2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café

- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#601) BTO válasza wwhy (#597) üzenetére

BTO
(őstag)

jó kezed van a gyári szarok kiválasztására.
valamikor én is ien kezü voltam.
a discmanom több mint 4 éves thomson.
nem kevés 90' végi, még szerelőt nem látott thomson TV-t látok hetente, ez pedig nagy szó mert a tápokba igen csak száradnak az elkok.
én a philipset tartom nagy szarnak,max csúcskategoriába gyártanak jot.

semmi sem tökéletes

(#602) wwhy válasza BTO (#601) üzenetére

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

ilyen az élet: nálam minden Philips :B Igaz, ami nagyobb érték, az szigorúan Made in Japan/Holland. A mikrohifi lassan 10 éves, borotvából a 3.-at nyűvöm (mindegyik tökéletes, csak a fejlesztés miatt került fiókba), DVD player a Thomi után lassan 3. évét tapossa, az LCD TV most múlt 1,5 (kopp-kopp), vasaló, hajszárító, stb. Jaaa és van egy tökéletes állapotú (hang, mechanika) kb. 20 éves walkmanem is, amin csak 3 gomb van gyárilag! :DDD

A tévét a tesztek alapján no meg úgy választottam, h bementem 3 nagyobb független szervizbe (Nyíregyháza, Debrecen) megszámoltam miből van a legtöbb náluk: Grundig, Thomson, Samsung, Daewoo stb. mindenhol a plafonig ért. Viszont Sony, Panasonic, Philips, Sharp, JVC, Toshiba csak ritkán. Ezek közül a Philipsre volt pénz, no meg a márkahűség ;)

[ Szerkesztve ]

<< Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >>

(#603) Draken

Draken
(senior tag)

Sziasztok
Most készülünk átváltani analóg adásról digital goldra, illetve most gondolkozunk új full hd-s tv-n. Ki mit ajánl és ki milyen tapasztalatokkal/véleménnyel tudna ellátni e téren? (mindenféle tipp, ötlet jól jön tv(max 200k-ig), csatlakozóval kapcsolatban).
Felajánlották a társasházi kedvezményt és a sima nem visszatekerhetős gold kerül havi 4500ba a jelenlegi 4990 analóg helyett.

[ Szerkesztve ]

(#604) WonderCSabo válasza Draken (#603) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szia!

Ha FullHD TVt vesztek, akkor érdemes elgondolkozni a digital gold hd dvr csomagon. A HD csatornák egész más tévézési élményt nyújtanak, tapasztalatból mondom. Viszont sajnos pofátlanul drága a csomag, 6900 HUF havonta plusz van egyszeri 10000 HUF belépési díj is, szóval csak akkor jön szóba, ha jut rá. (Lehet h. ez is olcsóbb társasház miatt, ha egyáltalán elérhető.) :( Ezért a pénzért csak 4 db HD csatornát kapsz (m1 HD, m2 HD, Nat. Geo. HD, Eurosport HD), de megkapod a legjobb STB-t, és ami nagyon lényeges: HDMI csatlakozási lehetőséget. A HDMI csatlakozóval a többi csatorna képe is lényegesen jobb, mintha SCARTtal csatlakoznál. Ez nagyon előjön, ha FullHD TVt veszel, a nagy felbontás miatt. Hogy milyen TVt vegyél, arra itt tudnak válaszolni.

Tegnap volt egy kis gond a UPC Digitallal nálam. Az m1, az m2 és a Duna kivételével minden csatornára azt írta, h. nincs hozzáférésem! Felhívtam a 1221-t és 5 perc alatt orvosolták a problémát. A fickó vmi technikai bajról mesélt, és hogy most frissítettek, de én nem látok semmi különbséget a Diagnosztikában.
Apropó: nem tudja vki, h. a VoD és a Catch Up TV mikor érkezik?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#605) Draken válasza WonderCSabo (#604) üzenetére

Draken
(senior tag)

Köszi a segítséget. Igazából pont ez érdekelt engem, hogy ha sima goldra fizetek elő akkor nincs hdmi lehetőség? (mert tul.képp. nincs nagy szükségünk a 4hd adásra meg a visszatekerhetőségre + emellett 2 tv-n nézik a hozzám tartozók az adásokat ez méginkább megdobná a havidíjat a +2 stb miatt)

(#606) kali válasza Draken (#605) üzenetére

kali
(Szakértő)

a sima gold csomagokhoz adott stb esetében nincs hdmi csatlakozó!

[ Szerkesztve ]

(#607) wwhy válasza WonderCSabo (#604) üzenetére

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

társasháziban nem elérhető sajnos

(#608) Draken válasza kali (#606) üzenetére

Draken
(senior tag)

Akkor ebben az esetben úgy kérdezem, mennyivel lesz rosszabb minőségű így, hogy scartal lesz összekötve? vagy van valami alternatíva csatlakozó amivel javíthatom a minőséget?

[ Szerkesztve ]

(#609) wwhy válasza Draken (#608) üzenetére

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

a különbség jól látható/érzékelhető, habár a scartos digiális is jobb, mint az analóg.
alternatíva csatira nincs lehetőség, mert lényegében az analógot nem lehet digitálissá alakítani, tehát a scart mögé hiába teszel akármit (ha lenne scart--HDMI átalakító).

(#610) WonderCSabo válasza Draken (#608) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Én most a kedvedért kipróbáltam a 720p TVmmel. A SCARTtal a kép szellemképes, elmosódott, homályos, tele van analóg zajjal, és blokkosodik is. Nem sokkal jobb egy jó minőségű VHS képnél. A HDMIn nincs se szellemkép, se homály, se analóg zaj. Van viszont úgyanúgy némi blokkosodás, hiszen 576i-ről 720p-re kell felkonvertálni. Ez egy FullHD TVnél még jobban előjön, és SCART eseténél meg pláne. Én, ha HDMIn nézem, kb. olyannak találom mint az xvides dvdripek minősége. Sajnos szerintem HDTV-re analóg SCARTtal kötni digitális tvt elveszi a UPC Digital lényegét, de ez a UPC sara... A csatlakozást leírta wwhy kolléga, csak annyit tennék hozzá, hogyha lenne is SCART-> HDMI átalakító, akkor se érné meg, mert elrontaná a képet a digitális->analóg>digitális átalakítás.

(#611) Draken válasza WonderCSabo (#610) üzenetére

Draken
(senior tag)

Akkor megkérdezem, hátha valahogy össze lehet hozni a gold hd dvr-t.
Ha ezt sikerülne összehozni, akkor megoldható az, hogy csak ennél a hd-tvnél legyen box, a másik sima régi tv-nél ne legyen(és akkor azon maradna sima analog)? (ne kelljen arra +2000ft-ot fizetni)

[ Szerkesztve ]

(#612) wwhy válasza WonderCSabo (#610) üzenetére

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

lényegében az analógot nem is lehet digitálissá alakítani :P

(#613) WonderCSabo válasza Draken (#611) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Természetesen megoldható, sőt ez van alapvetően.
A falból kijövő koax kábelt 3 felé osztják:
1. A UPC Digital-nak (bemegy a set-top-boxba)
2. Az internetnek (bemegy a kábelmodembe)
3. Analóg TV-nek. (Ide raknak egy visszirány szűrőt, ezt semmiképpen se távolítsd el!) Ezt a kábelt te tovább oszthatod Y-al.

A 2. TVnek a box olcsóbb.

wwhy: Tudom. ;) "hogyha lenne is"

[ Szerkesztve ]

(#614) szucsinka

szucsinka
(őstag)

ha mondjuk beperelném az illetékes forumnál a UPC-t ?
mert én digitális szolgáltatást fizettem elö és ök mégis analog jeliel tömik a tv-ém ez több mint felháboritó ez átbaszás csakhogy az átlag assem tudja mi a hdmi könyyü átbaszni igy mindenkit
szarok a pénzre a pofátlanságrol van szó a rohadt geciqrva annyukat :W
nehogymá egy hdmi csatit ne birjon ki ez a tetves cég!!! :W
aki digitálisra vált annak több mint 70%ának lcd-plazma tvje van
szerintem jogos lenne egy közös székházmegrohamozás :Y :DDD

Defy+,WoT

(#615) WonderCSabo válasza szucsinka (#614) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nyugi, simán kimagyarázzák, h. ez digitális adás, hiszen a STB DACáig digitális jel van... Plusz szépen le is van írva az ÁSZF-ben valószínűleg, amit te a szerződés aláírásával tudomásul vettél. El hiszem, h. dühös vagy, de ilyen csúnya beszédet mellőzd léci, köszi! ;)

(#616) kali válasza szucsinka (#614) üzenetére

kali
(Szakértő)

hdmi csatlakozó szempontjából;

"A digitális- és kiegészítő digitális szolgáltatás EuroSCART vagy RCA audio/video
csatlakozással rendelkező végberendezéssel érhetők el. Az 1. számú Mellékletben meghatározott HD (high definition – nagy felbontású) csatornák, illetve az azokat tartalmazó szolgáltatási csomagok kizárólag az erre alkalmas médiabox, és HD minőség elérését lehetővé tevő (ún. HD-ready vagy full HD, HDMI csatlakozóval ellátott) végberendezés igénybe vételével élvezhetők HD minőségben."

a forrást már linkelte az előttem szóló WonderCSabo!

[ Szerkesztve ]

(#617) Draken

Draken
(senior tag)

Ezek a hsz-ek kicsit elriasztanak a sima gold csomagtól :( remélem társasházi kedvezményben vhogy meg tudjuk beszélni a dvr hd-t mert ha nem akkor inkább marad az analog

(#618) BTO

BTO
(őstag)

látom senki nem vette a fáradságot hogy a belinkelt digitális földi sugárzásnál is a HD vevö joval drágább.a földi digitális vétel sem egyenlö a HD-vel :W

a HD technika az 1 kicsit más. :O

semmi sem tökéletes

(#619) dr.bubo válasza szucsinka (#614) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Igy beperelhetnéd szinte az összes kábelszolgáltatót :) , mert a digitális csomagoknál mindegyik csak a drágább Hd csomagoknál ad HDMI-s set top boxot. A kisebb csomagoknál csak a scart csatis box-t adnak.

Azért a sima analog és a set top boxon át jövö kép minősége között van különbség. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#620) kali válasza dr.bubo (#619) üzenetére

kali
(Szakértő)

a második bekezdéshez; :K és a jobb képminőség mellett, még érdemes megemlíteni az informácionális és a többi extra lehetőséget is!

[ Szerkesztve ]

(#621) MaciLaci1970 válasza kali (#620) üzenetére

MaciLaci1970
(fanatikus tag)

Szerintem meg nem ér annyit a sok "egyéb szolgáltatás" inkább lenne digitális a jel végig.
Én is HD csomag előfizető vok. és kipróbáltam a jelet analóg úton, nem tudom leírni mekkora csalódás az a minőség, persze lehet írni, hogy akkor a legdrágább csomagot vegye az akinek LCD ill. plazma TV-je van.
Szerintem ez nem ennyire egyszerű, a boltban is igénye szerint vásárol az ember nem pedig a "közértes" összekészített csomagjai szerint, ha kaviárt szeretnék nem kell hozzá bélszínt vennem, vehetek hozzá párizsit is.

Samsung Galaxy Note 2-LTE (GT-N7105) TMH 4.1.2. + Sennheiser MM200 Archos 101 G9 8GB turbo 3G GPS Stock 4.0.4.

(#622) WonderCSabo válasza BTO (#618) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Az világos, h. ezek drágák, mivel natív HD jelet tolnak ki magukból. De nem kerülne ennyibe egy SDről HDra felkonvertáló tuner és egy HDMI csati az SD boxra...

(#623) wwhy

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

ezek az STB-k mennyiben UPC függők :F azaz ha ebay-en veszek egy HDMI-s STB-t, akkor az működni fog a UPC kártyájával?

(#624) wwhy

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

Pl. egy ilyenre gondoltam, 42 euró áfával.

(#625) WonderCSabo válasza wwhy (#624) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

A kártya össze van párosítva az STBvel, ergó nem fog menni.

(#626) wwhy válasza WonderCSabo (#625) üzenetére

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

hát akkor tényleg egy nagy lóf@@ az UPC hátsó felébe :(((

(#627) WonderCSabo válasza wwhy (#626) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ahogy nézem egyébként se lenne jó ez a box, mivel se nem DVB-Cés, és nincs is benne kártya bemenet... Vagy csak példának mutattad, nem konkrétnak?

[ Szerkesztve ]

(#628) wwhy válasza WonderCSabo (#627) üzenetére

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

peersze csak példának;

(#629) Draken

Draken
(senior tag)

Most jönnek majd bekötni a sima gold csomagot egyelőre még a régi hagyományos tv-re, kíváncsi vagyok mennyivel lesz jobb a képminőség. Aztán ha meglesz az új lcd tv akkor váltok hd dvr-re.

(#630) Draken

Draken
(senior tag)

Próbáltam beprogramozni a távirányítót, de nem megy, se a kis füzet végén lévő kódokkal, se a 991 kóddal. Ugyanakkor a csatornaváltás megy, de a hang+- nem, ez mitől van?

(#631) WonderCSabo válasza Draken (#630) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Sajna nem minden TVvel működik. A márkához tartozó összes kóddal kipróbáltad?

(#632) Draken válasza WonderCSabo (#631) üzenetére

Draken
(senior tag)

hagyományos jvc tv, próbáltam 4kóddal, a 4.végén duplát villog de semmi. az érdekes, hogy a másik szobába még régebbi lg tv van, ott programozni se kellett mert egyből működik, de maga a digitális adó csak az av programon keresztül jön be (mint régen a video)

(#633) tomp válasza Draken (#632) üzenetére

tomp
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen a digitál adása hagyományos tv-n az av vagy video csatornán jön be.

Samsung Galaxy W CM9 RC9+HurtSky V3.3

(#634) corvette válasza Draken (#632) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

ez a kódolás hogy van? én most cseréltem tv-t és nem akarja irányitani az újat.
Egy LG LCD-ről van szó,hol találom a kódot amivel "tanítani lehet"? köszi!

ha nincs baj,nincs miért aggódni,ha gond van,az aggódás úgysem segít!

(#635) WonderCSabo válasza corvette (#634) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Az útmutatóban részletesen le van írva minden. A kódokat az útmutató végén találod. Egyébként itt a kézikönyv.

(#636) corvette válasza WonderCSabo (#635) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi! meg is született,müxik! thx még1x!

ha nincs baj,nincs miért aggódni,ha gond van,az aggódás úgysem segít!

(#637) süti5

süti5
(senior tag)

Érdeklődtem UPC-nél társasházi kedvezményről. Nagyon titokzatosak, adataimat felvették hétfőn azzal, hogy üzletkötő keresni fog, azóta is hív....
Nem tud valaki budapesti üzletkötőt aki foglalkozna ezzel?

(#638) WonderCSabo válasza süti5 (#637) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

BTO nem üzletkötő, hanem szerelő, de tuti tud ajánlani vkit.

(#639) süti5 válasza WonderCSabo (#638) üzenetére

süti5
(senior tag)

Köszi!
Mondjuk ez is vicc azért, hogy "ismerős" kell, hogy igénybe vehesd a szolgáltatást :F

(#640) mc.mey válasza Draken (#617) üzenetére

mc.mey
(újonc)

Sziasztok!Csak azért regeltem,hogy elmondjam a következőt.Nekem is digitál gold hd-m van de ez nem volt mindíg így.Sima silver csomagra fizettem elő,de amikor kihozták a boxot,akkor láttam hogy csak scart csati van rajta.(egyébként ezt kapod a társasházi csomagok mindegyikébe ami nem felvevős!!De a felvevős is csak scartos!!Csak a csatornák száma különbözik)Valamennyire értek hozzá,ezért tudom,hogy a scart nem visz át digitális jelet,csak analógot.E miatt a kép sokkal szarabb lett mint a normál analóg adásnál.Hiába nyomják a jelet digitálisan,a boxba bejön,és ott ujra analog jel jön ki belőle a scart miatt,ami megy az lcd tv-be.Ott viszont a tökéletes felbontás miatt sokkal jobban látszik a sok hiba,pixel ami ennek a következménye.Tehát nagy sz...r lett.Felhívtam a upc-t és elmondtam hogy ez átvágás hogy úgy hirdetik hogy digitális tévézés.Mondtam hogy azonnal küldjenek egy olyan boxot ami képes digitális adásra,van rajta hdmi vagy rgb kimenet.Egy hónap várakozás után visszahívtak,és elnézést kérve annyit mondtak hogy igazam van,és azért így hirdetik,mert sok embernek nincs még lcd tv-je és azok ugysem tudják hogy mi a külömbség.Ekkor kaptam ezt a hd-s boxot ingyen,nem kellett fizetnem semmit,csak a havi magasabb díjat(7500/hó)Elmennék máshova emiatt,csak nekem semmi más szolgáltató nincs a környéken és azért tv-ni kell.Szerintem ez elég felháborító!!!Hát ennyi röviden

(#641) bolha23 válasza mc.mey (#640) üzenetére

bolha23
(fanatikus tag)

Nekem erről az a véleményem, ha valaki Lcd-t, vagy Plazmát vásárol, és televízió adásokat is óhajt nézni rajta, annak sajnos tudomásul kell vennie, hogy a Hdmi csatlakozós boxok pillatnyilag a legdrágább csomagokban vannak a szolgáltatóknál. Mire a lapos képernyők kellően elterjednek, talán már csak Hdmi csatlakozóval ellátott boxokat fognak osztogatni.

(#642) BTO válasza WonderCSabo (#638) üzenetére

BTO
(őstag)

vidéki szerelő. :R

semmi sem tökéletes

(#643) BTO válasza mc.mey (#640) üzenetére

BTO
(őstag)

a boltba is át baxnak az LCD és plazma vásárlásnál mert nagyrészt bluray-vagy hogy is irják-lejátszóval mutogatnak képet. :W
analog képre nem igen rakják őket mert kilógna a lóláb,vagy azon azonnal láccikkk a "minőség". :DD

semmi sem tökéletes

(#644) BTO válasza süti5 (#637) üzenetére

BTO
(őstag)

nálunk vidéken csak az irodába kötnek társasházit,valszinü az üzletkötö nem kap érte semmit.időd van , :K akkor bemenni minélelőbbb.

semmi sem tökéletes

(#645) jerry311 válasza bolha23 (#641) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nem kell digitális TV-re előfizetni. Ennyi.
Gondolkoztam rajta én is egy ideig. Aztán láttam a képét a UPC Digital-nak és az analógnak is. Maradt az analóg és egészen addig maradni is fog, amíg jobb a minősége, mint a digitálisnak.

(#646) jerry311 válasza BTO (#643) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Itt mifelénk sok helyen raknak rá analóg jelet is. Viszont csak a két véglet van: kurvajó minőségű a jel és a kábelhálózat a boltban, olyan amilyen otthon sosem lesz a CATV vagy szellemképes minden. Utóbbinak nincs semmi értelme, viszont olcsón meg lehet úszni...

(#647) BTO

BTO
(őstag)

T-Home digitális sat tv
http://www.t-home.hu/lakossagi/tv/sat_tv/minicsomagok/Sat_HD

3 HD adás van itt is csak.

oda jó főleg ahol nincs kábeles szolga,vagy drágáljuk a kábeles szolgát.
:B

semmi sem tökéletes

(#648) mc.mey válasza jerry311 (#645) üzenetére

mc.mey
(újonc)

Ebben igazad van,mert az analóg és a digitális jel között még az lcd tv-n sincs olyan nagy külömbség (persze azért van,de egyszerű ""halandóknak" ez nem nagy eltérés). De amikor HD minőségben nézed (ugyan nagyon kevés csatorna jön be még így) ott viszont óriási a különbség.Kiváncsi vagyok mikor lesz több ilyen sugárzású adás.Én ezt csak azért írtam,hogy látni kell azt hogy milyen ostobának nézik az embereket,akik nem értenek hozzá.Azoknak akiknak nem fontos ez a magas minűségű tévézés nyugodtan javaslom hogy maradjanak a sima analóg adásnál,mert az is tökéletes a jó minőségű tv-zésre.Ezt úgyis csak 2011-ig lehet nézni.(érdekesség:Amerikában a héten szünt meg az analóg jeltovábbítás)

(#649) BTO válasza mc.mey (#648) üzenetére

BTO
(őstag)

2012-re kell a földi müsorszórásnak átállni digitálisra.ez nem jelenti azt hogy a kábeles szolgák is kötelezve lennének.kábelen marad még 1 ideig analog adás is ,főleg a kisebb csomagok,de a müholdas szolgák is AV-s müholdvevőt fognak még adni jódarabig . :K

semmi sem tökéletes

(#650) jerry311 válasza mc.mey (#648) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Majd ha minden HD-ben jön, akkor talán elgondolkodom a váltáson, de a jelenlegi 4 (5?) HD csatornáért nem fogok kb. dupla pénzt kifizetni. Ennyit nem ér jelenleg a TV nézés, főleg ha filmeket ugye nem is kábeltévén néz az ember, hanem DVD-ről meg PC-ről. Híradó és időjárás jelentés pedig nem érdekel HD-ben. :))

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.