2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#401) dbius válasza cobrakigyo (#400) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez attól függ, hogy milyen grafikus ablakkezelővel szeretnéd használni...

Ubuntuban - Gnome ablakkezelő
Kubuntuban - KDE ablakkezelő

van alapból.

Bármelyiket is választod, később a másik (és még további) ablakkezelőket is fel fogsz tudni rakni, tehát ubuntuból akár kubuntut - és fordítva - is tudsz ilyen módon csinálni!

Nézd meg a screenshotokat mindegyikről, és amelyik szimpatikusabb, azt válaszd!

(#402) cobrakigyo válasza dbius (#401) üzenetére

cobrakigyo
(kvázi-tag)

Akor kubuntu lesz kde ablak kezelövel.
Inét melyiket érdemesíszedni nem 64 bites a rendszerem.
http://ftp.heanet.ie/pub/ubuntu-cdimage/kubuntu/releases/6.10/release/

(#403) Bero válasza Sianis (#372) üzenetére

Bero
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi, már nézegettem, de nem nagyon lendített előre.
Konkrétan a Cs Source ami engem érdekelne, és mivel nyelvtudásom elég gyenge egy magyar leírás jó lett volna.
Vagy esetleg van vkinek személyes tapasztalata?

(#404) dbius válasza cobrakigyo (#402) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezt: [link]

Szerk: nem link formában raktam be :W

[Szerkesztve]

(#405) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Tud valki olyan weboldalat amin részletes leírással képekkel ilusztrált deb csomagkezelővel használható játékok gyüjteményei vannak lehetőleg szabad felhasználással.

Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD

(#407) Noddy válasza ngabor2 (#395) üzenetére

Noddy
(senior tag)

Köszi, de sajnos ez sehogy se akar működni :(
Egy időre lemondok a linux-os dc-zésről, ha valami nagyon kell akkor átmegyek win-re. Esetleg pár év múlva újra megpróbálom :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#408) Bero

Bero
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Lehet láma kérdés (sőt biztos az), de hogy tudok cd vagy dvd iso-t be mountolni?

(#409) PazsitZ

PazsitZ
(PH! addikt)

Érdekes problémával találkoztam, A netre routeren keresztül csatlakozok. Tegnap felraktam az ubuntu-t és müködött szépen a net a hálózatok-nál a DHCP beállítással. Ma viszont nem ment, manuálisan bevittem a címeket, most müködik, de tegnapról mára nem tudom mi változott(pár alapprogram telepítését leszámítva)?

"...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://phmovies.pazsitz.hu - http://pazsitz.hu -

(#410) Sianis válasza Bero (#408) üzenetére

Sianis
(Szakértő)
LOGOUT blog

1. Ubuntu kalauz ;]
2. sudo mount isonév.iso /csatolás_helye -o loop

Sianis

[Szerkesztve]

(#411) Sianis válasza Noddy (#407) üzenetére

Sianis
(Szakértő)
LOGOUT blog

Már megbocsáss, de ahhoz, hogy te írhass rá nem kell a tulajdonodban lennie. Elegendő az, ha megfelelően csatolod fel a partíciót.

sudo mount /dev/hda1 /media/windows/ -t vfat -o utf8,umask=000

Sianis

[Szerkesztve]

(#412) ngabor2 válasza Sianis (#411) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

csak simán utf8, nem kell charset= elé?

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#413) Sianis válasza ngabor2 (#412) üzenetére

Sianis
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ubuntu Kalauz-ból idéztem. Tehát elvileg jó, én sajna nem tudom leellenőrizni.

Sianis

(#414) PazsitZ

PazsitZ
(PH! addikt)

A problémám az lenne, hogy linux alatt csak az első 2 hangszoróm müködik. A hátsó kettő nem. (Rear speaker) dugóban van. A hangbeállításoknál annyit találtam, hogy channel, ezt 4-re állítottam, de semmi eredmény.
Van valami beállítás erre, vagy driver-t kellene felraknom?
Amit itt találtam:[link] müködne Ubuntu alatt is? (a support részben külön nem írják)
ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap (nForce 2)integrált hangkártyáját használom.

"...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://phmovies.pazsitz.hu - http://pazsitz.hu -

(#415) D.R.O.

D.R.O.
(lelkes újonc)

Hello!

Bocs, hogy bepofátlankodok ide, de lenne egy kérdésem.

Ubuntu alá szeretnék nyomtatót venni, csak nem tudom milyet. Ugyanis sajna nem tudom, hogy mely nyomtatók támogatottak linux alól.

Ha valaki tudna ajánlani olyan olcsón megvehető nyomtatót, ami szintén olcsón fenntartható, és működik ubuntu alatt is, azt megköszönném.

A Marsról jöttem, de már kúr*ára visszamennék!

(#416) ngabor2 válasza D.R.O. (#415) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[link] a te barátod. ha linux alatt emgy, akkor általában minden disztrib alatt menni fog.

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#417) Noddy válasza Sianis (#411) üzenetére

Noddy
(senior tag)

Szerencsére az írással semmi gond, tudok rá írni, törölni stb. Egyszerűen a valknut nem hajlandó kezelni ezt a könyvtárat, csak azt ami a home könyvtáron belül van. A két könyvtár pedig csak abban különbözik, hogy más a tulajdonos, és hogy más partíción van, de mind a két partíciót tudom 100%-osan kezelni(írok, törlök, futtatok), a tulajdonos megváltoztatásán kívűl.

(#418) Jester01 válasza Noddy (#417) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Mivel a fat fájlrendszerben _nincs_ tulajdonos információ, ezért azt a kernel driver emulálja, mégpedig a mount paraméterek alapján. Ha az adott progi kifejezetten azt nézi, hogy kinek a tulajdonában van akkor az uid és gid mount paraméterek megadásávál tetszőleges felhasználó tulajdonába adhatod. man mount.

Jester

(#419) PazsitZ válasza PazsitZ (#414) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Upsz! [link]
Valakinek ötlet, hogy legalább a driver müködne ha felrakom? [link] (a support részben külön nem írják)

(#420) D.R.O. válasza ngabor2 (#416) üzenetére

D.R.O.
(lelkes újonc)

Oh! Ezer hála és köszönet a linkért, már meg is találtam ami nekem kell :)

Mégegyszer köszönöm.

A Marsról jöttem, de már kúr*ára visszamennék!

(#421) cobrakigyo

cobrakigyo
(kvázi-tag)

Érdeklödnék milyen támogatoséga van az ubuntu alatt wlannak.
A környezet:
Laptop külsö w lan ami usb-re csatlakoztatott.
Van valkinek véleménye,tapasztalata?
Mert most az uhu 2 van fenn és azon nincs net.
Ha ittt jo lene váltanék.

(#422) Sianis válasza cobrakigyo (#421) üzenetére

Sianis
(Szakértő)
LOGOUT blog

Attól függ, hogy milyen a Wi-Fi kártya chipje. Bár azért ami menne Ubuntu alatt az menne Uhu alatt is. :) Azért csak írd le, hogy milyen kártyád van.

Sianis

(#423) --TIKI--

--TIKI--
(tag)

Hellosztok lenne egy kis problémám!
kézi frissitéssel frissitettem a linuxot(update,uograde) és ujra indittotam a gépet
és amikor kiválasztom a grubnál hogy linux ott azt irja ki hogy ''error 17....'' press key to continue'' és nem engedd be ubuntu-ba!!
valaki help!
de légyszives részletesen irjátok le mert naon kezdö vok :U

(#424) cobrakigyo válasza Sianis (#422) üzenetére

cobrakigyo
(kvázi-tag)

Gigaset Simens chip:Zydac Felismeri de semmi több az uhu 2.
Melyik az a linux ami elég jol felimeri a dolgokat föként itt értem a wifit?

(#425) Noddy válasza Jester01 (#418) üzenetére

Noddy
(senior tag)

Köszi szépen, tényleg az uid és gid paramétereket kellett beleraknom az fstab file-ba. Most már működik minden. :)

(#426) cobrakigyo válasza cobrakigyo (#424) üzenetére

cobrakigyo
(kvázi-tag)

Pontositok:Zydas

(#427) Blaise

Blaise
(PH! addikt)
LOGOUT blog

MI a véleméynetek az Ubuntu Ultimate-ről ? [link]
Érdemes egy ilyen ''mindent egybe'' változatot használni ? :F

(#428) ngabor2 válasza Blaise (#427) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

először is, leszögezem: nem próbáltam ki. de ez azoknak jó, akik úgy vannak, hogy 1x feltelepítem, és nem akarok többet a telepítéssel foglalkozni. felpakol rengeteg olyan dolgot, amit az átlagjúzer nem, vagy legalábbis mindet nem (4 ablakkezelő... mikor általában mindenki egyet hassznál...). valóban szép, hogy egyből lehet mindent használni, de igen nagy részüket az 1. hsz-ban említett 2 paranccsal fel netről fel tudná tenni.

vagy azoknak jó, akik net nélküli gépre akarják feltenni. nekik viszont a rakat netes progi a felesleges. ez egy ilyen ''mindent bele'', mindenre jó, de igazából semmire nem kihegyezett rendszer. egy erősen kibővített edgy. a 7.04 kiadás előtt egy szűk hónappal én már nem váltanék rá.

(#429) Blaise válasza ngabor2 (#428) üzenetére

Blaise
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Leszedem, aztán kipróbálom, hogy mit tud live módban. :R

(#430) Forest_roby

Forest_roby
(őstag)

hi!

Lehet abszolut semmi net nélkül telepíteni ubuntu 5.10 friss installra alap progikat?
pl.: make, gcc, gvim, ilyesmik - pár lib, hasonlók....

Ngabor2 valahol leírta, hogy-hogyan lehet masik gépen letölteni a progikat és áthozni a kivánt gépre..... / úúú, már elfelejtettem a módszert /
var/cache/apt/archives mappába bemásolni és utánna már nem is kell net, de ez elött elvileg kell update és az net nélkül nem megy : (

Van vmi ötlet?

Előre is köszönöm!

Forest :R

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#431) PazsitZ válasza PazsitZ (#414) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Még mindig senki? :(
[link]
Plzz :)

(#432) ngabor2 válasza Forest_roby (#430) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

igen, valahol leírtam... nem volt egyszerű, de kivitelezhetetlen se. végülis megoldható teljesen net nélkül is (mármint azon a gépen nem kell net, amelyikre a frissítés megy), csak akkor a netes géphez 2x kell menni. de ha legalább modem nagyságrendű net van a linuxos gépen, hogy a csomaglistákat leszedje, akkor az egyik út megspórolható. most nem vállalkozok a keresésre, este msn-en elmondom, ha fenn leszek/leszel.

(#433) Forest_roby válasza ngabor2 (#432) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

okay, thx!
Akkor majd kereslek!! :R

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#434) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Van valamiféle log a bootról? Mostanában nagyon lassan indul a gép, és jó lenne valamit kihámozni belőle.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#435) ngabor2 válasza Xantomas (#434) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

dmesg
/var/log/messages

(#436) ngabor2 válasza Forest_roby (#433) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

asszem ezt kerested: [link]

(#437) Xantomas válasza ngabor2 (#435) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

THX, meg is van a tettes, a drágalátos fschk, az egyik közösen használt particiót végigellenőrzi.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#438) PazsitZ válasza PazsitZ (#431) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

A probléma Vlad közbenjárásával megoldódott, itt is külön köszönet neki :R .
Tehát a hangerőszabályzóban, a beállításoknál be kell kapcsolni, hogy megjelenjen a duplicate front kapcsoló, majd ha megjelent, kipipálni.
Hogy lehet valamit így elrejteni :W :)

(#439) Carpio

Carpio
(tag)

Honnan lehet letölteni az Ultimate verziót megfelelő sebességgel, mert az eddigi próbálkozásaim csak max 5-6 kbit/s -vel sikerültek. Ez nagyon lassú.

Esetleg meg van valakinek már letöltve otthon. Vevő volnék rá.

Thanks

A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.

(#440) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Sziasztok Ubuntu-sok!

Egy olyan problémába ütköztem, hogy a Quake3-at akartam felrakni az ubuntu.hu-n talált néhány soros leírás szerínt, de amikor a pk3 fájt a CD-ről be akartam másolni a /usr/local/games/quake3/baseq3 -ba, kiírta hogy: Nincs joga írni ebbe a mappába.
A műveletet ablakbó-ablakba való áthúzással (drag&drop) próbáltam.
A kérdés tehát, hogy ez miként oldható meg? Hogyan szerzek én erre a műveletre jogosúltságot?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#441) dbius válasza TomiFiu (#440) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

root-ként kell átmásolnod, mivel CSAK a HOME könyvtáradhoz férsz hozzá (írási joggal) alapból. rootként viszont bármely könyvtárat tudod írni-olvasni.

(#442) visit válasza Carpio (#439) üzenetére

visit
(kvázi-tag)

adsz egy üres dvd-t, és viheted. privi

(#443) TomiFiu válasza dbius (#441) üzenetére

TomiFiu
(tag)

Köszi a választ!
Ezt talán sejtettem is, de hogyan kell root módba bejelentkezni?
Mert próbáltam úgy, hogy kijelentkeztem és felhasználónak root-ot írtam és a jelszónak meg a hozzátartozót, de arra azt mondta, hogy innen nem jelentkezhetek be ezzel.
Hát akkor honnan és hogyan?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#444) dbius válasza TomiFiu (#443) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

root jelszó megváltoztatása: sudo passwd root

Egyébként én feltelepítettem a mc-t (midnight commandert), és az ilyesmit azzal szoktam megoldani, sudo mc-vel indítom el, és így oda másolsz, ahová és amit akarsz.

van ettől egyszerűbb megoldás is, konzolon, de nem nagyon ismerem még én sem.... :(

(#445) TomiFiu válasza dbius (#444) üzenetére

TomiFiu
(tag)

Köszi, így már ment a másolás , de nem megy a Quake3.
Tovább kutatok....

(#446) cobrakigyo

cobrakigyo
(kvázi-tag)

Elinditotam a live cd-t amin a kubuntu 6.10-esr ver. volt.
De nem látta a wincsesztert amin két patricio volt fat 32 de volt egy usb winyo hozzá csatolva azt látta .Nem értem miért?
Igy jártam a suse 10.2 ver. is az teljesen feltelepitetem nem live cd-rlöl ment.
Az Uhu 2 látta mindkettö winyot.Van rá magyarázat?

(#447) Blaise válasza Blaise (#427) üzenetére

Blaise
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na végül leszedtem a Gamer Editiont. VMware alól egész gyorsan futott, live módban viszont kb 10-15 eprc alatt indult el.

Live módban való induláskor kiadott egy üzenetet, hogy a Gnome témakezelő nem tud elindulni, majd csak a köv. induláskor, így az alap kinézetet töltötte be. Ha feltelepítem akkor se fog működni ? :F

(#448) Bero válasza Blaise (#447) üzenetére

Bero
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A jelenlegi 6.10 ubuntut tudnám ezzel frissíteni?
Úgyértem kell-e neki clean install vagy sem?

(#449) visit

visit
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Azoktól kérdeznék, akik ''szokatlan'' felbontásban dolgoznak, vagy akik a 915resolutions csomagot használják.
DELL6400-re tettem fel, hogy 1200x800-ban tudjam használni a képernyőt. Látszólag minden azonnal pöccre ment is, csak egy dolog zavar, nam tudom miért van, illetve van-e rá orvosság: Mikor kikapcsolnám a rendszert, akkor ugye a háttér elhalványul. Nos azóta, hogy a csomagot feltettem, nem csak elhalványul, hanem fokozatosan átmegy 16 színű üzemre. Másnál is?
üdv,
visit

(#450) ballington

ballington
(őstag)

láma kérdés, de honnan/hogyan tudom megnyitni a frissen telepített bittornado-t? :F

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.