ok. koszonom!
ha lesz meg kerdesem (ami eleg valoszinu) majd jelentkezem : )
some men just wanna watch the world burn...

ok. koszonom!
ha lesz meg kerdesem (ami eleg valoszinu) majd jelentkezem : )
Jah, maradj a 32 bites verziónál, ne 64-est szedd le majd!
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

oke fonok! memoria cimzes miatt ?
vagy mi miatt?
[ Szerkesztve ]
üdv. a következő problémám van: 64 bites intrepidre próbálnék egy terratec usb-s dvb tunert ráerőltetni. a gyártó biztosít egy elméletileg működő drivert és firmware-t.
a drivert leírás szerint make ill make install parancsokkal megmutattam neki. lsmod mutatja a modulokat (mantis driver), egyebek közt azokat is, amik a kártyához kellenek. a firmware-t a /lib/firmware és az alatta lévő /lib/firmware/2.6.27-17-generic könyvtárba is beraktam, mert már nem volt több ötletem.
a jelenség annyi, hogy dmesg ennyit mond:
[ 5617.680917] usb 3-4.2: USB disconnect, address 5
[ 5623.512297] usb 3-4.2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 7
[ 5623.870016] usb 3-4.2: configuration #1 chosen from 1 choice
ezután semmise történik, ahogy eddig okoskodtam a firmware-nek itt kéne berántódnia.
[link] azt írják, hogy a következő moduloknak kell betöltődnie általában véve usb-s dvb-hez:
- i2c-core
- crc32
- firmware_class
- dvb-core.ko
- dvb-pll.ko
namost ebből a firmware_class mint olyan nem létezik. próbáltam keresgélni, odáig jutottam, hogy a kernelben (is?) benne kell legyen a támogatás. ezt követően ahogy én értettem megnéztem a kernel konfigot, és ott benne van:
grep CONFIG_FW_LOADER /lib/modules/2.6.27-17-generic/build/include/linux/autoconf.h
#define CONFIG_FW_LOADER 1
namost itt el vagyok veszve. mi legyen a következő lépés a hibakeresésben? miért nem látom a firmware keresést / betöltődést? lsusb megmondaná nekem, hogy jó-e a firmware?
minden segítséget köszönök előre is.
Modult leforgattad ok. De be is töltődik?
Hallgatni Petőfi!
Nem, csak több cucc nincs rá, pl. flash.
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys
ilyenek vannak lsmod-ra:
mantis 51588 0
lnbp21 11008 1 mantis
mb86a16 30592 1 mantis
stb6100 16516 1 mantis
tda10021 15364 1 mantis
tda10023 15876 1 mantis
stb0899 44164 1 mantis
stv0299 19848 1 mantis
dvb_core 110252 2 mantis,stv0299
i2c_core 36000 9 nvidia,mantis,lnbp21,mb86a16,stb6100,tda10021,tda10023,stb0899,stv0299
szóval ha jól értem igen. ebből a vastagon szedettek kapcsolódnak közvetlen az eszközhöz, a többi csak azért töltődik, mert gondoltam így biztos ami biztos.
szóval szerintem a firmware nem töltődik be, csak nemtom merre tovább.
nem értek nagyon hozzá, de nekem műx a flash 64 biten, amit innen szedtem le. konkrétan a 10.0 r22 verzió firefox alatt nem hullott el még sose (kopp-kopp). minden más variációval halálközeli élmény volt.
ettől függetlenül ha nem lennék mazo én se ajánlanám magamnak a 64 bitet.
[ Szerkesztve ]
Van flash, csak még béta, és 1 kis trükkel lehet "telepíteni" (nem menüből kell felrakni, hanem a ffox plugin könyvtárába másolni [link])
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
így van nekem is felrakva. ha valakinek kell a fentebb írt r22 (kinézem belőlük, hogy a későbbiek megint rosszak) szívesen átküldöm.
cigam, lapa
Akkor ez olyan, mint mikor portable firefoxba rakom bele a flash-t. Viszont kollégának nem akartam ilyen dolgokat írni, per pillanat pl. én sem tudom megmondani, hogy konkrétan melyik könyvtárban van az FF linux alatt, talán a bin-ben,
Pedig már egy ideje foglalkozok Ubival. 
maga a progi a /usr/bin, a pluginok meg a /usr/lib 
* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok
Ilyen esetekben hasznos parancsok lehetnek:
which firefox
locate firefox
find / -name firefox 2>/dev/null
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"
meg még a
whereis firefox
* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok
Köszi!
Így win után az ember nem is gondolná, hogy lehet annyira intelligens egy OS, hogy megkérdezzük tőle, hol van xy program, és megmondja...
body007: szintén köszi!
[ Szerkesztve ]
(#23166) Dark Archon válasza CPT.Pirk (#23165) üzenetére
Tényleg hatalmas intelligencia kell egy keresés lefuttatásához
Első dolgom volt Ubuntu telepítése után, hogy felrakjak valami Total Commander-szerűt (nem a Midnight volt, hanem valami más, aminek nem jut most eszembe a neve) a kretén könyvtárrendszer miatt és máris minden meg lett.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

Sziasztok! Ati 4670 helyett 5770 lett cserélve. Azóta: "Unsupported Hardware" és AMD logó a jobb alsó sarokban. A képernyő felső részén 1 -2 cm magasságú rész eltorzultan jelenik meg.
Mit kellen tenni?
Köszi előre is.

no, elnéztem, hogy már ott a megoldás. 
[ Szerkesztve ]
Hobbyjúzer vagyok. “People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows
Frissítsd a vidkari driverét. Felteszem, a 4670-et sem az ubi saját driverével használtad.
Dark Archon: hmm jah, még sincs rá semmi lehetőség winben. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
(#23170) tomtyi válasza Dark Archon (#23166) üzenetére

"kretén könyvtárrendszer">ezt azért kifejthetnéd bővebben. nálad mi a "nem kretén"?
Hobbyjúzer vagyok. “People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

Ja. Töltsek le ATI-tól, vagy honnan? Már nem emlékszem hogy lőttem be a 4670-et...
[ Szerkesztve ]
nekem a C:\documents and settings\Kovács Béla\application data\ a kedvencem.
megjegyzem win alatt is át lehet nevezni mindent, de ahhoz eleve úgy kell telepíteni. utána meg küzdhet az ember a pár 1.0 programozóval, akik nem környezeti változóval, hanem fix "program files" meg ilyenekkel dolgoznak.
egyébként ha valakinek van egy könnyen emészthető összefoglalója melyik könyvtár miért az, ami, azt belinkelhetné.
Ezt töltsed le és rakd fel. Előtte természetesen szedd le a régebbit vagy a csomagkezelővel, persze csak akkor, ha ott raktad fel (esetleg zárt meghajtók telepítésénél), vagy, ha úgy töltötted le régebben, akkor terminálban add ki a következő parancsot:
cd /usr/share/ati
sudo sh ./fglrx-uninstall.sh
Ezután indíts egyet újra, és terminálban futtasd a letöltött telepítőt.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Systemback

Én minden műtétről szoktam egy kis hutu-tudu.txt-t gyártani...
-=- There's no place like /home -=-
Ez a 10.1-es driverttől támogatott kártya. Legalább is fglrx vonalon. Ha van ilyen drivered csomagkezelőben, inkább azzal kellene próbálkozni.
Amúgy meg bakker és mostanában cseréltem 4670-re. 
Hallgatni Petőfi!
Még Lucidban is csak a 8.660-as van (mint Karmicban), az pedig még a jó öreg 9.10-es Catalystot takarja, nem megy vele semmire, mindenképpen az AMD honlapjáról kell beszereznie.
<-ƘƘ-> Systemback

Nem az Ubi miatt lett 5770
Van másik OS is játszani 
fedora 11 már a 10.1-et szállítja. 
(#23178) Bertiee :
Nekem is, nekem is. 
[ Szerkesztve ]
Hallgatni Petőfi!
Ne hülyéskedj, itt még a legfrissebb kiadásban sem váltanak fő verziószámot, márpedig a 9-es 10-esre ugrott, hála az új esztendőnek. Gondolom azért majd a 10.04-es Ubiban lesz új Kata, egyelőre a 10.1-es egyáltalán nem támogatná a rendszert, így minek tennék bele ugye. Viszont már folyik a tesztelése a zárt meghajtóknak. 
<-ƘƘ-> Systemback

UBI 9.10 van.
[ Szerkesztve ]
Gondoltam, hogy az van, de akkor is csak az AMD honlapjáról beszerzett telepítőt tudod használni, viszont azzal sincsen semmi gond. A fentebb leírt eltávolító paranccsal bármikor leszedheted. 
<-ƘƘ-> Systemback
Csak tedd meg, amit Kendek írt először, aztán jó lesz minden.

Linux felépítése/könyvtárszerkezet
igen, én is ezekre gondoltam a winnél.

Mindent köszi mindenkinek
Sziasztok.
Ubuntu 9.10 server fut itthon webszerverként. Szeretném korlátozni a szerver feltöltési sebességét, mert ha neki állnak az emberek tölteni róla, akkor kegyetlenül belassul a net(digi topnet 25Mbps-os uppal) és a szerver elérhetősége is lelassul. Illetve a szerver aktuális terhelését mivel tudnám kiiratni, vagy melyik programnak a kimenetét küldjem ki fájlba, amit php-val kiolvasok? Tehát röviden ezekre lenne szükségem:
ezeket fileba:
proci terhelés, swap használat, memória használat, rendszer töltöttség;
illetve, a szerver maximális sávszélességét szeretném bekorlátozni.
az oldal nem a warezról szól, pusztán feliratokat készítünk egy bizonyos sorozathoz és sokan panaszkodtak, hogy nem tudják beszerezni a hozzá való videókat, így feltettük azokat is. [Itt a linkje az oldalnak], ha nem hiszel nekem 
Jajj igen, még annyi lemaradt, hogy jelenleg vnstat-ot használok netlog-ra, de az nem tud aktuális sebességet, ha jól tudom. De ha tud, akkor a kapcsolóját elárulnátok? 
[ Szerkesztve ]

Esetleg itt valakinek van ötlete? (ubuntu intrepid az elkövető)
http://itcafe.hu/tema/halozatokrol_alaposan_melyviz/hsz_1625-1625.html
...

akkor maradok a 32 bitesnel, majd ha lesz tapasztalatom mit hogy kell telepiteni, akkor esetleg beprobalom a 64 bites valtozatot is, addig is olvasgatom az ubuntu.hu-t.
koszonom mindenkinek a segitseget!
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Wubi installernél, ha kiválasztok egy partíciót, akkor azt automatikusan fogja darabolni a Telepítés méreténél kiválasztott méretre? 15gb bőven elég?
Let's begin, de gozaimasu!
Nekem 5 gigán viháncol az ubi. Ha jól rémlik, akkor még upgradre is jutott hely 

8gb-ot írtak ajánlottnak, igaz, lehet, h maradok a 10gbnál, hisz telepíteni nem hiszem sokat fogok.
Ha kiválasztom a D:\ partíciómat (ntfs és van rajta adat is), akkor a wubi levág belőle 10-et és azt megcsinálja magának?
[ Szerkesztve ]

Nem vág le semmit, egy fájlban hozza létre a fájlrendszert.

Köszi! Ezt az infót nem találtam meg azon az oldalon.

10 giga amúgy bőven elég. Én azt hiszem 5-öt adtam neki, de az már kicsit sovány, előfordult, hogy frissítésnél sírt, hogy kevés a hely.
Én 3,75 GB-nyi helyen is üzemeltetek (mármint konkrétan nem én használom, csak karbantartom) Ubuntu Lucidot (Eee PC 701), és egyáltalán nem szokott nyavalyogni, hogy nincsen hely frissíteni, több mint 1 GB van rajta szabadon. A titok nyitja, hogy a letöltött csomagokat a feltelepítésük után letörlöm (meg persze nincs swap, meg nincsen agyontelepítve mindennel).
Egyébként meglepő, de én úgy vettem észre, hogy a Xubuntu (XFCE) egyáltalán nem gyorsabb rajta mint a sima Ubuntu (GNOME), de ez utóbbi lényegesen barátságosabb, jobban kezelhető. Vagy csak nagyon jóra sikerült a Lucid. 
<-ƘƘ-> Systemback

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy milyen (márka, típus) usb-s bluetooth adaptert vegyek, ami gond nélkül menni fog ubuntun.
(#23197) Dark Archon válasza CPT.Pirk (#23169) üzenetére
Már hogy ne lehetne keresni Win-ben, ne viccelődj... Start/Keresés. Vista óta meg még egyszerűbb.
tomtyi: igazából mindegy, végeztem az Ubuntuval, csak "játék"-ra jó, komoly használatra esélytelen volt/van/lesz.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN
(#23198) CPT.Pirk válasza Dark Archon (#23197) üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy nem lehet rákeresni egy fájlra vagy egy mappára, hanem hogy totál buta az egész.
Tegyük fel, hogy nem értek a winhez, és nem tudom, hogy a program filesba szoktak kerülni a telepített progik.
Megnyomom F3-at, beírom a keresőbe, hogy Firefox, ráengedem a rendszerpartícióra, és kapok 19 találatot, abból 5 könyvtár, azokból pedig 3 egyforma nevű.
Ezek után meg nekem kell rájönni, hogy mi micsoda.
Így már remélem érted, hogy miről beszéltem.
Nekem Ralink chipes adapterem van, azokkal általában nem szokott gond lenni, maximum a titkosított kapcsolatokra kapcsolódás esetén. Viszont tökéletesen mindegy, hogy milyet veszel, mert ndiswrapperrel beüzemeltethető Ubuntu alatt mindegyik, Windowsos driverrel.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Systemback
(#23200) FixY67 válasza Dark Archon (#23197) üzenetére

Vista óta szvsz bonyolultabb és idegesítőbb (win7-t nem ismerem)
XP-ben mondjuk egy jobb klikk, keresés és keres mindenütt.
Vista: alapértelmezésként kizárólag az indexelt területeken keres, külön ki kell kattintgatni minden alkalommal, hogy ne csak ott kutasson. Rosszul tudom?
...