2013. május 18., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café

- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#301) Szólista

Szólista
(senior tag)

Sziasztok!

Ma de a XIV.ker-ben,az Egressy tér környékén volt másnak is kimaradás?
Nem müködött a STB,aztán egyszer csak megjavult.Próbálkoztam áramtalanitással is,akkor sem müködött.Kihuztam a kártyát,áramtalanitottam és láss csodát újra jó.Ez mitől lehetett,rosszalkodik a STB,vagy központilag volt gubanc? :F
Az üfsz szerint a Pace STB a hibás,de most müködik rendesen.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok normális! Na és?

(#302) WonderCSabo válasza Szólista (#301) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ebben az esetben 100%, hogy az STB volt a hibás, szerencsére Nálad megoldódott. A fentebb leírtakkal, ás az általad mondottakkal kell próbálkozni.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#303) Szólista válasza WonderCSabo (#302) üzenetére

Szólista
(senior tag)

Akkor lehet,hogy kár volt lemondani a kijövő embert? :F Most már mindegy,remélem nem lesz több gond,ha igen akkor csere.

Nem vagyok normális! Na és?

(#304) spybreak

spybreak
(újonc)

Bekötetem én is Szolnokok a Hd gold csomagot és lenne pár észrevételem:
-Ha standby ba rakom állandóan lefagy és csak áramtalanítás segít, hívtam 1221 azt mondták központi probléma majd megszűnik, de azért számomra nagyon bosszantó.

-Sokan panaszkodtok a fogyasztásra nem tudom vette valaki a fáradtságot megmérje fogymérővel én megtettem, és nem vészes standby 24W *0.52 poverfactor=12,46W üzemben 30W*0,55=16,5W, csúcs 45 W amikor indul szerintem ez nem sok.

-Az Rf része eszméletlenül melegszik azt 1221 azt mondta még nem zajos a kép ez is rendben van.

-Továbbá nem teszik /hálóban van/ úgy világit standby-ban mint egy zászlós hajó, szerintem azért standby kilegyen kapcsolva az Rf része és akkor talán még ennyit sem fogyasztana, és a ventilátornak sem kéne bekapcsolnia. /felvétel esetén kellene bekapcsolnia ezt figyelni max 4W/

[ Szerkesztve ]

(#305) attes17

attes17
(újonc)

A HD GOLD HD csatornái 720p vagy 1080p-ben jönnek?
köszi a választ!

(#306) WonderCSabo válasza attes17 (#305) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem tudjuk pontosan. A Eurosport HD időnként 1080p-ben közevetít, az MTV HD adása 1080i-ben jön, a többit nem tom. A UPC mennyire konvertálja fel ezeket nem tudom, nekem "csak" HDReady TV-m van, abba értelemszerűen 720p-ben jön... Vki más tapasztalata?

(#307) bolha23 válasza WonderCSabo (#306) üzenetére

bolha23
(fanatikus tag)

1080p-ben nem hiszem hogy közvetít bármit is az Eurosport.

(#308) WonderCSabo válasza bolha23 (#307) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Akkor 1080i... FullHD az biztos.

(#309) RZozo

RZozo
(tag)

Digital Gold csomagnál Thomson beltérinél kimértem a fogyasztást.
Készenlétben 21-22 W, működés közben 28-30 W.
Viszont nálam is fagyogat a beltéri az interaktív menü megnyomásakor. Eddig még nem is tudtam használni ezt a funkciót. Lehet, hogy már nem is nagyon fogom, mert hamarosan lemondom az egészet, főként a UPC hozzáállása miatt. UPC-nek már kétszer szóltam, de eddig nem nagyon intéztek semmit. Január eleje óta tart ez a probléma, lassan 2 hónapja nem tudták elintézni, persze a havidíjat pontosan határidőre kérik.

(#310) WonderCSabo válasza RZozo (#309) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nálam teljesen jól működik az Interaktív is, igaz Philips HD DVR-om van. Ha hűséged van, akkor vigyázz a lemondással! Ha nincs, akkor mindegy. Egyébként nem ér meg a vacak Interaktív annyit,h. lemondd, bár ez a hozzáállás valóban óriási pofátlanság.

[ Szerkesztve ]

(#311) RZozo

RZozo
(tag)

Az interaktív vacak valóban nem ér annyit, nem hiányzik, csak ha véletlenül sötétben pl. hozzáérek a távirányítón a gombhoz, akkor teljes fagyás lesz és áramtalaníthatok mindent. Legalább kössék le a funkciót, ha már működtetni nem tudják.
Ezért az árért jobb hozzáállást várnék. Sajnos nem kapok.

(#312) luy78

luy78
(kvázi-tag)

Sziasztok! Lenne egy érdekes kérdésem. Adott egy Sony KDL32W4000 Típusú tv, ami elvileg tud fogadni előfizetői kártyát. Lehetséges, hogy előfizetek UPC Digital Silverre, majd a kártyát a TV megfelelő nyílásába helyezve tudok tévézni Set Top Box nélkül is? (MediaMarktos "szakértő" szerint természetesen ez működik!!)

[ Szerkesztve ]

BB9900, Playbook.....

(#313) WonderCSabo válasza luy78 (#312) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Előfordulhat, hogy működik a dolog, mivel ahogy látom a TVdben van DVB-C tuner. Csak kérdés, hogy milyen. Másrészt ez erősen szolgáltatófüggő, szóval azért én nagy esélyt nem adnék a működésre. Végülis az STB-t így is úgy is kihozzák, szóval nyugodtan kipróbálhatod, hogy megy-e nélküle. UPCt is meg lehetne kérdezni, hátha tudnak adni erre választ.

(#314) bolha23 válasza luy78 (#312) üzenetére

bolha23
(fanatikus tag)

Nem fog működni, ugyanis a kártya és a beltéri össze vannak párosítva.

[ Szerkesztve ]

(#315) Psytróger

Psytróger
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Ide is bemásolnám egy másik fórumban már feltett kérdésem:
Friss UPC digi tulajdonosként (2 db. Thomson egységet is rendeltem) a következő problémákkal szembesültem:
- Az egyik TV-n (mediaboxon) ha a menüben a műsorújságot választom, kiírja hogy CRM, a kép elmegy, és vissza se jön többé, csak egy áramtalanítás után. Néha csatornaváltáskor kiírja hogy "nincs jel, ellenőrizd a mediabox hátsó csatlakozóit", és elmegy a hang. Alaphelyzetbe állítás, vagyis reset nem segít.
- A másik szobában: Ha a mediabox távirányítóján megnyomom a volume - gombot, a tv átvált a saját 1-es csatornájára, és nem hajlandó visszatérni, csak ha a TV irányítóján nyomkodom az AV-t. Gondolom a mediabox nem teljesen kompatibilis a TV-mel... Lehetséges hogy a mediabox halkítás gombja megegyezik a TV-m egyes gombjával?
Ha igen, van valaki aki tudja a megoldást (akár erre, akár az ezt megelőző kérdésre)?
Előre is köszi az esetleges segítséget!

>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<

(#316) polonic válasza Psytróger (#315) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szia!
Szerintem telefonálj be, semmiképpen sem normális jelenség ez. A távirányítóval sokaknak van gondja. Talán én vagyok egyedül akinek működik a tévével és dvd lejátszóval. :)

(#317) WonderCSabo válasza Psytróger (#315) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Az alaphelyzetbe állítás alatt a gyári beállítások visszaállítását érted? Mert az nem u.a. a resettel, mert az meg áramtalanítást, majd újból fesz alá helyezést jelent. Legalábbis a STB-k esetében. Egyébként igaza van polonicnak, telefonálj be. Baj van az első STB-ddel, talán szoftver reinstall megoldja. A 2. problémádra azt tudom javasolni, amit magam is teszek: a hang irányításához a TV távirányítóját használom, a STB-t meg mindig full hangerőn hagyom. Igaz így 2 távkapcsolót kell kezelni, de ez van.

(#318) Psytróger válasza WonderCSabo (#317) üzenetére

Psytróger
(fanatikus tag)

Igen, igen, a gyári beállítások visszaállítása menüpont kiválasztása után újra felállt az egész rendszer, de a probléma nem oldódott meg... Azóta beszéltem az ügyfélszolgálattal, holnap jön a szerelő az új készülékkel:)

A másik probléma is megoldódott (a Te megoldásod tökéletes lenne, azonban sajna olyan szinten el van kopva a TV-men a hangerő gomb, hogy nyomhatom én azt 200 kg/cm2 erővel, már ha van egyáltalán ilyen mértékegység, nem történik semmi)... Van ugye ez a "TV kódlista" a füzetke végén... Bár az én noname Tevion tv-m nincs benne, de úgy emlékeztem, hogy láttam már ugyanolyan távirányítót mint az én TV-mhez van orion vagy videoton tv-hez... Googlen rá is kerestem a képek menüpont alatt "orion távirányító" néven, és tényleg találtam ugyanolyat, de sajna azokkal a kódokkal nem volt jó... Ugyanezt videotonnal is eljátszottam, itt is találtam ugyanolyan kinézetű távirányítót, ám a videoton szintén nem szerepelt a listán... Szerencsére ezen találatok között volt még egy kép, ugyanilyen távirányítóról, Beko felirattal. Ez szintén szerepel a listán, és próbálgatva a 3. kóddal már tökéletesen működik minden:)
Szóval akinek gagyi Tevion TV-je van, a 0744-es kóddal tudja összehangolni a mediabox távirányítóval!:)

[ Szerkesztve ]

(#319) WonderCSabo válasza Psytróger (#318) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Van egy távirányító-beállítás mód, amelyben nem kell külön próbálgatni a kódokat, hanem magától megtalálja (csak a power gombot kell nyomni egymás után). Így egyszerűbb. Szerencséd volt, hogy kézin a 3. kód volt. :)

(#320) Psytróger válasza WonderCSabo (#319) üzenetére

Psytróger
(fanatikus tag)

Ha ugyanarra gondolunk (TV gomb, ok+piros egyszerre, 9 9 1, off gomb, channel + nyomkodása amíg ki nem kapcsol), akkor próbáltam, de az a megoldás nem segített... Többféle beállítást is talált, volt, hogy az 1-2-3 gombok és a volume + már működött, de a többi nem.

(#321) WonderCSabo válasza Psytróger (#320) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Arra gondoltam, én csak azt próbáltam. Lehet, hogy manuálisan Nekem is menne? Kipróbálom, egész izgatott vagyok. :) Utálom, hogy 2 távkapcsot kell egyszerre használnom...

(#322) Psytróger válasza WonderCSabo (#321) üzenetére

Psytróger
(fanatikus tag)

Hát igen, nagy öröm az ilyesfajta megfejtés:)
Én pl. tegnap még átkoztam a media boxot (mert ugye a korábbi analóg konverteren működött a hangerőállítás - pár csatorna kivételével - így a Te módszeredhez hasonlóan a TV fix hangerőn volt, és a konv. távirányítóját használtam, azonban ez épp a már említett pár csatorna különcködése miatt nem volt teljesértékű), ma viszont már imádom:)
Már gyűjtöm is az érdekesebb műsorokat az esetleges "mindencsatornánabszolútunalmasszarságmegy" időpontokra. Mondjuk nálam a TV nagyrészt - a sport közvetítések kivételével - csak egyfajta háttérzajként funkcionál a gépezés (net + játék) mellett.
Már csak az kell hogy holnap jöjjön az UPC-s fickó, és a másik készülék is működjön.

[ Szerkesztve ]

(#323) spybreak

spybreak
(újonc)

Sziasztok!

Valakinek van philips stb-je Szolnokon, nekem állandóan lefagy standby-ba, az első pár nap után be is jelentettem, utána felhívott UPC-től valaki ez központi probléma, és nem kell kijönniük hétfőre megoldják, ma péntek van és a probléma fenn áll. Hétfőn újra bejelentem, és ha nem oldják meg, akkor visszamondom /ha tudom/, ugyanis a lépcsőházban január óta van T-Kábel és Digi-is.

(#324) WonderCSabo válasza spybreak (#323) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szia!

Sztem az STBd rossz, cseréltesd le. A T-Kábel és a Digi analóg (de a digitális sem) sincs egy súlycsoportban a UPC Digitallal. Viszont a UPC hozzáállása nagyon rossz, ezen változtatni kéne. Azért ne mondd le rögtön.

Üdv

(#325) WonderCSabo

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Siker!

Sikerült összelőni a távkapcsolót a TV-mmel, el sem hiszem. Picit trükkösen kell irányítani, de megoldható a dolog. Szóval amikor kiválasztom, hogy mit akarok irányítani (TVt vagy a STB-ot), akkor a TV vagy UPC gomb megnyomása alatt le kell takarni vhogy a távkapcsoló infráját. Ha ezt nem teszem, akkor a TV átkapcsol vmiért. Nagyon örülök, hogy végre "kidobhatom" a TV távkapcsolóját. :)

Az 1681-es kóddal állítottam be, valszeg minden Sony LCD TVhez ez kell!

(#326) spybreak válasza WonderCSabo (#325) üzenetére

spybreak
(újonc)

Kicsit pontosítanám WonderCSabo az infóidat, T-Kábel= T-home és a lakásig húzott száloptikát 6hd csatornája van és olcsóbb /családi +HD/ is 2 nap alatt behúzták az egész 83 lakásos épületet, a Digi jelenleg tényleg analóg, de a pincéig ő is száloptikával nyomja, jelenleg még nem szolgáltatja a digitálist, de az eszközök adottak, igaz ő ehhez 3 hétig fúrta a lépcsőházat.
Régebben volt a T-csoportnál netem, tudom nekik is elég szar az ügyfélszolgálatuk, és a digiről se halottam sok jót, de majd előbb- utóbb eszmélnek, amikor felfogják nincsenek már monopolhelyzetben, és bármikor válthatsz.
Amúgy én is STB-ra gyanakszom /beüzemelni is 1,5 órát tatott/ csak nem értem, akkor miért nem cserélik ki.

(#327) BTO válasza Psytróger (#315) üzenetére

BTO
(őstag)

thomson TV-d van???
én ajállom hogy a tv-n állitgasd a hangot, hagyda p..ba abox hangerőszabját. arégi konverternél is a thomson Tv-t a hanerőgomb az 1-s TV progihelyre vágta.

semmi sem tökéletes

(#328) BTO válasza WonderCSabo (#325) üzenetére

BTO
(őstag)

ne dobd ki!a tv távkapcsot! :DD
mert nem bizti hogy minden funkciót jól visz a box távja.
csak csomagold be ujságpapirba és rakd a fiókba!mint 1 néni akinek az aljasválalkozó azt mondá nem kell a TV távszab már mert a boxé az mindent visz. :DD :Y :W

semmi sem tökéletes

(#329) WonderCSabo válasza BTO (#328) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nyugi, csak vicceltem. Persze, h. nem visz mindent, pl. beállításokat, de az csak ritkán kell.

spybreak: Azt, hogy T-Home van, nem írtad. Mindenestre jónak tűnik.

(#330) BTO válasza spybreak (#326) üzenetére

BTO
(őstag)

majd meglásjuk hogy mennyire birjaa trékom a müxaki fejlődést finansziroznyi.
lehet hogy csak a pofája nagy bizonyos területeken. :O :C :K

semmi sem tökéletes

(#331) BTO válasza WonderCSabo (#329) üzenetére

BTO
(őstag)

:C :DDD :W

semmi sem tökéletes

(#332) BTO válasza WonderCSabo (#329) üzenetére

BTO
(őstag)

amugy má ám, mi is bikolunk a médiaboxal.
kezdődnek a sk tapasztalatok. :C :DD :O :K

semmi sem tökéletes

(#333) 555bubu

555bubu
(újonc)

Segítséget szeretnék kérni! Lehet, hogy már szerepelt a válasz a kérdésemre, de nem találtam.
Mostanában kötötték be a digitális UPC-t, Philips HD DVR beltérivel.

A TV-n tökéletes a kép HDMI kábellel.

Van egy HDMI-s projektorom és azzal is szeretném az adást kivetíteni. Sajnos semmi kép nem jelenik meg. :O
Elég gáz, mert ezért váltottam volna!

Mit lehet tenni? Másik box kell hozzá?

Van valaki, aki projektorral is nézi az adást??

Help!!!

(#334) WonderCSabo válasza 555bubu (#333) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Sajna a porejktor nem kompatibilis a STB-vel. Másoknál is előfordult ez, csak TVvel. Hívd fel 1221-et. Másik box nincs.

(#335) BTO válasza 555bubu (#333) üzenetére

BTO
(őstag)

rakd bele AV-n :K

semmi sem tökéletes

(#336) WonderCSabo válasza BTO (#335) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

AV? Milyen csatlakozóról beszélsz? A Philips HD DVR-on SCART és HDMI van. Nem hiszem, hogy a SCARTtal nagyon meg lenne elégedve a HD projektorával...

(#337) gabosz01

gabosz01
(újonc)

Na szép jó napot!

Most, h végigolvastam szinte az egész fórumot, gondoltam bejelentkezek :)

Nálunk is most lett bekötve a HD Gold. Jelenleg nincs sok panasz, max, h áprilisig várnom kell még a HD adásokra (Tatabánya). Vagy max az LG tévémre vagyok pipa, ami az ára ellenére elég fos zoom ügyileg.

Olvastam sokat a távirányítós küzdelmekről. Nos én még UPC előtt megtaláltam a megoldást a multi-remote-control dilemmára.

Tudom, hogy most sznobnak fogok tűnni (pedig csak technológia-buzi vagyok és nem bírom megállni a költekezést), de én beruháztam anno egy Logitech Harmony One-ra. És egy isten! :C Netről rátöltöd USB-n keresztül a készülékeid adatait (több 100e készüléket ismer az adatbázisa), és utána szó szerint sz...rrá lehet konfigurálni. Megadom neki, hogy Tv-t szeretnék nézni, és ehhez az kell, h bekapcsolja a Tv-t, bekapcsolja a STB-t, a Tv-t a HDMI bemenetre állítja. Ha ez megvan, akkor csak egy gombnyomás a távirányítón, és elvégzi ezeket a dolgokat. Pluszban megmondom neki, hogy a távirányító minden funkciója a STB-t kezelje, de a volume+- gombok a Tv-t kezeljék.

Ennél kényelmesebbet még nem láttam :R

Üdv:
g

(#338) WonderCSabo válasza gabosz01 (#337) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szia!

Köszöntünk a UPC Digital felhasználók körében (ha már a f*sz UPC nem teszi meg) ! :)
A TV-d zoom funkciója miatt nem kell aggódnod. A STB 16:9-ben nyomja a jelet HDMIn, ennélfogva a 4:3-as adásokat alapból széthúzza - sajnos.

Üdv.

(#339) 555bubu válasza WonderCSabo (#336) üzenetére

555bubu
(újonc)

Köszi a válaszokat.
HDMI-vel szeretném összekötni!

De miért nem ismeri??? Egy PS3 képe simán kimegy rá. A DVD lejátszó képe is.
A másik box-nál arra gondoltam, ha kérek még egy STB-t. Azt hittem az a baj, hogy csak egy TV-t lehet rákötni és, ha kicserélem másra, az már nem műxik.

Mi lenne, ha vagy egy HDMI elosztóra kötném rá először, vagy esetleg egy házimozi erősítőn keresztül vezetném a HDMI jelet? Valamilyen konvertálósra, amelyik nem csak átengedi a jelet?

Sajnos nem tudom kipróbálni, mert egyik sincs.

(#340) WonderCSabo válasza 555bubu (#339) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Erősítővel képet nem küld tovább, csak hangot. asszem. Az elosztó meg nem oldaná meg. Hívd őket (1221) ! (Esetleg nem lehet a projektor firmwarejét frissíteni ?)

[ Szerkesztve ]

(#341) attes17 válasza 555bubu (#339) üzenetére

attes17
(újonc)

Ha az erősítőd HDMI-s akkor a monitor kimeneten csak akkor van kép és hangjeled, ha be van kapcsolva a készülék. Készenléti módban nincs. Kipróbáltam :K

[ Szerkesztve ]

(#342) 555bubu válasza attes17 (#341) üzenetére

555bubu
(újonc)

Ez igaz. Mondjuk mindegy. HDMI-s erősítőt úgysem tudok már venni.

De nem értem!!!!! A projektor HDMI-je HDCP-s. A PS3-ról simán jön 1080i-ben ugyanazzal a kábellel. Annyira idegesít a dolog!! Mondjuk így is tetszik, de a lényeg nem működik!

Valaki vetített már képet STB-rő projektorra HDMI-n keresztül?

(#343) attes17 válasza 555bubu (#342) üzenetére

attes17
(újonc)

Milyen típusú a projektor?

(#344) 555bubu válasza attes17 (#343) üzenetére

555bubu
(újonc)

A projektor Toshiba TDP-MT700. Nem a legújabb darab.

(#345) BTO válasza 555bubu (#344) üzenetére

BTO
(őstag)

nem minmden berendezéssel kompantibilis a philips HD box.
néha a szervizt kell rugdosni hogy oan progit töltsön bele ami jó hozzá. :K
már mint a TV vagy egyéb képmegjelenitő készülék. :O

semmi sem tökéletes

(#346) BTO válasza gabosz01 (#337) üzenetére

BTO
(őstag)

nem fagyogat???
mert van széria hibás kupac .622-s ha jól emlékölök. a caid számba van.

semmi sem tökéletes

(#347) 555bubu válasza BTO (#346) üzenetére

555bubu
(újonc)

Na nekem pont olyan van! Francba!!!! A számsor közepén 622 szerepel.

Annyira fagyogat, hogy szinte állandóan...

Ki is hívtam a UPC szerelőt.

Hátha ő tud vmi megoldást a proji témára.

(#348) gabosz01 válasza BTO (#346) üzenetére

gabosz01
(újonc)

Első két nap volt fagyás, de azóta nem tapasztaltam. Fagyáskor standby-ban volt, és hajnalban állt bele a földbe. A számát még nem néztem, de az sem marad el.

WonderCSabo: Köszi a meleg fogadtatást :)

[ Szerkesztve ]

(#349) WonderCSabo válasza gabosz01 (#348) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nincs mit! :)

Ha gáz az STB, kicserélik, de ha megoldható, akkor szoftvert javítanak rajta.

(#350) rrbm

rrbm
(újonc)

sziasztok

lehet, marhaságot kérdezek, de kíváncsi vagyok valamire.
hd digital gold csomagom van. miden jól megy, a hd csatornák szépek, a box is jól múködik.
Arra lennék kíváncsi, hogy azok a csatornák, amelyek nem hd-ban jönnek (pl: sport 1, sport2 stb.) szemmel láthatóan gyakran 16:9-ben adják az adást (még a logó sincs kicsúszva belőle). Ez normál (4:3) arányú tévén egyértelműen alul-felül fekete csíkot eredményez, DE egy 16:9-es fullhd-s tv-n is kell, h alul-felül fekete csík legyen, és így mégjobban megnyúlik a kép?

ha jól láttam, pár német adón (zdf, vox), ha nem is hd-ban jönnek, nincs elnyújva a kép, hanem tisztán 16:9-ben jön át.

Szóval ez mindenkinél így van. vagy csak nálam?

előre is köszi a választ

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.