- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café
bolha23
(fanatikus tag)
Ha nincs szükséged az analóg részére a szolgáltatásnak, húzd ki a koaxot a tévéből, csak az STB scart kábele maradjon bedugva. Akkor nem lesz szellemkép.
[ Szerkesztve ]

pinnacle
(őstag)

_Lacos_
(tag)
Hali!
Működik valakinek a boxon a digi-out kimenet? Kiváncsiságból rákötöttem a hm-erősítőre, de a jelzet kimeneten sima analóg hang jön ki. Thomson 6221 box, bronz dvr csomag.
HyperSuperMegaTechGhettoBlasterGamerKing

MaciLaci1970
(fanatikus tag)
Szia!
Nekem Philips felvevős STB-m van és azon zokszó nélkül müxik a digitális kimenet.
Mikor a Nat Geo HD adasát nézem még a "kék lámpa" is világít az erősítőn.
ML
Samsung Galaxy Note 2-LTE (GT-N7105) TMH 4.1.2. + Sennheiser MM200 Archos 101 G9 8GB turbo 3G GPS Stock 4.0.4.
Akkor már értem, köszi! 
Mint mondtam nem zavar, csak pl olyankor lehet gond, ha pl focimeccset nézek. Lakótelepen lakom, és elég furcsa, mikor én még csak a támadást látom, de mások már kiabálnak, hogy góóóóóól! 
[ Szerkesztve ]

BTO
(őstag)
az UPC stb nem ugy müxik mint az ip tv.
minden digitális stream 1xre van kint a kábelen.kodolva vannak az adások digitálisan és a box és a kártya össze van rendelve.a boxba van 1 kábelmodem is amivel lehetne netezni,de az UPC nem ezt a modemet használja az internetes szolgálatra.
az interaktiv szolgáltatásra kell visszirány.egyébként nem kell visszirány hogy müködjön a box TV adásokhoz.
vannak oan családi házak ahol 4 vételihelynél több van oda nagyszintü KTV-s erősitőt javaslunk,és ott nem is jelentkezik bé a BOX,de az interaktiv szolgáltatás se megy.vannak drágább viszirányos erősitők is de azt szaki szerelje be müszeres beállitással,mert visszafelé is lehet zajongani 1 rosszul beállitott erősitővel, és akkor a környéken agyonvágsz minden visszirányos szolgáltatást netet,telefont és a VOD-t
ha müszakilag nem vagy képpen kérdezd inkáb az UPC müszerészeit,de marhaságokat ne irj ha lehet.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
nem vagy képben-jav magam.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
a TV-d AV váltó elektronikája nem vált tökéletesen és a TV-n az utsó nézett csatorna képe uszik a BOX képe alá.ha képujsára rakod a tv-t majd boxra váltasz AV-n akkor látni fogod a képujság képét halványan a háttérben.
amugy ha nem használod a TV-t analog müsorok nézésére akkor valóba huzd ki az RF összekötökábelt a TV tunerjéből.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
már korábban irtam nem 1 csatlakozó beépitésén mulik a dolog. a HDM-I csati mögé elektronika is kell és az megdrágitja a berendezés árát.aki HD csatis berendezést akar az sajna a HD csomit kell hogy válassza.
nem minden digitális vevő HD csatis lehet az bármilyen terra vevő vagy müholdas.
semmi sem tökéletes

Studi22
(fanatikus tag)
Szia!
Tisztában vagyok hogy nem csak csati kell hozzá hanem az egész nyákot át kell dolgozni egy plusz chip miatt,de őszintén tömeggyártásban mekkora költség ez... 
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.

BTO
(őstag)
nédd csak " a HD csatik árait,és az csak csati és nem elektronika.
miért is nem HD csatis az összes DVD lejátszó???
semmi sem tökéletes
Tudom, hogy rögtön vissza fogsz vágni, mert ez nem ipétévé, de akkor is sztem ez jó példa.
Szóval a T-Home minden felvevős csomag mellé HD csatis STB-t ad. Attól, még hogy IPTV, a HD csati ugyanúgy megdrágítja a dolgot. Vajon akkor a UPC miért nem képes erre? Ennyire drágább berakni a HD csatit és az elektonikáját egy DVB-C STB-be, mint egy IPTV STB-be?
Mielőtt megköveznél, HD csomagom van, szóval ez nem az én problémám, csak érdekel.
Egyébként nagyjából meg vagyok elégedve a szolgáltatással csak több HD csatorna kéne! Nem tod, lesz-e? Illetve ez a catch up TV lesz, ha igen, mikor?
Egyébként a HD csatis DVD-lejátszók ma már elég olcsók.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

BTO
(őstag)
"Egyébként a HD csatis DVD-lejátszók ma már elég olcsók."
mihez képest????
nemsoká indul a VOD-videotéka-
kérdés ki honnét mennyiért szerzi bé a HD csatis berendezéseit?
lehet hogy az IP TV nem a jövö és lekukázott cuccot szerezbe a trékom??
nem láccik hogy válság van????occso TV kell a népnek és mennek át a DIGI-hez,soxor a minőség nem számit,csak occso legyen.
ugy né ki az UPC nem a Tesco,és a vezérség nem is akarja.
semmi sem tökéletes

kali
(Szakértő)
ne is legyen tesco... 
A HD csatis DVD lejátszók sokkal olcsóbbak, mint régebben, és teljesen a megfizethető kategóriába tartoznak. A T-Home HD-s STB-je sztem egyáltalán nem gagyi, az oprendszer talán többet is tud, mint a UPCé... Tény, hogy a kép nem olyan szép a kisebb sávszél miatt. Az IPTV nem tom, hogy a jövő-e, de ha a T-Com kiépíti az optikai hálózatát, lehet az. Mindenesetre a DVB-C-ben én is nagyobb potenciált látok egyelőre. A Digi télleg xar, bár a netjük olcsó és gyors (egyelőre).
És egy aktuális hír. Kár, hogy fizetős lesz a catch-up TV. 

Bernath
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Most kötötték be a digitál bronz dvr boxot.Minden ok,de az interaktív menü nem müxik,se időjárás se hírek.Ez a szolgáltatás elindult már vagy csak nálam nem müködik?
Bernath
Bernath
A Digital TV indulása óta van Interaktív, telefonálj be, hogy rendben van-e. Műszaki teszt, diagnosztika minden zöld?

Bernath
(fanatikus tag)
Szia!
Bocsi,de nagyon láma vagyok még a témában,a műszaki tesztet hogyan kell elvégezni?
Bernath
Bernath

couguar
(újonc)
Vidéken nincs még felkonfigurálva. A főmenüben lenne egy "Műszaki teszt" menüpont.

Kuter
(tag)
Hi.Mert szar elavult rendszere van a UPC-nek,az árlehúzós tarifajával együt elmehet a p....ba.,Nálam is ilyen volt ,most digi van és digitálisan nézek 68 csatornát ,kiváló minőségben,nincs set-top-box meg ilyesmi simán a kábelen nyomják a digi csatikat,és ha pl előfizetnék a hbo-ra akkor meg csak a kártyát adják oda amit belenyomok a tv kártya fogadojába.Ez az upc fanozás meg csak ott van ahol nincs más,pl nálunk van upc,t-home ,digi,
az upc koaxon nyomja az adását,a digi optikain,t-home optikain,És ugyan nézétek már meg a digi digitális adásait azt bukjatok ki a képminőségen.TV amin nézem 42 samsung plazma digi tunerral.
Na enyi,ja és edig én is upc voltam .....
A diginél nem kell külön fizetni a digitális adásért alapban szolgáltatja.
[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia!

Plutor
(fanatikus tag)
Hali!
Nekem digital bronz csomagom van,
Az a kérdésem,hogy koaxon keresztül jön-e a digitális jel?
A tv-m egy full hd lcd,amiben van minden fajta tuner.
A beltérin beérkező jel némelyike sokkal rosszabb,mint a sima kábeles,ugyan azon a tv-n tesztelve.

kali
(Szakértő)
a médiabox bemenetére koaxiális kábelen megy a digitális jel, de a tv bemetére már nem elég a médiabox kimenetéről csak a koaxiális kébel útján vinni a jelet, hanem más módon (is) szükséges! scart vagy más típusú kábel útján átvitted a jelet a tv készülékre a médiabox kimenetéről? sőt, ha analóg adás nem kell, akkor a médiabox kimenetéről már nem is elengedhetetlenül fontos a koaxiális kábelen is továbbítani a jelet a tv készülé bemenetére, elég scart...stb kébelen! a médiabox kimenetéről továbított digitális adást ilyen módon a tv készülék av csatornáján nézd, ne különböző tunerek útján próbáld behangolni!
[ Szerkesztve ]

Plutor
(fanatikus tag)
Úgy is van bekötve,csak az érdekel,hogy a tv-n tudom-e nézni digitálisan a jelet,a beltéri nélkül.
Scarttal van bekötve.
[ Szerkesztve ]

kali
(Szakértő)
médiabox nélkül nem kimondottan lesz digitális adásod a tv készüléken, úgy csak az analóg megy át!
[ Szerkesztve ]

Bernath
(fanatikus tag)
Nekem nincs műszaki teszt menűpontom,csak egy diagnosztika,s abban a mac cím meg ilyenek vannak,olyan nincs amivel a jelerőséget tudnám ellenőrizni
Tehát vidéken / miskolc/ nem elérhető az interaktív szolgáltatás? / hírek,időjárás stb?/
Bernath

Frenk TR
(újonc)
Hello mindenkinek új tag vagyok.
Lenne 3 kérdésem.
1: Hogyan tudok a HD DVR mediabox-ról felvet műsort lementeni legjobb lenne DVD-re vagy Laptopra vagy akármire amire lehet.
2: Tud valaki olyan megoldást, hogy 1 a fentebb emlitett készülékhez több készüléket lehet kötni, mert nekem a kimeneteket nézegetve az eszem azt sugja mért ne lehetne, de annyira nem vagyok jártas a szakmában? 
3: A készülék amihez meg hozzá kötném a mediaboxot, (ha nem lehet akkor beszerzek még egyett) hogy van egy SAMSUNG T240HD monitorom, beépitett TV tunerral és 2 HDMI bemenettel. A HD DVR mediaboxot hozzá tudom e kötni ehez a monitorhoz HDMI kábellel.
Józan eszem azt diktálja megint, hogy igen, de biztora megyek hát ha itt jobban tudják.
Előre is köszöm a válszt és segítséget.

kali
(Szakértő)
ha visszaolvasol, akkor választ kapsz a kérdéseid egy részére!
- asztali dvd íróval, vagy video bemenetes (például tv tuner) pc/noti...stb!
- lehet több készüléket kötni a különböző kimenetekre, de azt próbáld ki magad, hogy egyszerre fog-e működni a dolog...
és még ha működne is, jó lenne az neked, ha minden eszközön azonos adás menne?
- igen!
[ Szerkesztve ]

Frenk TR
(újonc)
Köszönöm szépen a gyors választ.
Amúgy a 2. kérdésbe bele gondolova tényleg hülyeség. 

szig
(újonc)
Üdv!
Sima Digital Bronze csomagban (nem felvevős a STB-m van, valszeg a leggyérebb) vagyok, ami mellé egy analóg Bronze előfizu jár. Na most ugye a digiben több csati van, mint a az analógban.
Sima távolnézőm van, semmi plazma vagy elcédé, a felvevőn van s-video, scart, koax és sárga-piros-fehér bemenet. A kérdésem az, hogy az asztali merevlemezes DVD felvevőmmel fel tudom-e venni Digi Bronz épp futó adását. Vagy a digi adás kódolva van? És ha igen, mivel kössem össze: Scart?
szig.
A felvevödet scartal kösd össze a boxal. A felvevödnél bekell állitani, hogy melyik bemenetet használja (AV1, AV2 stb.), amikor a digitális adást veszel fel a boxon keresztül. Felvétel közben a boxon ne váltsál csatornát, mert akkor már másik csatit fennél fel, nem azt amit szerettél volna. Addig analog nézhetsz mást a tv-n. 
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

szig
(újonc)
Köszi, működik.
sejtettem, hogy nem tudok csatit váltani közben.
Így kizsigerelem a HBO-t a két nap alatt, amíg van. Jellemző amúgy, hogy tegnap a 73 csatiból a TV2 volt egyedül nézhető, a Különvélemény, amit két dróttal is be lehet fogni
szig.

PoLizei
(tag)
Sziasztok! A szüleim kértek egy ilyen csomagot + boxot. A távirányítóját az első nap kicserélte a szerelő, mert szarul kezelte a cuccot. Annyiból jól jártunk, hogy a buzi formájú ezüst helyett egy hosszúkás feketét hozott, de ez sincs a helyzet magaslatán.
Ahogy egy jó fórumozóhoz illik, rákerestem a topicban a távirányító szóra, és találtam is hasonló problémát ecsetelő hsz-eket. Vki mondta, hogy azt javasolták neki az upc-sek, hogy tegye távolabb a tv-től a boxot, mert az lcd fénye zavarhatja az infra jeleket. Nagy baromságnak tűnt... és nem az! Mivel ha kikapcsolom a tévét, tökéletesen működik, simán belépek a menübe, kiválasztom a rádiót (balra nyíl ugye), és váltogatom a csatornákat.
Nektek is vannak ilyen tapasztalataitok? Hogy oldottátok meg?
És egy költői kérdés: nem gondoltak a gyártók arra, hogy esetleg egy tévé is lehet majd a settop-box közelében??? 
P*L****

pinnacle
(őstag)
Philipsnél az "alsó" scartot összekötöttem a DVD íróval, de a kép nem megy át csak a hang, a "felsővel" nincs ilyen gond.Úgy emlékeztem, hogy azt mondta a szerelő, az alsónál az antennát is össze kell kötni az STB-vel, de hiába, akkor sem megy át a kép.Valaki tudja mi lehet a gond?

BTO
(őstag)
a jel erősségét elméletileg a csatorna keresés menübe a kézi keresésnél eléred,a minőség ellenörző csikkal 1üt, de a pace az majd mindig 100%-ot mutogat mig a dvr boxot ua ponton 50-65 % mutogatnak.a térerő -jelerősség mérő- az 1 nagy sacc meter. 
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
szóval fullos "mercid" van.
gratula. 
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
próba TV felé a scart ,má mint az alsó ha ugy van kép ua scart kábellel akkor aljzat hiba a dvd felvevőn ,ha tv fele sincs gyel akko esetleg box hiba ,de lehet scart kabel hiba is.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
az energia takarékos beállitását kapcsold ki a TV-nek,és akko nem zavarja agyon a box tányitónak az infra gyelét. 
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
ja kiegészitésül valszinü a TV-nek van baja csak ezt neked nem fogja soha bevallani a TV szerviz,mint má sok esetbe az antennát szidták ,csak a TV beállitásokba ha valamit kikapcsoltunk akko faxa lett a kép,pl 97 környékén BIOVISION SAMSUNG -metro forgalmazásába-a speciális beállitási menübe volt 1 aprócska kis dolog-kiszaju előerősitő ki/be és ez memo helyenként ,pl az 1re be 4re be és a többire nem,és az 1 és 4 memohely begerjedt mivel a TV erősitője ráerősitett az amugy se kis jelre-
-és ezt a faxa szervizesek nem is tudták hogy van csak nagy pofa hogy szar az antenna.ja a másik 2 tv meg tökéletesen müxött,azt jöttek a nagy dumával hogy duplatuneres meg hogy ha + hö.
aha!
semmi sem tökéletes

z67
(senior tag)
Muszáj leszek beszerezni egy tolmácsgépet.
Télleg próbálj meg érthetőbben fogalmazni, szöveget tagolni, normális mondatokat írni, írásjeleket használni, stb., mert nagyon hasznosakat írsz, értelmezni viszont nehéz... 
Más: Új digitális tévészolgáltatást indított a UPC

PoLizei
(tag)
Energiatakarékos
Megnézem, hogy van-e ilyen, köszi!
P*L****
Szia!
Van egy UPC analóg alap ( nyugdíj / szociális / ~ 700 Ft/hó ?) csomag. Egy PC-s DVB-C tunerrel lekerestem és megtaláltam a digitális adókat (kb 70). Nyilván a kódolás miatt nem nézhető. Ezek szerint a UPC bármilyen előfizetés esetén eljuttatja a digitális adók frekvenciáit az előfizetőhöz?

Studi22
(fanatikus tag)
Igen.
Koaxon bejön a digitális és az analóg is egyaránt,ezért van az hogyha előfizetsz bármely digitális csomagra és csak egy db stb-t kérsz alapként és van több tv akkor többi tv amin nincs stb. azon megy az analóg adás.
Nálad fordított a helyzet analóg adaást fogsz de látod a digitálisat is viszont a nagra titkosítás miatt és a upc kártya hiányában ami stb-ben van nincs jogosultságod a csatornák megjelenítésére.
Ha hülyeséget beszélek jön BTO és kioktat majd.. 
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Köszi!
Én is erre gondoltam. Talán BTO is megerősít: olvastam már tőle normális "szöveggel" is hozzászólást itt-ott (100-ból 1). 

BTO
(őstag)
oktatás nincs,csak tanács. 
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
mint irtam az UPC digitális szolgáltatásnál kint van az összes digitális müsor csak kódolva,amit a médiaboxal lehet fogni,dekodolni. a box és a kódkártya párositva van adott előfizetőhöz. ha 2 boxod van és felcseréled a kódkártyákat a boxokba akkor 1-se lesz vételed,csak akkor ha a megfelelő kártyát a hozzávaló boxba dugod
helyesen.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
olvass Rejtöt. 
semmi sem tökéletes
Ha Rejtő, akkor nézd meg neduddki hsz-eit...
De tényleg, ha segíteni akarsz, próbálj meg normálisan írni, még nekem is sikerült...