valaki csinált már gall néppel főnököt? Vagy rómaival Szenátort? Vagy germánnal törzsi vezetőt? Az konkrétan mit csinál?
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

valaki csinált már gall néppel főnököt? Vagy rómaival Szenátort? Vagy germánnal törzsi vezetőt? Az konkrétan mit csinál?
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

"A szenátor néped által választott vezető. Remek szónok és hatalmas meggyőzőerővel rendelkezik. Ellenséges faluba kiküldve megpróbálja annak lakosait meggyőzni arról, hogy mennyivel jobb lenne nekik ha az ő birodalmához csatlakoznának.
Minél gyakrabban tart beszédet a település falai közt, annál kevésbé valószínű hogy a lakók egy ellenséges szónok csábításainak bedőlnek."
Ismertetőben minden érthetően le van írva...
"Per aspera ad astra"
Szenátorral tudsz új falut foglalni magadnak. Ahhoz, hogy szenátorral foglalni tudj, le kell rombolnod a rezidenciát ( főfalut nem tudsz foglalni ). Majd utánna mehet a szenátor. Egy 6-7 alkalommal kell elküldeni egymás után, hogy a hűséget lenullázza. Azért is érdemes akkor foglalni, ha már van legalább 3 szenátorod. 
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

"BMW001" válasza érthetőbb, illetve gyakorlatiasabb, olvasni én is tudok.

Egy kis infó aki nem tudja hogy milyen egységeket vegyen, persez nem muszály ugyan ezt csinálni...
"milyen támadó egységet válasszak..
egy alap faluban 6 búza farm van.. az 6*240=1440 lakos.. legjobb esetben ez 1000 katona..
Római:
a ceasris nem is a legjobb..
Caesarisból ez 250 db lovas
Imperatorisból 333 db lovas
ez csak akkor ha tele van a falu katonával, mivel az elején jobban megéri Imperatoris az ár/érték miatt, később sok vasra van szükség és a vasat akár dupla áron is el lehet adni..
Caesaris támadásra 250*180=45.000 támadóerő (542.500. nyersanyagba kerül)
Imperatoris támadásra 333*120=39.960 támadóerő (469.530. nyersanyagba kerül)
Birodalmi támadása 1000*70=70.000 támadóerő
konklúzió:
a Birodalmi a legjobb támadó egység a rómaiaknál..
a lovasok közül az Imperatorisból 15,5%-al kevesebbe kerül egy falunyi lovas, és csak 12,6%-al kevesebb a támadóértéke..
Gall:
Villámból ez 500 db lovas
Haeduanból 333 db lovas
Villám támadásra 500*90=45.000 támadóerő (545.000. nyersanyagba kerül)
Haeduan támadásra 333*140=46.620 támadóerő (654.345. nyersanyagba kerül)
Kardos támadása 1000*65=65.000 támadóerő (535.000. nyersanyagba kerül)
a lovasok közül a Villámból 20%-al kevesebbe kerül egy falunyi lovas, és csak 3,6%-al kevesebb a támadóértéke..
tehát itt sem olyan könnyű választani, legfeljebb, hogy a Haeduan védekezésben jobb gyalogossal és lovassal szemben is, de kicsit drága védelemnek..
Germán:
Teuton lovagból 333 db lovas
Teuton támadásra 333*150=49.950 támadóerő (507.825. nyersanyagba kerül)
Buzogányos támadása 1000*40=40.000 támadóerő (250.000. nyersanyagba kerül)
Csatabárdos támadása 1000*60=60.000 támadóerő (490.000. nyersanyagba kerül)
tehát itt azért könnyebb választani.. egy idő után le kell szokni az olcsó buzogányosról és át kell állni a csatabárdosra.. ami még a csatabárdos mellett szól az az, hogy ha kapsz egy támadást akkor a buzogányosnak a védelmi értéke közelit a 0-hoz..
egy pár szó a védelmi egységekről..
Római:
itt a védelmi egységet két gyalogos egység képezi a Légiós és a Testőr..
ezeknek az arányáról lehetne vitázni, de én egyelőre javaslom az 1:1 arányt az elején, később pedigminnél több gyalogos támadás lesz 1:3 körüli arány javasolt, mivel a testőrök a gyalogos ellen a játék legjobb gyalogos védelme..
Gall:
itt a védelmi egységet a Phalanx képezi..
nem lehet elsiklani a Druida lovas felett sem, mivel a gyalogos ellen még ő is jó, habár az ár/érték aránya rosszabb a gyalogos ellen is mint a Phalax-nak.. Nagy előnyük a gyors támogatás, ami azért nem elhanyagolható, de azért csínnyán bánjunk a gyártásukkal, mivel a lovasok ellen nagyon rossz védők..
Germán:
itt a védelmi egységet a Lándzsás képezi..
itt is feltűnik egy lovas védelem a Paladin... Ő a gyalogosok ellen jó (de nem annyira mint a lándzsás), de a lovasok ellen viszont még a druidáktól is rosszabb... ráadásul elég lassúak is.. Tehát ha lehet kerüljük el...
Végső konklúzió:
minden népnél a gyalogos védőegységek a legjobban használhatóak, tehát ezt kellene erőltetni, bármennyire is jól néz ki egy lovas ikon.. Egyedül a galloknál érdemes elgondolkodni a lovasokon, de csak támogatásnak..."
Ezt rómaiaknál arra egészítem ki, hogy lehet, hogy a birodalmi a legjobb támadó, de a Caesaris az nem maradhat ki a haderőből. Lovasság nélkül a gyalogság az nagyon gyenge. Az Imperatorist azt el kell felejteni...
Az jó arány a támadó haderőben a 3:1, tehát 3 birodalmira jusson 1 Caesaris.
Amúgy a játék legjobb támadója is a birodalmi. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Viszont a Ceasaris sokkal gyorsabb! És védőnek sem utolsó!!!
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy
A gyorsaság az a végén már mellékes lesz. A Caesarisnak tényleg csak egy hátránya van, mégpedig a 4 búza/óra. Azért kell beszerezni egy jó búzás falut oázisokkal főfalunak. ![;]](/dl/s/v1.gif)
34ezer a búza termelésem 5 faluban.
Van miből etetni a 4000-4000 Ceasarist, Légióst és testőrt.
A kémeket most képezem...
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy
5 faluban összesen? 
Hát a S1 végnapjait éli, hamarosan kész a csoda
Azért így a végére sikerült felbosszantanom egy igen nagy halat. Indított ellenem egy kis büntető hadjáratot... nem kis csapdába futott bele
[link]
''In blackest day or brightest night, watermelon, canaloupe, yadda-e-yadda, erm... superstitious and cowardly lot, with liberty and justice for all!''

mikor indult az s1 szerver?
''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''
Őszintén szólva fogalmam sincs.
''In blackest day or brightest night, watermelon, canaloupe, yadda-e-yadda, erm... superstitious and cowardly lot, with liberty and justice for all!''

Hány darab hősöm lehet?
"Per aspera ad astra"
1
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

Mi a különbség, ha csak egy vagy több kémet küldök? Eddig nem vettem észre, hogy bármi különbség lenne.
"Per aspera ad astra"

1 kémet soha ne küldj, mert elképzelhető, hogy a későbbi játék során kinyírják azt az egy szem kémet, mert a másik játékos is gyártja őket. 25-30 eleinte az otpimális szám eleinte, aztán majd ha durvul a játék, akár 50 is mehet, vagy 100, hogy ne nyírják ki mindet

Oel ngati kameie - I see you

Mire érdemesebb rámenni? Hőst fejlesztem és az oázisokat magamhoz csatolom, vagy alapítsak egy új falut?
"Per aspera ad astra"

Mindkettő fontos 
Oel ngati kameie - I see you
Én 1 oázis után új falut alapítok...
Aztán, ha úgy állok nyersanyaggal, akkor csatolok még1 oázist.
A 3. oázis már nagyon sokba kerül!
[ Szerkesztve ]

Pedig vannak akik fontosnak tartják a kémeket:

Legyen minden, sokszor.
S1 véget ért
Pedig kezdtem belejönni
Nekem most veszett oda 1800 kémem.
Aztán betámadtam normálban, lesz ami lesz alapon. 3000 kémen kívül jelentéktelen mennyiségű védő volt a falujában. Én meg ilyen több ezres seregre számítottam. Szóval a kémek azért jók a megtévesztésre is. 
Itt egy kis háború a speedről:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ami árulkodó lehet az ellenségnek az törölve lett, de így is egyértelmű a dolog.
4 -en mentek rá a gyerekre egy falufoglalás miatt az egyik legerősebb kláncsaládból.
4 -en bevédtük, nem kis sikerrel. ![;]](/dl/s/v1.gif)
van itt valaki s2-rol?
nemsokara itt is jonnek a natarok mar keszulunk ra a klannal 
I see dead people!
Jönnek a natarok a speeden is 2008.02.18 -án. 
Hamarosan indul újra a S1 szerver. Valaki regisztrál?
General Habib néven fogok ismét a harcmezőkre lépni. Ha lesz Ph-s kolléga, akkor nem zárkózom el az együttműködéstől
Könyörgöm ne írkaljunk mar hulyesegeket, miert lenne jobb a csati mint a buzi? Jesus.
90 87.5 87.8 87.5
Hát ez nagyon egyszerű. Mert 1000 csatabárdosnak 60.000 a támadóereje, 1000 buzogányosnak meg csak 40.000. A nyersanyag itt már nem számít...
Es teszem azt megpusztul a sereged mit csinalsz?
Egy nap ketszer annyi buzi keszul el mint csati, es tamadoertekben csak masfelszer jobb.
a vedoertek tokmindegy h 0, 3, vagy 30.
A lenyeg, nincs az a tamadas ami ele beallnek a tamadoimmal, tehat tokmindegy h csatinak tobb, nem fogok azzal vedekezni megha alkalom is lesz ra.
pl: van 60 000 csatid meg 20 000 teutonod, elhalaloznak es mondjuk speeden jatszol most.
Mondjuk 3 het van a natarokig es neked egy tamadast kene inditanod a natar falu ellen.
Mit teszel? 3 het alatt elkeszul nagykaszival es istalloval 12 000 teuton és 40 000 csatid.
Vagy csinalsz 12 000 teutont es nagykaszival 88 000 buzoganyost. valamint mivel a buzi nagyon olcso mellette egy masik faluban meg 88 000t megcsinalhatsz vagy kettoben sima kasziban 44-44000et.
Na most melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
90 87.5 87.8 87.5
De hol dupla annyi a gyártási idő?
Én rómaival vagyok, szóval nem tudom... de biztos nem dupla annyi.... Hidd el, a végén már a támadósereged is beküldöd védekezni. 
Elhiszem, hogy bekuldod, ebben az esetben ha speeden vagy add a koordidat 
buzogányos: 2107/nap
csatabárdos: 1270/nap
ha 20 napod van sereget gyartani es nyersi nem akadaly, marpedig a jatek vegen nem akkor:
84360 buzoganyos ( 337 4400 )
vagy
50800 csati ( 304 8000)
Azt hiszem egyertelmu melyik a jobb, sot.
Ha nagy kaszival csinalod akar harom faluban is csinalhatsz egyszerre ennyit mert keves nyersibe kerul, es lesz 3 80 000es sereged.
Egyetlen jatekos aki valamennyire ert hozza sem kuldi be a csatijait vedekezni.
Romainal lehet vedekezni caesarisszal, de nem pazarolnam arra, sot lehet nem azt gyartanek.
90 87.5 87.8 87.5

Sziasztok!!
Gallnak milyen támadósereget ajánlotok???
Én kardos-heudan kombóval szoktam nyomulni, de úgy lehet vannak itt nálam okosabbak... 
köszi
:)
Igen, az a hatasos.
Bar sztem egy sima kardos sereg ut igazan, nagy kaszival napi 2200 keszitheto.
Buza/tamadoertekre igy jon ki jobban.
90 87.5 87.8 87.5

Oksa.... Főfaluban támadósereget érdemes készíteni??? A sereg számát ott tudnám a legjobban megövelni!!! 15 búzás falu, 2 +50%-os oázissal...
Az szep, de nem.
Egy kisebb faluban gyartsd, ahol a kovetkezok vannak: 3 raktar es magtar, a pluszadok nyersihez es 20asra kifejlesztve a fegyverek majd az kovacsok lebontva.
Azert jobb itt kesziteni a sereget mert ott van nagykaszi es istallo ami sokat szamithat.
Most kiszamoltam es a kovetkezo tamadosereg kombok(100 000 buazara szamolva) utnek legjobban 100 000 testoron es 100 000 landzsason.
Gall: csak kardos
german: buzi+teuton vagy csak csati
romai: birodalmi csak
90 87.5 87.8 87.5

Akkor a 15 búzásban védőseregem legyen, meg mondjuk katák, meg a farmoló villámok???
Egy kis faluban nem tudok akkora sereget tárolni..
Nem szeretem a hatalmas búzaminuszokat.... Persze a végén már oké, de a közepén szeretem ha plussz minden...
NEEEEEEEEM 

A kisebb faluban gyartod de a nagyobban tarolod 
90 87.5 87.8 87.5

Jaaaaaaa, értem.... AKkor a 15 búzás csak egy tároló legyen... Azért ott is gyárthatok valamit?! Én 15 búzásban támadó sereget csináltam mindig.. Persze nem speeden....
A 15 búzásba mit érdemes építeni, a búzafarmok, raktár, magtár rejteken kívül?
rejtek felesleges.
Sok raktarat es magtarat, ennyi kb,
Ja es oda nem kell fureszuzem es tarsai, helyettuk raktar es magtar.
90 87.5 87.8 87.5

És az ott tárolt nyersit bejövő támadás esetén hogyan védem meg???
A támadó (másik faluból támogatott) seregemet olyankor küldjem haza???
Az ott tarolt nyersit ami a jatekban elorehaladva majd 4-500ezerre rug nem a rejtek fogja megvedni, hanem a phalanxok-druidak.
Ne kuldd haza, hanem eleve a 15 buzas oazisaban tarold, oda csak akkor tamadnak ha a sereged keresik.
90 87.5 87.8 87.5

15 búzás oázisába??? Ilyet még nem csináltam.... 
Pedig jo dolog ;)
igy a 15 buzas buzajat eszi de ha tamadjak a falut nem halnak meg.
90 87.5 87.8 87.5

Akkor ezt alkalmazni fogom! 
Köszi! 

Hali!!
Láttom nagyon otthon vagy travian témában.
Olvasgattam itt és 100000 seregekről irogattatok,hogy lehet annyit csinálni
Talán úgy hogy buzával nyomjátok a falut és képeztek ki annyit.,vagy tévedek,Mert alapbol olyan 1000 bir el egy falu a saját buza termeléséből.
Én a server 4-en vagyok fent.Romaiakkal.
A ranglistán a 27,vagyok falum van bőven.szépen ki vannak építve csak nagy kaszárnyát sose csináltam azokat hova érdemes csinálni?Egy faluban képezek ki katonákat és azokat küldjem támogatásba vagy külön külön mindne faluba képezek
8 falum van per pillanat ebből hatban védőket csinálok
A főfalumba (15buzás) támadokat csinálgatok.1 faluban szintén támadokat.
vagy hogy csináljam?
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
En speeden vagyok, ott mar 200 000es sereg is van egy 40 falus embernel, ugyanez s4en olyan 60 000 lehet realisan.
6 faluban vedot kepezni felesleges.
Annyi faluban kell ahany falura 24/7ben tudod gyartani es ott 20as pancellal.
A nagy kaszi akkor jo mikor mar nyersitultengesed van, pl en most speeden 40 000et termelek mindenbol orankent, es tobb nyersim van mint amit el tudnek kolteni, ilyenkor jo a nagykaszarnya mert ott ugyan 3*annyiba kerul de ketszer annyi egyseg jon ki ugyanannyi ido alatt.
Tamadokat en szigoruan egy faluba csinalok, 40 000 birodalmi tobbet er mint 2*20 000.
Kivetel ez alol ha mar van vagy 15 falud es ket 50k+os sereget is el tudsz tartani es ahogy elfogy a buzatermeles tamadsz is.
90 87.5 87.8 87.5
Én a 15 búzásomba gyártom a sereget, az is a főfalum. Legalább nem kell aggódnom a búza miatt.
Szerintem rómainál egyértelmű a caesaris, nem kétséges, hogy az a travian legjobb támadója, még akkor se ha 4 -et eszik/ óra. Védekezőnek is kiváló, és amikor nagy a baj, nyugodtan fel lehet használni. Nálam a birodalmi és a caesaris is kapott 20 -as páncélt pont ezért.
Te milyen nickel játszol a speeden? Én M-power néven. Küldheted priviben is, ha nem akarod szétkürtölni.
Amúgy én 5 faluban csinálom a védőket, így még tudom őket folyamatosan gyártani. Persze mindenkinek 20 -as páncélja van.
[ Szerkesztve ]

akkor azt mondod hogy egy falubba csináljak védőket 20-as páncéllal és azokat küldjem ki támogatásként.
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.