Sziasztok!
Az egyre szélesebb körben terjedő „wide”, széles képernyős monitorok egyik jeles képviselője a ViewSonic VX2025wm. Technikai adatai: [link]
Aki már rendelkezik ilyen monitorral, az megoszthatja tapasztalatait, aki pedig még nem, hasznos tanácsokra lelhet itt.
(A hozzászólást -stilisztikai okokból
- Viktor0610 szerkesztette 2006.05.13-án, 10:15-kor.)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Dobozában ! DELL 2 x 2,4 GHz - 4 GB Ram ! 3 Mb Cache ! WI-FI ! DVD Író ! Szalon Álapot !
Laptop Acer Webkamera ! 15.6 Led Kijelző ! HDMI ! DVD-vel !!! VASÁRNAP IS ! BUDAPEST !!
Laptop Alkatrészek - Kijelző IS ! - Vasárnap IS !! www.laptop.uw.hu
Üzleti kategoriás Laptop DELL Kifogástalan ! __ 3 Órás Akku ! WI-FI !!! DVD-vel !!!
Hirdetés
gyurmanc
(kvázi-tag)

gyurmanc
(kvázi-tag)
tehát akkor ez nem hiba.
ha kicseréltetném nagy valószínüséggel ugyan ilyen lenne?
Az nem baj, hogy nyitottál ennek a monitornak topikot, ez valószínűleg meg is érdemli, viszont akkor egy, hmm.... igényesebb nyitó hozzászólást is megérdemelt volna! 
Gondolom, ezzel Rover is egyetért! 
u.i.: Igen, valószínűleg az is ilyen lenne. Gondolom ehhez hasonló: [link] (A jobb oldali egy MVA paneles Sony, Lacix cikkéből: [link])
[Szerkesztve]
Com'è diverso il mondo visto da qui
[link]...indoklás rész...
Gyűjtőtopicoknak nem vagyok (mindig) ellene...de ez nem azért indult...
primus inter pares

gyurmanc
(kvázi-tag)
Igazad van!
Egyébként a az első linkken látható kép nem ilyen a bevilágítás, hanem olyan mint ha a négy sarkát kötném össze átlósan egy fehér vonallal mint egy X. Nem hosszában van a bevilágítás.
Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltatok 

gyurmanc
(kvázi-tag)
Ha tudom módosítani a topik címét vagy valamit tehetek ez ügybe hogy nektek is tetszen, mondjátok mit tegyek?
Azon a képen a jobboldali monitoron szerinted nem egy X látszik? 

gyurmanc
(kvázi-tag)
őszintén szólva bármennyire nézem én nem vélem felfedezni a képen, inkább egy világosabb foltot látok rajta a bal felső sarkánál
Akkor tényleg nem jó a monitorod...vagy a szemed...
A SONY-nál tökéletes X látszik...
szerk: a monitorod valszeg jó...csak nem tökéletes még a fényerő-kontraszt beállítás...
[Szerkesztve]
primus inter pares

gyurmanc
(kvázi-tag)
próbálok keresni valami tesztképet a jelenségről

gyurmanc
(kvázi-tag)
a fényerőt levettem 40 a contrass 75 hőmérséklet 6500
sok mindent nem lehet állítani rajta
szinte ennyi

gyurmanc
(kvázi-tag)
viszont sávosodás abszolúte 0 gyönyörűek az átmenetek
a 970p azért sávosodott rendesen
Átneveztem, visszanyitottam, az első hsz.-t átírtam.
...
Nincs ellenvetésem...
primus inter pares
Kisírtam.... 
mod: OFF
[Szerkesztve]
Láttam...
primus inter pares
Nem láttad, mert privátban ment! 

gyurmanc
(kvázi-tag)
sziasztok
köszönöm a módosítást. utána már nekem is eszembe jutott egy kis segítséggel, hogy így kellett volna nyitnom a topicot.
a monitor kivállóan üzemel. nulla pixelhiba. szép, kontrasztos kép, kellő fényerővel.
nekem bejött. csak ajánlani tudom azoknak akik 16:9 tft vásárlásán töri a fejüket. 
letöltöttem egy-két háttérképet: http://www.themexp.org/.
nagyon durva, penge éles kép!
Több órai használat és játék után bekapcsoltam a másik gépet amin egy IIyama Vision Master pro 454 monitor van installálva. Hát barátom! Olyan homályos és sötét a monitor képe, hogy csak pilláztam. Milyen érdekes legalább 1,5 évig használtam és észre sem vettem.
Kellett szólnom a kedvesemnek, hogy ugyan nézze már meg nem-e én látom rosszul. De nem! Tényleg homályos.
TFT-re fel! 
Gratula, sok szép évet együtt! 
Egyébként most kaptam a mailt a Prad-tól, teszt a monitorodról: [link] 

gyurmanc
(kvázi-tag)
thx
Megérkezett a ViewSonic VX2025wm az eDigitalba, és a korábban kint levő áránál 8 ezer forinttal olcsóbb, 130 ezer forint: [link]
Ha valaki ennél kedvezőbb árral találkozik, beírhatná ide 
[Szerkesztve]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Áruld már el, most mit akarsz mondani? 

Ra3
(senior tag)
durva ez a monitor, én már azóta szemezek vele mióta fent van az edigitalon.
még 10-15-öt esik az ára és rábeszélem magam egyre.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
Abszolút semmit sem szerettem volna mondani
Csak próbálom felkelteni az esetleges érdeklődők figyelmét, hogy gyűljenek végre a tapasztalatok, vásárlási lehetőségek.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
A pixmania.com-on tegnap délután 115 ezerért volt fent, de később 125-re emelkedett. Még ma is 125... 

gyurmanc
(kvázi-tag)
+ áfa?

gyurmanc
(kvázi-tag)
én eladom az enyimet mert nagyobbat szeretnék.
Hibátlan egy hetes és kiváló monitor! Csak jókat tudok róla mondani!
119 k-ért elvihető.
[Szerkesztve]
Elvileg ez a teljes, az ottani forgalmi adóval növelt vételár. Bár én még sosem vásároltam ott, lehet, hogy tévedek. 
[link]
Javítottam 
[Szerkesztve]

gyurmanc
(kvázi-tag)
Not Found
Hmm... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szóval szeretnéd valakivel megvásároltatni, hogy be tudjon Neked számolni a személyes tapasztalatairól? 
Pontosan
Sőt, ha a kereslet nyomán különféle színű importok bontakoznának ki, az ellen sem lenne kifogásom 

gyurmanc
(kvázi-tag)
Az én személyes tapasztalatom a monitorral kapcsolatban tényleg a legjobbak.
Kitünő színek, elegendő fényerő, penge éles kép. Utánhúzást én nem tapasztaltam.

StaChys
(tag)
Jó lenne hallani még pár tapasztalatot. Racecam esetleg nálatok nem fog járni egy ilyen a közeljövőben? ;) Jó lenne egy elfogulatlan tesztet olvasni róla.
Tetszik ez a monitor, erősen gondolkodom, hogy ez, és a FS P19-2, vagy Sam 970P között... szóval várok még pár tapasztalatot vagy egy jó tesztet. Prad.de-s teszt jókat írt, de nem szeretnék egy ilyen drága cuccot 1 teszt alapján megvenni.

StaChys
(tag)
Kicsit pang ez a totyik... pedig közben már a Wide-os totyikot és végignyálaztam, de itt semmi mozgás 
Nincs még senkinek új személyes tapasztalata?
[Szerkesztve]
Na, feladtad?

StaChys
(tag)
Dehogy adtam fel, csak türelmesen várok...
Közben lehet megveszem, már csak hónapok kérdése, és akkor majd írok tapasztalatot... 
Én is majdnem vettem egyet, de végül sikerült észhez téríteni magam; van más, amire inkább kellene költenem
Úgyhogy egyelőre elhalasztottam.
na, emberek, tapasztalatokat meg, mert nekemis megtetszett 

StaChys
(tag)
Ha vársz kb. egy hetet, akkor már LEHET lesznek tapasztalatok, remélem 
[Szerkesztve]
siman varok 1 hetet (lehet 1 honapot is...), mert meg nincs ra penzem, csak kezdek jol elore tajekozodni 

dami
(tag)
feliratkoznék az érdeklődők táborába mert nagyon tetszik ez a cucc elpattintom a mostanit és belevágok egy ilyenbe , az extremben kipróbáltattam egyet az eladóval meggyőző volt a próba remélem amíg eladom a régit addig lejebb megy esetleg az ára 
A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !
melyik extremben, erzsebet korut?

CsabSz
(újonc)
Üdv kíváncsiak! 
Múlt szombat óta használok egy ilyen monitort, de sem profi grafikus, sem TFT szakértő nem vagyok, ezért csak pár ''laikus'' tapasztalatot osztanék meg Veletek.
Sokat olvasgattam fórumokat, teszteket a vásárlás előtti hetekben. Figyelembe véve az itt-ott felvetődő személyes tapasztalatok negatívumairól olvasottakat azt kell mondanom, ezzel a monitorral tökéletesen elégedett vagyok. Sok filmet nem néztem még rajta, de természetesen beállítás után egy-kettőbe belekuksiztam. Sem filmek, sem játékok esetében nem tapasztaltam semmiféle utánhúzást, sávosodást. Megnéztem a nokia tesztet is, leginkább a pontosabb beállítás miatt, abban sem vettem észre semmi zavaró körülményt és bevallom, én a linkelt képen látható X-et sem vettem észre, igaz, azt már a csökkentett fényerővel néztem meg. Gyönyörű szinek, tökéletesen éles kép. A fényerőt visszavettem 30-ra, de még így is bőven világít este, sötétben, viszont tökéletesen látható délelőtt, annak ellenére, hogy pont telibe kapja a nap a melletem lévő ablakon keresztül. Természetesen a beépített hangszórók minősége felejthető, ezt max arra lehet használni, hogy csipogjon, ha a párom valami netes logikai játékot játszik. 
Ha bármilyen komolyabb tesztet meg tudok csinálni Nektek távvezérléssel, amiből több infóhoz juttok, ne tartsátok vissza a kéréseiteket, szívesen segítek.