2013. május 21., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Visual Basic

(#751) Jester01 válasza sonar (#750) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Gyakorlatilag korlátlan mélységig (amíg a verem bírja).

Jester

(#752) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Erre varjatok gombot, már mindjárt szétütöm a gépet ezt miért csinálja

sub txtText_lostfocus
dim tmp as string

tmp=txtText
tmp=Format(tmp,''######0.00'')
txtText=tmp
end sub

és ha alapban 1.00 van benne akkor mikor lelépek vmi 35620.00 számot ad be
de miért? :W :W :W
Már variáltam több stringel átpakolom egyik változóból a másikba de hiába

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#753) Polyák válasza sonar (#752) üzenetére

Polyák
(tag)

Hali!

Nos, nem biztos hogy jól értelmezem, hogy mit is akarsz, de én igy próbáltam, és jó is:

Sub txtText_lostfocus()
Dim tmp As String

tmp = txtText
tmp = Format(tmp, ''YY,MM,DD'')
txtText.Text = tmp
End Sub

De lehet félreértettem vmit. :DDD

Amugy a 35620 szám az egy értelmes dátum formátum. Ez a szám a 1997.07.09
dátumot takarja. Excelben meg is nézheted. Beirod egy cellába ezt a számot és dátumformátumot adsz neki.

Nos remélem tudtam segíteni és nem mondtam hülyeséget.

Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.

(#754) sonar válasza Polyák (#753) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

De én számot akartam nem dátumot!
És vesszőt kell tenni akkor jó lesz.
Próbáld ki ha számot irsz be és vessző helyett pontot irsz akkor írja ezeket a hülyeségeket.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#755) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Hogyan tudom megcsinálni, hogy ha rálépek egy textboxra, akkor a benne lévő szöveg alapba kijelölt legyen?

(#756) Polyák válasza sonar (#754) üzenetére

Polyák
(tag)

Azért nem jó ponttal, mert a pont az írásjel és nem tizedesvessző! Ez miatt volt a hiba?

Azon viszont gondolkodok hogyan tudnád megoldani a másik problémád. Érdekes kérdés. De engem is érdekelne. :)

Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.

(#757) Jester01 válasza sonar (#755) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Ha a GotFocus eseményt elkapod és beállítod a kijelölést az nem jó?

A másik kérdésedre pedig valószínűleg a regionális beállításokban rejlik a válasz. Ha magyar, akkor tizedesvessző van.

Jester

(#758) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Jester jó fele jártál, íme a megoldás:
text1_gotfocus.sub
text1.selstart=0
text1.sellength=len(text1)
end sub

mivel nem copy paste volt hanem fejböl irtam ezért elirás lehet benne

(#759) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Na ezt kapjátok el ne a náthát! Ma ezzel szívtam :W :DDD
Ugye ha format parancsnál számnak veszem a beírt adatokat akkor oda ',' (vessző) kell különben dátumnak veszi a vb. No de ha számolni is akarsz vele akkor alakísd vissza!!! tizedespontra mert különben nem fog számolni.

(#760) Polyák

Polyák
(tag)

Üdv mindenkinek!

Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az óra mellett egy kis ikon megjelenjen ahogy a hangerőszabályzó vagy a messenger ikonja is. Ha rákattintok megjelenjen egy menü, de biztos értitek miről beszélek. Nos, ezt hogyan tudom megoldani? Azt meg tudtam csinálni hogy a taskbarban ne jelenjen meg de ezt viszont már nem tudom hogy is csináljam!

Előre is köszi! :R

(#761) sonar válasza Polyák (#760) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Mármint systray iconra gondolsz?

(#762) Polyák válasza sonar (#761) üzenetére

Polyák
(tag)

Ha annak hívják, akkor igen! :DDD
Mint a hangerőszabályzó ikonja meg egyes virusírtók ikonja meg az msn ikonja(zöld muki), stb.
Nos, azt szeretném hogy programom ne látszódjon a taskbar-ban (ezt sikerült megoldanom, nem volt nehéz), csak a ''systray'' ikon látszódjon és onnan elérhessek jobbklikkel opciókat, mint pl a hangerőszabályzónál a ''Hangerőszabályzó megnyitása'', ''Hangtulajdonságok belállítása''.

Elöre is köszi! :R

(#763) Jester01 válasza Polyák (#762) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

VB6-hoz nekem van egy régi modulom: [link]

MOD: jobbgombos dolgot nem csinál, csak duplaklikkre előhozza az ablakot.

[Szerkesztve]

Jester

(#764) palerNEW

palerNEW
(kvázi-tag)

Halli all :R

Nem akarok új témát indítani, csak annyi lenne a kérdésem, hogy egy kész programról meg lehet-e állapítani(nézni) hogy milyen verziójú VS-ben vagy épen Delphi-ben van megcsinálva.

Tegnap DOS, ma Windows... Félek a holnaptól! - Kidobtam a frigót, mert a Windows jobban fagyaszt!

(#765) Polyák válasza Jester01 (#763) üzenetére

Polyák
(tag)

Hali!
Köszi!
Ezt bogarászom éppen, de nem jutottam sokra. :DDD
Ezekkel probáltam: TrayInitialize Form1, meg: TaskbarShow
de nem sikerült, én értettem félre valamit? Engem ezek a modulok mindig szivatnak. Nem értem hogy hogy hivatkozzak most erre? Tudnál nekem segíteni? Meg amugy általánosságban a modulokban tudnál nekem segíteni?
Köszi előre is! :R

(#766) Jester01 válasza Polyák (#765) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Ezt egy kb. 4 éves projektbõl bányásztam elõ, azóta szerencsére nem láttam VBt :)

A TrayInitialize után meg kell hívni a TrayAddIcon-t, attól lesz ikon. Kilépés elõtt ezt törölni kell.

Jester

(#767) Polyák válasza Jester01 (#766) üzenetére

Polyák
(tag)

Hali!
Van ez a sor:
TrayAddIcon(ByVal lID As Long, ByRef sTip As String, ByVal hIcon As Long)

tehát igy néz ki mikor előhívom:
TrayAddIcon lID, sTip, hIcon

de:
mi az az lID és az sTip? a hIcon-hoz az ikon elérérsi utvonala kell?

Köszi előre is! :R

(#768) sonar válasza palerNEW (#764) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Meg lehet ha nincs betötmörítve vmilyen exe tömörítővel

(#769) Jester01 válasza Polyák (#767) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

A paramétereket keresd meg msdn-ben ha pontosat akarsz tudni :U
Az lID azt hiszem az ikon sorszáma.
Az sTip az a tooltip szövege.
A hIcon pedig az ikon handle. Be kell tölteni az ikont és annak valami handle propertyje.

Jester

(#770) J3richo

J3richo
(tag)

Sziasztok!

Nemrég fogtam hozzá a DarBasic tanulásához és nagyon tetszik a dolog. Most viszont az egyik résznél elakadtam és segítséget kérnék tőletek. Nem tudom, hogy a dark basic ugyanaz-e mint a visaul basic, de megkérdezem attól itt, hátha:
Szóval vannak ezek a tömbutasítások:

SAVE ARRAY Filename, Array Name(0)
LOAD ARRAY Filename, Array Name(0)

EMPTY ARRAY Array Name(0)
ARRAY INSERT AT TOP Array Name(0)
ARRAY INSERT AT BOTTOM Array Name(0)
ARRAY INSERT AT ELEMENT Array Name(0), Index
ARRAY DELETE ELEMENT Array Name(0)
NEXT ARRAY INDEX Array Name(0)
PREVIOUS ARRAY INDEX Array Name(0)
ARRAY INDEX TO TOP Array Name(0)
ARRAY INDEX TO BOTTOM Array Name(0)
ARRAY INDEX TO QUEUE Array Name(0)
ADD TO QUEUE Array Name(0)
REMOVE FROM QUEUE Array Name(0)
ARRAY INDEX TO STACK Array Name(0)
ADD TO STACK Array Name(0)
REMOVE FROM STACK Array Name(0)

Return Integer=ARRAY COUNT(Array Name(0))
Return Integer=ARRAY INDEX VALID(Array Name(0))

Nem tudom pontosan, hogy ezek mire jók vagy ha tudom is nagyából, akkor se tudom egész jól használni. Pl a save array-jal ugye tömböt mentünk ki egy fájlba, de miután undim-elem, amit elmentettem és visszatöltöm a tömböt és ki akarom iratni, pl tomb(1,2), akkor hibát ír ki. Próbáltam neten keresgélni segítség után, de konkrét bő leírást nem találtam ezekhez. Valaki segítene megértetni ezeket? Pls :) Vagy ennek a nyelvfajtának külön téma kell? :S

[Szerkesztve]

(#771) Polyák válasza J3richo (#770) üzenetére

Polyák
(tag)

Szia!
Nekem is megvan a darkbasic, de nem indul el sajna valami oknál fogva. Sajnos nem ugyan az mint a vb. Ha el tudnám indítani talán tudnék segíteni. :DDD Láttam róla lépeket meg olvastam is róla sokat.

[Szerkesztve]

(#772) ptamas

ptamas
(újonc)

Hali!

Biztosan volt mar ilyen kerdes a forumon, de nem volt idom vegigbongeszni :(

Visual Basic .NET nyelvvel szeretnek foglalkozni, de eddig semmit nem tudok rola. Milyen konyvet javasolnatok egy teljesen kezdonek a tanulashoz?

Elore is koszonom a valaszokat!

Bye: Tamás

(#773) palerNEW válasza sonar (#768) üzenetére

palerNEW
(kvázi-tag)

Köszi.

Akkor ha jó értem, ha exe állományba van akkor már nem lehet kideríteni hogy ép VB5 VB6 vagy Net-be let írva.

Tegnap DOS, ma Windows... Félek a holnaptól! - Kidobtam a frigót, mert a Windows jobban fagyaszt!

(#774) palerNEW válasza ptamas (#772) üzenetére

palerNEW
(kvázi-tag)

Halli.

Én a Visual Basic .NET Fekete Könyvön keresztül ismerkedek vele.
[link]

(#775) Jester01 válasza palerNEW (#773) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

A felsorolt 3at éppenséggel elég könnyű megkülönböztetni. :U

Jester

(#776) palerNEW válasza Jester01 (#775) üzenetére

palerNEW
(kvázi-tag)

Akkor jól féreértelmeztem.

Szóval pl. VB6 ill. .Net-be írt programokat exe állományba is jól meg lehet különböztetni??

(#777) Jester01 válasza palerNEW (#776) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Kiválóan. Egyszerűen nézd meg milyen dlleket használ.

Jester

(#778) sonar válasza palerNEW (#773) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Nem jól érted!
Meglehet mondani! Egészen addig amíg exe-tömörítőt nem használnak, utánna kicsit nehezebb, bár aki foglalkozik crk-val az megtudja mondani utánna is.

(#779) sonar válasza palerNEW (#776) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Total Commander
F3 a fájlon és megnézed milyen dll-t használsz. Most nincs a közelembe egy progi se
de emlékeim szerint egyértelmüen ki van irva vb6-nál msvbvm60.dll

(#780) palerNEW válasza sonar (#779) üzenetére

palerNEW
(kvázi-tag)

Halli all

Most már vágom. Sonar igazad van, a TC-vel (F3 gombal) belenéztem a exe-be és tényleg látom a ''msvbvm60.dll''-t.

Köszike a megvilágosítást. :R

(#781) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Adatbázis kezeléssel kapcsolatban van vkinek vmi jól értelmezhető tutorja/anyaga?

(#782) Polyák

Polyák
(tag)

Hi all!

Van egy pár progim aminek már nincs meg a forrkodja de lusta vok ujra megírni őket. :DDD
Kellenek belőle infok hogy mit hogyan is kell, mert már nem nagyon emléxem. :)
Ezeket a progikat valahogy vissza lehet ''forgatni'', vagy vissza ''fordítani''??
Fontos lenne!

Mikor még TurboPascal-lal foglalkoztam akkor volt ilyen progim hozzá, de vb-hez nem találtam.

(#783) sonar válasza Polyák (#782) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

keress ra guglin v yahoon dodi disassemblerre, az elvileg tudja

(#784) Polyák válasza sonar (#781) üzenetére

Polyák
(tag)

Adatbáziskezeléssel kapcsolatban itt biztos találsz valami használhatót:
[link] - Database

Amugy kösz az ötletet, rákeresek.

(#785) Polyák

Polyák
(tag)

Hali!
Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan Tudob PictureBox-ba, vagy inkább Image-ba képet betölteni internetről?

Probáltam igy:

Image1.Picture = ''http://mittomén.hu/kep.jpg''

meg igy is:

Image1.Picture = LoadPicture(''http://mittomén.hu/kep.jpg'')

De gondoltam hogymen lesz ilyen egyszerű. Miért is lenne az? :DDD
Hogyan tudnám ezt mégis megcsinálni?

A válszt előre is kösz! :R

[Szerkesztve]

(#786) sonar válasza Polyák (#785) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

talán url:// kéne elé
bár nem biztos

(#787) Polyák

Polyák
(tag)

Hali! Sajnos nem jo. Azt irja hogy tipuseltérés.

Image1.Picture = ''url://mittomén.hu/kep.jpg''

igy gondoltad?

(#788) sonar válasza Polyák (#787) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

akkor probald meg browserbe betolteni

(#789) Polyák válasza sonar (#788) üzenetére

Polyák
(tag)

Azzal pofon egyszerű. Az a baj a browser-rel hogy nincs stretch funkciója és a képen nem pont a szegélyhez illeszti. Próbáld ki.
Olyan kéne nekem, mint ahogy Image-ba lehet betölteni képet winyóról, csak netről szedné le.
Gondoltam arra is hogy lementené a saját mappájába (megerőstés nélkül, észrevehetetlenül) és onnan töltené be Image-ba. Ezt StartDoc-kal próbáltam de az az alapértelmezett böngészőben nyitja meg a képet. Szal ezt sem tom hogy hogyan csináljam.

Melyik lenne jobb megoldás? Illetve melyikben tudnál segíteni?

Amugy az a dodi diassembler csak VB4-hez jo.

(#790) sonar válasza Polyák (#789) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

hat passzolom a kerdest. Csak otlet volt. Igazabol mit is akarsz csinalni?

dodi-t nem tudtam, hogy vb4hez jo.

(#791) Polyák válasza sonar (#790) üzenetére

Polyák
(tag)

Annyi lenne hogy van egy ablak, és csak egy kép van benne (keretig kihúzva, szal csak a kép) amit netről szed le. Egy reklám célú progi. Hirdetések, egyebek. Ezeket véletlen szerűen hozza be. De valahogy nem tudok http:// útvonalból betölteni a kepet.

(#792) Polyák

Polyák
(tag)

Hali!
Azt hogyan tudom megoldani hogy az ''a'' változóban lévő szó karaktereit összekeverjem?

a = ''ablak''
...
... = b (b-be már összekeverve kellene!)

Hogyan tudnám megoldani hogy össze legyenek keverve? :F

(#793) [HUN]Zolee válasza Polyák (#792) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

hirtelen ez jutott eszembe (bár én 7 be gondolkodok nem 6 ba)

tömbe felosztod a szót karakterekre, majd random számgenerátorral(paraméterként a szó hosszát megadva) és kikötésbe beleteszed hogy a random nem dobhat azonos számot.

kicsit macerás, de elvbe jó :)

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#794) Polyák válasza [HUN]Zolee (#793) üzenetére

Polyák
(tag)

köszi! én is hasonlóra gondoltam csak nem tudom hogy hogyan csináljam azt hogy kétszer ne dobja ugyan azt a random. Te tudod esteleg? Nem külömbözik sztem olyan sokba a vb6 és a 7.

(#795) stargazer

stargazer
(senior tag)

hello!

tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet excel vba-ban megnyitni egy olyan file-t, aminek a nevét (kiterjesztés nélkül) egy cella tartalmazza? valamint azt is tudnom kéne hogyan tudom megtalálni egy oszlopban az utolsó cellát ami még adatot tartalmaz...

előre is köszi!

menetszélbe beletartom azarcomat, nagyon fejlett országon át visz a vonat, egy mégfejlettebb országba egy nőis beszáll, menetszélbe az arcába úszika sál...

(#796) lajafix válasza stargazer (#795) üzenetére

lajafix
(PH! addikt)

Az EXCELben van makró rögzítése funkció, használd azt! Előállítja a kódot, amit csak kicsit kell módosítanod.(6 éve használtam utoljára)

1. szvsz a Cells(1,1).VALUE megadja a bal felső cella értékét, amit beletehetsz a fáljnyitásba
2. Ugye van az a jó tulajdonsága az EXCELnek, hogy CTRL+nyílra odaugrik az utolsó értékhez a tartományban. Elindítod a makrórögzitőt és egy próbatartományban megcsinálod ezt, és kész az alap kód, amit szabhatsz.

Nem a te tangódat járják már Ferry...

(#797) stargazer válasza lajafix (#796) üzenetére

stargazer
(senior tag)

KÖSZIIIIIIII!!!!

menetszélbe beletartom azarcomat, nagyon fejlett országon át visz a vonat, egy mégfejlettebb országba egy nőis beszáll, menetszélbe az arcába úszika sál...

(#798) [HUN]Zolee válasza Polyák (#794) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy letárolod az eddíg generált számokat, és mindíg amikor generálja az új számot, akkor megnézed, hogy volt-e már ilyen szám, ha volt akkor újrageneráltatsz vele egy számot, mindaddíg amíg olyan számot nem ad, ami még nem volt.

igaz ez rengeteg számolást igényel a gép részéről, de nem hiszem hogy olyan hosszú szavakat fogsz használni, ami észrevehetően lassan állítana elő.

amúgy a VB7 elég sokmindenbe kölünbözik, bár itt csak az elméletről beszélünk, szóval ha tudod a megfelelő parancsokat, akkor ugyan úgy megoldható abba is :)

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#799) Jester01 válasza [HUN]Zolee (#798) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Az sem sokkal bonyolultabb (viszont sokkal jobb) ha mindig csak akkora véletlenszámot generálsz ahány betű még van. Így pontosan n-1 darab véletlenszámra lesz szükséged.

Jester

(#800) [HUN]Zolee válasza Jester01 (#799) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

őőő, nem teljesen világos a módszered.

hogy szűröd ki azokat a betűket amiket már kiválasztottál?

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Visual Basic
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.