- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café
gyemipapa
(kvázi-tag)
"Marad felvevő piac a hulladék boxokra is. Nekem is az lesz az első, hogy küldöm vissza ezt a förmedvényt "
Azért egy HD felvevős "förmedvény" havi 2 ezerért még mindíg többet tud, mint a CI+ kártya ugyanennyiért, úgy hogy kár leszólni.
Sokunknak szüksége lesz még továbbra is a timeshiftre, két tunerre, felvételi lehetőségre, akár egy gombnyomással sorozatokat is.
Az emberek többségének nem telik drága beépített merevlemezes tévére, pláne egy tunerrel, vagyis csak azt vehetem fel, amit éppen nézek...
Szóval én special ha ingyen kapnám a kártyát, akkor sem váltanék, pedig benne van a samumban a CI+ kártya helye.
Nincs ezzel baj, a Te szempontjaid mások. Ellenben én is a saját nevemben szóltam és nem a HD felvevős boxok rajongói világszövetségének a nevében.
Nekem elég opció lesz az , hogy nem lesz egy rusnya fekete 126,5 kilós áramzabáló batár a polcomon egy 26.5 kilós buta és esztétikátlan távval súlyosbítva.
Emellett a kártya mellett az analóg adások nézhetőek maradnak egy másik szobában egy másik tv-n?
Dell Vostro 3300

gigi61
(újonc)
Üdv mindenkinek!
Segítsetek! UPC kábeles adásunk lefagyott- már vagy 50x - az ügyélszolgálatot felhívtam, hogy segítsenek. Sikerült addig eljutnom velük - szintén nem első alkalommal - , hogy a telepítést elkezdtük, de semmire nem jutottunk. Nincs megfelelő csatlakozás.A héten fognak mediaboxot cserélni. Addig viszont nem tudunk ezen a készüléken adást nézni. Kérdésem lehet úgy állítani a készüléket, hogy az analóg adást legalább fogjuk, a hállóban van analóg csatlakozőtt TV, de hát a barátikört oda beültetni...
.Csak az országok kiválasztásáig tudok visszalépni és akár kikapcsolom, akár a kártyát kiveszem sehová nem lép tovább a rendszer.Mit tegyek?

Reiko
(tag)
Boxcseréig a box-ba menő antennakábelt dugd a tv-dbe és kész 

pepi76
(lelkes újonc)
Csak egyetérteni tudok. 

kabelmania27
(PH! addikt)
Hogy van kialakítva a kábelezés a lakásban? Ha nem tudsz képet csinálni az osztókról az is elég ha leírod melyik kábel hova megy tovább?
modem jelszint milyen 192.168.100.1

gyemipapa
(kvázi-tag)
Én csak a "förmedvény" re kaptam fel a fejem, és ahogy a 126 kilós boxot említed (szerencsére látom, nem vagy a túlzások embere), jelentem az STB nem nagyobb, mint bármelyik asztali DVD vagy házimozi. A kb. két kilós STB-t pedig nem emelgetem, kondizásra súlyzót használok, nagyon jól mutat a házimozi alatt, gondolom olvasatodban akkor ezek szerint a házimozi is egy bazinagy "förmedvény".
Távirányítónak a három cuccomra egyet használok, úgy hívják, Logitech Harmony, és csak 15 deka az Általad megitélt 26 kiló ellenében. Vagyis semmivel sem nehezebb, mint egy átlagos TV távirányító.
És ami a lényeg: a timeshift és a felvételek lehetősége, ahogy írtam, ezt nem tudja a kártya.
Tehát kérlek, próbáljunk racionálisan, reálisan értékelni, és ne essünk extrém túlzásokba.
A settopboxom miatt en is harmony 650-et kell hogy hasznaljak ami minosegi cucc, de a tv-m taviranyitoja megis kenyelmesebb, jobb megoldas. a tvm tud felvenni mediacard-al is, sot, digitv eseten anelkul is, timeshift is megy, kikapcsolt allapotban is felvesz. a tv sajat menuje, guide, stb. villamgyors, ezzel szemben a hiperszuper cisco hd dvr box nemcsak hogy baromi lassu, gyakran le is fagy. arrol nem is beszelve hogy hiaba szep, de amig egy blu ray lejatszonak van plussz funkcioja, ez szamomra semmi hasznosat nem rejt, csak a tvnezes miatt kell, es azon funkciokra amit mint irtam a tv maga is tud. hangos is mint az allat, mire bekapcsol lemegy a nap, es sorolhatnam.. persze van aki hasznalja a videotar es egyebeket nem vitatom, de a settopbox az en szemszogembol is inkabb egy 126kg os porfogo, felesleges formedveny.
[ Szerkesztve ]
Ölni tudnék egy Béke-Nóbel díjért!
Természetesen igazad van, sarkítva fogalmaztam. Én mint fentebb írtam elfogadom, ha valakinek teszik esztétikailag, funkcionalitásában egy ilyen kütyü. Azonban továbbra se tudok mást mondani, mint hogy engem kiver a víz ha meglátom. Teljesen feleslegesen zabálja az áramot, amikor a TV-m rendelkezik minden szolgáltatásával, lényegesen magasabb műszaki színvonalon.A guide gomb lenyomása után pld sok esetben lefagy az egész box. Áramtalanítani kell és tornázni a beépített állvány mögött. Ismerem a Logitech távját, minőségi termék nem kétséges, de az ég szerelmére minek kellene egy olyan, amikor a Tv saját távja ellát minden funkciót? Összegezve: nálam ez a reális és racionális értékelés a Cisco-Philips páros ultra low end kategóriás gyártmányáról. Akkor is cserélem a boxot kártyára, ha többe fog kerülni és boldog örömmel szabadulok meg ettől a számomra teljesen felesleges " förmedvénytől ". Peace....
[ Szerkesztve ]

monguz1
(tag)
Üdv!
Jelenleg upc digital bronz előfizetésem van, de mit is mondjak,egy Samsung 102 full hd tv-m van és nem igazán tudom, hogy milyennek kellene lenni a képnek, de valami ocsmány szerintem.Kb 3-4 méterről nézzük de igy is lehet látni, hogy csúnya.A kábelezés és a jelerősség is rendben van.Merevlemezes boxot kaptam hozzá, amin nics hdmi kimenet.A magasabb csomaghoz már az jár, annak jobb lehet a képminősége???
A másik pedig az, hogy a már fenntebb említett dolog, hogy ez a tv is tudná amit a setupbox.Csak felvenni nem.Egy kártya kellene bele, amit a upc már tesztelt,de még nem adják ki.Máshonnan nem beszerezhető???

Bibby
(PH! addikt)
Nem mindenkinek telik felvevös tévére, de logitech harmonyra igen? 
Nekem pl semmi szükségem a felvételre, mégis kénytelen vagyok egy plusz áramzabáló, gyakran lefagyò cuccot használni, amivel még egy távirányìtòt kell igénybe venni, és korlátozza a tévém tudását.
Ja és persze ma három nap áramtalanìtás után ùjra kellett telepìteni ismét. Hurrá.
Ελευθερια η θανατος

gyemipapa
(kvázi-tag)
Természetesen ha nekem telne beépített HDD-s tévére, én sem az STB-t preferálnám. De a zemberek többsége nem engedhet meg ilyen tévét.
Tényleg, mennyiért és milyet árulnak 32" felett???
Az én 32" full HD samum 1 éve 95e volt.
Szóval én sem istenítem az STB-t, de a szolgáltatásait ebben az árfekvésben sajna nem tudom kiváltani, a kártya önmagában erre nem jó. Azt pedig fenntartom, aműgy semmivel sem csúnyább és nehezebb, mint egy házimozi.
Fogyasztás: bekapcsolva 40 watt, energiatakarékos készenlétben 5 watt. Mennyit is fogyaszt a tévétek? az enyém 75 wattot. A villanytűzhely, mosógép, mikró stb fogyasztásához képest elenyésző. Még engem sem vág földhöz, pedig nem telik nagyobb, beépített merevlemezes tévére. Amúgy az ára és a tipusa tényleg érdekelne!

gyemipapa
(kvázi-tag)
Kedves Bibbi sgárzik Belőled a jóindulat. A Harmony 300-at az 50-edik születésnapomra kaptam a családomtól, bolti ára akkor 6500 Ft volt.
Nekem szerencsére semmi gondom a cisco-val, nem fagy, újrahúzni sem kellett eddig (közel egy év).
Nekem fontos a két tuner, felvételi lehetőség, inkább sokszor felveszem a filmeket, és a sok idgesítő reklámot átpörgetem. Ráadásul nem vagyok egy éjjeli bagoly, sokszor pedig későn meg olyan műsor amit megnéznék. A timeshift pedig egy áldás mikor csengetnek, vagy telefon, esetleg wc vagy vacsora készítés.
[ Szerkesztve ]
az enyemben sincs beepitett hdd, de a legtobb uj keszulek mar tudja a timeshiftet kikapcsolva, tud felvenni kulso usb hddre, vagy pendrivera, lehet h a tied is. en mondjuk sosem hasznalom ezt, csak bluray filmeket nezek, meg azt a musort amit epp adnak, tvbol nem veszek fel semmit, ami nagyon erdekel azt netrol leszedem, tehat sajat szempontbol felesleges a box. nem vitatom, regebbi tvvel rendelkezoknek, videotarat kihasznaloknak, valagy sorozatfelvevok szamara ez hasznos keszulek is lehet. a fogyasztas nem erdekelne, de hidd el a cisco nagyon lassu a tv sajat tunerje mindig gyorsabb! guide gombra meg nalam is fagy es a forumozok nagyreszenek szinten. bekapcsolva a hdd miatt esti csendes filmezesnel is reng a tvallvany, kikapcsolva serceg, ha aramtalanitom akkor meg elfelejt mindent mar 1 nap utan. en sajat reszrol sokkal tobb rosszat tudok mondani mint jot..
[ Szerkesztve ]

gyemipapa
(kvázi-tag)
Ha nincs beépített HDD, hogy tudja a timeshiftet? (hisz megállításkor valamire kell vennie a műsort). Mi a tévéd tipusa pontosan? És tud egyszerre felvenni, miközben mást nézel?És főleg mennyi volt? Mert ugye minden "csak" pénz kérdése).
Nekem Samu LE32C530 van, USB-s, de a rádugott HDD-ről csak lejátszani lehet, felvenni sajna nem. És egyetértünk, bár nekem úgy tűnik, szerencsém van a ciscoval, a menüje a tévének lényegesen gyorsabb... De hát dugni is meg szűznek is maradni egyszerre nem megy... 
Mint mondtam egy külső HDD vagy pendrive a megoldás. Erre vesz fel ha megállítod, ugyanúgy mint ahogy a box a belső HDD-re. Be is lehet programozni, ha nem vagy otthon, kikapcsolt állapotban is tud felvenni rá a TV. Ilyen készülék pl. az LG 32LV4500, ami 120e Ft, 42" méretben is 150e Ft körül van, szerintem nem drága cucc. Egy külső HDD-t sok TV-nél fel is oszthatsz, úgy hogy az egyik partición pl. a számítógépről felmásolt és a TV-n lejátszani kívánt mkv és avi filmek vannak mondjuk, a másik particióval meg a TV gazdálkodik, és vesz fel rá, tehát mégcsak két külső vinyó se kell! Ezt a legtöbb új mezei Samsung tudja. A tiéd valóban nem felvevős, nekünk LE32B450 volt, ami ha jól tudom egy évjáratú és az szintén csak lejátszik. Ha másik csatornát is akarsz nézni felvétel közben, akkor olyan TV kell ami 2 tuneres, ha nem kell ez a funkció akkor elég az 1 DVB-tuneres TV is..
[ Szerkesztve ]

M_AND_Ms
(őstag)
De felvétel közben nem tudsz más adót nézni! 2 tuneres tv, szinte csak elméletben létezik (már a PIP-et is kihagyják)
A UPC-nél nem a boxszal van a baj. Illetve pont konkrétan azzal van baj, mármint az instabilitásával. Megjegyzem a piacon kapható független boxok 30-40 ezer forint alatt még nagyobb bakikkal és hülye megoldásokkal rendelkeznek (nem kívánom itt felsorolni őket, ha érdekel elküldöm privátba - tanulságos). De például azoknál is van "mélyalvás", amikor tényleg csak 1 W alatt fogyasztanak,de innét ők is két három perc alatt állnak csak fel. Amúgy azok is "folyamatosan" bekapcsolva vannak a 10-20 W fogyasztással. Ja és ezek közül csak nagyon kevés a két tuneres (amiből csak az egyik a kábeles), de még ők se tudnak egyszerre két műsort felvenni. Sőt egy műsor felvétele alatt, még visszanézni se lehet a már felvetteket.
Tehát szolgáltatásai terén nem rosszak a UPC boxok, csak hát a megbízhatóságukkal van gond.
Arról nem beszélve, hogy a digitális SD adók minősége a UPC-nél a legjobb (szemet szúróan). A HD-k terén nincs különbség.
Mondom ezt 5 évnyi UPC digitális előfizetés után úgy, hogy most meg digis vagyok, saját vásárlású boxszal, felvevőképes tv-vel.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
"De felvétel közben nem tudsz más adót nézni!"
Ez sose érdekelt, ennél ne is legyen nagyobb gondom. 
(#5520) homeoffice76 válasza kabelmania27 (#5457) üzenetére

homeoffice76
(kvázi-tag)
Hi!
Mégiscsak gond van, a tegnapi stabil működés után ma 10 perc használat után megint felvillanó kék háttér, aztán 2-3 mp múlva ment tovább az adás.
Ezeket az elosztókat szerelték be nálam (a kép elkészítése után lemerült a gépem, így inkább leírom az elhelyezkedésüket), piramis alakzatban négyfelé osztva a bejövő kábelt (amin korábban atomstabilan jött a 120 Mb/s-os net, igaz, akkor nem volt mellette UPC-s TV-m). Ha "A" az az elosztó, ami kettéosztja a bejövő kábelt, akkor "B"-re van kötve a net és az egyik TV, "C"-re pedig a másik TV.
A lakáson belüli kábelezés teljesen ugyanaz, mint az elmúlt 3 év során, amikor semmi gond nem volt a SAT TV-vel, ami ráadásul nem 2, hanem 3 STB-t szolgált ki (természetesen elosztók nélkül, 3 külön koax-kábelen, de ezt biztos vágod). Egy változás mégis van: a "C" elosztóra kötött TV-hez teljesen új, toldás nélküli kábel vezet.
Kösz előre is!
[ Szerkesztve ]

Pharaoh
(fanatikus tag)
Tegnap vmiért nekem is ezt csinálta, de csak bizonyos csatornáknál. Percenként bevillant, hogy nincs jel, majd 1-2mp után visszajött az adás. Szerintem vmit a UPC szarakodik. (Miskolc)
[ Szerkesztve ]

homeoffice76
(kvázi-tag)
Nekem meg pont tegnap volt okés, ma és tegnapelőtt problémás. Azt már meg nem mondom, hogy mely csatiknál, arra sajnos nem figyeltem.

M_AND_Ms
(őstag)
Véleményem szerint az egyik alap kiváltó ok a felvétel készítésére, hogy két megnézendő műsor épp ütközik. Meg a már előre beprogramozott felvétel időpontjának elérkeztekor ne kelljen befejeznem az épp nézett műsort.
Tudom szégyen, de előfordul.
Persze, maga a felvétel készítési lehetőség se alapigény egy élet tartalmas megéléséhez.

gyemipapa
(kvázi-tag)
Sőt, tévé nélkül is van boldog élet, urambocsá még internet nélkül is.... és még lehetne folytatni.....
Csak hát.........

M_AND_Ms
(őstag)
Bizony...
le lehetett élni az életet anno egy várbörtönben is. Volt rá példa. 

upc on-line
(kvázi-tag)
A távirányítót csak meghibásodás esetén cserélik a személyes ügyfélszolgálati irodáinkban.
üdvözlettel, upc on-line Twitter:upc_online_hu Facebook:upcmagyarorszag
Nekem a Comedy Central-nal csinálta ezt, a többinél nem, de csak napközben, hétfőn éjjel 2kor meg faja volt (de lehet h csak a piahegy miatt nem tünt fel
).
Szerk.: szintén Miskolc, belváros.
[ Szerkesztve ]
*Mi az abszolút szégyen? Mikor egy fradistát lilára vernek!* *http://www.youtube.com/watch?v=ZTu0yvlI8MA*

szelidorzo
(fanatikus tag)
Könnyen meg tud hibásodni a távirányító, nyom nélkül. Az elektronika már csak ilyen.
kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
(#5529) kabelmania27 válasza homeoffice76 (#5520) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)
Jelszinted szerintem rendben van.
A lefényképezett osztó az "A"?
Légy szíves a többi osztót is fényképezd le.
A-ból hova megy tovább?
(#5530) homeoffice76 válasza kabelmania27 (#5529) üzenetére

homeoffice76
(kvázi-tag)
---------A
----B---------C
Tehát A-ból megy B-be és C-be. B-ből net és TV, C-ből 1 TV plusz egy kábel, amire nincs kötve semmi (a Sat TV-nél hdmi-kimenetes STB-m volt, amit tudtam használni a monitoromra kötve, ezt a UPC-s STB esetében nem sikerült megoldani: Scart-VGA átalakítóval próbálkoztam, sikertelenül).
Ugyanilyen a többi osztó is Ja, és tegnap óta megint nincs gond az adással. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol elkérték az STB-kben lévő kártyák számát - lehet, hogy létesítés után 4 (igaz, ha munkanapot nézek, akkor csak 1) nappal sikerült beregelni a kártyákat, és azt is csak úgy, hogy rájuktelefonáltam? A Sat TV esetében ezt anno a szerelő a lakásból megtette, még mielőtt elment.
(#5531) Gubek-Einste válasza homeoffice76 (#5530) üzenetére

Gubek-Einste
(Szakértő)
Ha a C osztóból csak egy helyere van bekötve valami akkor iktasd ki mert zavar okozhat, osztó helyet használ ebben az esetben F toldót.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925
(#5532) kabelmania27 válasza homeoffice76 (#5530) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)
C helyére tegyél be egy ilyet. Üres ágak zavart okozhatnak, feleslegesen nem érdemes fojtani a jelerősséget, az osztó kivételével 3,5decibellel erősebb jelet fog kapni a tévé
(#5534) homeoffice76 válasza kabelmania27 (#5532) üzenetére

homeoffice76
(kvázi-tag)
Köszönöm Neked is!

HofiZoli
(fanatikus tag)

UPCFP120+DigitalGoldHBOPakEurópaCsomagMediacardHD-SamsungUE27D5000 + LG42LW4500 // SE XperiaMiniProSK17i,NokiaLumia800

Gubek-Einste
(Szakértő)
Honnan van a kép???
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

HofiZoli
(fanatikus tag)
egy másik fórumból
UPCFP120+DigitalGoldHBOPakEurópaCsomagMediacardHD-SamsungUE27D5000 + LG42LW4500 // SE XperiaMiniProSK17i,NokiaLumia800
Dell Vostro 3300

Pharaoh
(fanatikus tag)
Persze, a kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
Ok köszönöm!
Dell Vostro 3300

sznandi77
(újonc)
Más fórumon belinkelték ezt a listát, ez elég szűkös ráadásul egy csomó tv nincs benne ami ci+-os. Pl az enyém sincs, míg a svájci upc oldal szerint müxik vele. Na most mi van ilyenkor?
[ Szerkesztve ]

HofiZoli
(fanatikus tag)
Részemről szomorkodás
Ha így marad a bevezetés után is (mert ezek mind idei tv-k, főleg a samuk) akkor upc lemondás..
Rengeteg LG van köztük, szerencsére az én tavalyi TV-m is megkapta a frissitést, de samu tényleg kevés, ugylátszik ők nem adnak sokat arra hogy FW-be beletegyék a CI+ supportot..

HofiZoli
(fanatikus tag)
Az enyém pl alapból CI+-os, mégsem tették bele. Sőt egy D szériást sem.. Na nehogy egyetlenegy 2011-es samu sem tudja a CI+-t..

monguz1
(tag)
Az enyémen megvan a helye és tudja is, mégsincs a listán, ez a lista szerintem nagyon nem végleges, és hiányos.Samsung LE40B530
2009-es tv
[ Szerkesztve ]

club1
(PH! addikt)
Biztos vagy benne? CI és CI+ között van különbség, persze nem ránézésre...
Szakmai kérdéseidet kérlek NE magánban tedd fel, azoknak a nyilvános fórumon van a helyük...
Több TV kompatibilis mint amennyit letesztelték, de ez mindig igy van. Tehát van rá esély h más TV-vel is megy, viszont csak ezekre a TV-kre vállalják hogy biztosan jó lesz vele..
CI+ csak a másolásvédelemben különbözik a CI-től, ha jól tudom. Ez pedig egy FW frissitéssel elég sok TV-nél elérhető, de nem minden gyártó ad ki ilyesmit..

monguz1
(tag)
Csak sima CI, remélem ez nem lesz gond, hogy nem +-os.

Pharaoh
(fanatikus tag)
Érdekes lista. egy panasonic sincs benne, miközben a holland pdf-ben van bőven.