szeretném használni, mert régebben ment és jól lehet vele felvenni. A kártya egy WinFast 2000 kb. 2,5 éves.
Van ötletetek, hogy lehetne egy kicsit egyszerűbben és gyorsabban helyes működésre bírni a tunert?

Legyen szép napod!

(#15) Polesz válasza Kakumix (#14) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

A régi drivert tedd fel hozzá. Az újjal valami miatt nem teljesen kompatibilis sajnos. Nekem is ilyen kártyám van. Egyébként nálam Németországra állítva működik rendesen, de Írországot választva is el lehet érni jó eredményt.

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#16) Kakumix válasza Polesz (#15) üzenetére

Kakumix
(senior tag)

El küldenéd nekem e-mail-ben? Elszállt a winchesterem és elvesztek a régi driverek és programok (a lementett csatornabeállításpkkal együtt :O).

Legyen szép napod!

(#17) Kakumix válasza Polesz (#15) üzenetére

Kakumix
(senior tag)

Szia!

Egy másik topic-ban írtad, ha nem talál csatornát akkor rosszul települt fel és egy dll-t hiányol, viszont nem írtad meg a dll nevét. Meg tudnád írni melyik az a dll?

Legyen szép napod!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Winxp vs. tvtuner (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.