2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#15551) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Van kis telepítési problémám 9.04-el.

Szereztem most egy friss P3 alaplapot, Abit VH6T, benne 2*512 ECC-s ram, meg P3 proci. A desktop telepítő még az első párbeszédablak előtt teleírja a képernyőt mindenféle read meg fragmant error szöveggel, aztán kidob a root terminálba. Az alternat telepítő meg az alaprendszer telepítése közben a debootstrap program hibájával nem tud mit kezdeni.

Szerintetek mit kellene csinálni? A gép ubuntu kompatibilis, mert telepített másik P3-as gépemre telepített ubuntu simán fut rajta, csak ott meg nem emlékszem a belépési jelszóra, mert kéri , gondolom az új hardverek miatt...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

(#15552) ngabor2 válasza CPT.Pirk (#15551) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a memtest hibátlanul lefutott?

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#15553) sheratan válasza ngabor2 (#15550) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem is ez van, már régebb óta, nem a 9.04-nél jöbb be a hiba... de a skype egy elég szarul megírt program. egy ideig csak azalatt nem ment a webkamerám (ekiga, cheese, camorama, stb mind pöpecül kezelte, skype kifagyott, amint bekapcsoltam). aztán a hang zakkant meg. és mellesleg már lassan egy éve nem megy a scim-bridge (csak skype alatt, más qt-s cuccokkal megy).
szerintem az lenne a jó, ha végre felvennének egy pár programozót oda, és nem a takarítónő írná a linuxos verziót szabadidejében, mert akkor talán jutnának is egyről a kettőre.

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#15554) fradi81 válasza ngabor2 (#15550) üzenetére

fradi81
(PH! addikt)

Tegnap raktam fel és állítottam be a skype-ot, nálam is csak a bal oldal szól, akármit állítok át.

Linux Mint / Dropbox tárhely: http://db.tt/35hfg1U

(#15555) dbius válasza sheratan (#15553) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Skype nálam, azaz az anyámnál lévő p4-esen is szarul megy, szintén csak monóban. Bár egyáltalán örülök, hogy be tudtam állítani, mert nem keveset szívtam vele, mire legalább ez összejött. Ahogy ngabor2-nél, más program ugyanazt a kimenetet használva sztereóban szól... Miértjét nem kerestem...

szerk: 8.10 alatt volt ez, nemrég frissítettem 9.04-re, de azóta még a skype-ot nem próbáltam ki. Szerintem maradt ugyanúgy...

[ Szerkesztve ]

(#15556) PuMbA válasza ChuckyOsb (#15548) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Hangkártyádnak mennie kellene alapból,nekem az asztaliban az Audigy 4-em és a laptopban lévő Realtek is ment.

(#15557) sheratan

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

most feltettem a 9.10-es ubit, de valamiért nem úgy látja a hangkártyámat, mint előtte a 9.04 (meg még visszamenőleg rengeteg verzió), tehát nem sigmatel akárminek, hanem csak internal audionak. mondjuk éppen szól, csak kicsit fura, mert nem úgy működik a hangerőszabályzó, ahogy megszoktam: leveszem 60%-ra, és már nem szól egyáltalán (pl. songbirdben). másnál is volta ilyen?

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#15558) fradi81

fradi81
(PH! addikt)

Vannak ezek a grafikai hibák Ati kártyáknál hogy húzok egy ablakot akkor lépcsőzetesen lapozódik a széle, ha be vannak kapcsolva az effektek gondok lesznek filmlejátszáskor, meg hasonlók. Nvidiánál semmi ilyesmi grafikai gond nincs?

[ Szerkesztve ]

(#15559) body007 válasza fradi81 (#15558) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Én úgy tudom, h csak az ATI kiváltsága :DDD
Bár meg lehet szépen csinálni, csak nem egyszerű (nekem is így ment 8.10en) :U

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#15560) ChuckyOsb válasza PuMbA (#15556) üzenetére

ChuckyOsb
(tag)

De sajnos nem megy! :(

(#15561) CPT.Pirk válasza ngabor2 (#15552) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Igen, tökéletesen hiba nélkül.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

(#15562) qwertly

qwertly
(őstag)

Sziasztok!
Fent van az ubi 9.04,sajnos a régi a partícióim tönkre mentek így nem tudom annak a proginak a nevét amelyet ha fel telelepitek azt elindítva letud nekem komplett témákat tölteni és fel is telepíti őket pl:osx,ubuntu studió stb.Láttam az olyan témákat is amellyel az ubuntutt át témázhatom xp,vista vagy még a win7 kinézetre is.Esetleg ha valaki lenne szíves egy linket adni nagyon megköszönném. :R

(#15563) Kicsirics77 válasza qwertly (#15562) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

automatix??? :F

(#15564) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.!

Apám gépén ez a kép fogad Ubuntu 9.04 bootolása esetén:

Az Ubuntut Windows alól telepítettem, ott hozta létre anno még a lefoglalt fájlrendszerét.... Csak annyi lenne a kérdésem, hogy még menthető valami a fájlrendszeréről, vagy abszolút K.O. neki?

http://sweetlou6.wordpress.com/ | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#15565) CPT.Pirk válasza Sweet Lou 6 (#15564) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ez még telepítés közben jött elő, vagy később magától?

(#15566) Sweet Lou 6 válasza CPT.Pirk (#15565) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Később. Kb. másfél hetes rendszer lehetett, de már telepítés után voltak gondjai, konkrétan az, hogy nem engedett semmit hozáadni (feltelepíteni) a rendszerhez. Ja és a ,,szemtanúk" szerint magától jött elő (1x csak így indult)

http://sweetlou6.wordpress.com/ | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#15567) fradi81

fradi81
(PH! addikt)

A hangerő szabályzó csúszkáknál nekem nincs CD, nem választható. Pedig valószínűleg már csak ez kéne ahhoz hogy adjon ki hangot a tvtuner ami az alaplapon a CD-jumperre van kötve. Realtek 883 alaplapi hangchip. kép
5let?

(#15568) Vladi válasza Sweet Lou 6 (#15566) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt mondja:

RUN fsck MANUALLY

Ez sok jót nem sejtet. Milyen merevlemez ez? Kicsit nem nagyon vacak? Kéne egy fsck - fájlrendszer ellenőrzés, méghozzá live sessionból.

Hallgatni Petőfi!

(#15569) Sweet Lou 6 válasza Vladi (#15568) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, de tényleg a fájlrendszerrel lehet a gubanc. Xp is van ugye a gépen, és ami feltűnő, hogy megnéztem a lemeztöredezettség-mentesítést, és az Ubuntu által lefoglalt hely színtiszta töredék. Megpróbáltam defragolni, de nem sokat értem el vele. A HDD Sentinel szerint a vinyó 100%-os.

Szerk.: Igazából nem olyan fontos, szóval ha nem nagyon lehet, vagy csak nehezen helyreállítani, nem dől össze a világ. Csak nem akartam úgy legyalulni, hogy nem tudom, milyen nehéz megcsinálni (vagy meglehet-e)

[ Szerkesztve ]

(#15570) body007 válasza fradi81 (#15567) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk csak fél megoldás, de mi lenne ha nem a CD bemenetre hanem valamelyik lilne bemenetre tennéd? Azokat tudod szabályozni :)

[ Szerkesztve ]

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#15571) rtom válasza Sweet Lou 6 (#15569) üzenetére

rtom
(senior tag)

Nekem utoljára 7.04-nél jött elő ilyesmi, egy kontakt hibás IDE vezérlővel rendelkező laptopnál. A root promptnál

fsck -y /dev/sda1

(ide persze be kell helyettesíteni a megfelelő meghajtó betőjelet) megjavította a fájlrendszert, hogy tovább tudjon haladni a bootolással, aztán LiveCD-ről indítva megismételtem. Ugyan a vezérlő hiba továbbra is fennáll (nincs kedvem alaplapot cserélni), de a fájlrendszer hiba azóta nem jött elő.

(#15572) PuMbA válasza rtom (#15571) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Az Ubuntu csapat minőségellenőrzés terén nem áll a helyzet magaslatán mostanában(Jaunty még mindig sok embernek fagy random és szarnak rá).Nyomok egy frissítést aztán hálózati kapcsolatoknál kiírja ,hogy nincs semmiféle kapcsolat pedig előtte teljesen jól ment.Leszedem a network managert és minden config fájlt majd újrateszem és semmi.Nagyon jó... :(( :(((

rtom : nem válasznak akartam,hanem új post.

[ Szerkesztve ]

(#15573) Vladi válasza PuMbA (#15572) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez simán lehet nm probléma is. A nélkül nem megy?
Mostanában a feature oltárán kissé feláldozzák a stabilitást. Úgy tapasztalom.
Esetleg hosszabban támogatott rendszerrel? lts pölö.

Hallgatni Petőfi!

(#15574) floatr válasza body007 (#15570) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy általában minden ATI felhasználótól is kérdezem:

Az itt közölt pecset használta már valaki? Mert érdekelne a tapasztalat

szerk.: mellesleg ez a pecs azt hivatott szolgálni, hogy ne legyen lassú az ati compiz használata mellett

[ Szerkesztve ]

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#15575) PuMbA válasza Vladi (#15573) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Semmi nem megy : kapcsolatinfó lekérdezésnél semmi nincs,a kábelt nem érzékeli,adsl modemre se tudok pingelni,pedig dhcp van.Lehet 8.04-et kellene feltenni.

[ Szerkesztve ]

(#15576) floatr válasza PuMbA (#15575) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szvsz az Intrepid egy fokkal jobb volt, mint a hardy. Ehhez képest a jaunty egy ugrás a semmibe a koalától meg már félek. A 8.04 hálókezelése még néha problémás volt

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#15577) Vladi válasza floatr (#15576) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már több mint egy éves. Úgyhogy szerintem sokkal alkalmasabb desktopnak mint a későbbiek.

Lehetne, hogy nem beszéltek kódnevekben? Az ilyen nem szubkult tagnak mint én a Intrepid meg hardy és jaunty valamin koala kifejezések nem sokat mondanak. :DDD

Hallgatni Petőfi!

(#15578) PuMbA válasza floatr (#15576) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

8.10-et rakok fel,éppen a támogatásának megszűnésekor jelenik meg a 10.04 LTS,aminek jónak kell lennie :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15579) Major Major válasza Sweet Lou 6 (#15569) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

a windows defrag az ubuntus virtuál partícióra elég meredek...
egyébként nem kell live CD-vel szarakodni, írja is hogy read onlyban csatolta a fielrendszert, tehár nyugodtan futtasd:
fsck -y /dev/sda1

nálam egyszer talán áramszünet után volt ez, lefuttattam az fsck-t, utána ment az ubuntu mintha mi sem történt volna

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#15580) Major Major válasza floatr (#15576) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

nekem eddig a jaunty a legjobb rendszerem. fürge, stabil, mi kellhet még? :)
ja és ati kártyám van, ami az xorg teljes támogatását bírja :) (compiz is pöpec, HD videó is fut alatta rendesen)

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#15581) floatr válasza Vladi (#15577) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem olyan nehéz követni, hidd el. ABC sorrendben megy talán a Dapper (6.06) óta. Kb félévenként adnak ki újat, így a "kódnevek" ezek:
Edgy Eft -- 6.10
Feisty Fawn -- 7.04
Gutsy Gibbon -- 7.10
Hardy Heron -- 8.04
Intrepid Ibex -- 8.10
Jaunty Jackalope -- 9.04
Karmic Koala -- 9.10 (szvsz a Keramic jobban illene :) )

sokak szerint ha elérünk az Y-hoz, akkor a Yakety Yak lesz a neve :DDD
Gondolom a verzió=év, alverzió = hónap relációról tudtál...

(#15582) floatr válasza Major Major (#15580) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"ati kártyám van, ami az xorg teljes támogatását bírja :) (compiz is pöpec, HD videó is fut alatta rendesen)" -- de egy mázlista vagy hallod. Nekem a 3470-es eléggé döcög a 9.5ös driverrel is, pláne emiatt a backfill probléma miatt.

(#15583) Major Major válasza floatr (#15582) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

ja hát ez egy 9600XT
türelem rózsát terem :)

amúgy Vladi csak hergel minket, nagyon is jól tudja a kódneveket
(ugye, Leonídász? :) )

(#15584) floatr válasza Major Major (#15583) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja kérem, és videokártyáról beszéltem, nem levélnehezékről :DDD

Vladi meg hergelje moonmant ;)

(#15585) Major Major válasza floatr (#15584) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

az "aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli" tippikus (sic!) esete ;]

(#15586) PuMbA válasza Major Major (#15583) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Régebbi eszközök mindig jól mennek ,mert kiforrottak - csak az újdonságokkal van baj. Laptopomban a Realtek hálókártya és ATI X200 tökéletesen megy gond nélkül,viszont nekem is van gondom HD3200 videókártyával(videó alatt szakad a kép kicsit bármilyen kimenettel) és most a hálóval,mert egy Atheros L1 Gigabit-es cuccom van és sikerült elrontaniuk hozzá a drivert vagy valamit.

[ Szerkesztve ]

(#15587) fradi81 válasza body007 (#15570) üzenetére

fradi81
(PH! addikt)

Az a gond vele hogy a tuner a CD jumperre van kötve a gép belsejében, hiába állítom a programot bármire, ha nem úgy van összekötve. :) Ha ez megoldódik a windowsra már nem lesz szükségem +30giga hely :DDD

(#15588) PuMbA válasza PuMbA (#15586) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

"Régebbi eszközök mindig jól mennek ,mert kiforrottak a drivereik"

(#15589) Major Major válasza fradi81 (#15587) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

A kérdés, hogy nem-e tudod átdugni máshova a vezetéket? :)
Biosban nincs letiltva a cucc?

(#15590) fradi81 válasza Major Major (#15589) üzenetére

fradi81
(PH! addikt)

Windowsban van hang csak linuxban nincs, megkérdezem a másik topikban megolható-e a line-in-es összekötés kívül ezzel a tunerrel.

(#15591) Lewzke

Lewzke
(senior tag)

Üdv.
A tegnapelőtt telepítettem a wubi segítségével az ubuntu 9.04-et , tehát még abszolút kezdő vagyok . Sokmindent sikerült beállítanom , telepítenem , viszont egy kis apró dolognál megakadtam . A billentyűzetkiosztás váltását szeretném megoldani gyorsbillentyűk segítségével . Például Shift+Alt megnyomásával a következő kiosztásra vált .

(#15592) Major Major válasza Lewzke (#15591) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Rendszer/Beállítások/Billentyűzet -> Kiosztások -> Kiosztás beállításai -> Key(s) to change layout (Hát igen, nem tökéletes a magyarítás :) )

(#15593) Lewzke válasza Major Major (#15592) üzenetére

Lewzke
(senior tag)

:W Tényleg nem tökéletes a magyarosítás de észre kellett volna vegyem . Köszi , mostmár működik . :R
Egyébként nagyon elégedett vagyok a rendszerrel .

(#15594) Vladi

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ááá nem. Vladi nem hergel senkit.
Az ábécézést nem is tudtam! :Y
Most erről valami eszembejutott... de á neeem. :DDD

Hallgatni Petőfi!

(#15595) ΩМΞGΔЯΞD

ΩМΞGΔЯΞD
(fanatikus tag)

sziasztok segítséget kérnék ubuntu 9,04 64bit alatt.

kábelnetem van és egyszerűen nem tudom beállítani.sehogy. auto dhcp-vel csatlakozom win-alól. mindenhol azt irják, hogy simán mennie kell. próbáltam live cd módban is de fel is van telepítve a linux. amit eddig kiszürtünk hogy a hálókártyát a linux felismeri.
etc/network/intercaces fájlban stimm, elvileg mennie kellene a dhcpnek, router nincs. nem kapok ip-t így dns-t sem, se átjárót. a dhcp kliens rendben van. mivel egy gépről van szó így a MAC cím is be van regelve mivel az nem változik...

segítsetek kérlek benneteket.

[ Szerkesztve ]

Eladó DFGT Pillangóváltó + Carbon matrica | Összes hirdetésem: http://goo.gl/p7NfI

(#15596) dbius válasza ΩМΞGΔЯΞD (#15595) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kábelnet: Ez általában statikus ip címet szokott adni.

Így van a Te esetedben is??

Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint win alatt leírni a kapcsolat adatait és ubuntu alatt beállítani statikus ip-re.

(#15597) BaliJack

BaliJack
(senior tag)

Sziasztok!

Mail notification-t használok, hogy szóljon, ha levél érkezik.
Kérdés: minden bejelentkezéskor kéri a jelszót/kulcsot a Mail notification. Találtam itt olyan tanácsot Major Major kollégától, hogy üres jelszót adjunk meg a Jelszavak és titkosítási kulcsok között, de nem mertem megtenni :B.
Valami más megoldást nem tudnátok mondani? :)
Atomatikusan jelentkezek be a gépbe, jelszókérés csak sudo műveleteknél van.

Előre is köszi!

Üdv:

PS3 ID: BaliJack; Optimus 7; WoT:balijackhu

(#15598) ΩМΞGΔЯΞD válasza dbius (#15596) üzenetére

ΩМΞGΔЯΞD
(fanatikus tag)

nah ezért próbálam ezt is.
[link]

aztán most kiderült, hogy [link] de ez már mondjuk közel másfél éves adat.

Eladó DFGT Pillangóváltó + Carbon matrica | Összes hirdetésem: http://goo.gl/p7NfI

(#15599) Major Major válasza ΩМΞGΔЯΞD (#15598) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

dhclient helyett próbáld ki a dhcpcd-t, hátha
elvileg ugyanaz a szintaktika, csak a dhclient helyett dhcpcd-t írsz

(#15600) dbius válasza ΩМΞGΔЯΞD (#15598) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

próbáltál pingelni valamit? főként az érdekelne, hogy ip címet, majd nevet pingelve megy-e valamelyik, vagy csak az IP cím szerinti ping, vagy az sem.

Továbbá megnéznéd, hogy IP cím alapján tudsz-e böngészni?

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.