Windows 7 /Olvasd el az első hsz-t!/ - IT café Hozzászólások

navigáció

fórum
listázás
üzenetek  >> >|

(#1) Pompi

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:11:42

Pompi
(HÁZIGAZDA)
(LOGOUT blog)

Előzmény:

Windows 7 Archívum I.

A Microsoft Windows 7. kiadása ami a Windows Server 2003-ra épül.

Windows XP Mód

Windows 7 újabb pluszt nyújt: gyári virtualizációs megoldást kapunk hozzá, ez a Windows XP Mód. (Utólag kell letölteni és telepíteni.) A 450 Mbájtos csomaggal a Windows 7-be egy komplett virtuális XP integrálható, ami az XP-n futó programok 99%-át képes futtatni – a játékokat nem számítva. Az XPM hasznos lehet a vállalatoknak (futnak a régi programok is), de az otthoni felhasználóknak is, akik izolált környezetben próbálgathatják ki a szoftvereket, anélkül, hogy a „normál” gépet veszélybe sodornák. A dolog szépséghibája annyi, hogy az XPM futtatásához 2 Gbájt RAM a CPU részéről pedig hardveres virtualizációs képesség szükségeltetik.
A Windows Virtual PC és a virtuális Windows XP letölthetö innen

Ha gondod van a hanggal, legyen az 2.0,5.1,7.1 vagy bármi egyéb akkor itt van a Windows7-hez megoldás. Többeknek okozott problémát hogy nem szól a mélnyomó és egyéb gondok, itt találtok leírást, ami szerint belehet állítani rendesen.

SB Live! series Support Pack
SB X-Fi Series Support Pack 2.0
SB P17X Series Support Pack 1.6

Egyéb hanggal kapcsolatos megoldásokat itt találtok: [link]

Aki esetleg nem boldogulna a Creative Audigy, és X-Fi driverekkel Windows7 alatt, az innen is próbálkozhat:

PAX Driverek - Creative Sound Blaster kártyákhoz. (Audigy, X-Fi..stb.)

Kékhalál avagy mit csináljak ha magától újraindul a gép?

Elsőnek kapcsold ki az automatikus újraindulást kékhalál esetén.Vagy töltsd le a Nirsoft BlueScreenView programjat innen mellyel megtudod nézni azt a hibát ami miatt újraindult a gép. A lényegi információ a STOP hibakód/bugchek ami valahogy igy néz ki STOP 0x000000e9. Itt tudsz a Microsoft tudástárban keresni a hibakódra.

A Windows 7 nyelvének megváltoztatása

A Windows 7 Ultimate/Enterprise verziója támogatja a különbözö nyelvi fileok telepitését és használatát. A Windows 7 egyéb verzióiban nem lehet nyelvet váltani a telepités után. A telepités elott megengedett az operációs rendszer nyelvének cseréje, tehát nem illegális, fontos, hogy csak és kizárólag egy nyelv lehet installálva vagyis amennyiben egy angol verzóban cserélsz nyelvet magyarra figyelni kell, hogy az angol nyelv el legyen távolitva a telepités előtt. Itt olvashatsz részletes leirást a nyelv cseréről.

Hungary Theme Pack - Magyarország téma, ingyenesen letölthető innen

Windows 7 verziók összehasonlitása a wikipedian megtalalható bővebben

Windows 7 90 napos próbaverzió letölthető innen

[ Módosította: ollie ]

At 18.000 revolutions per minute, this isn't music. This is the scream of science.

(#2) Barthezz2

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:13:20

Barthezz2
(PH! addikt)
(LOGOUT blog)

Néztem egyet mért nem lehet hsz-t írni a régiben :D hamar meglett az az 50k hsz

chop: hibernációs fájl+lapozófájl benne van abban a 13-ban?

Ice!?: gondolom folyamatban.. a cím is változgat még :D

[ Szerkesztve ]

"Szerintem akkora esélyed van... minthogy a Hubble űrteleszkóppal felfedezik, hogy minden fekete lyuk közepén egy kis ember áll zseblámpával, és a biztosítékot keresi." by Sheldon <> http://instantbazinga.com/

(#3) Ice!? válasza Pompi (#1) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:13:48

Ice!?
(őstag)
(LOGOUT blog)

Tetszik ez a kezdő hsz.:DDD

ice.___ Feel the power of HONDA. <3 Prelude. ___ http://href.hu/x/bffl ___ Nincs valakinek 4.gen-es Prelude-höz motorháztetője? Vagy olyan Honda bontónak az elérhetősége, ahol előfordulhat, hogy van? Kösziii.

(#4) Chandler

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:18:09

Chandler
(senior tag)

Hello

Az volna a kérsésem, hogy az svchost.exe miért akar állandóan kommunikálni az interneten? Használok tűzfalat, ezt engedélyezzem vagy tiltsam?

http://flickr.com/photos/gibert

(#5) core2

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:20:06

core2
(őstag)

Sziasztok!

50k hsz. a RI/OS 5-ben a limit topikonként? :)
Ice!?: Szedjük össze, hogy mi kéne bele és én összerakom emészthető formába! :)

Üdv. core2

[ Szerkesztve ]

http://www.hackthat.net/df/ddos/30347/index.hack

(#6) chop válasza Barthezz2 (#2) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:28:34

chop
(senior tag)

Hibernáció kikapcsolva, pagefile pedig másik partíción van. Rejtély?:)

''Ami nem lehet a tiéd, mindig az kell, neked ez a kereszted, a sorsod, ami hajt. De ha megkaptad, már nem érdekel, ott rohad a szemétdombon majd...''

(#7) moonman válasza Chandler (#4) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:32:50

moonman
(Jómunkásember)

minden szolgáltatást az svchost kezel, így a dhcp, dns, upnp, windows update, time sync, stb-ket is. ne aggódj, természetes.

"Rájössz, hogy sokkal jobb videót nézni az öledben tartott iPaddal mint a százsok centis falitévével."

(#8) Sátán44

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:35:53

Sátán44
(őstag)

Ezt nem tudja telepíteni a rendszer mindig visszadobja (11Mb) Vajon miért csinálja?

[ Szerkesztve ]

"A siker titka az őszinteség, ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."

(#9) sfdrakex válasza chop (#6) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:40:12

sfdrakex
(PH! addikt)

Játékmentések users mappában valahol eldugva ?

(#10) sfdrakex válasza Sátán44 (#8) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:41:18

sfdrakex
(PH! addikt)

Minden előtte lévő telpitve van? Inditsd újra a gépet keress frissitéseket, ha van más rissités azt tedd fel leőbb ezt hagyd utoljára, ha nincs más akkor csak probáld meg ujra inditás után azt ezt feltenni.

(#11) lsc

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:43:11

lsc
(PH! kedvence)
(LOGOUT blog)

Tudnátok segíteni ez milyen verzió [link] ?

Az élet kegyetlen .

(#12) Sátán44 válasza sfdrakex (#10) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:43:50

Sátán44
(őstag)

Már 4. napja szívok vele. Minden bekapcsoláskor próbálom,de nem megy. Egyébként rendszeresen frissítem és eddig nem volt gond :F

(#13) lala42 válasza Sátán44 (#8) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:46:08

lala42
(senior tag)

Itt próbálkozz

Itt több hibalehetőséget is feltár, többek között videokari driverrel kapcsolatosakat is. :R

Esetleg ez

(#11) lsc
Trial verzió. 90 nap múlva ill. a telepítés után kötekedik.

[ Szerkesztve ]

" Captives nullos capere " ___ Ami működik, azt nem kell megjavítani___ Nem lehet minden nővel a világon lefeküdni, de törekedni kell rá! ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___

(#14) atesz117 válasza chop (#6) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:46:49

atesz117
(fanatikus tag)

Hi!
A rendszervisszaállítást használod? Mert az árnyékmásolat 10-15%-t is lefoglalhat a particióból. Na meg az ideiglenes fájlok is sok helyet tudnak foglalni.

(#15) core2 válasza lsc (#11) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:48:42

core2
(őstag)

Enterprise! :) Nem az űrhajó!

http://www.hackthat.net/df/ddos/30347/index.hack

(#16) Sátán44 válasza lala42 (#13) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:50:14

Sátán44
(őstag)

Sajnos nem vagyok jó angolból, de az a definition itt nem szerepel, ami nálam okozza a hibát.

(#17) moonman válasza Sátán44 (#8) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:53:18

moonman
(Jómunkásember)

http://support.microsoft.com/kb/958044

ez a megoldás eléggé durvának tűnik, először próbáld meg a következőt: admin parancssorba:

net stop wuauserv
cd %windir%\softwaredistribution
del /s .
[igen]
net start wuauserv

[ Szerkesztve ]

"Rájössz, hogy sokkal jobb videót nézni az öledben tartott iPaddal mint a százsok centis falitévével."

(#18) pete_21 válasza Sátán44 (#8) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:53:44

pete_21
(senior tag)

Próbáld meg, hogy ne innen frissítsd a Defendert, hanem Vezérlőpult, Windows Defender. Itt a fenti menünek a végén a kis nyílra katt, és Frissítések keresése.

(#19) lsc

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:54:16

lsc
(PH! kedvence)
(LOGOUT blog)

Köszi mindkettőtöknek, akkor azt hiszem hanyagolom .

Az élet kegyetlen .

(#20) chop válasza atesz117 (#14) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:54:21

chop
(senior tag)

Ez az!

Próbáltam kikapcsolni, de visszadobja, hogy adminként kéne bejelentkezni (természetesen az vagyok)...

''Ami nem lehet a tiéd, mindig az kell, neked ez a kereszted, a sorsod, ami hajt. De ha megkaptad, már nem érdekel, ott rohad a szemétdombon majd...''

(#21) -Zeratul-

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:54:47

-Zeratul-
(senior tag)

(#6) chop: az egy dolog hogy total commanderben annyi látszik, meg hogy a rejtett fájlokat is megjeleníti, de ha a TC nem admin módban fut, nem lát mindent

(#8) Sátán44: hibakódra érdemes keresni (80070490) - a baj az, hogy sok helyen írnak sokfélét

(#11) lsc: virtuális^^

BME - VIK - info 5. év

(#22) chop válasza sfdrakex (#9) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:55:10

chop
(senior tag)

Elvileg a Users mappat beleszamolja es ott is latszodnak a rendszerfile-ok, szoval elvileg nem itt van a gond (elvileg...)

(#23) moonman válasza lsc (#11) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:55:33

moonman
(Jómunkásember)

ott van a readme-ben:

VHD Test Drive Evaluation Package:

Windows 7 RTM Enterprise (x86)

(#24) chop válasza -Zeratul- (#21) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 16:55:40

chop
(senior tag)

Ez jogos, megnezem adminkent.

Igy mar 18 giga a Windows mappa. A Temp pedig ebbol 8. Torolhetem a mappa tartalmat?..

[ Szerkesztve ]

(#25) lsc válasza moonman (#23) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:00:02

lsc
(PH! kedvence)
(LOGOUT blog)

Azt olvastam /OK, szerényebben azt értettem/, de nem tudom hogy 32 vagy 64 bites, illetve telepítés után mennyire zargatna a 90 nap alatt . Tervezem egy x64 home premium magyar beszerzését, csak addig kipróbálnám . A virtuális dolgot sem értem, xp mellé egy külön partícióra fel lehetne rakni ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#26) Sátán44 válasza moonman (#17) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:00:27

Sátán44
(őstag)

OK megcsináltam,amit leírtál.Most próbálom telepíteni.

(#27) Jack O'Neill

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:01:02

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Igen! Baromira zavar és fontos lenne, hogy végre normálisan múködjön a hálózat azonosítás! HELP PLease!

JAJJMÁÁÁÁ

(#28) moonman válasza lsc (#25) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:02:23

moonman
(Jómunkásember)

x86 tehát 32 bites. ez egy virtuális lemezkép-fájl, amit Virtual PC-ben vagy Virtual Server-ben tudsz futtatni, nem önálló telepítőkészlet.

(#29) Kommy válasza Jack O'Neill (#27) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:06:14

Kommy
(senior tag)

A windowson keresztül csatlakozol , vagy a router csatlakozik?

(#31) sfdrakex: csak ha le lenne írva ezek a dolgok talán lehetne segíteni, mert így a levegőbe dobálózunk , mert semmit nem tudunk.

[ Szerkesztve ]

Steam: Kommy ; Gamer Tag: KommyKT

(#30) lsc válasza moonman (#28) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:06:26

lsc
(PH! kedvence)
(LOGOUT blog)

Akkor kiesik, nem is lehet 64 bitest valahonnan hivatalosan letölteni valami próbaverzióban ?

Az élet kegyetlen .

(#31) sfdrakex válasza Kommy (#29) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:07:52

sfdrakex
(PH! addikt)

Ha pl kábel nete van, akkor nem a router csatlakozik illetve nem ugy mint dslnél, Szóval ha kábelnete van azonnal van nete az embernek nem windows és ne ma router csatlakozik, bedugod a kábelt és van net. Neki tuti ilyen van mert az a baja ha jól emlékszem hoyg elindul a windows és nincs azonnal net 20 mp -t kell várni mire lesz.

(#32) Sátán44 válasza moonman (#17) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:08:41

Sátán44
(őstag)

Ez sem jött be. Ha valahol exe formájában le tudom tölteni az is jó lenne.

(#33) moonman válasza lsc (#30) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:08:48

moonman
(Jómunkásember)

dehogynem: http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx

(#34) moonman válasza Sátán44 (#32) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:09:40

moonman
(Jómunkásember)

http://support.microsoft.com/kb/923159/hu

(#35) moonman válasza sfdrakex (#31) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:12:49

moonman
(Jómunkásember)

kábelnetnél is lehet router.

(#36) lsc válasza moonman (#33) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:12:49

lsc
(PH! kedvence)
(LOGOUT blog)

Megpróbálom, csak ezt a java letöltés ne lenne .Ezt xp mellé felrakhatom vagy inkább új rendszerként ? Innen letöltött magyarítás jó hozzá ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#37) moonman válasza lsc (#36) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:13:27

moonman
(Jómunkásember)

java? :F

ja, a download managerre gondolsz. nem kell tőle félni. :)

[ Szerkesztve ]

(#38) Sátán44 válasza moonman (#34) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:14:19

Sátán44
(őstag)

Na ez már működött ;) Köszönöm!

(#39) sfdrakex válasza moonman (#35) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:17:35

sfdrakex
(PH! addikt)

Router persze, de ő azt kérdezte a windows kapcsolodik vagy a router. Kábelnetek nagyrészénél egyikse illetve nem ugy mint dslnél ami "betárcsáz". Nekem isk ábel netem van roputerem is van tudom hogy működik nagyjából.

(#40) Fooler89

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:21:53

Fooler89
(senior tag)
(LOGOUT blog)

Helloztok,

Mitől van az, hogy megnyomom a bal ctrl-elt és bedobja a böngészőt?

Novara retro 4 robogó eladó! Érd: http://href.hu/x/aaw6 Megbízhatóság: http://href.hu/x/amg4

(#41) pete_21 válasza Jack O'Neill (#27) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:21:54

pete_21
(senior tag)

Belső fix ip-t megadtál a hálókártyának?

(#42) Jack O'Neill válasza sfdrakex (#31) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:24:07

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Igen kábel netem van! Akkor leírom még 1x. Szélessávú Upc kábel netem van. Van egy gyönyörű routerem összedugva a modemmel. Elindul a drága OS... feláll és ilyenkor automatice lennie kéne netnek. XP alatt volt, Vista alatt volt. Itt nem ez történik, hanem ilyenkor áll neki a network azonosításnak...közben felállt már minden progi aminek kéne net...skype, msn...google talk...de net persze nincs mert még mindíg azonosít...eltellik 30másodperc és hoppp sikerül rábrednie hogy az a kapcsolat internet! És voálá van internet! De mi az oka, hogy ezt a műveletet nem végzi el a boot során? Mért kell nekem kivárni ezt? Amikor korábban ezzel nem volt gond. Landriverrel minden ok...Vírusírto nem szól bele, mert ha levan szedve a gépről akkor sem müxik. Router menüjében upnp enabled... de ha nem, akkor is ez van...Megoldási javaslatok? Annyi a bűnöm, hogy nem akarok 30másodpercet várni és 5hiba ablakot (msn/skype, google) véginézni amíg fellép a netre. És lehet nem nagy gond, de zavaró! És ennek nem így kéne működnie. Szóval várom a világmegváltó javaslatokat, hogy hol mit állítsak át, mert tuti valami beállítási gond van. Köszönöm...rem érthető...és azért idegesít mert elszartam 1napot a semmire ezzel.
Egy x58-as core i7 systemem van. Szal még csak a hardver sem elavult...

JAJJMÁÁÁÁ

(#43) lala42 válasza Jack O'Neill (#42) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:27:46

lala42
(senior tag)

A BIOS-ban esetleg nincs olyan opció engedélyezve, hogy vizsgálja meg a kábelt? :U
Másra már nem nagyon tudok gyanakodni. :(

" Captives nullos capere " ___ Ami működik, azt nem kell megjavítani___ Nem lehet minden nővel a világon lefeküdni, de törekedni kell rá! ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___

(#44) sfdrakex válasza lala42 (#43) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:31:13

sfdrakex
(PH! addikt)

Akkor nem ment volna XP meg Vista alatt.

(#45) dunc válasza Jack O'Neill (#42) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:33:22

dunc
(PH! addikt)
(LOGOUT blog)

Hálókártya drivert probáld frissiteni nekem is hasonló problémák voltak.

2010.03.03 Dema Merano 0km.

(#46) lala42 válasza sfdrakex (#44) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:36:22

lala42
(senior tag)

Csak onnan gondoltam, hogy az új telepítéskor esetleg valamit elállított. Esetleg egy BIOS- reset. :U

[ Szerkesztve ]

(#47) sfdrakex válasza lala42 (#46) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:37:34

sfdrakex
(PH! addikt)

Persze az igaz, nyomhatott bios resetet, de sztem általában lapból pont nincs az ilyen bekapcsolva.

(#48) sfdrakex válasza dunc (#45) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:37:47

sfdrakex
(PH! addikt)

Azt már frissitette.

(#49) moonman válasza lsc (#36) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:38:04

moonman
(Jómunkásember)

nem kell trükközni. enterprise, tehát a Windows Update fel fogja ajánlani a nyelvi csomagokat.

mindenképpen külön partícióra vagy lemezre telepítsd.

[ Szerkesztve ]

(#50) moonman válasza sfdrakex (#48) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-11-22 17:39:24

moonman
(Jómunkásember)

pedig ez több, mint valószínű, hogy driver probléma.

navigáció

fórum
listázás
üzenetek  >> >|

Hirdetés