2013. május 18., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-03-26 19:57:37

IT café

- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#12251) mate3553 válasza tdk.112 (#12250) üzenetére

mate3553
(senior tag)

Nálunk valószínűleg meghagynak egy kisebb csomagot is, hisz a magyar piac erősen ár orientált.

(#12252) mate3553 válasza mate3553 (#12251) üzenetére

mate3553
(senior tag)

Illetve ezeket a lépéseket külföldön megelőzte az analóg csatornák felszámolása és a bronze csomag kódolatlansága. Majd meglátjuk mikor és mi ér el kicsiny hazánkba :)

(#12253) Arthuro_Adam válasza bolha23 (#12236) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

Ez tragikus hír. NFL meccseknek lőttek, marad a heti kettő-három tragikus minőségben a Sport2-n :(
NHL sincs többet :(

(#12254) air válasza Arthuro_Adam (#12253) üzenetére

air
(őstag)

Őszre talán a Sport2 is HD lesz. Az előző szezonban pedig már a fontosabb meccseket át is rakták a HD-s Sport1-re.

(#12255) bolha23 válasza Arthuro_Adam (#12253) üzenetére

bolha23
(fanatikus tag)

Az NFL-ről én nem vagyok hajlandó lemondani, az NBA Game Time mellé kénytelen leszek előfizetni a NFL Game Pass-re is...

(#12256) Arthuro_Adam válasza bolha23 (#12255) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

air: Én csak Sport2-n láttam NFL-t, igaz a rájátszás alatt nem voltam itthon.

Ott a strem kirakható DLNA-ra szerinted?

[ Szerkesztve ]

(#12257) bolha23 válasza Arthuro_Adam (#12256) üzenetére

bolha23
(fanatikus tag)

A DLNA-ben nem vagyok biztos, de néztem már laptopon, iPad-en, Xboxon, illetve tévére kötött PC-n NBA meccseket.
Vasárnap este 7-kor el nem tudnám képzelni, hogy ne valami NBA vagy NFL meccset nézzék élőben.

[ Szerkesztve ]

(#12258) kungzi válasza bolha23 (#12257) üzenetére

kungzi
(PH! kedvence)

nba-re mennyi egy éves előfizu?

Samsung Galaxy S2 - NeatRom Lite 4.7 XWLSS Jelly Bean 4.1.2

(#12259) bolha23 válasza kungzi (#12258) üzenetére

bolha23
(fanatikus tag)

Mivel már 3. éve előfizetek, kaptam rá 15% kedvezményt, így a teljes szezon bármikor megnézhető összes meccsel, plusz rájátszás összes meccsel 119$.

(#12260) mate3553

mate3553
(senior tag)

Új technikusi munkairányítási rendszert vezetett be a UPC Magyarország, amelynek célja, hogy még inkább csökkenjen a hibaelhárítási idő és a hatékonyság javulásával együtt az ügyfelek elégedettsége is tovább növekedjen.

A rendszer online alapú, és a legfontosabb eleme a folyamatokat menedzselő és a terepen dolgozó technikusok munkáját szervező szoftver. A UPC szakemberei ezentúl táblagép használatával, felhő-alapú rendszerben kommunikálnak a központtal, és online kapják a feladataikat. A gépükre akár otthon is automatikusan megérkezik az aznapi teendők listája, miközben a rendszer optimalizálja az útvonalat, meghatározza az ideális sorrendet, hogy a technikus minél kevesebb kitérővel járja végig az egyes helyszíneket. A központi diszpécser további támogatást is nyújthat a terepen dolgozó munkatársaknak, mivel ismeri az elvégzendő feladatok jellegét, adott esetben azt is tudja, hogy egy helyszínen korábban milyen hibák fordultak elő. Mindezeket figyelembe veszi a feladatok kiosztásánál és ezzel is elősegíti a hibák gyors, szakszerű elhárítását.

A folyamatok ugyanakkor menet közben rugalmasan szervezhetők. Ha valahol hamarabb sikerül végezni, vagy egy újabb, az útvonalba eső helyről érkezik bejelentés, akkor újabb munkát is be lehet iktatni az aznapi programba. A csúszások is gyorsan korrigálhatóak ebben a rendszerben és más kollégák bevonásával betartható marad a tervezett szerelési idő. A munka elvégzését, az ügyfél azonnal, szintén elektronikus formában igazolja.

Fontos változás, hogy az előfizetők még pontosabban tudni fogják, hogy mikorra várhatják a szerelőt. Korábban erre négyórás időtartamot jelölt meg az UPC Magyarország. Az új rendszerben ez is rugalmasabbá és tervezhetőbbé válik, és az időablak 2 órára csökken.

A rendszer részeként a UPC Magyarország bevezette a hétvégi hibaelhárítást, és ennek megfelelően már nem csak a több felhasználót érintő, hanem az egyéni műszaki hibákat is kezelik hétvégenként, akár vasárnap is. A vállalat szolgáltatásait sokszor éppen hétvégén használják a legintenzívebben az ügyfelek, ezért szinte nélkülözhetetlen számukra ezeken a napokon a gyors hibaelhárítás.

(#12261) bolha23

bolha23
(fanatikus tag)

HD-ra váltanak a Chello csatornái

"Információink szerint a Sport 1 után egy további Chello Central Europe csatorna is megkezdi a HD felbontású sugárzást még az idén."

Én a Sport2-re tippelek.

(#12262) Gubek-Einste válasza bolha23 (#12261) üzenetére

Gubek-Einste
(PH! addikt)

Kizárásos alapon én erre jutottam.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#12263) mate3553 válasza Gubek-Einste (#12262) üzenetére

mate3553
(senior tag)

Sport m is lehet akár. De tv paprikát is el tudom képzelni, Mindenesetre én is annak örülnék, ha Sport2 váltana HD-ra.

(#12264) Noá

Noá
(tag)

LOL. Az miért lehet hogy nálam eltűnt az rtl HD?! Csak sima digitálisban megy o.O Már megint elpakolgatták a csatornákat??? :S

LG Optimus L7 - Android OS 4.1.2, Windows 8 OS. SAMSUNG C630 1080p Tv.

(#12265) Gubek-Einste válasza mate3553 (#12263) üzenetére

Gubek-Einste
(PH! addikt)

Sport M csak a Sport 2 után lesz HD mivel azon több esemény van és több helyen is elérhető. A Sport 2 HD megjelenését tartom legvalószínűbbnek.
A többi CCE csatornáról:
CBS Reality - Lehetséges
Film Mánia - Sok a régi film ami nincs HD verzióban így nem érdemes a HD változat elindítása
Film Café - Sok a szappanopera ami nem nagyon igényli a HD-t, elég réteg műsor
Minimax/Megamax - Gyerek csatornák, ők annyira nem igénylik a HD-t
MGM - Sok a régi film ami nincs HD verzióban így nem érdemes a HD változat elindítása
Spektrum - van HD, ez volt az első
Spektrum Home - Lehetséges de nem valószínű
TV Paprika - Lehetséges de nem valószínű

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#12266) Statikus válasza Gubek-Einste (#12265) üzenetére

Statikus
(fanatikus tag)

És sok a szegény nyugdíjas, akik nem igénylik a HD-t...

(#12267) blakey válasza Gubek-Einste (#12265) üzenetére

blakey
(senior tag)

Ott várható HD ahol kihagytak egy "csatorna számot", hogy milyen sorrendben az már egy másik dolog.

(#12268) Gubek-Einste válasza blakey (#12267) üzenetére

Gubek-Einste
(PH! addikt)

Erre már én is rájöttem de ez még jelenti, hogy lesz is belőle HD, több csatornának van másik csatornája ami szintén bekerülhet az üres helyre.

Akkor ebben az értelemben a következő a helyzet:
Viasat3 - lehetséges de nem valószínű
Viasat6 - előbb lesz a 3-nak
RTL2 - következőnek induló RTL-s HD lehet
Cool - RTL2 HD után várható csak
Film+ vagy Film+2 - nem valószínű egyenlőre
AXN Sci-Fi (előbb 16:9-es váltás kellene) vagy Comdedy Central (inkább ez mint a másik)
Universal Channel (inkább ez mint a másik) vagy Sorozat+
Story4 vagy Story5 - nem valószínű, előbb 16:9-es váltás kellene
TLC - lehetséges
MTV Hungary - MTV Live HD néven van HD változat, csak nem elérhető nálunk
HírTV - nem valószínű de az ATV HD alapján nem elképzelhetetlen
Echo TV - nem valószínű de az ATV HD alapján nem elképzelhetetlen
Sport2 - jelenleg leginkább valószínűsített
SportM - előbb lesz a Sport2 HD
Fishing&Hunting - nem valószínű, előbb 16:9-es váltás kellene
Extreme Sports Channel - lehetséges, ez is CCE csatorna (valami miatt a korábbi felsorolásből kimaradt)
Nat Geo Wild - van belőle HD, csak nem elérhető nálunk
Discovery World - lehetséges
Discovery Science - lehetséges
ID Investigation Discovery - lehetséges
Viasat Explorer - ide a Viasat History, Viasat Nature, Viasat History/Nature HD várható
Travel Channel - van belőle HD, csak nem elérhető nálunk
Da Vinci Learning - lehetséges, van egy Da Vinci U nevű angol nyelvű csatorna is a UPC Direct-en
Spektrum Home - lehetséges de nem valószínű
Disney Channel - lehetséges
Nickelodeon - van belőle HD, csak nem elérhető nálunk, van Nick Jr nevű csatorna is
Cartoon Network/TCM - lehetséges, van Boomerang nevű csatorna is
BabyTV - nem valószínű
Mezzo - Mezzo Live HD néven van HD változat, csak nem elérhető nálunk
Muzsika TV - nem valószínű, előbb 16:9-es váltás kellene
VIVA - nem valószínű

Az idegen nyelvűek nem említem mivel bizonytalan a helyzet.
Sundance HD - van SD is, csak nem elérhető nálunk, helyen nincs a HD mellett de nem elképzelhetetlen a bekerüése

[ Szerkesztve ]

(#12269) voy1980

voy1980
(újonc)

sziasztok
Van egy mediaboxom és nem jön rajta a Spektrum és a Cartoon N. , de a többi digitális csatorna rendesen jön nem kockásodik , a HD csatornák is jók . Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával?

(#12270) khorvat válasza voy1980 (#12269) üzenetére

khorvat
(fanatikus tag)

Nekem mediacarddal csinal hasonlot, spektrum HD, eurosport2HD volt mar hogy nem jott be egy-ket nap, probald a programot lepegetni a csati kozeleben, ne direktbe ugorj oda igy volt hogy sikerult behozni, persze nem egy egeszseges dolog!

(#12271) voy1980 válasza khorvat (#12270) üzenetére

voy1980
(újonc)

Nem működik lépegetve sem , azt írja hogy nincs jel , olyan mintha kihúztam volna a koaxot a boxból.

(#12272) khorvat válasza voy1980 (#12271) üzenetére

khorvat
(fanatikus tag)

Hm vmi van itt is ma este nem jön be az Eurospart2HD, Spektrum HD, ESPNAmerica HD csatornák egyike sem! Mediacarddal mindez , majd meg nézem milyen frekiken vannak ezek a csatik, az érzésem az közös lesz és ebben lesz a hiba oka!

Update: az 506 MHz csatornái kompletten nem jönnek be, jöhet a szerelő méregetni vagy átkötni másik bejövő kábelra az elosztóban!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  UPC Digital TV (kábeles) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.