Új hozzászólás Aktív témák

  • VIC20

    őstag

    Sziasztok!

    Xp-guruktól szeretnék segítséget kérni. Szerintetek mi a különbség az XP Home és Professional között? Pontosabban: miben tud többet a Home a Professional-nél? :D

    Egészen pontosan:

    A munkahelyemen van egy Ricoh Aficio 2020D nevű multifunkciós gép, rendesen hálózatba kötve.
    Ennek a szkenner része tud olyat, hogy odamegy az ember, beleteszi a dokumentumot, elindítja, az meg beszkenneli, és a fájlt beleteszi a hálózaton lévő egyik gép kijelölt könyvtárába.

    A probléma az ezt megvalósító ScanRouter V2 Lite nevű csodaprogrammal van. Ennek futnia kell az adott gépen. Namost, a szervernek kijelölt gépen XP Prof van telepítve, meg a többin is, egy régi 1,8-as P4-et kivéve, ahol Home van. Ez az említett ScanRouter viszont csak ezen működik!

    A tűzfalproblémákon túl vagyunk, a portok engedélyezve vannak, sőt, kikapcsolt tűzfallal is próbálkoztam már. A Prof is felismeri az eszközt rendesen, a kellő IP címen. Ha az adminisztrációs programban leállítom, majd újra elindítom a szolgáltatásokat, akkor még nyekken is egyet a szkenner, de folyamatosan azért csipog, hogy a "célállomás lista frissítése sikertelen".

    Szerintetek lehetséges, hogy valami biztonsági beállítás alapból máshogy néz ki a Profon, mint a Home-on (pl a házirendben), és ez okozza a problémát? Hol keresgéljek?

    Esetleg ismer valaki olyan másik programot, ami tudja ezt a funkciót? (Ja igen, a TWAIN-driver működik rendesen, de az nem sokat ér, ha három szobával arrébb lévő irodából kellene szkennelni, és ráadásul nem is lehet az egészet betenni a felső lapbehúzóba, hanem az üveglapról kellene szkennelni oldalanként.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák