- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Hálózat, szolgáltatók
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café
Kötelező HD sugárzást még nem is terveznek. Amint leírtam, HDMIn keresztül az SD csatik is sokkal szebbek (kb. mint egy DVDRip divx), a 4+1 HD csatorna pedig olyan, (ha nem szebb) mint a demó a boltban.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

pinnacle
(őstag)
Köszi!Akkor már csak azt kell kivárnom, hogy a UPC ne csak a legdrágább csomagban adja a HDMI-s STB-t.Szerintem teljesen inkorrekt módon, a vásárlót nem lehet erre kényszeríteni.
Azt várhatod. 
Kötelező HD sugárzás? kb 6év
sztem. Vagy több.
Azért ez nem olyan váltás lesz, mint a fekete fehér-színes sugárzás. 
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy W CM9 RC9+HurtSky V3.3

pinnacle
(őstag)
A telefonos ügyfélszolgálaton javasolták, hogy várjak július 1-ig.Meg azt is mondták, hogy a marketingesek variálnak állandóan, régebben olcsóbb csomagokban is volt.Egyébként ha nem lesz változás, lehet, hogy írok egy levelet a GVH-nak (minél több ügyfélnek kellene,ezt érdemes átolvasni), szerintem ez tisztességtelen piaci magatartás.Pont az lenne a lényege a digitális csatlakozásnak, hogy ne legyen digitális-analóg konverzió, ez meg ugye csak HDMI-n keresztül lehetséges.Jópár céget megbüntettek már.Remélem a UPC-től is olvassák ezt a fórumot. 
[ Szerkesztve ]
A UPC Digitalnal mindig is csak HD Gold csomaghoz járt HDMI csatis box. És nem hiszem, hogy ez változna a jövőben, de ne legyen igazam.

BTO
(őstag)
a mobil szolgák miért adnak az elöfizuhoz gagyi készüléket is vagy estleg drágábbat is, ami jo minöségü is lehet???
ne legyél eltévedve már.
http://www.bjkmf.hu/bszemle2003/elektro120102.html
légyszi olvasd már el, és gondolkodjál 1 picit.
semmi sem tökéletes

pinnacle
(őstag)
Akkor tévedett az ügyintéző.
BTO szerintem neked kellene inkább gondolkodni.A példád nem jó, mert ez akkor lenne igaz, ha a UPC az előfizetéshez egy gyengébb képességű TV-t adna.Itt arról van szó, hogy a fogyasztót korlátozzák az előfizetett adás legjobb minőségű nézésétől.Mintha mobilcégnél az olcsóbb előfizetéseknél, rosszabb hangminőséget adnának.Ezt csak neked írtam, segítségnek.

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
én is aláírom 
<< Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >>

BTO
(őstag)
nem érted a példát mert nem akarod,de a cikket ugye nem olvastad el.
a prémium az prémium,és nem az occso kategoria és a HD még az, sőt a HD csatlakozás is az mert az nem csak 1 csatlakozo hanem mögötte elektronika is az az + panel beépitve.
egyébként szerintem mehetsz a versenyhivatalhoz nyugodtan.
látom téphetem a pofámat mert nem akarjátok megérteni hogy a HD vevő sokkal drágább mint a sima digitális.
ha az kell akkor fizess,mert ez még extra nyugaton is.
tessék elolvasni a cikket és gondolkodni.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
amugy a gyártók még nem gyártanak sima digitális vevőt HD csatival csak a HD vevőn van HD csati.
tessék csak nyugodtan körbenézni a piacon.
semmi sem tökéletes

pinnacle
(őstag)
Mindegy nekem valószínüleg nem lesz drága, mert társasházi kedvezményem van.Az viszont tényleg gond, hogy SD-s digitális vevőt nem gyártanak HDMI-vel.Egyébként te ezzel foglalkozol?

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
társasháziban nincs benne a HD-s csomag
SŐT, amikor beszéltem m últ héten a UPC-vel, h olyat szeretnék, akkor a köv. választ kaptam:
- mivel a jelenlegi t.házi szerződés hűséges 2010 május 1-ig, a HD-s csomihoz fel kell mondanom, de ha felmondom, büntit kell fizessek, és csak utána kaphatom meg a HD-s csomit normál áron.
Ennyit a UPC-ről 
[ Szerkesztve ]
Sztem érted te a problémát csak UPCs mivoltodból úgy is a UPC mellett állsz ki. Megértelek, de nem kéne már ennyire nyomatni. Szted az normális dolog, hogy egy digitális szolgáltatásnál analóg jelet kapjon az ügyfél? Akkor meg mi ebben a digitális? Ezentúl már senkit se érdekel, ha a gyönyörű digitális jelet egy szar, ósdi, zajos, vacak, analóg SCARTra nyomatják rá. Másrészt biztos vagyok benne, hogy van HDMI csatis SD box. Abban igazad van, hogy a HD DVR box jóval drágább, mert abban egy teljes HD tuner van. De egy SD tuner, ami fel tud konvertálni HD-ra és a jelet kiküldeni HDMIre egyáltalán nem olyan drága mulatság. Egyébként is nem kell messzire menni, hogy az alsó csomagoknál is legyen HDMIs box. A T-Homenál ugyanis így van - minden csomaghoz ugyanazt a HDMIs boxot adják. Ha nem létezik olyan SD HDMIs box amit írtam - ami tuti, hogy létezik - akkor a UPC is adhatna az összes csomaghoz HD DVR boxot - ha már a T-Home megteheti, UPC miért ne tehetné meg?

BTO
(őstag)
más technologia a t - home.
láttál már beégett 4.3 képarányt plazma vagy lcd tv-be???
mostanság nem 1-t láttam.
éretlen technologia.csak a marketing és a fogyasztoi piac nyomja eszetlenül profitot harácsolva,mint a kapitalizmus kezdetén.
nem lesz jó vége.
látom a cikket te se olvasod-tad el.
semmi sem tökéletes

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
a digitális adás miért lenne más technológia? az iptv valóban, de nem arról beszélünk.
upc digitál: dvb-Cé
t-home: dvb-eS
Más technológia.
egyik kanócon gyön, a másik meg az égbül 

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
jaaaaaa értem, én arra gondoltam, h mind2 digitális 
[ Szerkesztve ]
T-Homeból valóban van DVB-S, de én most az IPTVs verzióra gondoltam. És láttam a képét, egyáltalán nem rossz annyira, persze UPC Digitalé sokkal jobb.
Egyébként a UPC-nél is használnám a 4:3-at, mert borzasztóan torzítja, de a TV-m szarakodása miatt nem lehet.
Most elolvastam a 2003-as cikket, talán van benn valami, de ez már rohadtul el van maradva.
"Problémát jelenthet, hogy a televízió képernyõjének felbontóképessége nem éri el a monitorét, emellett az interaktivitást és a multimédiás felhasználást az egyszerû és viszonylag olcsó STB nem teszi lehetõvé, ehhez már vagy drága STB vagy valódi, és jelenleg nagyon drága digitális készülékre van szükség."

BTO
(őstag)
stimm hogy nem mai a cikk,de ne gondolja bárki hogy kint is minden zökkenömentes még most is.nem rég a franciák tépték a szájukat hogy az állam bácsi is száljon bé az átállásbol adodó többletkölcségekbe a családias költségvetésbe.
T-home az szinte mindenhol elérhető, csak déltöl számolva 24 fokra kell szabadkilátásnak lennie kb20-25 fok magasságba.konkurencia ,és nem is kicsi.
semmi sem tökéletes

BTO
(őstag)
többletköltségekbe.-javitom magam-
semmi sem tökéletes
Az IPTV meg még másabb technológia.
Annál streamelik az adást, a sima dvb-c-nél meg minden eljut az otthoni boxhoz.
Bár igaz, annál alapból van hdmi, ellenben a upc digitálnál csak a legdrágábbnál
De hát a upc-nek is meg kell élni vmiből.

OFF: amúgy a upc direct költözni fog, szval némi mozgási tartomány belül sok szolgáltatás lesz 
[ Szerkesztve ]
Mondom, hogy csakis az IPTVsre gondoltam. Az meg ugye nem mindenhol elérhető egyáltalán.
tomp: Tudom, de attól még a box ugyanúgy pénzbe kerül. 

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
Ajánlat a UPC-től: kaphatok HDMI-s boxot a rögzítős gold csomaghoz (HD-t nem), csomagdíj 7700/hó +10e 1xi költség. A mostani sima gold csomag társasháziban 4500 Ft .....
Egyebet nem tudok mondani. Kérem kapcsolja ki. 
[ Szerkesztve ]

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
hát persze
nekem 2010.05.30-ig van a 4500-as Gold csomag ebben az árban; itt lényegében arra akartam rábökni, h kipiszkálható a HDMI-s box is NEM HD-s csomaghoz 

SniperPok
(újonc)
Sziasztok!
Én megszívtam, mert előfizettem a Digital Gold DVR-ra, amiben ugye nincs HDMI csatlakozós box. Mivel idő közben lecseréltük a tévénket egy HD Ready-s LCD-re, időszerűvé vált a váltás. A kérdésem a következő lenne: Ha HDMI-n küldöm a jelet a TV-re a boxból, akkor a kapott kép ténylegesen 16:9-es arányban fog megjelenni az olyan csatornák esetében is, amik eredetileg 4:3-as képaránnyal sugároznak (azaz a box tényleg felkonvertálja 16:9-re), vagy a szokásos torzított, 16:9-re húzott képet kapom? Mivel a jelenlegi felállásban SCART csatival van a box a tv-hez kötve, az analóg jelen kívül a képarány is problémát jelent, hiszen csak nagyítással válik normálissá a kép. Fontos lenne, mert még viszonylag kicsi bukással tudnék kiszállni a Digital Gold DVR-es hűségből, és át tudnék nyergelni a Digital Gold HD-ra. Vagy lehet upgradelni szerződésbontás nélkül is? A 1221-en nem voltak képesek normálisan válaszolni a kérdéseimre, pedig 2 külön ügyintézővel is próbáltam beszélni. 
És bocs, ha már egyértelműen megválaszoltátok korábban. Nagy vonalakban átnéztem a topicot, de konkrét választ ezekre nem kaptam.
[ Szerkesztve ]
Ha nagyobb csomagra váltasz, nem kell fizetned a hűségfelmondás miatt, hiszen a szolgáltató is jobban jár vele. A HDMIs boxnál beállíthatod, hogy széthúzza-e, vagy automatán berakja-e pillarboxba.

SniperPok
(újonc)
Köszi! Segítettél a döntésben. Szerintem egyelőre nem váltok, majd ha kifut a hűség. Talán akkor már lesz több HD csatorna is a kínálatban.
Ne számíts többre. Több mint egy éve ennyi van, és akkor is ígérték, hogy bővül.

SniperPok
(újonc)
Igen, ettől tartok én is. Nem nagyon éri meg havonta 3 ezerrel többet fizetni 4 csatornáért. Ha meg mégis váltanék, akkor legalább a képarány rendben lehetne. De ezek szerint hiába HDMI-s a box, a 16:9-es valódi képarány csak álom, és marad a szokásos "trükközés" a 4:3-as adásoknál. 
Egyébként mire számítottál? Hogy tudnának a 4:3as adókból 16:9-eset varázsolni? Vagy belerakják egy boxba, vagy levágják, vagy nyújtják. Egyébként lehet hogy félreértetted. A 4:3-sokat vagy széthúzza, vagy belerakja pillarboxba. Első esetben felkonvertálja 720p-ra vagy 1080i-re, 2. esetben pedig az eredeti 576p-ben adja.
[ Szerkesztve ]

kovacstibor79
(fanatikus tag)
Hali!
Próbálta már valaki kioperálni a mediabox-ból a HDD-t? le lehetne úgy róla szedni a felvett filmeket? vagy valami más formátumban ment?
köszi
(#734) WonderCSabo válasza kovacstibor79 (#733) üzenetére
Nem lehet. Titkosított adatok vannak rajta. A kártya és a központ generálja kulcsot.

pinnacle
(őstag)
Én is pont ezt akartam kérdezni (azért lehetne valami megoldás).STB keresztül fel lehet továbbra is venni az adást, DVD felvevővel, PC-vel?Mondjuk azt nem tudom, hogy FullHD-s adást, hogy és mivel lehetne rögzíteni?

Bazsy
(tag)
Mivel a HD csak a HDMI kimeneten jön ki, az pedig ugy tudom ezeknél a boxoknál már mind HDCP-s, így nem igazán hiszem, hogy van megoldás rá.
SD adást simán fel lehet venni dvd felvevővel vagy PCvel is akár, mert az analógon jön ahol nincs másolásvédelem ügye 
Bazsy

pinnacle
(őstag)
Köszi!
Amint fentebb leírtam, a HDD-t nincs értelme kiszedni. A HD adásokat HDMIről a HDCP feltörésével fel lehet venni, de ez nem egyszerű és nem olcsó dolog, egy ilyen eszköz kell hozzá. A többit leírta Bazsy.

pinnacle
(őstag)
Nekem azt mondták, hogy ai IPTV-nél visszajátszásnál lehet rögzíteni, gondolom itt sem a HDMI-n keresztül.Jó ez a ki "kütyü", talán lesz szoftveres megoldás.Egyébként nem tudom, hogy van-e törvény a FullHD-s adás rögzítésésnek tilalmáról.
[ Szerkesztve ]

porker
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Mátol én is digitális UPC! ... Rögtön ami nem tetszik a "beltérin": nem lehet a műsorok sorrendjét beállítani??? Ilyet eddig egy set-top boxon sem láttam (UPC Direct és DigiTV volt)! Van ugyan "Kedvencek de az elég béna.

wwhy
(HARDVERAPRÓD)
nem bizony, szokni kel az upc stílust ![;]](/dl/s/v1.gif)

BTO
(őstag)
az emberek 80-90%-ka a saját TV-jét se tudja normálisan kezelni.mit gondolsz mennyi hibajelentés lenne ha is összevisznya állithatgató lenne.
az UPC directet is lebutitoták pont ezért.
igen sok ember szája félreállna ha 1 ujraprogramozást ki kéne fizetni mivel elbaxta az egészet.
igy se szoktunk kiszállási dijat veretni az ügyfélre mikor a szar bolti osztóit kábeleit kicseréljük,hogy jó legyen a digitális adása. 
semmi sem tökéletes

HoryThePooh
(tag)
UPC Telekom területen jön a Fishing and Hunting aug1-től. Végre egy értelmes sport adó
Kicsit sok a foci..nekem, bocs
Egy hónapja sincs, hogy volt egy levél váltásom az UPC Marketingesekkel és ezt illetve a Yacht & Sail-t hiányoltam. Írta a speaker, hogy már tárgyalás alatt vannak erre a 2 csatornára, de ezt én süket marketing dumának tudtam be.. Soha nagyobb csalódást
Kössz UPC!
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
Viszont a sportkub+ kiesik a kinálatból.
másik: tegnap hivtak a UPC-től, hogy ma kijönnek valami minöség ellenörrel a set top box-t megnézni. 
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

kali
(Szakértő)
másik; ajaj... 
Nos, kint volt a upc-től egy szerelő(minőség ellenőr) fickó. Lemérte a vonalat valami müszerrel. Megnézte a STB-ban is az adatokat.
Megkérdezte, hogy van e valami probléma, észleletem e hibát a STB-vel kapcsolatban.
Kiderült azért kellet kijönnie mert a központból nem látták a boxot. Azt hitték, hogy nem müködik/rossz a box.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

BTO
(őstag)
adnak ki "minőség ellenőrzést " jól müködö boxra is.
van néhány naplopónak munkája a központban.
D

semmi sem tökéletes

Gyula_
(kvázi-tag)
Sziasztok,
lejárt a UPC-nél a hűségem és át kell térnem vmilyen újabb csomagra.
Gondolkozom egy digitális tv csomagon is.
Egy dolog érdekel engem nagyon, ez pedig a mediabox zaja.
Alkérdések: 
- hányféle mediabox létezik?
- melyik milyen zajos?
- bekapcsolva / terhelve /standby-ban hogyan változik a hangjuk?
Van-e ventilárot nélküli mediabox?
A ventilátoroktól irtózom. 
Olvastam olyan hozzászólást is, h este bekapcsolhat a ventilátor, amire fel is lehet kelni.
Ezek nekem fontos kérdések.
Bármilyen (azaz minden) tapasztalatot, tanácsot és ismeretet szivesen fogadok és várok!
Előre is köszönök minden hozzászólást.

kovacstibor79
(fanatikus tag)
Hali!
Nekem a Thomson van, és nem igazán tetszik hogy időközönként csak gondol egyet és stanby-ban is felpörög majd leáll. igazából nem is tudom hogy ez normális e. Illetve olvaszam hogy standby-ban is 20W a fogyasztása, és ez iszonyatosan sok ha azt vesszük hogy 24h-t megy, na meg nem beszélve hogy termeli a hőt mint állat, van hogy nem lehet megfogni a tetejét. már nagyon gondolkozom hogy csinálok egy terhelésfigyelő kapcsolóelektronikát.
[ Szerkesztve ]
Nekem alap STB-m van (PACE DC621KU). Az nem hangos, mert nincs benne venti.