Új hozzászólás Aktív témák

  • Steelmanus

    addikt

    válasz vilmoskorte1 #28993 üzenetére

    Az AHCI modot csak ket dolog miatt erdemes hasznalni. 1. NCQ a lemez, 2. ha a lemezt el is akarod tavolitani a rendszerbol. Nezz a konfigomra, nekem a W7 egy rack-ben levo 160 WD-re volt telepitve, de az XP telepitobe is belevan integralva az AHCI driver. En nem hagytam hogy dualboot legyen W7 telepitesekor lehuztam az XP-s vincsit, es F12-vel inditottam alapbol az XP-s volt a HDD 0. Maradjunk most a W7-nel, lesz a jobbsarokban egy kis ikon olyan mint az USB pendrive-e es ott fellesz sorolva az eltavolithato eszkozok meg maga a rendszervinyo es a SATA DVDiro is :) csak azokat nem engedi, szoval ha mondjuk a rack-ben levot leallitod, attol meg a motor forog tovabb, csupan a betujelek tunnek el. Ezert az Eszkozkezeloben at kell allitani az eltavolitando - esetemben a rack-ben levo HDD-t - Gyorseltavolitasra igy ha leallitod akkor leall de ha nem veszed ki, akkor hibajelzest ir a naploba hogy egy eszkoz nem lett eltavolitva idoben. Ezt jelzi is. Ha viszont Gyorseltavolitason van a vincsi elveszlik a gyorsitotarazas vagyis masolaskor lassabb lesz.
    Vegul megmertem a sebesseget IDE es AHCI modban is kevesebb mint 10% a kulonbseg neha meg annyi sem, szoval nem erdemes vele bajlodni. Ez a maganvelemenyem.
    Latom kozben irtal, szoval en ketnapja mondtam bucsut a W7-nek, sebessegben semmit nem nyujt biztonsagban sem mert UAC melett siman beleirtam a regisztry-be egy regebbi progival pl a regebbi hankari tulajok es TV kari tulajok szivnak es meg sorolhatnam. A jatekok lassabbak stb.
    Igaz szebb es van egypar jo dolog amit sziveseb latnak az XP-ben is, de egy jol karbantartott XP meg ma is ott van a dobogon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák