- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. neked köszönhetően újra van tévé, gazdasszonyom szeret téged én meg okosodtam kicsit. pedig emlékszem, hogy elkezdtem valami hasonlót. mindig elbénázom, néha elfelejtem a sudo-t és ha épp nem olyan a program, hogy kiírja, akkor esetleg keresek mást, mert nem azt csinálja amit szeretnék...
van valami egyszerű program az eredeti vinyó adatainak visszanyerésére? ahogy látom nem fizikai hiba, mert a win-es recovery program képes listázni a könytárakat.
köszönöm a segítséget.
-
Badman 4ever
őstag
Még mindíg nem jó...
Ezt írja ki, mikor mentenék:
Nem található a(z) „/etc/x11/xorg.conf” fájl.
Pedig ott van az...Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
Rendben, köszönöm...
Még előfordul ilyesmi, most ismerkedek a rendszerrel.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
Probléma megoldva, így már nem folyik ki a szemem, köszönöm a segítséget.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
Nem is akarok leszokni...
Na mostmár csak a játékokat kell rávennem, hogy menjenek. Eddig se a Cube se a Cube 2 Linux verziója nem indult el a kicsomagolás után...
Semmit nem ír ki, egy pillanatra felbőg a winyó és kész, semmi nem történik.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
Terminálból futtattam de a winyóberregés után kidobta a kurzort és semmi mást. Mindkét progit így indítottam a readme alapján és igen benne volt chmod +x is. Jah és a felhasználói mappából /home/[user]/[játék] -ból indítottam. Szóval nem sok támpont maradt.
[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
dbius
veterán
Ubuntuforumon is többen panaszkodnak hasonló problémára: [link]
Elméletileg a megoldás az alábbi: (fenti helyről származó postok közül való, de még nem tudtam kipróbálni)
load the flash plugin before firefox or swiftfox. It's a NVidia driver issue. (edit: not only... ATI users seem to benefit from this too).
Easiest fix: modify the startup script of your browser, e.g. in case of Minefield (firefox-3.6):gksudo gedit /usr/lib/firefox-3.6a1pre/firefox.sh
Find your browser script in the same area, somewhere in /usr/lib/yourbrowser; (edit: other possible locations are like /usr/local/lib/firefox-3.5/firefox or for install with ubuntuzilla it is /opt/firefox/firefox);
then add as 2nd (NOT 1st) line:
Code:export LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1
I'm not sure if this will keep working after an update of the browser (then do it again).
If this doesn't work or you don't like this solution try the following:
I couldn't get it done in a launcher command but I used the script option (copypaste in gedit and save):Code:
#!/bin/sh
## replace firefox-3.6 with what you use, e.g. firefox, firefox-3.5, swiftfox
LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1 firefox-3.6or when you run from an extracted tarball:
Code:
#!/bin/sh
export LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1
/path/to/firefoxNow to run your browser make a launcher with as a command:
sh /path/to/script
[ Szerkesztve ]
-
Egorov
aktív tag
Köszi a válaszokat, már értem.
Van egy másik most problémám: a transmission nagyon lassan reagál minden parancsomra, egy idő után pedig teljesen meghal. Feltettem a legújabb verziót is, de az sem segített.
Küzd valaki ilyen problémával?Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
PuMbA
titán
HD filmek VLC-vel tökéletesen mennek: sudo apt-get install vlc. 9.04-en nekem is szar a flash,de 8.04.3-on tökéletes.
sh4d0w: Nem minden release tökéletes,de az LTS-ek 1,5 év után már betonstabilak ( most éppen a 8.04.3). Támoagtása meg van 2011ig akkor pedig fellehet tenni majd a következő kiforott LTS-t ( 10.04.2 ). Én most a 9.10 Alpha 3-at nyúzom,de megy minden rendesen,kivéve az új emphaty-t ami csak távol és elérhető állapotot ismer és 1 nap egyszer kifagy a firefox.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Közben kijött a vlc-ből 1.0.1-es verzió, ami letölthető ppa repón keresztül.
Ezt felraktam, valamivel tényleg jobb a helyzet, de néha ez is beszaggat. (compizt nem kapcsoltam ki lejátszás alatt)
-
Na ezt így aszem feladom, pedig már látszik a 4 meghajtó a places-ben de hiába dugdosom bele a kártyát nem látja
Most a telómmal szívatom magam (az abban lévő kártyát akartam a gépbe dugni). Rádugom, felismeri, írni nem tudok rá. Kb. 2 hete még ment rendesen. pysdm-el próbáltam szerkeszteni az fstab-ot de csak sz.rabb lett. Próbáltam root-két írni, úgy se hagyja. Most fstab-ból kitörőltem mindent amit beleírogatott, szal úgy van ahogy hozzákezdtem. Ez egy nokia 6220c (synbianos) teló, simán tárolóhelyként próbálva. A kártyáról olvasni tudok, de íráskor ez fogad: Hiba a könyvtár létrehozásakor: Csak olvasható fájlrendszer.szerk.: az imént tudtam rá másolni (3 számot), meg is örültem, de most megint Csak olvasható fájlrendszer hiba. Ez akkor lehet, h valami hw probléma lenne?
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Azt megtaláltam, h alternate cd kell és az látja a tömböt. De én a saját rendszerem vinném át raid-re. Amúgy mi a szösz az a alternate cd? Miben más? Keresgéltem de semmi konkrétat nem találtam, h milyen csomagok vannak benne pluszba.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Lenry
félisten
CRT monitor, és csak linux alatt jön elő
(egyébként meg, ha a monitor hibája lenne, azt nehezen tudnám printscreenelni )
most épp nincsenek. majd köv. újraindításra[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
valóban nem írtam külön, de az első hszben linkeltem a hardvert, amin fut, ott le van írva
elvileg csak az a két screenlet fut, amit látsz is, a sysinfo, meg a naptár
most épp megint nincs, de már anyu is panaszkodott, hogy mi az, meg zavarja. újraindítok, hátha előjön (addig nem tudom eltüntetni, amíg nincs ott )Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
FixY67
senior tag
Asszem, félre vagyok értve
Alapból Intrepid szervert használok. Telepítéskor ráhagytam, hogy rakjon fel, amit csak akar. Aztán egy szép napon elkezdtem nézegetni a kimenő forgalmat és feltűnt egy ismeretlen, semmihez sem kapcsolható cím. Ez volt a canonical.com. Megtaláltam, mely csomaghoz kapcsolódik, leszedtem.
Most hasonló módon felraktam egy virtuális gépbe az új 9.10 szerver változatát és megint ott virít. Már nem néztem, hogy pofázik-e kifelé, azonnal töröltem.
Nem az a gond, hogy szabaduljak meg tőle. Inkább az, hogy egyáltalán feltelepül. Még1x: szerver verzió! A desktop lehet, hogy mentes tőle.
Az még elmegy, hogy felmegy és település közben kér egy címet, kinek jelentgessen (ugyanis ez valami monitoring szoftver, ami szervereknél valóban nem árt, ha van), nade az, hogy minden jelzés nélkül hazaüzenget, a'la windows...
Most (ha jól láttam), semmi érzékeny adatot nem küld ki, tehát komoly kockázatot (talán) nem jelent. De ezek után háromszor meggondolnám, hogy éles rendszert rá merjek-e bízni....
-
Speeedfire
félisten
szia
maga a csomagok már megvannak nekem apt-get-tel letöltöttem őket csak éppen a konfigoláshoz kellene segítség mert nem megy a daemon sajnos nekem, gui-val megy de nekem arra nincs szükségem, mert csak a szerver funkciók kellenének parancssorban
de sehogy sem tudom rávenni a delugot h daemon módban üzemeljen
a csomagok melyeket telepítettem
deluge-core
-common
-webuiFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
nekem pont az 1.1.9-van meg, sajnos leírások nélkül nem tudom az 1-ről a 2-re lépni
sztem a következő kliens a ktorrent vagy a vuze lesz, egyik sem jó megoldás számomra, de nem tudom mit csinálni
rtorrent nekem bonyolult szkriptekkelFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Laca 012
őstag
Igen ez is egy érdekes dolog...
Ezt fényképeztem, ez a kártya:
Windowsban ennek is ismeri fel, de linuxban többen írták, hogy ezt "4328-nak hívják"..
Azért ezt nem tudom hogy van, mert most valami vagy ez, vagy az..Szerk:
Különben ha jól olvastam elvileg a 4328 dual band lenne 2,4GHz/5GHz, de ez nem dual-os..[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Én ezt értem, meg el is fogadom, meg keresgéltem így is, de a szemednek már csak hiszel (meg nekem)!
Ezt a fényképet ha megnézed a tulajdonságainál, fél órája, azaz most csináltam arról a kártyáról ami itt van az alaplapban az asztalon előttem..
És azt is hidd el, hogy a win 4321-nek látja.
Az okosok azt írták, hogy a chip ugyanaz, csak az egyikhez (4328) kétsávos rádiót raktak. Ettől még ugyanaz a két kártya.
Hozzáteszem, hogy valójában lehet, hogy tényleg kétsávos ez a kártya, és lehet hogy a winfosok ismerik fel rosszul, de akkor a broadcom is félrenyomtatta a panelen is, mert ott is BCM94321MC van..
Vagy amilyen üldözési mániám van, el tudom képzelni, hogy a kártya firmware-ében van tiltva az 5GHz, amit a Linux nem vesz figyelembe, és egyébként fizikailag tök egyforma a két verzió. -
Laca 012
őstag
Egyébként az lspci -vv kimenete ezt adja:
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4328 802.11a/b/g/n (rev 03)
Subsystem: Dell Device 000a
Control: I/O- Mem+ BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Interrupt: pin A routed to IRQ 17
Region 0: Memory at dfc00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Region 2: Memory at ffc00000 (64-bit, prefetchable) [size=1M]
Capabilities: [40] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=2 PME-
Capabilities: [58] Vendor Specific Information <?>
Capabilities: [e8] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Address: 0000000000000000 Data: 0000
Capabilities: [d0] Express (v1) Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <4us, L1 unlimited
ExtTag+ AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE+ FLReset-
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr- TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed 2.5GT/s, Width x1, ASPM unknown, Latency L0 <4us, L1 <64us
ClockPM- Suprise+ LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- Retrain- CommClk+
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x1, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
Capabilities: [100] Advanced Error Reporting <?>
Capabilities: [13c] Virtual Channel <?>
Capabilities: [160] Device Serial Number xx-xx-xx-xx-xx-xx-xx-xx
Capabilities: [16c] Power Budgeting <?>
Kernel modules: ssbAhogy elnéztem ugyanaz a driver is van mindkettőhöz, tehát tök mindegy melyikhez találok megoldást, menni fog..
A harmadik linkeden egyébként azt néztem, hogy nem csak én botlottam ebbe a dologba: -
Laca 012
őstag
Ja! lehet nem klikkeltél a képre nagyításhoz a # 19569-es hsz-ban? Ott látszik a chipen a felirat..De a panelre is BCM94321MC-van írva..
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Hát igen ez szép..Bár a broadcom-tól nem vártam mást, épp most van-volt egy igen érdekes eset az új Asus RT-N16 routerrel. Ott is elvileg a tesztpéldányok 4718-as CPU-val jöttek ki, most meg mindenkinek azt írja a linux, hogy 4716. Csak ha így lenne, az nem tartalmazhatna elvileg USB vezérlőt, meg nem 480MHz-es kellene hogy legyen, hanem 300MHz-es...stb.
Szóval van kavarodás Broadcom téren az biztos..
Most akkor mi lehet az igazság? ami rá van írva, vagy amit a linux mond?4321 vs.4328???Bár az igazság az, hogy ez sokadlagos kérdés nálam. Úgyis Atheros-os kártyát szeretnék majd bele, ez csak ideiglenes, hogy végre elinduljon mint router+server..
És a fő problémám ez, hogy se az intel3945abg, se ez a 4321/4328 nem akar master módban menni! Ez utóbbi még más módban sem, bár most meg találtam egy fórumot, ahol azt írták, hogy az Új 9.10 karmicba nincs alapban wl Egyik fórumtársunk súgott, hogy itt van hogyan kell feltenni. Nagyon szeretném szeretni ezt a linux dolgot, A notimra is ezt szeretnék, de ennyit szenvedni....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
USB-re nem sikerült telepíteni. Addig eljutottam hogy az USB installert feltetem, az bemásolta a fájlokat az USB-re, aztán bemásoltam mellé a Linux iso- fájlját, elindítottam a START-ot, és aztán megakadt. Nem volt türelmem tovább várni.
De megpróbáltam rendesen feltelepíteni a gépre is, de ott sem működik az egér, és nem hiszem, hogy USB-ről indítva működni fog.
Szóval nem a telepítéssel van gondom, hanem azzal, hogy az egér nem megy.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, miután megbeszéltük ma, hogy kattintani a ball gombbal kell, már csak el kell magyarázni a mamámnak, hogyan nyomja ki a tűzfalat Ubuntuban. Peace of cake.
ZCoyote: nem úgy van, hogy tűzfal nem megy, de maguk a portok nincsenek nyitva?
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Speeedfire
félisten
bocsi, rosszul írtam, nálam is paraméterrel van
sleep 10 && conky
mögé nem nem raktam & karaktert, az elvileg nem lehet gond
Kendek: kösziezeket szerintem mind be lehetne rakni az első hsz-be
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest