Új hozzászólás Aktív témák

  • masteryoda

    tag

    Üdv!

    Édesanyám laptopja sikeresen elkapott egy CryptoWall vírust (amely 3 db *HELP_DECRYPT* fájlt hozott létre, gondolom az esetleges pénzért történő dekódolásra vonatkozóan, de ezeket nem nyitottam meg), ami a Win7 asztalon található kb. 20-30 db MS Word dokumentumát megfertőzte, s átkódolta.

    Google keresés alapján találtam az alábbi leírást, melyben hasonló jellegű fertőzések irtását ismertették: http://yszerviz.hu/virusirtas/cryptorbit-es-a-howdecrypt-virus-eltavolitasa/

    Malwarebytes Anti-malware-rel elvégeztem a Safe modeban történő keresést, ami sikeresen megtalálta s karanténba helyezte a három CryptoWall fertőzést.

    A probléma az, hogy a laptopon a Win7 biztonsági mentések nem voltak beállítva, ezért miután felraktam a ShadowExplorert, az üresen állt. Utánakerestem a Win7-en belül, de azt találtam, hogy nincsenek elérhető visszaállítási pontok. A fertőzés megszűnt, viszont a dokumentumok továbbra is kódolva maradtak.

    A leírásban azt olvastam, hogy ilyenkor csak szakember segítségével lehet visszafejteni a megfertőzött dokumentumokat.
    Ha valakinek van már tapasztalata ilyen jellegű fertőzésekkel, akkor érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben egészen pontosan milyen lehetőségeim vannak (elvégzendő vizsgálatok, költségek, stb.)?

    Előre is köszönöm ha valaki tudna valamit mondani! :F

    - Yoda - "May the Force be with you..."

Új hozzászólás Aktív témák