2013. május 23., csütörtök

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

IT café

TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

(#951) Speeedfire válasza qqcqqc (#950) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a helyi lan sebessége elvileg fw független
szerintem vagy nem állítottál be valamit rendesen vagy túlbonyolítottad :)

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#952) qqcqqc válasza Speeedfire (#951) üzenetére

qqcqqc
(tag)

két gép van dróton a cuccon, mindkettő gigabites. a gyári fw-vel jóval gyorsabb volt a két gép között az adatátvitel.
az egyik gép egy phenom 9500, 4 GB ram, win7 prof., a másik egy atom n330, 1GB ram és freenas.
az atomos gépnek fix ip-je van (kell a külső ftp eléréshez) ezen kívűl semmi extra beállítás nincs.
az a furcsa, hogyha újraindítom a routert, vagy valamelyik gépet, akkor egy időre felpörög a dolog, de utána visszalassul.
a gyári fw-vel ilyet nem csinált....

(#953) zsolt501 válasza qqcqqc (#952) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

DD-WRT-vel én is jártam így és nem derült ki soha hogy mi okozta ezt a hibát, hogy egy idő után elkezdett lassulni. Igaz én Linksys WRT54GL-el használtam.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#954) Speeedfire válasza qqcqqc (#952) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

érdekesen hangzik, nálam openwrt alatt nincs ilyen probléma, de mások sem panaszkodtak még

(#955) vargalex válasza Brogyi (#944) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Egyszerűen annyit jelent, hogy a gyári firmware-ban le van limitálva a kapcsolatok száma. Ha a WRT54G fórumban olvasgatsz, többeknek az a gondjuk, hogy gyári firmware alatt torrentezés esetén (PC-ről) hamar betelik az egyidejű kapcsolat tábla, míg DD-Wrt/OpenWrt/Tomato alatt ez állítható. Ha te kisebbre veszed az értékét, akkor DD-Wrt alatt sem lesz annyi connection. :)

[ Szerkesztve ]

Alex

(#956) tomi7711

tomi7711
(fanatikus tag)

Olyat lehet csinálni, hogy az SSH bejelentkezés után bizonyos parancsokat a router végrehajtson? Ilyen login script féleségre gondoltam.
Mondjuk hogy fut-e a transmission és pl az uptime-okat (pppoe, router...)

(#957) zsolt501 válasza vargalex (#955) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Nekem nem is az egyidejű kapcsolattal volt gond a DD-WRT esetén és ürült is a kapcsolat tábla, hanem egyszerűen valami ok miatt belassult. Most Tomato van a ketyerén és tökéletes nincs lassulás. Szóval valami ok miatt nem szerette a DD-WRT-t ami már nem fog kiderűlni, mert a tomato sokkal jobb számomra.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#958) vargalex válasza tomi7711 (#956) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

A /etc/profiles-be tedd bele, amit futtatni szeretnél.

Alex

(#959) vargalex válasza zsolt501 (#957) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

És ezt miért nekem?

Alex

(#960) vargalex válasza Speeedfire (#946) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hali!

Az igazi a bináris OpenWrt CPU bench lenne (most fordítottam). Nálam ez az eredmény:

|| 2010-05-13 || ''Author'' || 1.9s || 4.9s || 4.8s || 0.3s || v0.6 || ''OS'' || "DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||

Míg ecaddict-nak Asus RT-N16-on:

|| 1970-01-01 || ''Author'' || 2.8s || 7.3s || 6.6s || 3.0s || v0.6 || ''OS'' || ''DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||

Látszik, hogy DIR-825-ön jobbak az eredmények.

Alex

(#961) yoleeka

yoleeka
(tag)

Sziasztok

3 hónapja vettem egy ilyen routert és lenne pár kérdésem. Azután érdeklődnék, hogy ha felrakom rá az open-wrt-s fw-t, akkor is kapok olyan webes kezelőfelületet mint ami a gyári fw-n van a könnyebb beállítás miatt (mindenféle luci, putty, meg mittoménminélkül)? Csak azért kérdezem, mert alapból nagyon "sík" hülye vagyok ehhez a linuxhoz, soha nem is használtam és nagyon nem is érdekel. Jelenleg win7-et használok. Ha felrakom rá akkor ugye alapból bukó a gyári gari, nos ha gond lenne vele vissza tudom rakni rá a gyári fw-t hogy tovább éljen a garancia?

Better to reign in hell, than serve in heaven...

(#962) Speeedfire válasza vargalex (#960) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

így már kicsit változik a helyzet:

|| 2010-05-13 || ''Author'' || 2.8s || 8.5s || 8.0s || 0.5s || v0.6 || ''OS'' || ''DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||

(#963) Beri válasza yoleeka (#961) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden attól függ, mit akarsz feltenni, mire akarod használni a vasat. Nem tudsz mindent webes felületről konfigolni.
A gyári szoftver visszaállítható, de nem a webes felületről, ahhoz elő kell húznod egy puttyot.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#964) Speeedfire válasza yoleeka (#961) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a luci maga a webfelülete, de van még xwrt webfelület is
van még a dd-wrt fw ott is van webfelület

mi miatt akarod lecserélni, mi az a funkció ami miatt új fw akarsz rá rakni?
egyik verziónál sem kell puttyozni, csak putty alatt könnyebb és gyorsabb

természetesen vissza lehet rá rakni a gyári fw-t, erre több megoldás is van (winscp, web, putty)

[ Szerkesztve ]

(#965) yoleeka válasza Speeedfire (#964) üzenetére

yoleeka
(tag)

Hát először is, mert imádok buzerni mindent, szétszedni, összerakni, tesztelgetni, próbálgatni. Másodszor néha-néha bontja a kapcsolatot magától, ami nem túl jó pont. Legújabb gyári fw van rajta. Harmadszor jó lenne ha a rádugott külső vinyót netről is eltudnám érni. Negyedszer a wifi erősségén is jó lenne állítani, mivel a családi házunkban nem nagyon akar úgy menni a wi-fi ahogy én szeretném. Ötödszer... van olyan is, de most nem ugrik be. :) De mivel abszolút semmi fogalmam nincs a linuxról, azonkívül, hogy szép meg jó. Haveréknak az van, engem spec nem vonz a dolog. Tehát azért kérdezem mennyire bonyolult a dolog, úgy hogy az egyszerű par@sztgyerek is mint én, megtudja csinálni. :D

(#966) Intruder2k5 válasza yoleeka (#965) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Ez a linux minden lesz, csak szép nem... Lehet, hogy a haveré szép, de neki biztos van KDE, vagy Gnome... Na az itt nem lesz. Ez csak egy picike linux, ahol csak parancssor van, persze mellé egy webes felülettel, ahol eléred a hagyományos routeres funkciókat, néhány dologgal kibővítve. A WebIf-ről talán itt többet látsz. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, neked talán a lengyel build kellene, az már egy kész rendszer.

szerk.:
Viszont nagyon korrekt a magyar nyelvű leírás, amit speedfire készített, szóval nem kell parázni. Az alapján szerintem bármikor meg tudja csinálni bárki, illetve a gyári fw-t is vissza tudja tenni, ha mégis meggondolná magát. Ami fontos:

HA ELAKADSZ, ÉS NEM ÉRTESZ HOZZÁ, SOSE IMPROVIZÁLJ, HANEM KÉRDEZZ!

Így nem lehet gond :-)

[ Szerkesztve ]

::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

(#967) zsolt501 válasza vargalex (#959) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Mert mellé kattintottam és már nem akartam visszavonni.

(#968) Beri válasza yoleeka (#965) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kapcsolatot nem a saját hibájából bontja.
A vájfájon meg nem fogsz tudni tekerni, hogy ellődd a netet a holdig.
Ha mindenáron buzerálni akarod a vasat, tegyél fel egy dd-wrt-t. Az opennel csak szívnál.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#969) yoleeka válasza Beri (#968) üzenetére

yoleeka
(tag)

Hát a wi-fit nem is akarom a holdig ellőni, de legalább a födémen és 2 válaszfalon keresztül nehogymár alig akarjon csak elmenni, mert szíven szúrom magam. Az azért elég gyenge lenne egy ilyen kaliberű routertől. Az adapterrel sem lehet gond, hisz tp-link wn721n-es adapter van hozzá.

Igazad van lehet megpróbálom ezt a dd-wrt-s fw-t. Lehet az lesz az egyszerűbb. Ha valami nem sikerülne akkor jelentkezem, bár csak 1 hét mulva fogom szetbuzerni, mivel akkor kb egyedül leszek itthon, és senki nem fog sikongatni, hogy "IZÉ NINCS NET!" :D

(#970) Intruder2k5 válasza yoleeka (#969) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Akkor addig ismerkedhetsz vele. :)
DD-WRT Demo

[ Szerkesztve ]

::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

(#971) qqcqqc

qqcqqc
(tag)

reseteletem az egészet, csak a netet állítottam be és semmi mást.
így is csak 60Mb/s a lanos másolás. ez nem valami jó.
lehet, hogy visszarakom a gyárit.
azt hogy kell?

(#972) Brogyi válasza zsolt501 (#957) üzenetére

Brogyi
(senior tag)
LOGOUT blog

Francba mar fiuk,oly gyszeru mint a pofon.A regi linksysnek keves memoja,es keves kapcsolatszamot tud kezelni. Ennyi ,es nem tobb. Az teny ,hogy a tomato jobban megirt firmware ebbol a szempontbol de nem javit sokat a hardware-den.Nezzunk a 1043-ast. Ket ut van. Teszel bele nagyobb RAM-ot. Meg DDWRT se kell. Nem fog belassulni.A masik vonal ami szimpatikusabb. Feltolsz ra DDWRT v.Openwrt-t. A DDWRT-ben elballagsz a kovetkezo helyre:Administration/managment/IPfilter settings. Itt a kulcsa a dolognak.TCP timeout. Ezt szepen leveszed egeszen akar 120-ra.Van ahol 3600 vagy megtobb.Oriasi memoria nyereseged lesz megha 16000 kacsolat max van beallitva.Ezek a trukkok nem segitenek a verszegeny,regi linksys routeren.Na,ezert jobb a tomatod.

[ Szerkesztve ]

(#973) yoleeka válasza Intruder2k5 (#970) üzenetére

yoleeka
(tag)

Köszi, valami hasonlo "web"-es felületre gondoltam, ezzel már elboldogulok, hanem akkor kérdezek! :)

(#974) zsolt501 válasza Brogyi (#972) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Megsúgom neked ismerem a DD-WRT-t és a beállításait is, szóval a probléma nem ott van hogy be volt e állítva vagy sem hanem még rendes beállítások mellet és minimális kapcsoltat számmal is képes volt pár nap után lassulást produkálni, még olyan esetben is amikor nem volt a készüléken nagy kapcsolat számú adatátvitel produkálva, hanem csak FTP használat volt.
Szóval nem igazán jöttünk rá a problémára, már csak azért sem mert volt ahol a készülék produkálta ezt a hibát és volt ahol nem (megjegyzem több router is megfordult már a kezem közt és általában ezt a hibát valami ok miatt 20 bolt 6 router esetén volt képes produkálni ugyanolyan körülmények közt).

(#975) Brogyi válasza zsolt501 (#974) üzenetére

Brogyi
(senior tag)
LOGOUT blog

Alairom azert valami mas is van meg, de ha megnezed a korabbi linkemen kozel 5000 kapcsolat van, es megy.Nekem ez boven eleg.Ja, es ha rajottel mi az ok, azert ird meg. :R

[ Szerkesztve ]

(#976) vargalex válasza Speeedfire (#962) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hazafelé eszembe jutott, hogy ezt lehet, hogy úgy kellene mérni, hogy közben nem futnak bizonyos szolgáltatások. Ezért most mértem még egyet úgy, hogy leállítottam az rTorrentet, a lighttpd-t, a vsftpd-t, az nfsd-t, a portmap-ot és a samba-t. Viszont sokat nem változott az eredmény:

|| 2010-05-13 || ''Author'' || 1.8s || 4.8s || 4.7s || 0.3s || v0.6 || ''OS'' || ''DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||

Alex

(#977) vargalex válasza Speeedfire (#962) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Viszont még így is az RT-N16 közelében van a router,memória sebességben egyeznek, sőt a float tesztben alaposan el is veri azt. Szóval, nagyon megéri a pénzét! (Az Asus meg nagyon nem. Még a DIR-825-től is drágább 7-8000 Ft-al.)

[ Szerkesztve ]

Alex

(#978) ecaddict válasza vargalex (#976) üzenetére

ecaddict
(senior tag)

Én is újra megcsináltam a tesztet RT-N16-on. Az, hogy valami fut vagy sem, nemhogy nemsokat, de egyenesen semmit sem változtatott.

Amit feltettél a datára nem tudtam futtatni, mert ezt dobta:

/usr/local/sbin/openwrt_cpu_bench: line 1: syntax error: unexpected "("

Így kénytelen voltam fordítani.

Eredmények:
RT-N16@480MHz|| 2010-05-13 || ''Author'' || 2.5s || 6.5s || 5.6s || 2.7s || v0.6 |
RT-N16@533MHz|| 2010-05-13 || ''Author'' || 2.3s || 5.9s || 5.1s || 2.4s || v0.6 |

Kicsit jobb lett mint korábban, gondolom az évek alatt azért jobb lett a gcc fordító (legutóbb valami binárist googliztam).

Részletek az RT-N16 fórumban: Link

Ami még érdekes, hogy nekem 11K-ban elfért a bináris.

Szerk: A float teszt emulátorból megy (gondolom minden belefér a cache-be). Egyébként meg nem ugranék konkluzókba, az Olegen minden WL-500-as progi fut, csak gyorsabban mint a WL-500-on. Azaz jóval kevesebbet kell bütykölni.
Ja és Linux gurunak sem kell lenni. Érdemes megnézni a fórumot.

[ Szerkesztve ]

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#979) vargalex válasza ecaddict (#978) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Nekem meg pont a letölthető bináris dobta ugyan ezt a hibát, ezért fordítottam én is egyet. Ez ugye AR71xx procira készült verzió.

De azt továbbra sem értem, hogy milyen "linux guruságról" beszélsz. Pont, hogy még annyit sem kell konzoloznod, mint a többi firmware-on, ha nem akarsz. Mondjuk pont tőled egyébként is felettéb fura ez a hozzáállás! :)

[ Szerkesztve ]

Alex

(#980) Brogyi válasza zsolt501 (#974) üzenetére

Brogyi
(senior tag)
LOGOUT blog

Ups! Valami remlik mar.A D-Link-nel volt valami DNS relay mizeria. Ha kikapcsoltak akkor jo lett.Azt hiszem a 655-nel.Nalad van ilyen opcio vagy volt a kiprobalt routerekben?
"When DNS Relay is enabled, the router will play a role as DNS server that send request to ISP DNS server and cache the information for later access"
He-he, memo megint. Azert csak volt valami igazam. :)

(#981) Speeedfire válasza yoleeka (#965) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha ennyire szeretsz matatni, kutatni akkor rakj fel egy openwrt-t, nem kell nagy linux tudás hozzá, sokmindent megtudhatsz róla ha elolvasod a blog bejegyzéseimet
telepítés, használat sőt a mostani fw-ken benne van a lucid is már, nem kell ssh-ni sem
de amit már fent is írtak ott van a legyen srác fw-je abban elég sok minden benne van
vagy ha jobban tettszik az xwrt akkor van olyan csomag is, extákkal
minden a felhasználó miatt :)
és ahogy írták írj, ha valamit nem tudsz, sokan pl csak úgy felrakják a régi fw-t holott a cikkemben kihangsúlyoztam h az nem annyira egyszerű :U
az openwrt-t tudod tesztelni virtuális gép alatt is, így bele tudsz jönni mire mindent megcsinálsz (wmvare, virtualbox)

nekem mire elöszőr rendesen betudtam állítani, segítséggel kb 1 hétig tartott, most meg lb 10 perc :)

(#982) Speeedfire válasza vargalex (#977) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mikor megvettem még nem tudtam h mibe vágok bele, de azóta egyszer sem bántam meg h ezt a routert vettem meg és nem egy másikat, pedig már az ára is esett jócskán
pedig Beri nagyon el akart ettől a routertől tántorítani, de szerencsére nem hagytam magam és ezt vettem meg, aztán hála a segítségednek mostmár több ember is használja :)
szerintem best buy ez a router ennyi pénzért

már akkor is mondtam h dupla annyi zsetonért az ánusz szerintem nem éri meg, csak azért mert ánusz
kicsit olyan effekt mint a puma, 10 éve még senki sem vette és az áraik is jók voltak, most meg "mindenki" azt veszi és dupla áron
divatmárka :U

(#983) Intruder2k5 válasza Speeedfire (#982) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Nem akarok én vitába szállni senkivel, és meggyőzni sem akarok senkit semmiről, természetesen úgyis mindenki olyat vesz amilyet szeretne, de azért ez "már akkor is mondtam h dupla annyi zsetonért az ánusz szerintem nem éri meg, csak azért mert ánusz" nem teljesen fedi a valóságot. Ne felejtsd el, hogy az ASUS-ban gyorsabb proci (480/533MHz) van, több RAM (128MB) van, és több flash (32MB) van. És csak ezek mellé jön, hogy "neves" cég gyártja.

(#984) Beri válasza Speeedfire (#982) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem a router megvásárlásáról akartalak lebeszélni, csak nem akartam a topicban azt sugallani, hogy torrentklienst futtatni helyes egy ilyenen. Ha leírom, hogy persze, oké, csináld csak nyugodtan, király lesz, akkor majd jönnek a népek hőbörögni, hogy a fájberrel alig tölt a tápélink, mér'ajánlgatom. Ha annyira gagyi lenne a vas, szerinted vettem volna egyet? :D

(#985) ljungberg

ljungberg
(kvázi-tag)

Gyári firmware-el tapasztalt valaki olyat, hogy nem hajlandó csatlakozni a router-hez a gép wifi-n?

Látja a hálózatot, security kikapcsolva.

Csatlakozás folyamatban........ aztán semmi, nem lehet kapcsolódni.
A laptop-ban g-s kártya van, router meg alapbeállításokon megy.
Ötlet valakinek?

(#986) vargalex válasza ecaddict (#978) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Az RT-N16 topicban írt NFS sebesség már elég jó. Ezt 533MHz-en, vagy 480-on mérted? Illetve UTP-n? Én még mindig nem próbáltam csak windows-ról az NFS-t, így a D-Link-el 15-16 MB/s (a samba is hasonló). Szóval eddig az FTP a nyerő nekem a maga 21-22 MB/s-ével).

Alex

(#987) tomi7711

tomi7711
(fanatikus tag)

Valaki tudna segíteni egy bash scriptben? :)
Egy olyat szeretnék, hogy egy megadott file létrehozásának dátumát/idejét kivonja az aktuálisból és kiírja a képernyőre, hogy pl: a létrehozása óta eltelt x év x hónap x nap x óra x perc :). Az ADSL uptime-ot szeretném kiíratni és nem találtam rá jobb megoldást... és persze ilyen scriptet sem találtam :(

(#988) Villanyász válasza ljungberg (#985) üzenetére

Villanyász
(tag)

Kapcsold ki a qss funkciót. Nálam ugyanez volt és bejött.

http://dzsorno.mybrute.com

(#989) JarrekStar

JarrekStar
(tag)

Na kb 5 óra szenvedés után sikerült összeeszekábálni a DD-WRT-t :D. Az lenne a kérdésem, hogy van értelme piszkálni a TX Powert és az Antenna Gaint?

(#990) core2

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Sziasztok!

A problemam a kovetkezo:

Van nekem egy UPC Fiber Power 30/3-as netem.
A speedtest szerint megvan a le és feltoltes is igazabol, (kep) de (!) ha leszedek valamit az FSN-rol akkor max 800 kb/s -mal szed, pedig szedhetne tobbel is. Ez lehet, hjogy router problema? :(

Sokaknal azt hallom, hogy ezzel a gigabites routerrel viszi nagyon jol a router a sebesseget letoltes teren is.
Ha tenyleg a router a gond, akkor hamarosan TP-Link+OpenWRT tulaj leszek, hehe. :D

Udv. core2

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#991) vargalex válasza tomi7711 (#987) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Óra:perc:másodperc formátumban ilyesmi:

#!/bin/sh
tnow=`date +%s`
tfile=`date +%s -r $1`
agesecs=$(($tnow-$tfile))
ageminutes=$(($agesecs/60))
agehours=$(($ageminutes/60))
ageminutes=`expr $ageminutes % 60`
agesecs=`expr $agesecs % 60 % 60`
if [ $agehours -lt 10 ]; then
agehours=`echo 0$agehours`
fi
if [ $ageminutes -lt 10 ]; then
ageminutes=`echo 0$ageminutes`
fi
if [ $agesecs -lt 10 ]; then
agesecs=`echo 0$agesecs`
fi
echo $1 file age: $agehours:$ageminutes:$agesecs

Persze futtatási jogot kell adni a scriptre. Híváskor az első paraméter lesz a file, aminek a módosítása óta eltelt időt fogja kiírni.

Alex

(#992) tomi7711 válasza vargalex (#991) üzenetére

tomi7711
(fanatikus tag)

Köszi! szuper! Még annyi, hogy az órákat nem lehet valahogy napokká átalakítani és úgy kiíratni? pl 0 nap 22 óra... ha meg 25 óra akkor 1 nap 1 óra :) köszi szépen! :))

(#993) vargalex válasza tomi7711 (#992) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Persze, ezt is lehet. Közben kicsit javítottam is a scripten:

#!/bin/sh
tnow=`date +%s`
tfile=`date +%s -r $1`
agesecs=$(($tnow-$tfile))
ageminutes=$(($agesecs/60))
agehours=$(($ageminutes/60))
agedays=$(($agehours/24))
agehours=$(($agehours % 24))
ageminutes=$(($ageminutes % 60))
agesecs=$(($agesecs % 60))
if [ $agehours -lt 10 ]; then
agehours=`echo 0$agehours`
fi
if [ $ageminutes -lt 10 ]; then
ageminutes=`echo 0$ageminutes`
fi
if [ $agesecs -lt 10 ]; then
agesecs=`echo 0$agesecs`
fi
echo $1 file age: $agedays days $agehours:$ageminutes:$agesecs

Alex

(#994) core2

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Erre otlet? :)

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#995) Intruder2k5 válasza tomi7711 (#992) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Milyen ADSL-ed van neked? :-)
Legjobb tudomásom szerint az ADSL, a szabványból kifolyólag, a csatlakozást követő 24 óra műlva automatikusan bontja a kapcsolatot, és reconnect-ál. Ez nálam így is van (Invitel ADSL), ezért beállítottam a scheduler-ben, hogy minden nap pontban éjfélkor nyomjon egy reconnect-et. Így legalább tudom, hogy mapközben nem szakad a net...

(#996) Intruder2k5 válasza core2 (#994) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Esetleg nem lehetséges, hogy az fsn szervere ennyit bír? Talán ennyire terhelt... Ha sebességmérésre megvan a sávszélességed, akkor miből gondolod, hogy a letöltést nem bírja a router? A sebességmérés egy teszt-file le, illetve feltöltése, és ennek a file-nak a méretéből, illetve a folyamat idejéből állapítja meg a sebességedet.

Ettől eltekintve könnyen lehetséges, hogy egy "hagyományos", olcsó kategóriás router teljesítőképességének ez a felső határa, vagy legalábbis annak a közelében van. Tehát 30 Mbit környékén már meggondolandó egy komolyabb router használata, főleg, ha több gép van a hálón, és így még a kapcsolatszám is magasabb.

[ Szerkesztve ]

(#997) core2 válasza Intruder2k5 (#996) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Szia!

Erdekes!
Mashol azt latom folyamatosan, hogy full savszellel jon az anyag.
Ilyen routerem van jelenleg.
30 Mbit le es 3 fel a kapcsolat, es 2 asztali gep + 1 laptop van a haloban.
ooo... ideiglenes megoldaskent /hogy kiszurjem a routert/ megerne direktbe csatlakoznom, csak a modemmel? :)

Udv. core2

(#998) vargalex válasza core2 (#997) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Megpróbálhatod router nélkül is, bár ha a sebességmérő oldalakról megfelelő az átvitel, akkor nem tudom, hogy miért változna a helyzet. Persze akkor célszerű ugyan akkor (közvetlenül előtte/utána) routerrel is mérni egyet, hogy nagyjából ugyan olyan fsn szerver terheltség esetén tudj viszonyítani.

Alex

(#999) core2 válasza vargalex (#998) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Routerrel: OpenSuSE iso FTP-rol 800 KB/s
Nelkule: 4 MB/s

Routerrel: Ubuntu ISO torrenttel 1 MB/s
Nelkule: 3,6 MB/s

Erre mit leptek? :D

Udv. core2

(#1000) vargalex válasza core2 (#999) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Érdekes. Nincs valami bandwidth management (QOS) beállítva a routeren?

Alex

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.