2013. május 21., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Tv tuner segítség kellene. (téma lezárva)

(#1) zodyac

zodyac
(újonc)

Sziasztok.
A napokban vettem egy használt tv tuner kártyát amin semmilyen márkajelzés nem volt.
A chipje Fusion878a a tuner része Philips.
Csatlakozók:TV,FM,Line out,Line in,Video(RCA).Ja és egy honlap címe:hauppauge.com
Találtam hozzá drivert és lejátszót is(PixelView TV5.13)
Az lenne a problémám,hogy csak kép van,de hang nincs.Ha összekötöm a Line out-ot és a Mikrofont akkor sem.
Légyszi segítsetek.Köszi.

(#2) x_o_n válasza zodyac (#1) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

belül kösd össze audio kábellel az alaplap vagy hangkarival( avval a kis kábellel amit adnak hozzá ill a cdromokhoz is volt anno.

más,a hangvezérlöben is bütykölni kell lehet tiltva van de azthiszem nem a mic be kell hanem a kék szinübe,miután a hangkaribol kijövö jel megy a tunerbe..

::! eladó-cserélhető nintendo wii és sony live walkman 4.,0,4 !::

(#3) zodyac

zodyac
(újonc)

A tvkártyán nincs az a négy tüske ami kellene az audio kábelhez.Gyárilag le van forrasztva zártra.Mégvalami.Ha csatornát váltok van egy halk kattanás.

(#4) x_o_n válasza zodyac (#3) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

a kékre kösd a hangot,és a kezelöben engedélyezd , a másik mikor keresed a csatikat célszerü germany-t beállitani

(#5) zodyac válasza x_o_n (#4) üzenetére

zodyac
(újonc)

A csatik között van lehetőség Hungary-t választani az nem jó?De mit is kössek össze mivel?

(#6) x_o_n válasza zodyac (#5) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

a tv tunert kivül a hang kari kék szinü csatijára kell kötni nem a microfonra.

a germany jobb szokott lenni föleg kábeltvnél,több csatit ismer fel igy a program,ez jellemző a mirora

(#7) zodyac válasza x_o_n (#6) üzenetére

zodyac
(újonc)

Megcsináltam de így sincs hang.

(#8) Petike168 válasza zodyac (#7) üzenetére

Petike168
(fanatikus tag)

a tuner progiban állítsd át a régiót Malaysiára! nekem ez bevállt

(#9) zodyac válasza Petike168 (#8) üzenetére

zodyac
(újonc)

Ok megpróbálom ezt is.

(#10) zodyac

zodyac
(újonc)

Ha összekötöm a tv kártyán a line out-ot és a hangkártyán a line in-t és a progiban kivállasztom a vonalbemenetet semmi hang.Ha nem kötk össze semmit semmivel és a congigban a hangerőt állítom be csatorna váltáskor kattan.

(#11) wassermann válasza zodyac (#10) üzenetére

wassermann
(Szakértő)

Keresd meg a neten az iuVCR nevü progit. Ez elvileg saját drájvereket használ és installáláskor a Win-hang dolgait is automatikusan beállítja. A külső összekötéd viszont tényleg kell, mert a BT878-al szerelt TV-kártyák ált. kívül adják át a hangot a hangkártyának.
Ha fülhallgatót dugsz a TV-kártya hangkimenetébe, hallassz valamit?

(#12) orinoco

orinoco
(újonc)

Hello!

Előre elnézést kérek, hogy nemolvastam vissza 1500 oldalt itt a fórumban, remélem azért segít vki.
Szeretnék venni egy Tv-tunert amire szükségem lenne:
-viszonylag jó minőségű tv nézése, miközben mondjuk internetezek,dolgozok a gépen.
-műsorok,filmek jó minőségű felvétele (pl.Torrenteken egy-egy 40perces film 350Mb-os HDTV körül)

20-30E Ft-ot szánnék rá. Tudom h ha profi felvételt szeretnék, vehetek egy 50-60e ft-os digizalizáló kártyát, de azért nekem ez sok:)
Ezenkívűl kinéztem egy Pinnacle PCTV MC 310e USB2.0 Dig. DVB-T TV/FM tuner nevűt, ami már támogatja a DVB-t is, ami a mi kis hazánkban is kezd szerencsére elterjedni.
Ezenkívűl ez tud szinte minden forumátumban ,ha jól olvastam: Mpeg1,2,4, avi,divx, mp3,wma-ban felvenni [link]

Előre is köszönöm a segítséget :R

(#13) Dephnull

Dephnull
(kvázi-tag)

Sziasztok !

A közeljövőben TV tuner vásárlását tervezem, az alábbi típust néztem ki: [link].
De nem ez a lényeg, hanem hogy nem értek a ''műszaki'' részéhez.
A géphez jön már 1 koax kábel (internet), a kérdésem az lenne, hogy elég ezt a kábelt elosztanom Y-ba és úgy rákötni a modemre & tunerre, vagy el kell vezetnem még 1 kábelt a szűrőtől ami a TV mögött van ?
Segítséget előre is köszönöm.

God Save The Chieftec...

(#14) x_o_n válasza Dephnull (#13) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

üdv , ez a tuner nem egy jó választás (szerintem) akérdésedre válasz a modem elött van egy szürő a szürő után választod el Y-ba a kábelt és az 1-es bele modem-majd gép 2-es meg a tunerbe.

(#15) x_o_n válasza orinoco (#12) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

szerintem ez nagyon jó választás!

(#16) Dephnull válasza x_o_n (#15) üzenetére

Dephnull
(kvázi-tag)

THX

God Save The Chieftec...

(#17) Attila79

Attila79
(tag)

Sziasztok!

Volt egy Terratec Cinergy 600 TV Tunerem, amit sehogy sem akart felismerni a gépem, ugyanakkor más gépben vígan ment... El is adtam már. De most szeretnék venni egy másikat, méghozzá külső tunert, hogy talán akkor kisebb az inkompatibilitás esélye.
Mit tudnátok ajánlani?
ADS,Avermedia,Leadtek,Pinnacle?

Ami nekem elnyerte a tetszésem az ez:[link] , csak nem tudok róla semmit, mint ahogy más tunerekről sem. Kérlek segítsetek, mit vegyek? Maximálisan 25ezret szánok rá.

Üdv: Attila

Nokia E51

(#18) wassermann válasza Attila79 (#17) üzenetére

wassermann
(Szakértő)

Szóval amit érdemes megnézned!
Néhány cég a belső PCI-os elektronikát pakolja külső dobozba, ami átverés, mert kell hozzá külön konnektorba dugható adapter és a hangkártyával összekötő külső-hangkábel. Ezektől szerintem óvakodj, mert minden előnye elveszik annak, hogy USB-s a cucc.

Az igazi külső TV-vevők kisebbek. Nekem egy Terratec Cinergy Hybrid XS van, ami a normál, analóg TV-n kívül DVB-T-t is tud, de sajnos az analóg része mono. Van viszont egy olcsóbb kistestvére asszem Terratec USB 400. Ez csak analógot, normál adást tud venni, viszont sztereo. Nem kell hozzá semmi egyéb, mert az áramot az USB-ről kapja a hangot ő maga vezeti a képpel együtt a PC-be.

(#19) Attila79 válasza wassermann (#18) üzenetére

Attila79
(tag)

Szia!
Köszi a választ. Ezekszerint amit kinéztem szerinted ''átverés''. A kérdésem az, hogy az általad említett dolgokon kívül (táp-,audiokábel) van-e vmi hátránya ezeknek a cuccoknak, mert engem igazából nem zavar az a 2 +kábel.
Van is egy rajz itt róla: [link]

Nokia E51

(#20) wassermann válasza Attila79 (#19) üzenetére

wassermann
(Szakértő)

Hát igen...

...ha később nem akarod esetleg majd notebookhoz használni és nem félsz az esetleges kép-hang elcsúszástól, akkor persze bármilyen külső cucc jó!

(#21) Tilla22

Tilla22
(újonc)

Sziasztok! Valaki tud nekem segíteni? Van egy WinTv tunerkártyám,de nem találok hozzá sehol drivert , tehát az eszközkezelőben nincs felismertetve!!!Pedig már kerestem a gyártó honlapján is meg egy csomó helyen!!!Valaki segítsen már lécci!!!Ja , amúgy egy tök alap tuner kártya , még rádió sincs benne!!Csak tv ,Svideo, line in, meg egy távirányító port!!!Valaki segítsen már lécci...nagyon kellene!!!!!!

(#22) Attila79 válasza Tilla22 (#21) üzenetére

Attila79
(tag)

Szia!
Próbáltad már itt:[link] ?
De, ha az eszközkezelőben nincs felismerve, akkor próbáld másik slotba rakni, ha egyikben sem megy, akkor szvsz inkompatibilis a gépeddel, akad vmivel. Én is így jártam egy Terratec Cinergy 600-as kártyával. :(

Nokia E51

(#23) -Nemtom-

-Nemtom-
(senior tag)

hi, BTC VT1600-hoz tud vki win9x drivert? nem találok sehol csak win 3.1-hez :O

" Volt egyszer egy ország, a gyengét szétzúzták. Nem adjuk csak próbálják. Mert lesz egyszer egy ország! " Vozal -> http://href.hu/x/b21h ►►►►►►►►►►Eladó cuccok: http://href.hu/x/ab8p◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄

(#24) olli válasza orinoco (#12) üzenetére

olli
(tag)

Nem látom a hardweres kódolást. Annyiban lényeges, hogy függetleníti a felvételt a konfigtól. Már ''ezer'' éve hardweres KWORDL kártyát használok, függetlenül a géptől, nagyon jó eredménnyel.

By cool !

(#25) olli

olli
(tag)

Itt viszont igen:

Hauppauge WinTV PVR USB2 FM rádió és TV-tuner kártya, USB 2.0 leírás
Főbb jellemzők Bt878 chip, automatikus programkeresés, 125 csatorna, hhardveres MPEG2 video, és audio tömörítés, szoftveres lejátszás, felvételek rögzítése: VCD, S-VCD, DVD formátumban

By cool !

(#26) wassermann válasza olli (#25) üzenetére

wassermann
(Szakértő)

Vigyi! - a 878 szerintem mono hangot tud csak : (

(#27) olli válasza wassermann (#26) üzenetére

olli
(tag)

A WinTV-PVR-350 tuner kártya számos elõnnyel rendelkezik. TV (PAL / SECAM / Radio FM) tuner, automatikus programkereséssel, kiválló Nicam sztereó hanggal, és kifogástalan képekkel. Használja ki Instant Replay és Program Pause funkcióit, mellyel egyszerre nézheti és rögzítheti mûsorait. A Win-TV-PVR-350 DVD minõségû felvételi lehetõséget biztosít. Hogy használata még kényelmesebb legyen, vezérelje távirányítóval!
Az általam használt KWORLD kátyában szintén 878-as chip van, a jelenlegi record beállítási paraméterei: [PAL DVD20GB]
Format: MPEG-2 DVD

Audio:
Format: MPEG-1 Layer II
Sampling Rate: 48.0 kHz 16-bit Stereo
Bit Rate: 384 KBits/sec

Video:
Size: 720x576
Frame Rate: 25.00 frames/sec
Bit Rate: 7200 KBits/sec

Total:
Bit Rate: 7878 KBits/sec
File split size : 20000 MBytes.
Total record time : 1459 minute

[Szerkesztve]

By cool !

(#28) wassermann válasza olli (#27) üzenetére

wassermann
(Szakértő)

A szoftver persze hagyja beállítani ezt a ''Format: MPEG-1 Layer II Sampling Rate: 48.0 kHz 16-bit Stereo''-ot, mert ha
Pl. egy videomagnóróról veszel fel kábelen keresztül ( LINE OUT-járól a sztereo hang LINE IN-be) a BT878 nem szól bele a dolgokba, mert a hangjel nem is a TV-vevő kártya ''fémkockájából'' érkezik : (

(#29) blacky36 válasza wassermann (#28) üzenetére

blacky36
(tag)

Feltéve hogy ez a videó sztereó, de ha az antennáról sztereó hanggal jön a jel akkor a bt878 is sztereó jelet ad a hangkarinak.

http://www.barnardcastlelife.co.uk/

(#30) Brandoz

Brandoz
(újonc)

Regebbi tv tuner...inditas utan amint megjelenik a kep rogton kifagy az xp-vel egyutt.Nem segitt csak a restart. Mi lehet a gond utkozik valamivel vagy meghibasodot a kartya?

(#31) Brandoz

Brandoz
(újonc)

Még mindig fenn áll a gond :(( Megköszönném a jó tanácsot

(#32) blacky36 válasza Brandoz (#31) üzenetére

blacky36
(tag)

Szerintem ütközés. Szedjél ki minden mást a pci-okból a tunert tedd a leg messzebb a vidkaritól és próba ha megy egyesével vissza minden és közbe próba. Ha ígyse megy pontos konfig, és tuner tipus kellene. Valaki remélem segít én nem leszek péntek estig.

http://www.barnardcastlelife.co.uk/

(#33) Stingie

Stingie
(kvázi-tag)

Sziasztok, milyen hardveres mpeg2 tömörítő tv tunert ajánlanátok nekem 10 és 20 ezer ft között? A helyzet az, hogy DVD-re kerülő mozgóképet kellene rögzítenem, de gőzöm sincs, milyen kártyát válasszak. A Pinnacle 110i jó választás lenne, de iszonytatóan rossz a szoftveres ellátottsága - főként a .NET-es keretrendszer miatt.

Kvázi-tag 2004 óta :D

(#34) DigitXT válasza Stingie (#33) üzenetére

DigitXT
(PH! nagyúr)

A Pinnacle szoftverei tényleg hajtépőek (tapasztalat): ma mondjuk egy Leadteket keresnék.:) Ami nekem van, nem tud hardveres mpeg2-t, de van olyanjuk is!:R

Otthoni + szabad téri edzés videók: http://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#35) Stingie válasza DigitXT (#34) üzenetére

Stingie
(kvázi-tag)

Melyik pontosan ez a típus, mert én nem nagyon találtam. Kapható Magyarországon?

(#36) daa-raa válasza Stingie (#35) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

PVR2000.

Sianis megtömött egy pónit!

(#37) Stingie válasza daa-raa (#36) üzenetére

Stingie
(kvázi-tag)

Köszi a tippet: és ez miben jobb, mint a társai? Jó minőségben rögzít? Sztereó?

(#38) DigitXT válasza daa-raa (#36) üzenetére

DigitXT
(PH! nagyúr)

Tudtam, hogy mindjárt jönni fox, ezért nem is erőltettem magam, hogy rákeressek.:)) Meg persze épp lépnem kellett a géptől, s csak most látom, hogy mi van.

Stingie: szerintem ide [link] lenne érdemes bekukkantanod, mert bár nem erről a típusról van szó általában, de már írtak róla (is), plusz itt értenek hozzá(juk).:R

Otthoni + szabad téri edzés videók: http://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#39) Szitymó

Szitymó
(kvázi-tag)

Hi all
Nekem van egy APAC tipusu tv tunerem és a probléma az hogy nincs hozzá xp-s driverem illetve progim se.Más helyen már ajánlották hozzá a bt878 as wdm drivert ami fel is ismerte valami más kártyának de igy se müködött.Ha valakinek van ijen tunere és tud hozzá xp-s drivrt illetve progit az irjon

(#40) Charle

Charle
(lelkes újonc)

Hi!

Mondjatok egy jó Tv tuner kártyát, programot, amivel fel is vehetek és DVD-re másolhatok?!
Köszi!!! :)

(#41) wassermann válasza Charle (#40) üzenetére

wassermann
(Szakértő)

Ha új középkategóriás kártyát veszel, tuti adnak már vele ilyesmit! - bocs az egyszerű válaszért, de tényleg millió féle van... már maga a Windows is tartalmaz egy Moviemaker-t.

(#42) Charle válasza wassermann (#41) üzenetére

Charle
(lelkes újonc)

Köszi! :)

(#43) groove

groove
(újonc)

Szevasztok.
Lenne egy problémám. A tv tunerem elég régi (kworld KW - TV8787RF - PRO). Elég sokáig nem használtam, de megint jó lenne. A baj csak az, hogy a tunerhez kapott cd-n csak 98se/2000/me win-ekre van driver. Próbáltam már, hogy a 2000 driverrel próbáltam felrakni xp-re, de semmi. Ha valaki tud segítsen. Köszi.

(#44) daa-raa válasza groove (#43) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Talán ez kell neked: [link]

Itt a közvetlen link a driverre: [link]

Sianis megtömött egy pónit!

(#45) groove válasza daa-raa (#44) üzenetére

groove
(újonc)

Nem tom, hogy te le tudod-e tölteni de nekem nem megy. Ha neked sikerül küldd már el a groove_171@yahoo.com -ra.
Kösz.

(#46) Gabson730

Gabson730
(lelkes újonc)

Sziasztok !

Lenne egy problémám, már régóta próbálok megoldást találni.....
Ki akarom vinni a gépen futó filmet tv-re a lehető legolcsóbb megoldással.
A vidkarit nem akarom lecserélni így valami másra gondoltam, van erre a célra valamilyen tv tuner?

esetleg ez jó?

-Láttam van rajta svideo meg kompozit csati, ezért gondolom hogy tud talán képet kivinni a tv-re.

Szerintetek? :F

(#47) tope válasza Gabson730 (#46) üzenetére

tope
(PH! addikt)

TV tuner nem arra való, hogy a jelet kivigye a tv-re, hanem arra, hogy bevigye a gépre.
A vidkaridon nincs tv kimenet, mert az arra való, ami neked kell?

Itt van egy neked való totyik

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/it_allast_keresek/friss.html#msg2

(#48) Gabson730 válasza tope (#47) üzenetére

Gabson730
(lelkes újonc)

köszi

volt ...
De biztos rosszul csatlakoztattam le...
szal már nincs, amúgy gf 7600 GS volt

És a videókarin kívül más nam tud video jelet kivinni? egy tuner se?

(#49) bzoley válasza Gabson730 (#48) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A Leadtek TV Pro II tud vga jelet kompozitra küldeni, talán a TV Pro 1680 is. Valamint pl. az iTems-nek van vga-tv konvertere barátságos áron.

(#50) Gabson730 válasza bzoley (#49) üzenetére

Gabson730
(lelkes újonc)

köszi ezen akkor elgondolkodok

Valakinek esetleg tapasztalatai ezzel kapcsolatban?

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Tv tuner segítség kellene. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.