2012. május 24., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Travian

(#1001) robekri válasza kagyula (#998) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gratula top100hoz, köszi a nyersanyagot! :R

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#1002) Temerti válasza kagyula (#1000) üzenetére

Temerti
(tag)

Ja értem. Én top 1500-as voltam, bár később kezdtem a játékot, mert az volt az első travianom. :) Aztán azért hagytam abba, mert az a napi sokszor néhány perc... szóval mondjuk úgy, hogy nem tudtam felállni a géptől. ;] Aztán töröltem magamat, azóta kevesebbet gépezek, hiszen kevesebb okom van itt ülni.

(#1003) kagyula válasza Temerti (#1002) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

S6-on, a 40. helyről álltam fel, mikor belegondoltam hogy az több mint fél év. Ezt az 1 hónapot S3-on már kibírom, aztán soha többé travian, ikariam, gladiatus, klánháború és hasonló online időrabló foglalatosságok :)
Mikor abbahagytam az S6-ot, olyan jó érzés volt, hogy majdnem S3-is eldobtam magamtól, de jólesett hogy a többiek marasztaltak.

Legyen minden, sokszor.

(#1004) Temerti válasza kagyula (#1003) üzenetére

Temerti
(tag)

Jó hallani, klánháború nekem is ment meg az ikariam is, aztán a gladiatusra már nem akartam menni. :D

(#1005) robekri válasza kagyula (#1003) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megint kaptam nagyon köszi!!!!!!! :R:R:R

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#1006) Bendőke válasza SzalaiG (#975) üzenetére

Bendőke
(tag)

Érdemben senki nem válaszolt a kérdésedre, megteszem én. Az alap harc-szimulátor úgy sz@r, ahogy van. A játék a csata végeredményének kiszámításánál a következő tényezőket veszi figyelembe: támadók és védők száma, illetve típusa - ez alap, egyértelmű, ennyit tud a harc-szimulátor is. Ezen kívül számít a támadók fegyverzetének, védők páncélzatának szintje, fal szintje, a megtámadott település palotájának/rezidenciájának szintje, illetve a támadó és a védő játékos népessége. Így lehetséges, hogy egy 10000-es támadósereggel eltakarítasz egy 15000-es védelmet. (Meg persze a +10% támadóerő is kell hozzá :) , de az sosem árt.)

Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé...

(#1007) Bendőke

Bendőke
(tag)

A hőst kifelejtettem. A hősnek van úgynevezett támadó/védőbónusza, valahány %. Ez hozzáadódik a sereg támadóerejéhez, amivel megy. Tehát ha a hősödnek 10% támadóbónusza van, az olyan, mintha 10%-al nagyobb sereg menne támadni (ha jól értelmeztem a leírásokat). Ezt sem képes a harc-szimulátor számolni.
Persze a hősnek a sereggel kell menni, és 20% a maximális bónusz.

[ Szerkesztve ]

Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé...

(#1008) SzalaiG válasza Bendőke (#1006) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Ok. Köszi! Azóta eltakarítottam az embert. :)

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#1009) dave93

dave93
(őstag)

Hi all!
S.O.S!! Holnaptól elutazok, július 10én jövök vissza, még ma kéne találnom egy helyettest! Irjon pls aki elvállalná! Előre is nagyon köszi! :R (server 1)

(#1010) killipoly

killipoly
(fanatikus tag)

Sziasztok.
Én S7en vagyok fent rbasa néven és s2őn gryzlee néven.
(helyezések->s7:65. s2:322.)
Ha valaki játszik az említett szervereken,írjon :D

(#1011) Kicker válasza killipoly (#1010) üzenetére

Kicker
(őstag)

én játszom 7esen, zounok néven... pont másik szövetségbe vagyunk, de ha jól tudom nem vagyunk ellenségek... mennyi idődet veszi el a játék? Nekem kezd sok lenni... mondjuk a 6oson viszek még falut, lehet azt lepasszolom.. nem kell valakinek?? armada szövetségben 15 búzás faluval gall nép, jó sereg stb stb oázisokkal... ??

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#1012) PazsitZ válasza Kicker (#1011) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Én PazsitZ néven játszok, látom egy klánszövetséghez tartozunk :)
Nekem viszonylag sok időmet elveszi, bár most nyáron viszonylag kibírom a dolgot.
Gondolom ti aranyoztok, hogy ekkora a népességetek.

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#1013) Kicker válasza PazsitZ (#1012) üzenetére

Kicker
(őstag)

úgy vettem át az acc-t, amikor 5-6 faluja lehetett, és szerintem aranyozott addig, azóta viszont én nem. A nyersanyag nem minden, az idő, az viszont az, ha napi 10 órát online tudsz lenni akkor ez a szint tartható /nem estem vissza amióta átvettem, sőt 480 körül volt a legjobb helyezésem/ ennyi. Illetve buta egységveszteségeket is el kell kerülni... mert ugye az épületek rovására mehet csak a gyors sereg építés.

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#1014) killipoly válasza Kicker (#1011) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

jah látom te a Norgard oldalán vagy:)A másik esélyes a világcsodára:)
Nekem is sok időmet veszi el,s2őn is voltam,pont emiatt fejeztem be.. :(((

(#1015) Kicker válasza killipoly (#1014) üzenetére

Kicker
(őstag)

Mikor lesz az még vaze... még a 6oson sincs nyoma a dolognak...

tényleg, 5 falus acc átadó 4 oázissal, most készül az 5-ik, illetve 15 búzás főfaluval, gall nép, közel 7000 búza fogyasztású sereg, armada szövetségben 6os szerón, jó helyen.

(#1016) killipoly válasza Kicker (#1015) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

Ha írsz egy pontosabb leírást az acc.-ról,akkor kérem a vezetőmet s7-en hogy küldjön egy körlevelet.(írd meg benne:helyezés,sereg létszáma,klán,klán helyezés,milyen oázisok vannak a faluidhoz,a 15 búzáshoz mennyi + búzaoázis megy stb..)
:DD

(#1017) Kicker válasza killipoly (#1016) üzenetére

Kicker
(őstag)

amit ajánlok az 6os szerver... ennyi infot adok, elég ez! De nem felosztásra adnám, hanem hogy valaki vigye az acc-ot...

(#1018) killipoly válasza Kicker (#1017) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

Mivel nem vagyok s6-on,miért félted a sereged létszámát stb?:D
Ebben az esetben nem tudok sajnos segíteni..

(#1019) Kicker

Kicker
(őstag)

Lenne egy kérdésem, azaz el kéne foglalnom egy falut, senátort kiképzem, az egységek már nálam lesznek támogatásban tehát a faluba nem lesz védő, azokkal az egységekkel mi lesz ha elfoglalom a "nevelő falujukat"??

(#1020) Temerti válasza Kicker (#1019) üzenetére

Temerti
(tag)

Nagy valószínűséggel megmaradnak. Csak úgy megjegyezném, hogy mikor én meg töröltem magam, előtte két nappal átküldtem többezer védőt egy ismerősömnek. Amint megszűnt a felhasználóm, az egységek eltűntek neki... :U

(#1021) Kicker válasza Temerti (#1020) üzenetére

Kicker
(őstag)

mondjuk azt gonolhattad volna... ezért akarom elfoglalni... mondjuk sok egység nincs ott...

van egy 5 falus acc, ebből a 15 búzást akarom befoglalni, de annak nincs sok egysége, szóval az 5 ből 2-t kéne befoglalnom, ha kell az egység és a kaja is... és ha rómaival gallt foglalok akkor lesznek gall egységeim és épületeim is??? Tudom hülye kérdés, de.. :F

(#1022) Temerti válasza Kicker (#1021) üzenetére

Temerti
(tag)

Ha a csapdakészítőre gondolsz, akkor az például megmarad. De mondjuk pl. az istállóban szerintem utána már nem tudsz theutat villámot csinálni, csak az equites família tagjait.

(#1023) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Csak olyan egységet tudsz képezni amilyen néphez tartozol.
Annak az egységei akinek foglalod a faluját el fognak tűnni, amint elfoglaltad a falut.
Akkor marad meg más falubeli egység, ha az a tiéd, csak pl a nevelőfaluját elfoglalják.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#1024) Immy válasza Temerti (#1022) üzenetére

Immy
(senior tag)

-csapdakészítő se marad meg

-fal eltűnik

meg ugye rezidencia/palota sincs mivel csak úgy tudtad leszenátorozni...

(s6-on tolom én is)

Mail!

(#1025) Temerti válasza Immy (#1024) üzenetére

Temerti
(tag)

Elnézést kérek a hibás információért. :R Én a travian fórumát túrva még akkoriban ezt olvastam, és így emlékeztem.

(#1026) zpitta

zpitta
(lelkes újonc)

Sziasztok

Ha a védőnél más faluból származó támogatás van, a támadó tudni fogja, hogy ki támogatta a falut?

Csak az álló ventilátor halk igazán.

(#1027) Temerti válasza zpitta (#1026) üzenetére

Temerti
(tag)

Nem fogja tudni. :)

(#1028) joergie

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok. Hol áll most a magyar speed? mármint épül már csoda, vagy vannak tervek?

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#1029) BloodRay válasza joergie (#1028) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

A magyar speednek szombaton 17:49-kor lett vége.
Én speciel jól elvoltam a végén. ;]

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#1030) m.lala

m.lala
(kvázi-tag)

remélem hamar jön a következő speed

hallottam olyan kósza híreket, hogy eltörlik a spedet remélem nemigaz mert a lelkesedésem nem tart ki egy évig :U

egyet kihagytam, most újra elfogott az érzés h játszanom kell :DDD

[ Szerkesztve ]

Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?

(#1031) BloodRay válasza m.lala (#1030) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Nekem ez volt a 2-ik speedem és nem volt rossz.
Remélem nem törlik el, bár én most már csak néző leszek, többet nem játszok. :)

(#1032) kilozsul válasza kagyula (#1003) üzenetére

kilozsul
(kvázi-tag)

Vááá, ne is mondd :) Én s6, s7-en kezdtem, ott még nagyon lelkes voltam. Persze kellett idő amire belejöttem, de amikor már ment pont akkor indult az s1. Haverjaimmal közösen regeltünk, aztán klánt alapítottunk. Akkor az s7-et átadtam haveroknak, hogy használják a védőket, meg küldjenek nyersit maguknak.

Most, hogy az s1-en klánvezér vagyok, ráadásul az origóhoz igen közeli régióban, ahol zajlik az élet már az s5-on is csak vagyok mint a befőtt :) Pedig s5-on top klánban vagyok (s1-en is az első 30 kán között), de ott már foglalkoztat a törlés gondolata :D Bár tudom, hogy törölni úgysem fogok, inkább csinálok egy kamikaze akciót (elveszek 3 falut egy éjszaka alatt) aztán ha túlélem a klán "reklamálását" akkor maradok :DDD

s1-et meg nem hagyhatom ott, hogy nézne már ki, hogy a vezér lelép? :D De ha az a szerver is lejárt, akkor végeztem minden ilyen időrabló online állatsággal

facebook.com/keszthely

(#1033) m.lala

m.lala
(kvázi-tag)

speed.travian.hu
regisztráció: 2008.08.04 (valamikor)
indul: 2008.08.06 06:00 :DDD

(#1034) kilozsul válasza m.lala (#1033) üzenetére

kilozsul
(kvázi-tag)

Nah a speedet majd lehet kipróbálom egyszer, de csak egy nagy nagy pihenő után :)

facebook.com/keszthely

(#1035) BloodRay válasza kilozsul (#1034) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Arra kell csak igazán idő! ;]

(#1036) kilozsul válasza BloodRay (#1035) üzenetére

kilozsul
(kvázi-tag)

rendszergazda vagyok, elég sokat vagyok online :) Csak kellene kerítenem valami éjszaka dolgozó havert aki gép előtt van, és ketten vinni az accontot :P

facebook.com/keszthely

(#1037) _stick_

_stick_
(senior tag)

Tegnap regiztem. A travian plusszban a számla alatt írja, hogy még 0,5 nap.
Jól gondolom, hogy ez a játék fizetős része és ami van aranyam el kell költenem a 0,5 nap lejártáig?

(#1038) kagyula válasza _stick_ (#1037) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

Nem kell felhasználnod az aranyaidat, megmaradnak. A ’plusz számlának’ a lejárati idejét jelenti, hogy még 0,5 napig élvezheted a számla előnyeit, utána újabb aranyakba kerül az aktíválás.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden, sokszor.

(#1039) _stick_ válasza kagyula (#1038) üzenetére

_stick_
(senior tag)

Akkor ha lejár a fél nap, a számla eltűnik, de az aranyakat később is szétoszthatom a +25%-ra?

(#1040) Krisztián

Krisztián
(őstag)

Sziasztok! Rablásnál a Normális támadás vagy a Rablótámadás hoz el több nyersit? Sztem ugyanannyit hoznak el de jobb megkérdezni :D

(#1041) kagyula válasza _stick_ (#1039) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

Nem tűnik el, csak lejár, bármikor újra aktiválhatod.
Aranyszerzés: a saját meghívó linkeddel be regelsz másik szerverekre, és ha az új regekkel eléred a 75 lakosságot, kap 20 aranyat a fő reged.

Krisztián: Nincs különbség az elhozott nyersi mennyiségében egyik támadás fajtánál sem.
Amiben különbözik: rablótámadásnál még ha kicsit nagyobb sereggel is találod magad szemben, akkor is visszatér valamennyi katonád. Ha normál támadásba mégy, akkor a gyilkolás a lényeg, a sereged az utolsó szálig elveszhet, ha nagyobb ellenállásba ütközik.

Legyen minden, sokszor.

(#1042) Krisztián válasza kagyula (#1041) üzenetére

Krisztián
(őstag)

Köszi :)

(#1043) zpitta

zpitta
(lelkes újonc)

Sziasztok

Furcsa dologgal találkoztam: van egy falum egy hőssel, telepessel létrehoztam még egyet, felépítettem rajta többek közt a hősökházát is (valamint a gyakorlóteret, kaszárnyát is) át küldtem a hőst de a falu nem tud vele sajátja ként rendelkezni, csak támogatásként látja, pedig egy másik szerverenlévő faluban sajátjaként tudja küldözni a a hős.

Mért lehet ez?

(#1044) kagyula válasza zpitta (#1043) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

Lehet hogy csak elírtad, de ha nem, akkor itt a hiba: nem gyakorló tér kell, hanem gyülekező tér.
Ha elírtad, akkor viszont passz, ilyet még nem hallottam.

Legyen minden, sokszor.

(#1045) zpitta válasza kagyula (#1044) üzenetére

zpitta
(lelkes újonc)

Elírtam.

(#1046) m.lala

m.lala
(kvázi-tag)

jön a következő speed vészesen hamar itt lesz

a számolgatósabb egyéneknek itt egy matekfeladvány :DDD

azt terveztem, hogy megpróbálok egy akkora sereget összehozni, ami képes lehet beütni egy csodát (arany nélkül)

érdekelne a tapasztaltabb fanok véleménye mennyire reális cél ez

időhiány miatt a nép adott

gall

és akkor jöjjenek a számok:
maximális sereg naponta:
kardos haeduan kata
1066 490 213

az eredeti tervem 2 hónap előkészület egy hónap folyamatos sereggyártás utolsó hónap folyamatos sereggyártás kasz+nagykasz+ist+nagy ist. de ahogy számolgattam a nyerset ez arany nélkül pusztán termeléssel nem megoldható utolsó hónapra napi 33 falu teljes termelése kéne a 3szoros seregár miatt :(((

ezért b terv gyanánt 1 hó előkészület után 3 hó folyamatos sereg sima kasz+ist+műhely
így a tervsereg: 96.000 kardos, 44.000 haeduan, 19.000 kata ;]

ez búzafogyiban:343.000 :D

3. és 4. hónap nem gond sima termeléssel 11 falu 24 órás termelése elég rá az első 1 hó a gond plusz természetesen az örök végső probléma a búza 14sima falu+3 50%os búza falu elég is lenne :C

természetesen a piacozás a farmolás nincs benne ezzel nem kalkuláltam mivel megjósolhatatlan ez pusztán termelésből kihozott sereg

ki hogy kezdené el, mire figyelne hogyan vitelezné ki tessék segíteni :DD kreativitást fejlesztő gyakorlat

várom a válaszokat :R

(#1047) BloodRay válasza m.lala (#1046) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Előző alkalommal mekkora sereged volt?
Arany nélkül szerintem teljesen esélytelen ekkora sereget összehozni.
Idő hiányában végképp és akkor még azt nem is számoltam, hogy szerintem római praktikusabb ha kevés időd van játszani.
Plusz ugye nem számoltad bele a kedves szomszédokat. :)
SZERINTEM. :)

(#1048) m.lala válasza BloodRay (#1047) üzenetére

m.lala
(kvázi-tag)

előző előtti speden római voltam fősereg nem volt 30k gyalogos 12-14k ec

folyamatos sereggyártás csak az utolsó 3 hétben ment

római praktikusabb lenne, de támadóerőre megyek és a naponta legyártható seregben komoly eltérések vannak

a gall pont a szomszédok miatt mégegy jópont, mert azé a rómait csúnyán lehet szivatni az elején a galltól meg félnek

szal szerinted megvalósíthatatlan namajd beszámolok 4 hó múlva mire értem :DDD

(#1049) BloodRay válasza m.lala (#1048) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Te tudod. :)
Arany nélkül megvalósíthatatlan és csak szerintem, azt írtam. ;)
De drukkolok majd. :K
Én rómaival voltam legutóbbi speeden és kb 40-50ezreses gyalogságom volt, 14000-es imperatoris támadósereggel. Ezekkel már el lehetett lenni. Mondjuk nekem nagyon nem volt ideális sem a kezdésem, sem a környezetem.

(#1050) Krisztián

Krisztián
(őstag)

Sziasztok!
Germánokkal mi a lehető legjobb hadsereg összeállítás védekezésre? Paladin+lándzsás vegyesen, vagy elég csak a paladin sok ++ páncél fejlesztéssel? Vmi pro segítsen :D

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Travian
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.