2013. június 20., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Ventilátor moddolás (téma lezárva)

(#1) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Namármost, az volna a kérdésem, hogy lehet e ventillátor fordulatszámát emelni a benne található alkatrészek valamelyikének (ellenállás) cseréjével. Ha van benne ilyen akkor vele párhuzamosan kötött másik ellenállással megoldható e ?
Van egy Vantec stealth ventim kb 20 dB semmi hangja nincs, viszont még 5 db 35 dB-es venti van mellette úgyhogyx nyugodtan mehetne 1750 helyett vmi emberibb fordulatszámon pl 3000.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#2) Mosqu!to válasza Esmein (#1) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)
LOGOUT blog

off
végre valaki le tudja írni a ventiLátort:D

[Szerkesztve]

Eladó Dell Latitude, Precision, Alienware gépek: http://goo.gl/Etg77

(#3) Esmein válasza Mosqu!to (#2) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha pesti volnek meggondolnam :D a problema az h 9 centis venti es kb semmivel nem kompatibilis.
mindjart szetszedek egy regi ventit megnezem mi van benne

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#4) Mosqu!to válasza Esmein (#3) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)
LOGOUT blog

hát ezügyben nem tudok segíteni.:(

(#5) ArmanD. válasza Mosqu!to (#4) üzenetére

ArmanD.
(őstag)

A kék ledes Titán ventire vevő vagyok ha nem hibás! Beszéljük meg vagy küldj mélt!

Asus G73JH ROG - Core i7-720QM@3Ghz, 17,3" 1080p, 16GB 1333 DDR3, Ati HD5870 1GB DDR5, Samsung S470 64GB SSD, Seagate Momentus XT 500GB Hibrid, Blue Ray, Gigabyte U-8000 DVB-T Hibrid, Thermaltake Massive23 LX

(#6) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

LOL, egyelore szét se tudom szedni a ventit ....

(#7) ArmanD. válasza Mosqu!to (#4) üzenetére

ArmanD.
(őstag)

Találtam másikat azért köszi!!
:))

Asus G73JH ROG - Core i7-720QM@3Ghz, 17,3" 1080p, 16GB 1333 DDR3, Ati HD5870 1GB DDR5, Samsung S470 64GB SSD, Seagate Momentus XT 500GB Hibrid, Blue Ray, Gigabyte U-8000 DVB-T Hibrid, Thermaltake Massive23 LX

(#8) t|-|om! válasza Mosqu!to (#2) üzenetére

t|-|om!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Engem érdekel!

Kis infót lécci írjál!!
Ha kell már holnap megyek érte pestre, ha pesti vagy!!

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#9) agrarfiatal válasza Mosqu!to (#2) üzenetére

agrarfiatal
(senior tag)

van még eladó ventid? tipus, méret stb. ird le

tévedni emberi dolog, na de ennnyit......

(#10) agrarfiatal válasza Esmein (#1) üzenetére

agrarfiatal
(senior tag)

kondenzártorral úgy tudom lehet feszültséget növelni.
amúgy nem lehet hogy 5 v megy a venti?

(#11) t|-|om! válasza t|-|om! (#8) üzenetére

t|-|om!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kizárólagosan csak a titan kék ledes érdekel!!!!

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#12) Esmein válasza agrarfiatal (#10) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

namármsot találtam benne ezt azt.
2 db 675 ohmos smd ellenállás.
1 db ic, 6407A 1C78 ( fogalmam nincs mire kell)
egy negylabu akarmi aminek a kozepen van egy kiemelkedo kor
1 db dióda
Ha párhuzamosan kötök az ellenállással egy másik ellenállást, akkor a rajtuk átfolyó áram megnő ergo több feszültséget kapnak a tekercsek ergo gyorsabb lesz a ventillátor. Ki kellene találnom még azonban mi az a kis négylábú, aminek a lábai közt 295 ohm van és az ic.

(#13) t|-|om!

t|-|om!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mosquito benézhetne!
Vagy a mailjaira ránézhetne!
:(((

(#14) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudja vki a replusz képletet ?
Párhuzamos kapcsoláshoz :D

Edit: Megvan
r1*r2/(r1+r2)

[Szerkesztve]

(#15) t|-|om! válasza Esmein (#14) üzenetére

t|-|om!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miazarepluszképlet?

Lehet tanultam má de nem rémlik! :DDD

(#16) LukE válasza agrarfiatal (#10) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

ilyet ne mondj légyszives. Lehet ügyeskedni mondjuk egy feltöltött bazi nagy kondival, de akkorse.

Esmein: ha van kb 1300 pénzed, akkor [L]http://pixel.hu/[/L] ZM-F2 alapon elég dúrva, ellenállással közel elviselhető, 4 volton már jó:)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#17) Esmein válasza LukE (#16) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem lefele akarom moddolni ez benne a finta :D

(#18) Mosqu!to

Mosqu!to
(őstag)
LOGOUT blog

ne itt offoljunk a cuccaimmal kapcs. nézzetek be a topicomban, ott a helye ennek(gyk.: aláírásomban van a cím...)

(#19) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egy regi tapbol kioperálok egy 890 ohmos ellenállást és párhuzamosan kötöm. meglátom mi lesz belőle

(#20) agrarfiatal válasza LukE (#16) üzenetére

agrarfiatal
(senior tag)

egyik haverom mondta aki most végzi levelezőn egy villamos technikumot hogy kondival lehet feszültséget nővelni csak nem tudta pontosan elmondani hogy hogyan mert nem figyelt oda órán eléggé.

(#21) LukE válasza agrarfiatal (#20) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

ha valami csak diódával(kkal) egyenirányított feszültségre raksz egy kondit, akkot az nem nem ártalmas, de a tápból kijövő elég stabil egyenáramnak szerintem olyan mind1.

Esm: az a Zalman pörög mint a hülye alapból, talán még neked is elég gyorsan:)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#22) agrarfiatal válasza Esmein (#19) üzenetére

agrarfiatal
(senior tag)

jó lenne tudni hogy a ventiben az ellenállások meg diodák hogyan vannak kötve és hogyan mennek a tekercsekre.

amúgy szerintem az a 600 akárhány ohmos ellenállást cseréld ki kisebbre, szerintem

(#23) Esmein válasza agrarfiatal (#22) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

parhuzamosan kötöttem az egyikkel egy 1k a másikkal egy 0,5k ohmos ellenallast igy a 675bol lett 403 ill 2xx.. a venti jobban fuj szerintem de nem tudom bebizonyitani hogy tényleg gyorsabb is
szerintem gyorsabb, mert ha megállitom azonnal ujraindul mig alapon ezt nem tette.

(#24) Esmein válasza LukE (#21) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát, ha 50 cfm-e van akkor oké ;P de most ezt akarom meghackelni ! hajt a sikervágy.

(#25) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elkészült a venti és fúj mint a barom, hogy gyorsabb e nemtom, de nagyon gizdan nez ki :D

(#26) vottokar válasza Esmein (#12) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

A Hobby Elektronika nevezetű újság 1995-1998 közötti egyik számában (bocs pontosan nem tudom melyikben, ex munkahelyemre járt akkoriban és ott olvastam), megvan ezeknek a ventiknek a belső felépítése és működési leírása.
Az a négylábú akármi egy hall jeladó, az IC ennek alapján számolja ki a tekercsekre kapcsolandó áram időbeli pozícióját. A dióda valószinűleg csak a tápfesz fordított rákapcsolásától védi meg a vezérlő elektronikát. A két db ellenállás állíthatja be a két tekercs áramát. Ha ezt csökkented más ellenállás párhuzamos kapcsolásával, a tekercsek nagyobb áramot kapnak. Ezt vagy elbírják a tekercsek és az IC, vagy....
Mondjuk ez nem százszázalékig biztos, de elég valószínű. Anno a fordulatszám érzékelőjel kivezetése miatt szórakoztam a dologgal, onnan dereng még valami. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha veszel egy nagyobb fordulatszámút, ezt meg eladod vagy felhasználod máshova.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#27) vottokar válasza vottokar (#26) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Na, most hogy igy jobban belegondolok a HE-ás leírásban még szerepeltek kapcsolótranzisztorok is (pici TO92-es tokozásúak), de valószinűleg ezeket mostanság már beleintegrálják az IC-be. Az ajánlott cikk azért ettől függetlenül hasznos a téma útán érdeklődőknek.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#28) Zeck

Zeck
(fanatikus tag)

Kondival is lehet emelni a feszt, ami ugyan nem lesz stabil (a feltöltődés miatt) de az a motornak meg a ventinek tökmind1, viszont ha jól sikerül az emelés a motor ugyanúgy elfüstölhet mint az ellenállásos megoldásnál.

Az élet nemi érintkezés során terjedô fertôzés,melynél a halálozási arány 100%...

(#29) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a sorbakötés sikerült, ha kiszámolom, gyakorlatilag duplázódott rajta minden, mert 2k ohm helyett vagy 800 maradt csak neki.

(#30) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, most overclockoltam egy zalman f2-est 3680 rpm-re :D Durva a hangja.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Ventilátor moddolás (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.