- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Hálózat, szolgáltatók
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café
kabelmania27
(PH! addikt)
Digitális vételnél vagy van vétel vagy, nincs.
Analóg műholdas vételnél ha esett az eső is lehetett nézni az adásokat az Astráról, csak pár gyengébb adás nem volt jó pl CNN
Én azt tapasztaltam , hogy digitális műholdas kódolt jel sokkal érzékenyebb az időjárás viszontagságaira, mint a kódolatlan.

kabelmania27
(PH! addikt)
Teljesen nem lehet összehasonlítani a két szolgáltatót, mert más szolgáltatási csomagokat kínálnak, más a csatornakiosztás. Nekem szimpatikusabb az Upc kiosztása, jobban megfelel az én ízlésemnek. Amikor műholdas Digit használtam, még volt Viva, Mtv, de akkor sem volt Filmmúzeum, Comedy, viszont olcsóbb volt mint az UPC direkt. 2700Ft volt a havidíj kb 50csatornáért ami nagyon jónak mondható.
Sokszor elment 1-1 adás, nem jelent meg az új csatorna a listában, mindig újra kellet kerestetni az egészet, a kétkártyás hundai beltéri szerintem maga a katasztrófa, ismerőshöz két egyes beltérit hoztak az jobban működött.
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(PH! addikt)
Helyes

M_AND_Ms
(őstag)
Nálam évek óta digi-s net van. Eddig egyszer volt kimaradás, de akkor a fél Dunántúlon elment minden digitális szolgáltatás.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

kabelmania27
(PH! addikt)
Szerencsés vagy

M_AND_Ms
(őstag)
Most egy koleszba bejön egy végpont, amit ezerfelé osztanak, bárhol lehet a hiba

kabelmania27
(PH! addikt)
Akkor is nagyon pixeles volt a kép a Digisport az analógón amikor ott voltam.
Ebben a koliban is ezer felé van elosztva a jel mégis szép tiszták az adások
Nem optika jön be a koliba hanem vastag fekete koax.

M_AND_Ms
(őstag)
Digisportot én HD-ban nézem ![;]](/dl/s/v1.gif)
De offoljuk szét a UPC-s topikot!
Na, ez vicc.
Cisco box. Használom a hdmi és a scart kimenetet. Az rendben, hogy egyszerre nem műxik a kettő, azaz nem tudom ugyan azt az adást nézni hdmi-n és scart-on. De, ha a tv-n a másik hdmi bemenetét használom, amin a pc van, vagy dvb-t adást nézek, akkor jön jel a scart-ból, anélkül, hogy ki kelljen húznom a boxból a hdmi kábelt, ami a tv-be megy. De ha kikapcsolom a tv-t, akkor nem jön jel a scarton, ahhoz, hogy a scarton kijöjjön jel, vagy be kell kapcsolnom a tv-t és másik forrást kell válasszak, vagy ha ki van kapcsolva a tv, akkor KI KELL HÚZNOM a hdmi kábelt a boxból... nonszensz! A XXI. században, manuálisan kell matatnom a szekrény hátuljában, hogy a rettentő bonyolult két kimenetes boxból ki tudjam választani, melyik kimenetét használjam? Nemár. Ez így ultragagyi. jelezném a UPC-nek, hogy ugyan kérdezzen rá a gyártónál, hogy ezt komolyan gondolták-e?
Mielőtt elkezdenétek magyarázni, most volt itt a UPC-s figura és azt mondta, hogy ez ilyen, nincs baja semminek. De elismeri, hogy gáz. (nem kicsit)
-= live-for-speed.hu =-
Láma kérdés, de én nem értem miért használod mindkettőt.. Két TV-hez használod vagy mi?
Más: Nekem is ilyen Cisco boxom van, és HDMI-vel egy FullHD TV-re van kötve. A menüjében 720p vagy 1080 baállítás van, de mindegyiken nagyon szép képe van például az RTL klubnak. Ez a beállítás azt jelenti tulajdonképp, hogy ennyire skálázza fel a box a sima SD adásokat ugye?
Ölni tudnék egy Béke-Nóbel díjért!

M_AND_Ms
(őstag)
Igen
SCART csatlakozón megy ki a composit/s-video jel a PC-ben lévő TV kártyámhoz. Hang és kép, ugyebár. Ennek akkor van értelme, ha a gépen dolgozok, vagy szöszölök, vagy bármi, de közben lekicsinyítve megy a háttérben egy hiradó, vagy bármi és csak odakukkantok, ha érdekel valami. Ilyenkor ugyebár nem kell bekapcsolnom a TV-t, ez lenne a lényeg. RTL hiradóhoz nem kellene a Full HD tv-nek mennie... de ezzel a boxal csak akkor lehet megcsinálni, hogy a PC-n TV-zzek, ha 1., kihúzom a HDMI kábelt. 2., bekapcsolom a TV-t és másik bemenetet választok. Ugyanis csak ezekben az esetekben van kimenő jel a SCART-on. Egyik sem elfogadható megoldás számomra. Úgy is mondhatnám, hogy gagyi. Amúgy a minőség kiváló, a szolgáltatás jó. Nem ez a baj, hanem ez a rendkívül kényelmetlen kezelés.
-= live-for-speed.hu =-

M_AND_Ms
(őstag)
Esetleg próbálj meg egy másik Hdmi bemenetre csatlakozni a tv-n.
Az volt az első.
illetve kétféle SCART-to-S-Video adaptert is kipróbáltam, illetve a régi Thomson scart kábelét is. De amint írtam, UPC-s szerelő is mondta, hogy ez ilyen. Tudom én, de akkor is gáz, béna, gagyi. Ő is tudja, szerinte is az.
-= live-for-speed.hu =-

Multibit
(fanatikus tag)
jelezném a UPC-nek, hogy ugyan kérdezzen rá a gyártónál, hogy ezt komolyan gondolták-e?
Itt nem a gyártóval van gond! Olyat gyárt amilyet akar, amilyet el tud adni. Az UPC-vel van baj, amiért ilyen hulladékokat terjeszt ezrével.

M_AND_Ms
(őstag)
A tv-d jelzi neki, hogy épp rá van kapcsolva (akkor is mikor az standby-ban van), így a box hdmi kimenetre vált.Nem a scartos csatlakozás a ludas.
Talán, ha a főkapcsolóval kikapcsolnád a tv-t, megúsznád a dugdosást...
Így van, nem a SCART a ludas, hanem az, hogy a HDMI lekapcsolja a SCART-ot, ha őt használom, ez érthető is. De az elég gáz, hogy ha nem használom (azaz a TV ki van kapcsolva), akkor is lekapcsolva tartja. Áramtalanítani a TV-met csak akkor lehet, ha kihúzom a 220-ból, de az sem segít, mert a Mediabox így is lekapcsolva tartja a SCART-ot. Azaz, ha a HDMI kábel be van dugva a TV-be (mindegy, hogy áramtalanítva van, vagy sem) a SCART-ot lekapcsolva tartja. Bénaság. 
-= live-for-speed.hu =-
Fura, de sztem lehet h ezt direkt ugy tervezték hogy egy eszközön használd. vagy mivel legtöbben egy TV-t rákötnek azt jóvan, a gyártó is kb. eddig gondolta végig a dolgokat tervezéskor...
Ölni tudnék egy Béke-Nóbel díjért!

M_AND_Ms
(őstag)
Igen, ez így elég béna elgondolás.
Az integráció és multifunkcionalitás korában tervezni egy olyan (használhatóságához képest bazi nagy) eszközt, aminek két kimenete van, de csak az egyiket használhatod és azt is csak úgy, hogy a közelében sincs más eszköz...
No komment. Ha van itt UPC-nél dolgozó emberke, akkor figyeljen már erre, mert ez nekik is gáz (szerintem). Hacsak nem direkt van tényleg, hogy rámsózzanak még valami eszközt, ha ezt meg akarom valósítani, esetleg még egy mediabox-ot. Na erről szó sem lehet. Amúgy írtam nekik is hivatalosan, várom a választ. Ha negatív, akkor megy műszerészhez a doboz, biztosan van okosság erre (is)
Bár jobban szeretném azt a válasz kapni pl, hogy: "eddig nem találkoztunk ilyen problémával, de a közeljövőben egy szoftverfrissítéssel megoldódik a probléma."
(tudom álmodozok, de én már csak ilyen vagyok) 
-= live-for-speed.hu =-

Reiko
(tag)
Én 2-3 havonta találkoztam ilyen esettel és vagy vmi nagy mókolás árán sikerült kitalálni megoldást, amitől az ügyfél haja égnek állt, vagy nyugtáztuk, hogy igen UPCnél vannak dolgok, amik nem az okos és felhasználó barát tervezésről szólnak 

M_AND_Ms
(őstag)
Ne félj, más gyártók boxai is bosszantó bakiktól hemzsegnek. Pl az enyém felvétel közben nem engedi a régi felvételek megnézését, nem lehet új időzítést programozni, stb. Ráadásul egy régebbi firmware-ben ezek még működtek, csak egyszer valami nagyeszű kitalálta. hogy megváltoztatja és letiltja. És én is fizettem ezért a boxért.
Az előző (Thomson) box nálam is hibátlan volt (szinte), abszolút használható. Ezért bosszant, hogy áttérek egy komolyabb/drágább szolgáltatásra és ócskábbak a mediabox funkciói.
Ha ráadásul nem is válaszolnak a levélre, akkor komolyan elgondolkozom a váltáson, akár lefelé módosításon, akár más (olcsóbb) szolgáltatón. Pedig nem szívesen tenném, de így nincs értelme a boxnak. Legalábbis nekem.
-= live-for-speed.hu =-

RLND
(tag)
2012. március 21-én (délelőtt 10 órától) 16:9-es képarányra vált az AXN SD felbontású csatornája!! 

hengelhof
(fanatikus tag)
A Sci-fi is?

RLND
(tag)
"A tematikus AXN-ek képarányváltásáról egyelőre nem érkezett hír, igaz Lengyelországban a magyartól eltérő műsort sugárzó AXN Crime rövidesen 16:9-re vált."

hengelhof
(fanatikus tag)
Köszi.. persze mi leszünk az utolsók biztosan.

Kcsaba21
(újonc)
Nem szeretnék teljesen gügyének lenni, de olyat kérdezek, amit nem tudok, hisz ezért van itt ez a fórum.
UPC direct medium digitális csomagom van,a beltéri valami HUMAX talán, ha jól emlékszem.
Azt szeretném tudni, hogy mivel "lapos" tv-m van, értsd led, és persze azon van vagy 4 HDMI akármi, szóval a beltérin meg nincs ilyen kimenet, ha nem rendelek külön HD csatornát, de másik beltérit tennék be, amin van HDMI, akkor változna valami a tv kép minőségén?
Köszönettel: Csaba

hengelhof
(fanatikus tag)
Változna a képminőség, jobb lenne. De csak UPC-s beltérit használhatsz az UPC-s előfizuhoz. Azt hiszem, 1-2 ezer forint pluszért lehet HDMI-s beltérit kérni. De erre nem ennék mérget.
Pozitívum: válaszoltak
Negatívum: ez ilyen hülyén műxik.
-= live-for-speed.hu =-

M_AND_Ms
(őstag)
Na és mi volt a trükk?

Kcsaba21
(újonc)
Köszönöm, azt hiszem megpróbálom a cserét....Főleg, ha ilyen kevésbe kerülne...
Üdv. Csaba

Kcsaba21
(újonc)
Hát marha jó, kicsit utánakérdeztem: majd 9 ezer forintért cserélnek fejet, mert nem akarok hülyeséget írni, de 4 utas? kell és 1 újabb szál vezetéket húznak be ennyiért + havi 1.000 Ft-tal ugrik az előfizetési díj.
HÁT???? Nem túl fasza, hisz ennyitől még nem lesz HD-s UPC-s adás...
Valaki????
Ez kicsit bonyi, de megpróbálom leírni.
Kell hozzá egy 4 forrást kezelő DVD recorder (nálam ez egy Panasonic DMR-ES20)
UPC kábel bemegy DVD-be, továbbfűz BOX-ba, BOX-ból HDMI-n TV-be. Ez az alap eset, ilyenkor van analóg adás a DVD-n és a BOX-ból a TV-be meg megy tovább a digitális jel, azaz vannak HD adások is.
Ugyanakkor DVD AV1 in-jébe megy a BOX SCART átfolyója plusz a BOX RCA-s audio kimenete is és DVD AV2 out megy szintén SCART-on TV-be és van egy fix átfolyó S-Video+stereo audio kimenet még a DVD-n, ami a PC-be megy. Tehát amikor a BOX adását akarom nézni PC-n és TV-n egyszerre, akkor a DVD-t AV1-re állítom, a TV-t SCART forrásra és megy a PC-be a fix átfolyón a jel, és megy a TV SCART in-jébe is az adás. A HD-sek is, csak nem HD-ben.
A laptopra csak UPC kábelen megy egy elosztóval, azon nincs HD adás.
További trükközést igényel ennek megoldása. 
Nem teljesen az, amit akartam, de ahhoz, hogy amit éppen nézek a BOX-on fel tudjam venni egyből DVD lemezre és a PC-n is lássam, ahhoz pont jó. 
[ Szerkesztve ]
-= live-for-speed.hu =-

Watt25
(őstag)
Erről nekem ez a reklám jutott eszembe. 
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
Igen, csak nálam kicsit több a kábel!
Szóval ha direkt van az, hogy ne tudd a BOX adását TV-n és PC-n nézni és felvenni egy külső eszközre egy időben, akkor ez megdőlt. 
[ Szerkesztve ]
-= live-for-speed.hu =-
(k)Ábel a rengeteg/ben/:
működés közben, amit leírtam: Youtube video
[ Szerkesztve ]
-= live-for-speed.hu =-
Másik probléma is megoldva, miszerint az volt a bajom, hogy a TV-nek bekapcsolva kell maradnia, ha azt akarom, hogy SCART-on menjen ki jel. Ezt a TV menüjéből oldottam meg: az energiatakarékossági menüpontban van olyan, hogy kijelző kikapcsolása.
Előtte, ha lenémítom a TV-t, akkor teljesen olyan, mintha ki lenne kapcsolva, de a UPC box azt hiszi, hogy be van.
És megy PC-re, DVD-re a SCART-on a jel.
Viszhall, csókolom, szevasz. 
Ajánlom az eljárást a UPC ügyfeleseinek, szervizeseinek! 
[ Szerkesztve ]
-= live-for-speed.hu =-
UPC Cisco HD mediabox SCART kimenete "kikapcsolt" TV mellett:
TV nincs, SCART kimenet PC-re DVD recorderre van! Youtube video
-= live-for-speed.hu =-
A DVD recordert vissza kellett tennem a BOX mögé, mert bármilyen jó minőségű kábellel kötöttem össze átfolyóban, a videótár nem volt elérhető. (no komment) De ettől függetlenül működik a dolog így is, csak a kábelezést kellett újra átrendeznem. 
-= live-for-speed.hu =-

M_AND_Ms
(őstag)
Mert megfogta a visszirányú adatforgalmat.
Na, ezt is mondhatta volna vmelyik szervizes. Nem vitték túlzásba a segítséget, amikor az eredeti problémámat felvázoltam. Biztosan van valami oka, csak én nem látom mi az... 
-= live-for-speed.hu =-

Gubek-Einste
(Szakértő)
Ez egy műholdas STB, ez nem jó kábeles szolgáltatáshoz.
Nincs rajta optikai kimenet ami meg az erősítőhöz csatlakoztatáskor kellene.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925
Francba, akkor ennek a kábeles változatát kellene forgalmazni. 
-= live-for-speed.hu =-

digikábeles
(tag)
Vagy szolgáltatót váltani. Habár tudom, nem mindenütt van lehetőség kikerülni a 3 betűs céget.
Én egy ilyet vettem: http://www.argep.hu/product_1505806.html
Ugyanazt tudja, mint a UPC box, meg még egy csomó egyéb dolgot..
Igazából nem is akarom kikerülni, mert a net stabilitása és egyébként is az egész szolgáltatás nekem megfelelő, sőt, ennél alább nem szívesen adnám. Egyedül az bosszant, hogy a box hülyén működik, ugyanakkor a minősége kiváló. Mondjuk ez azért lehet, mert Cisco és nem azért, mert a upc adta. 
-= live-for-speed.hu =-