2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-04 13:58:26

IT café

Kérdések és válaszok minden idők eddigi legsikeresebb asztali operációs rendszeréről.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#41651) hegegabi80 válasza gban (#41650) üzenetére

hegegabi80
(tag)

Mármint az everest az SPD-nél?

Modul neve Kingmax KLED48F-B8KU6
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1024 MB (1 rank, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-1100 (550 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh

Memória időzítések
@ 555 MHz 6-7-7-25 (CL-RCD-RP-RAS) / 32-71-5-9-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 333 MHz 4-4-4-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-43-3-5-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)

Enhanced Performance Profile
Profil neve High Frequency
Optimális teljesítmény profil Igen
Memória sebessége DDR2-1100 (550 MHz)
Feszültség 2.0 V
Memória időzítések 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS)
Row Cycle Time (tRC) 32T
Command Rate (CR) 2T
Write Recovery Time (tWR) 8T

Ja még egy kis +0.2V feszt is adtam neki. Viszont ha biosban az optimális beállítást töltöm be, akkor 1066-ra hozza ki. Még is kifagy a win. Viszont így visszaállítva eddig semmi gond.
Jelenleg két ilyen 1 GB memória van benne, most akarok még kettőt venni hozzá, aztán majd 64 bites win 7-et telepíteni.

(#41652) abridabri

abridabri
(senior tag)

tudtok valami megoldast arra,hogy lehetne jelszohoz kotni az internetre csatlakozast ?
a gepet bekapcsolhatja aki akarja ,csak netre ne tudjon menni.
Router nincs, csak sima adsl 1 gepen. :R

(#41653) gban válasza abridabri (#41652) üzenetére

gban
(őstag)

Pl. nem írod be, illetve nem jegyezteted meg a kapcsolódás jelszavát a windowssal.

Postázást nem vállalok.

(#41654) abridabri válasza gban (#41653) üzenetére

abridabri
(senior tag)

az a baj nem nalam van a gep, de szerintem a tulaj mar megjegyeztette es automatice csatlakozik, ilyenkor mit kene csinalni ?

(#41655) vilmaboy válasza abridabri (#41652) üzenetére

vilmaboy
(őstag)

Mi lenne ha nem tennéd automatikusra a csatlakozást, hanem kézire. nameg nem jegyezteted meg a jelszót a rooterhez vagy csak a lan kapcsolathoz. (persze ha jelszót igényel) Aki netezni akar, az csatlakozzon a rooterhez, netre. Ahoz meg jelszó kell... :K

A másik, hogy csinálsz még 1 felhasználói fiókot és csoportos házirendekkel megoldod... (csak azt ne kérdezd hogy kell )

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#41656) vilmaboy válasza abridabri (#41654) üzenetére

vilmaboy
(őstag)

kikapcsolod az automatikuas csatlakozást. törlöd a kapcsolatot... majd létrehozod újra és nem jegyezteted meg... :K

(#41657) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

miért csinálhatja az XP azt, hogy akárhányszor elindul a képernyővédő vagy kikapcsol a monitor, bezáródnak a nyitott Intéző ablakok?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#41658) mzx

mzx
(senior tag)

üdv

Gyors, egyszerű böngészőt, ami a CPU-t alig terheli, milyet ajánlatok, mely a flash-videókat is könnyedén lejátssza? Alapvetően youtube miatt érdekel.
Régi géphez kellene, Pentium3, 500MHz procival, amely bár media playerek által a NEM HD, youtube-ról letöltött FLV videókat IS folyamatosan képes lejátszani a 8MB-os videokártyája segítségével, azonban a szokásos böngészők (Mozilla, Explorer) lejátszói csak erős szaggatással képesek ugyanazon FLV-ket.

**Ubi, Lubi, Mint, Xp; Android meg nem én vagyok, inkább minimalista. ;) (Jobb ma egy tuLok -amire agyilag képes: TO LOCK-, mint holnap; legyünk túl rajta, ő meg -szomorú, de- maga alatt vágja... :S) _ P4, (C64 (emu) :P).**

(#41659) Visormail válasza mzx (#41658) üzenetére

Visormail
(őstag)

A flash videókat mindig az elcseszett bugos flashplayer játssza le böngészőtől függetlenül. Innen lehet leszedni régebbieket [link] a 11.1-esek még jobbak voltak mint a 11.2-esek, de ne várj csodát inkább úgy mondom hogy a 11.2esek mégrosszabbak.

[ Szerkesztve ]

N.E.M. http://href.hu/x/iwti - Athlon II X2 260, 6GB RAM, HD4850

(#41660) xcds válasza mzx (#41658) üzenetére

xcds
(senior tag)

Nem a böngésző miatt van, hanem a flash player miatt. Azzal a procival nem lehet youtube-ozni normálisan. Esetleg egy olyan vga-val, amivel megy a harveres gyorsítás, de az meg többe kerülne, mint maga a gép, meg azzal sem biztos, hogy gond nélkül menne.

Vagy esetleg próbáld ki a html5-öt.

[ Szerkesztve ]

(#41661) vilmaboy válasza mzx (#41658) üzenetére

vilmaboy
(őstag)

Böngészés szempontjából sokan mondják, h időssebb gépre Operát tesznek, meg állítólag a chrome is gyors. Én személy szerint mindenen Firefoxot használok. Youtube video meg, mint fent írták Flash player függő.

(#41662) haligábor

haligábor
(tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

Rendszer ujra telepitésnél EZT hogyan tudom újra telepíteni, vagy egyáltalán kell e az internethez...

Előre is köszi a válaszokat!!! :)

Samsung Galaxy S (i9000) >>> TsunamICS 1.9 | Devil2_079_VC_XL

(#41663) vilmaboy válasza haligábor (#41662) üzenetére

vilmaboy
(őstag)

Nem ujratelepíteni kell, hanem ujra beállítani. Amikor kész a reinstall, akkor ujra be kell állítani a kapcsolatot amivel csatlakozol a netre... ez ez az ablak

(#41664) haligábor válasza vilmaboy (#41663) üzenetére

haligábor
(tag)
LOGOUT blog

Köszi a segitséget! :R

Samsung Galaxy S (i9000) >>> TsunamICS 1.9 | Devil2_079_VC_XL

(#41665) mzx válasza vilmaboy (#41661) üzenetére

mzx
(senior tag)

Visormail, xcds, vilmaboy, köszi a válaszokat, próbálkozom. :)

**Ubi, Lubi, Mint, Xp; Android meg nem én vagyok, inkább minimalista. ;) (Jobb ma egy tuLok -amire agyilag képes: TO LOCK-, mint holnap; legyünk túl rajta, ő meg -szomorú, de- maga alatt vágja... :S) _ P4, (C64 (emu) :P).**

(#41666) akaido válasza Lenry (#41657) üzenetére

akaido
(őstag)

Lehet, hogy az Active Desktop okozza:[link] (Nekem erre az oldalra a WOT kiegészítő jajongott!)

szerk: Okozhatja esetleg Asztalkezelő progi(pl Top Desk), vagy esetleg "ártányfíreg" azaz virnya.

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad.

(#41667) Lenry válasza akaido (#41666) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

teljesen szűz, tökéletesen üres, klasszik stílusú, üres hátteres XP, amit 2 napja telepítettem, azóta egy Google Chrome került fel rá, a Total Commander, meg a 3D motorunk webplayere és annak a tesztelésére használjuk.

úgyhogy háromból hármat kilőttem :D

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#41668) No-kia

No-kia
(őstag)
LOGOUT blog

sziasztok!
Ismerösömnek 50megás nete van,de xp alatt 16 mega a maximum. Win7nél megy az 50,csak ahhoz meg gyenge a gép. Talalkozott mar valaki ilyennel?

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#41669) mzx válasza No-kia (#41668) üzenetére

mzx
(senior tag)

Az esetek egy részében a szolgáltatótól és az ügyfél lakóhelyétől függ a lehetséges netsebesség maximum. Nem tudom, hogy oprendszerfüggő is lehet-e, vagy procifüggő is lehet-e.
Ha szolgáltatótól (is) függ adott esetben, akkor van, hogy a közvetítő közeg fajtája befolyásolja, pl. tudtommal van, hogy kábleről gyorsabb, bár olykor bizonytalanabb, mint telefonvonalról; wifi esetén pedig a fizikai közeg is számít: pl. a vasbeton jelentősen rontja a vételi minőséget (gondolom a sebességet és a folyamatosságot is).
Mélyebben nem értek hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#41670) God Vazzeg válasza No-kia (#41668) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Csak wfinél találkoztam ilyennel, kábelnél nem. Mondjuk nem is sok 50 megás netet láttam erre vidéken :D

Találmány gyártási joga eladó! "...egy elég neves biotechnológia proftól hallottam, hogy kvázi púrhabból nyomják a krumplit, és a hibafoltok is mesterségesek."

(#41671) andy83

andy83
(fanatikus tag)

Sziasztok!
XP-t szeretnék telepíteni USB-ről. Ehhez elég, ha egyszerűen átmásolom az XP telepítőlemez tartalmát a pendrive-ra? Vagy állítgatni is kellene vmit? :F
Előre is köszi! :K

facebook.com/SzeretekMozizni

(#41672) gban válasza andy83 (#41671) üzenetére

gban
(őstag)

Info
Én próbálkoztam anno, nem tudom már hogy ez alapján-e, de mások által is jelzett hibába futottam, miszerint az első újraindításkor nem indult az XP, vagyis nem tudtam befejezni a telepítést.

Postázást nem vállalok.

(#41673) mzx válasza andy83 (#41671) üzenetére

mzx
(senior tag)

Tudtommal külön install verzió van usb-s oprendszer telepítéshez, de lehet, hogy tévedek.

SZERK.: apropó, usb-RE akarod telepíteni, avagy egyszerűen csak arról van szó: nincs cd-rom adott gépen, és korábban egy másikon, amin van, a telepitő cd tartalmát pendrive-ra szeretnéd másolni, hátha fel tudod arról rakni majd másik gép merevlemezé-RE?

[ Szerkesztve ]

(#41674) andy83 válasza mzx (#41673) üzenetére

andy83
(fanatikus tag)

USB-ről szeretném telepíteni egy hagyományos laptop merevlemezére, amin nem megy a CD/DVD meghajtó.

(#41675) mzx válasza andy83 (#41674) üzenetére

mzx
(senior tag)

Értem, valszeg ez a kevésbé problémás verzió, de részleteiben nem értek hozzá. Az imént valaki remek leírást linkelt, sok sikert hozzá! :)

(#41676) tknof1871

tknof1871
(fanatikus tag)

Üdv! A Miranda IM hol tárolja a csetelés előzményeit? A JDownloader hol tárolja a letöltési listát?

Asus P5G41T-MLX/8GB RAM DDR3-1333MHz/Intel E3400 DualCore 2600MHz 1 MB Box/Gigabyte GT430 DDR 1GB VGA, Windows XP, avast Antivirus, SUPERAntiSpyware

(#41677) andy83 válasza mzx (#41675) üzenetére

andy83
(fanatikus tag)

Köszi! :) Holnap kipróbálom a leírtak alapján, és beszámolok róla, hogy sikerült. :))

(#41678) Fire/SOUL/CD válasza andy83 (#41677) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ha úgy nem menne, akkor ezzel a progival pár kattintás: 4.-5. lépésre nincs szükséged, az "csak" azért van az oldalon, mert úgy multiboot-os telepítő pendrive készíthető (XP és W7 telepíthető róla)
100%-ban működik, régóta használom/használtam a progit, jelenleg egy olyan telepítő pendrive-om van, amiről XP és a W7 összes változata(Starter-től az Ultimate-ig és x86 és x64) telepíthető.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#41679) mzx válasza andy83 (#41677) üzenetére

mzx
(senior tag)

Igazán kedves tőled, h megköszönöd, de az illetőnek köszönd, aki belinkelte a leírást. :)
Én sajnos érdemben nem tudtam segíteni számodra.
Remélem, összejön. :)

(#41680) civil3d

civil3d
(újonc)

Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni.Újra telepítettem a laptopomat és amikor rákeresek a wifi hálózatra a szomszédokét látja csak az enyémet nem.De a hugom gépe meg látja a hálózatunkat.Frissítem de nem látja.Máskor amikor újra telepítettem ilyen probléma nem volt.ebben kérném a segítségeteket.Mert nem értem hogy mit ronthatok el.Előre is köszi

(#41681) gban válasza civil3d (#41680) üzenetére

gban
(őstag)

Első lépésben ülj a notiddal a wifi router mellé és ott próbáld meg megtalálni a tieteket.

Postázást nem vállalok.

(#41682) Fire/SOUL/CD válasza civil3d (#41680) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Wifi driver van fent? Laposon nem lehet ki- és bekapcsolni(vagy külön kis kapcsoló vagy valamilyen bill. kombináció) és esetleg ki van kapcsolva?

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#41683) civil3d válasza Fire/SOUL/CD (#41682) üzenetére

civil3d
(újonc)

Köszi a gyors választokat.A driver fent van a wifi be van kapcsolva.De ez nem látja csak a szomszédokét.De a másik lap meg látja.

(#41684) Fire/SOUL/CD válasza civil3d (#41683) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Korábban (amikor nemvolt gondod a wifivel), akkor is már több gép ment a router-ről vagy akkoriban csak egy gép(a tied) csatlakozott hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#41685) civil3d válasza Fire/SOUL/CD (#41684) üzenetére

civil3d
(újonc)

Előtte is több gép, szám szerint 3.Most azok látják csak én toltam el valamit.

(#41686) King Unique

King Unique
(őstag)

Szasztok!

Olyan gondom van,h gyártó oldalán egy progiból csak 64 bites van fent és 32 bites rendszeren nem tudom emiatt telepíteni. Van rá mód,h használni tudjam,vmi "átkonvertálás" :F

(#41687) God Vazzeg válasza civil3d (#41685) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Frissítsd párszor az elérhető hálózatok listáját, ott van balról fent.. ;)

Találmány gyártási joga eladó! "...egy elég neves biotechnológia proftól hallottam, hogy kvázi púrhabból nyomják a krumplit, és a hibafoltok is mesterségesek."

(#41688) woland_y2k válasza King Unique (#41686) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

nincs. virtual box, 64bites rendszer feltelepit es akkor tudod hasznalni.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#41689) King Unique válasza woland_y2k (#41688) üzenetére

King Unique
(őstag)

Köszönöm az infót! :R
lehet megtúrom előbb a netet,mert elvileg 32bites verziónak is lennie kell...

(#41690) Fényhozó

Fényhozó
(tag)

Sziasztok!

Tudtok olyan linket adni, ahonnan az összes XP SP3-as HUN frissítést le tudnám szedni?
AFP már fizetős lett, de ha esetleg valakinek megvolna egy korábbi verziója, azt is szívesen venném.

Üdv :R

"A győzelem kulcsa a merészség és az újítás." Konfucius

(#41691) ro_bert17 válasza Fényhozó (#41690) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

(#41692) Fényhozó válasza ro_bert17 (#41691) üzenetére

Fényhozó
(tag)

Köszi.

:R

"A győzelem kulcsa a merészség és az újítás." Konfucius

(#41693) No-kia válasza mzx (#41669) üzenetére

No-kia
(őstag)
LOGOUT blog

itt a kétállapotközött az egyetlen különbség,h xp alatt 16 mega a maximum,win7 alatt 50. és nemértem, hogy mi lehet azoka, semmi más változtatás nincs a környezetben

(#41694) gban válasza No-kia (#41693) üzenetére

gban
(őstag)

Egyre tudnék tippelni, ami eltér, a hálókártya driver. Értelmesen nem tudnám megindokolni hogy miért lehet az egyikkel lassú, de csak ez a különbség ami a kérdéssel így elsőre összefügghet. Azt írtad, az 50-hez lassú a gép. Ez mit takar? Nem lehet hogy csak a mérés más a win7 alatt, és valamiféle gyorsítótár miatt mutat nagyobb sebességet?

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#41695) No-kia válasza gban (#41694) üzenetére

No-kia
(őstag)
LOGOUT blog

lehet ferdén fogalmaztam, :DDD mármint a win7-hez lassú a gép, azért kell feltenni az XP-t.

mint ma megtudtam, lehet hogy buherált winXP van feltéve, így már gyanúsabb a dolog

(#41696) mzx válasza No-kia (#41693) üzenetére

mzx
(senior tag)

Mondom, mélyebben nem értek hozzá. Sőt, vissza is kérdeznék: más oprendszerek alatt mennyi a max lefelé netsebesség (esetleg közvetítő közegtől -wifi, kábel, telefonvonal- függően)?
Különösen a linux disztrók, azok közül is az Ubuntu, Lubuntu érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#41697) Jazz

Jazz
(őstag)

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy egy digitális USB-s headsetet szeretnék üzemeletetni XP Pro-n. Azonban driver nem kapható a hivatalos oldalon hozzá: [link] Erről lenne szó.

Win7-en simán megy. Tudnátok ebben segíteni?

thx!

free your mind

(#41699) Fire/SOUL/CD válasza Jazz (#41697) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

1. Fel sem települ (nem talál hozzá drivert az XP) vagy látszólag minden rendben, csak épp nem szól?
2. Eszközkezelőben vannak-e ismeretlen eszközök, van azok közt ami érintheti az USB portokat?
3. az ismeretlen eszközök közt van a headset is?
4. XP SP3-at használsz és naprakészek a frissítések?

[ Szerkesztve ]

(#41700) psg5

psg5
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

XP alatt létezik olyan beállítás, hogy egy mappában lévő elemeket szeretném átmásolni egy másik mappába, melyben ugyanazok az elemek vannak, de amiből másolok ott van több új elem, de nagy méret és nem akarom az egészet felülírni csak azokat melyek újak? Mint win 7-ben, hogy másoláskor megkérdezi, hogy a többi ütközésekor is tegye ezt és ott átugorja a már létezőket.
Szóval xp- alatt is van erre lehetőség?

F.K.T.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.