2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café

- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#7001) Favilla válasza CyDoN (#7000) üzenetére

Favilla
(kvázi-tag)

Nekem ma este hozza a szerelő, remélem nem megint box-al állít be.

(#7002) ChipKng válasza mate3553 (#6997) üzenetére

ChipKng
(fanatikus tag)

Talan multimeterrel, de remelhetoleg kabelmania27 helyrerak ha hulyeseget beszelnek. ;)
Nekem mazlim van, hogy a videot keszito GalaHUN felrakta ezt netre mert neki is ugyanolyan TV-je van mint nekem. :)

[ Szerkesztve ]

(#7003) kabelmania27 válasza gulbab (#6999) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Az egyik tap megy a modembe másik egy tévébe? Az első megy a modembe?

[ Szerkesztve ]

(#7004) CyDoN válasza Favilla (#7001) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

:DD

szerencsére ha működik akkor elviszi a boxomat, persze az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ez nem lehetséges, de ma hívtak, hogy mégis :)

Gy.B.

(#7005) mate3553 válasza CyDoN (#7004) üzenetére

mate3553
(őstag)

Felhívom én is őket, hogy ha működik a kártya, vigyék el a boxot a fenébe :D

(#7006) mate3553 válasza ChipKng (#7002) üzenetére

mate3553
(őstag)

Közben rájöttem, hogy nálam kicsit más a helyzet, hisz nekem a két kábel a digitális UPC és analóg digi. Így nem hiszem, hogy működne vele a dolog. Szeptemberig ráér úgy is a dolog, csak bl meccsek miatt kell, addig agyalok majd, mi lenne a megoldás :)

(#7007) Iceman24

Iceman24
(újonc)

Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Rendeltem a upc-től egy hd dvr mediaboxot. Megjött, be lett szerelve viszont észleteltem egy igen zavaró problémát. Amikor a tv készülék a hdmi csatornán van akkor a upc távirányítója 1 m távolságból működik tökéletesen, ahogy távolabb megyek alig akar váltani. Amennyiben a televízió analóg módba van akkor a távirányító tökéletesen működik. A régi boxnak a távirányítójával is ugyanez a probléma így nem gondolom, hogy a távirányítóval lenne a gond.
Vki akinek hasonló eszköze van találkozott már ezzel a jelenséggel?

(#7008) CyDoN válasza mate3553 (#7005) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

Arra figyelj, hogy ha "technikus" szereli be akkor 1300 Ft-ot rád számláznak! Ha futár viszi, akkor ingyenes viszont 3 napon belül be kell vinned a boxot a ügyfélszolgálatra!

Gy.B.

(#7009) mate3553 válasza CyDoN (#7008) üzenetére

mate3553
(őstag)

Kábelezni is kell, szükség lesz vagy 20m kábelre+csatlakozók minden. Olcsóbbra jön ki így, mintha én venné meg a kábelt és szerelném be, ráadásul jó minőségű cuccal csinálják és nem kell szarakodnom vele :) Ráadásul ha el is viszi a szerelő a boxot... :) Mindenképp megéri, hogy nem kell rohangálnom vele :)

(#7010) CyDoN válasza mate3553 (#7009) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

Nekem azt mondta a telefonba, hogy ha kábelezni kell akkor ingyenes! Nem is értettem!

Gy.B.

(#7011) mate3553 válasza CyDoN (#7010) üzenetére

mate3553
(őstag)

Akkor még jobb :D

Telefonban amúgy nekem eddig 4-alkalommal 4 félét mondtak, úgyhogy... :) Ma felhívom megint őket, hogy elviheti-e a szerelő, mert legutóbb azt mondták, hogy nem viheti el, nekem kell leadnom.

(#7012) CyDoN válasza mate3553 (#7011) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

ugyanez van nálam is :) Minden esetben mást mondanak!
Az lesz a szép, ha kijön a technikus beszereli a kártyát nem működik, és elviszi a box-ot :DD

Gy.B.

(#7013) mate3553 válasza CyDoN (#7012) üzenetére

mate3553
(őstag)

Nem, a szép az, ha kimegy a szerelő és visz egy boxot :D

(#7014) CyDoN válasza mate3553 (#7013) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

ez is igaz :W

Gy.B.

(#7015) Odzsee

Odzsee
(újonc)

Sziasztok!

Ma kaptam meg az UPC Mediacard-ot.Erre vártam már fél éve,mert nem akartam box-ot.

A telepítés után a képen látható hibát írja ki.A tv Samsung LE46C530 max. 1 éves.
Ismerősöm kártyáját is próbáltam benne,de ugyanez a hibaüzenet.Az óra be van állítva.A második sorban lévő hibakódot nem értem és külföldi fórumokon sem találtam rá választ.Van valakinek valamilyen ötlete?

Előre is köszi.

(#7016) Favilla

Favilla
(kvázi-tag)

Mindjárt 7 óra és még nem jött a szerelő! :W

(#7017) odrif válasza Odzsee (#7015) üzenetére

odrif
(őstag)
LOGOUT blog

Mintha azt olvastam volna itt, hogy a kártyát aktiválják, vagy beállítják.
Esetleg az ügyfélszolgálat segíthet.

Dell Vostro 3300

(#7018) benjoe1 válasza Odzsee (#7015) üzenetére

benjoe1
(tag)

Emlékeim szerint nekem is ezt írta ki először LG tv-vel, aztán valahogy mégis működött. UPC szerint a hibaüzenet emiatt lehet.
Próbálkozz újra, és tartsd be a telepítési sorrendet.
Valami a tv beállításaival nem stimmel, próbálkozz a szolgáltatáskezelő vagy digitális kábeltelevízió beállítása (vagy valami hasonló, nem tudom Samsungnál mi a neve) menüben kiválasztani a UPC-t. Esetleg állítsd vissza a tv-t a gyári beállításokra!

http://vendeghazszarvasko.blogspot.com/

(#7019) Petya25

Petya25
(őstag)

Ma megérkezett a médiacard, beüzemelés mizéria...
Fót nincs a network id listán. :O
Ügyfélszolgálat, "hát csak találgatni tudok, talán 43104 esetleg 43116" (BP illetve Nagykanizsa kódja) :O
Közben a tv-n keresem a csatornákat 139 digi, 34 rádió, 9 adat/egyéb, 48 analóg.
Rádiók mennek, de csak az M2 jön digin ahogy írták is, a többi nem. :O
A műsorújság az ékezetes karaktereket elqrja. :O
Próbálom a digis csatornákat, de csak ezt a szöveget dobja:
The set-up is now being finalised, this can take a few minutes.
Thereafter, you will be able to enjoy UPC digital Television.

Élvezem. :O
Hagyom negyed órát semmi. :O
Valakinek ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#7020) canniball válasza Odzsee (#7015) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Dolgozz rajta, nálam ugyanilyen TV-vel működik. ;)

Petya25!
Ahogy a szomszéd topikban is írtam: 1221.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#7021) benjoe1 válasza Petya25 (#7019) üzenetére

benjoe1
(tag)

Szerintem nincs aktiválva a kártya, hívd fel az ügyfélszolgálatot.

Nekem 3 napba telt, mire kiderült a hiba, miszerint rossz a többször is a UPC által közölt hálózati azonosító, és ezt a sokadik ügyfélszolgálatos telefonbeszélgetés, 2 helyszínre kiérkezett szerelő... után sikerült a sokadik embernek közölni a UPC-től. Ez egyébként a volt Rubicom hálózatába tartozó településeknél ahogy olvastam rendszeres probléma, egyik sem szerepel a tájékoztató füzeten, ráadásul az én településem még mindig nincs fent a UPC honlapján itt.

[ Szerkesztve ]

http://vendeghazszarvasko.blogspot.com/

(#7022) Odzsee válasza canniball (#7020) üzenetére

Odzsee
(újonc)

Neked nem is írta ki ezeket a hibakódokat?

Egyébként az ügyfélszolgálattal 15 perce vonalban vagyok.A kártya nem volt aktiválva.Most aktiválták.A probléma ugyanúgy fennáll.Holnap jön egy szerelő "hibaelhárításra",de nem hiszem,hogy meg tudja javítani.

[ Szerkesztve ]

(#7023) jani08 válasza Petya25 (#7019) üzenetére

jani08
(újonc)

Szia ez nem hiba.Kártyán a vonalkód alatt van a sorszám ezt kell bediktálnod a hibabejelentőnél.

(#7024) jani08 válasza Petya25 (#7019) üzenetére

jani08
(újonc)

Szia ez nem hiba.Kártyán a vonalkód alatt van a sorszám ezt kell bediktálnod a hibabejelentőnél.

(#7025) canniball válasza Odzsee (#7022) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Neked nem is írta ki ezeket a hibakódokat?"
Nem. Digitális hangolás-> modul betol-> megismerkedtek egymással és kis idő múlva működött is minden.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#7026) dani3l válasza khorvat (#6875) üzenetére

dani3l
(őstag)

Ertem, akkor megprobalkozok vele, köszi az infot! :K

(#6876) canniball: Neked is köszi!

Elado Synology DS213 - http://href.hu/x/knpe || ..szerintem.. || "Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#7027) Favilla

Favilla
(kvázi-tag)

Volt a szerelő, a beüzemelés gyors, problémamentes volt. Míg le nem zárják a munkalapot van minden csatorna (kb. holnap délig). Már csak a Samsung C-s tulajoknak kellene összefognia és szólni a upc-nek, hogy valamit csináljanak ezzel az epg csúszással.

(#7028) mate3553 válasza Favilla (#7027) üzenetére

mate3553
(őstag)

Nem UPC-nek kellene szólni, hanem samsungnak, hogy csináljanak firmware-t hozzá.

(#7029) Bélaaaa válasza mate3553 (#7028) üzenetére

Bélaaaa
(senior tag)
LOGOUT blog

LG-n is elcsúszik, nem csak a Samun!

Ergo UPC-nek kéne rendesen adni...

Szakmai kérdésekkel, kérlek, NE privátban keress, használd a fórumot, ott segítek, ha tudok! Ha ilyen témájú PM-re nem kapsz választ, az nem véletlen van! Kell egy jó CLOUD tárhely? Itt találsz: https://copy.com?r=DsCvlp

(#7030) Favilla válasza mate3553 (#7028) üzenetére

Favilla
(kvázi-tag)

Firmware-t a Samsung már nem fog csinálni egy két éves tv-hez. Upc-nek viszont nem volna sok dolga vele, mert ha magyarországon van, akkor jó az idő csak az ékezet nem. Ha meg szlovákián, jó az ékezet, csak az idő nem. Olyan mintha nem lenne a nyári időszámítás bekapcsolva.

(#7031) mate3553 válasza Favilla (#7030) üzenetére

mate3553
(őstag)

Sosem lehet tudni :) Lehet kitalálnak valamit. Írtam nekik, ha válaszolnak bemásolom :)

(#7032) Petya25

Petya25
(őstag)

A 3. telefonra végre addig kattogtak a UPC-nél hogy most már bejön az összes digi csatorna. Már csak a EPG ékezet hiba és a gyenge jel miatti gyakori kockásodás maradt. Ezekkel lehet kezdeni valamit?

(#7033) mate3553 válasza Petya25 (#7032) üzenetére

mate3553
(őstag)

EPG-vel igen, olvass vissza.
Gyenge jellel nem igen, max. elosztó csere, de érdemesebb szólni UPC szerelőnek, hogy állítsa be rendesen.

(#7034) cigam válasza Favilla (#7027) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Talán ezért sincs C-s Samsung a kompatibilitási listán?!

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#7035) Favilla válasza cigam (#7034) üzenetére

Favilla
(kvázi-tag)

A D sorozat sincs. Csak ott szerencsések a tulajok, hogy a gmt-t lehet állítani.
Amúgy alapból jónak kellene lenni az ékezeteknek ha magyarországon van. És akkor nem kellene kavarni.

(#7036) Favilla válasza Bélaaaa (#7029) üzenetére

Favilla
(kvázi-tag)

Csak annyi a hiba, ha nem magyarországon van, akkor nincs nyári időszámítás. Ennek az átállítása szerintem csak 1 pár kattintás lehet a upc-nél. Vagy állíthatnának a karakterkódoláson. Mások írták, hogy a dvb-t-n jók a 2010-es, 2011-es samsungokon is az ékezetek az epg-ben.

[ Szerkesztve ]

(#7037) canniball válasza mate3553 (#7031) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Várjuk! :)

(#7038) cigam válasza Favilla (#7036) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerined a több ezer box programját fogják azért lecserélni, hogy pár TV-n megoldódjanak az EPG ékezetei, és felkerülhessen a hivatalos listára?

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#7039) mate3553 válasza cigam (#7038) üzenetére

mate3553
(őstag)

Nem pár TV-ről van szó, hanem szinte az összesről. Legalábbis Samsungok és LG-k, amikből elég sok van. UPC nem hiszem, hogy tud bármit is csinálni, ha tudna megtenné, nem vágnák saját maguk alatt a fát.

(#7040) Favilla válasza cigam (#7038) üzenetére

Favilla
(kvázi-tag)

Nem, de az időn állíthatnának.

(#7041) ml11

ml11
(újonc)

Engem két dolog izgat még a mediacarddal kapcsolatban:

1. sorozatfelvétel: Ahhoz, hogy ez működjön kinek kellene tenni valamit? A UPC-nek? v a TV-nek kellene tudnia?
2. Az egy napos EPG: Szerintetek van esély hogy legalább egy hetes legyen, mint a box esetén? Egyáltalán mi az oka, hogy csak ennyi?

(#7042) cigam válasza mate3553 (#7039) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jajajajajaj fiatal/tapasztalatlan versenyző

nem álna érdekében a box program_hibáinak_kijavítása?
nem álna érdekében sd csomaghoz is HDMI-s box-ot(pláne felvevőset) adni?
nem álna érdekében hogy ha 4x felhívod mind a 4x ugyanazt mondanák?
...

(#7043) mate3553 válasza cigam (#7042) üzenetére

mate3553
(őstag)

box programjának nem sok hibája van szerintem, amit ki lehet hozni és ami működik minden boxon azt ki is hozzák úgy ahogy.
sd csomaghoz hdmi-s boxot nem állna érdekében adni, mert sokkal kevesebb hd előfizetést adnának el.
érdekében állna mindig ugyan azt mondani, csak képtelenek rá :D Amúgy nem véletlen, hogy nem hajlandóak emailben válaszolni, inkább felhívnak. Így nincs nyoma annak, amit mondanak.

(#7044) ChiliChili

ChiliChili
(lelkes újonc)

Sony tv-n mindenféle buhera nélkül, a TV Magyar nyelvi beállításokkal, helyesen jeleníti meg az időt és az EPG-t is, pedig nincs a hivatalos kompatibilitási listán. Most akkor ki nem tud programozni?

[ Szerkesztve ]

(#7045) Petya25 válasza mate3553 (#7033) üzenetére

Petya25
(őstag)

Az EPG karakter problémát megoldotta a TV szlovák/észt nyelvre állítása, de elqrta az óra beállítást így elcsúszik benne minden. Így olvasható de használhatatlan. Ha lesz kedvem még próbálok pár kombinációt.
A minőség vátltozik, most épp sehol se kockás, amikor elinult délután még elég szar volt.

(#7046) stevecs válasza Petya25 (#7032) üzenetére

stevecs
(újonc)

Szia!

Mi lett az aktiválókódod? Mert én is volt rubicomos vagyok és holnap várom a kártyát.
Nem szeretném ha a szerelő azzal hajtana el, hogy a településnek nincs még aktiváló kódja.

(#7047) canniball válasza stevecs (#7046) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A szerelő tudi fogja. ;)

(#7048) mate3553 válasza Petya25 (#7045) üzenetére

mate3553
(őstag)

milyen készüléked van?

Nekem UE32d5000PW-vel megoldható volt a dolog.

(#7049) stevecs válasza canniball (#7047) üzenetére

stevecs
(újonc)

Kössz! Akkor oké

(#7050) Jamboo529

Jamboo529
(fanatikus tag)

Írtam korábban a boxos problémáimról pár sort ide.
Igen, nekem még nincs mediacardom, kivárok. :)
Nem igazán kaptam válaszokat.
Felhívtam a 1221-et elpanaszoltam nekik is a gondom, és kaptam egy szerelőt. (Boxcserét szerettem volna, de nem akart mondani a leányzó semmi konkrétat)
Megjött, a kért időpontban a "kolléga" és láss csodát, egy dobozt szorongatott a hóna alatt.
Automatikusan kicserélte a boxot, közben elsírtam neki is, hogy milyen gondjaim voltak eddig. (A STB-al kapcsolatban :) )
Majd megegyeztünk abban, hogy ezt is tesztelem; ha előjönnek a hibák, szóljak megint.
Elmondása szerint nem gyakori a hiba amit mondtam, pedig a város másik végén az apósoméknál is UPC van, csak másik boxxal, és ott is előjön a feketedés és a pixeles adás.
Lehet valami lokális hiba lenne, csak a többi Barcikai UPC-s lusta szólni, esetleg őket nem idegesíti a bug, vagy csak szimplán nem tudják használni a megállít gombot? :D
Minden esetre most működünk.
Tanácsként kaptam azt is, hogy 1-2 havonta érdemes a gyári beállítós frissítést megcsinálni.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.