TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

IT café
Intruder2k5
(PH! félisten)
És mi van ilyenkor a System Log-ban?
[ Szerkesztve ]
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

Intruder2k5
(PH! félisten)
760 Illetve felmásolhatod WinSCP-vel is a routerre, ha PC-vel töltöd le. 6402
Az aktuális gyári fw-t már nem kell vágni!
[ Szerkesztve ]
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

ubun_tu
(újonc)
köszi

hesszan
(fanatikus tag)
kiidegel ez a szar.
kb 2-3 hete gond és probléma nélkül használom.
Ma reggel óta viszont nem megy. 3G hsdpa net és nem ad DNS címet, illetve a 10.11.12..13 -at adja meg.
hol tudok alapértelmezett mindig állandó DNS szerver címet megadni?
ez kéne:
80.244.96.1
80.244.97.30
eddig a lenti beállítás ment, most a fenti üzit dobja
szokásos tárcsázás....
]: ATD*99***1#^M^M
Apr 6 01:24:21 OpenWrt local2.info chat[4794]: CONNECT
Apr 6 01:24:21 OpenWrt local2.info chat[4794]: -- got it
Apr 6 01:24:21 OpenWrt local2.info chat[4794]: send ( ^M)
Apr 6 01:24:21 OpenWrt daemon.info pppd[4657]: Serial connection established.
Apr 6 01:24:21 OpenWrt daemon.info pppd[4657]: Using interface ppp0
Apr 6 01:24:21 OpenWrt daemon.notice pppd[4657]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB3
Apr 6 01:24:22 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:19:5b:d3:17:1b IEEE 802.11: authenticated
Apr 6 01:24:22 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:19:5b:d3:17:1b IEEE 802.11: associated (aid 1)
Apr 6 01:24:24 OpenWrt user.info kernel: device wlan0 left promiscuous mode
Apr 6 01:24:24 OpenWrt user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering disabled state
Apr 6 01:24:24 OpenWrt user.info kernel: device wlan0 entered promiscuous mode
Apr 6 01:24:24 OpenWrt user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Apr 6 01:24:24 OpenWrt daemon.info dnsmasq[3556]: exiting on receipt of SIGTERM
Apr 6 01:24:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:19:5b:d3:17:1b IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Apr 6 01:24:27 OpenWrt daemon.warn pppd[4657]: Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
Apr 6 01:24:27 OpenWrt daemon.notice pppd[4657]: local IP address 94.44.10.204
Apr 6 01:24:27 OpenWrt daemon.notice pppd[4657]: remote IP address 10.64.64.64
Apr 6 01:24:27 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:19:5b:d3:17:1b IEEE 802.11: authenticated
Apr 6 01:24:27 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:19:5b:d3:17:1b IEEE 802.11: associated (aid 1)
Apr 6 01:24:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq[5060]: started, version 2.52 cachesize 150
Apr 6 01:24:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq[5060]: compile time options: IPv6 GNU-getopt no-DBus no-I18N DHCP TFTP
Apr 6 01:24:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[5060]: DHCP, IP range 192.168.1.100 -- 192.168.1.250, lease time 50d
Apr 6 01:24:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq[5060]: using local addresses only for domain lan
Apr 6 01:24:28 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[5060]: no servers found in /tmp/resolv.conf.auto, will retry
Apr 6 01:24:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq[5060]: read /etc/hosts - 1 addresses
nano /etc/config/network
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' '3g'
option 'service' 'umts'
option 'apn' 'standardnet.vodafone.net'
option 'device' '/dev/ttyUSB3'
option 'dns' '80.244.96.1,80.244.97.30'
option 'defaultroute' '1'
option 'peerdns' '1'
itt utolsó 2 -t már probáltam kikapcsolva (0) vagy vegyesen de az sem segített
nano /tmp/resolv.conf
search lan
nameserver 80.244.96.1
nano /tmp/resolv.conf.auto
nameserver 10.11.12.14
nameserver 10.11.12.14
ezeket nem engedi átirni, mindig visszaírja ezekre.
hol tudom állandóra beállítani hogy mi legyen a DNS cimem?
minden rebootnál újra indítom a networkot, és cronnal minden 12órában szintén, de ezzel is ment simán egy hetet vagy többet..
1 óra múlva jövök, és ez nem fenyegetés volt 
Sungdurung

Intruder2k5
(PH! félisten)

hesszan
(fanatikus tag)
szia.
be van írva.
látszik itt is.
config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' '3g'
option 'service' 'umts'
option 'apn' 'standardnet.vodafone.net'
option 'device' '/dev/ttyUSB3'
option 'dns' '80.244.96.1,80.244.97.30'
látszik a felületen is.. eddig jó volt. MA szaródott el. Nem tudom, bedurcizott 
sajnos nem érti meg...
mindjárt keresek olyan logot ahol a daemon.info dnsmasq-dhcp -nél látszik h mizu hogy ott adja meg a 11.12.13.14-et.
Azt mondjátok meg hogy a /tmp/resolv körül mit lehet átírni, mert hibába írom át visszakerül
Sungdurung

hesszan
(fanatikus tag)
hát behidalok
daemon.notice pppd[1778]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB3
user.info kernel: device wlan0 left promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering disabled state
user.info kernel: device wlan0 entered promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
daemon.warn pppd[1778]: Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
daemon.notice pppd[1778]: local IP address 94.44.10.208
daemon.notice pppd[1778]: remote IP address 10.64.64.64
daemon.notice pppd[1778]: primary DNS address 10.11.12.13
daemon.notice pppd[1778]: secondary DNS address 10.11.12.14
daemon.info dnsmasq[1249]: reading /tmp/resolv.conf.auto
daemon.info dnsmasq[1249]: using nameserver 10.11.12.14#53
daemon.info dnsmasq[1249]: using nameserver 10.11.12.13#53
daemon.info dnsmasq[1249]: using local addresses only for domain lan
és ezek után meg van net...
hát nem értem, eddig ide amikor jó volt mindig azt irta be hogy 80.244.96.1 vagy 97.30
a kép
Nah szóval ezt a name szerver dolgot honnan lehet defaultban beállítani?
ma este legalább 20, 30 esetben rebootoltam. 8meg reggel is 2-3x csak siettem munkában nem volt időm baszakodni vele. (az éjszakai cron automata network restart nem kapott jó dns-t reggel meg nem volt net)
[ Szerkesztve ]
Sungdurung

DooDoo21
(lelkes újonc)
System log-ba nem kerül semmi milyenkor....

hesszan
(fanatikus tag)
jah közben rájöttem hogy fenti beállításokkal mégsem megy..
mert a DNS cimet én irtam be a laptopba.. Szóval csak itt megy, amíg kézi DNS cím van beírva.
a router még mindig a 11.12.13.14 et állítja be. és ezt osztja szét, ami nem OK. pls help..
Sungdurung
Hi!
A doksi szerint (igaz 8.09-es Kamikaze-ra vonatkozik, de nem hinném, hogy változott volna), több DNS servert szóközzel elválasztva tudsz megadni! Tehát:
option 'dns' '80.244.96.1 80.244.97.30'
[ Szerkesztve ]
Alex

hesszan
(fanatikus tag)
sajnos nem ez nyert, kipróbáltam amit kértél. btw korábban már próbáltam h csak 1dns cím van de azt sem nyert.
ezt nem tudom miért kerül be a logba, és hogy lehet ezt a felülírni
Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
reading /tmp/resolv.conf.auto
using nameserver 10.11.12.14#53
local IP address 94.44.7.188
using nameserver 10.11.12.13#53
remote IP address 10.64.64.64
using local addresses only for domain lan
primary DNS address 10.11.12.13
secondary DNS address 10.11.12.14
Sungdurung

hesszan
(fanatikus tag)
hát lehet hogy baltával de belevertem..
ez alapján
nano /etc/init.d/custom-user-startup restart
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
usb_modeswitch
/etc/init.d/network restart
echo "nameserver 80.244.96.1">/etc/resolv.conf
killall dnsmasq
dnsmasq start
}
csak azt nem tudom h miért nem lehet neki 1x megadni és nem mindig felülírni azt amit fingom sincs honnan szed. És a logokban látszik h a kézi végigfut, és utánna még mindig:
using nameserver 80.244.96.1#53
read /etc/hosts - 1 addresses
Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
local IP address 94.44.13.125
remote IP address 10.64.64.64
primary DNS address 10.11.12.13
secondary DNS address 10.11.12.14
kérdés: hogyan lehet ezzel a módszerrel 2db dns címet megadni?
(ezzel az echo paranccsal hogyan tudok egyszerre több sort beszúrni)
nameserver 80.244.96.1
nameserver 80.244.97.30
pls nézzétek meg a fenti linket, és segítsetek, mert akár az /etc akár a /tmp megfelelő helyén írom át reboot vagy restart esetén simán kicseréli erre a 11.12.13 -ra.
egyébként most megy, bár a prohardver és a lapcsaládja valami iszonyat mód lassú, nagyon %/+!"/+.
Sungdurung

Intruder2k5
(PH! félisten)
"nano /etc/init.d/custom-user-startup restart"
Ez mi akar lenni? Most szerkeszted, vagy újraindítod? 

Intruder2k5
(PH! félisten)
Ez nem működik?
echo
echo [-neE] [ARG...]
Print the specified ARGs to stdout
Options:
-n Suppress trailing newline
-e Interpret backslash-escaped characters (i.e., \t=tab)
-E Disable interpretation of backslash-escaped characters
[ Szerkesztve ]

hesszan
(fanatikus tag)
sima elírás.
a félkövérrel kiemelt tartalom módosítás a lényeg.
néha újraindítom néha szerkesztem, és ezért txt-ba a főbb parancsok így vannak lementve (meg hogy mir irjak be ssh-n) hogy csak copy paste módszerrel tudjam droid módon reset után configolni a routert.
Sungdurung
Hi!
A /etc/config/network-ben a peerdns értékét állítsd át 0-ra (vagy az is jó, ha nincs a config-ban, mert ha dns viszont van, akkor ennek a default értékét 0-ra állítja), különben a /lib/network/ppp.sh script start_pppd függvénye a config-ban manuálisan megadott dns-eket figyelmen kívül hagyja.
Az érintett kódrészlet:
local dns
config_get dns "$config" dns
local has_dns=0
local peer_default=1
[ -n "$dns" ] && {
has_dns=1
peer_default=0
}
local peerdns
config_get_bool peerdns "$cfg" peerdns $peer_default
[ "$peerdns" -eq 1 ] && {
peerdns="usepeerdns"
} || {
peerdns=""
add_dns "$cfg" $dns
}
Azaz látható, hogy ha nem létezik a dns bejegyzés a config-ban, vagy létezik és a peerdns értéke 0, akkor a peerdns értéke usepeerdns lesz, egyébként ha létezik dns bejegyzés, és peerdns bejegyzés nem létezik, vagy létezik, de értéke 0, akkor a config-ban szereplő dns-eket fogja használni.
[ Szerkesztve ]
Alex

hati
(őstag)
Vki próbálta már az 10.03.1-rc4 -et? Jól emlékszem, hogy ebben már benne van az external root támogatás (azaz nem kell saját fw-t fordítani).
2GB-os ingyen tárhely a Dropbox-on, amit akár 16GB-ig növelhetsz! http://db.tt/b0dPgk8e

Intruder2k5
(PH! félisten)
Azt nem tudom, hogy mi van az rc4-ben, de ez benne van r3pl4y build-jében is. 
Sőt, a 1043-hoz szükséges driverek, és egyebek is... (WiFi, USB)
[ Szerkesztve ]

hati
(őstag)
Az 10.3. Én a jövőben megjelenő verziókra gondoltam, hogy már "gyári" képesség lesz-e a külső root vagy vkinek (pl. r3pl4y -nek) sajátot kell fordítania.
2GB-os ingyen tárhely a Dropbox-on, amit akár 16GB-ig növelhetsz! http://db.tt/b0dPgk8e

Intruder2k5
(PH! félisten)
Akkor pedig http://openwrt.org/ & read this line... 
* modify extroot support to allow functioning when installed as a package, not built into the image
[ Szerkesztve ]
(#6671) Keresztapper válasza Intruder2k5 (#6670) üzenetére

Keresztapper
(fanatikus tag)
Gondolom, kevesen használják, így nem "pazarolták" rá a flash-t. 
[ Szerkesztve ]

hesszan
(fanatikus tag)
Szia.
Az /etc/config/network -ba a DNS mindig be volt írva (bár az is igaz hogy vesszővel elválasztva)
És mivel volt 20-30 reboot / network restartom ezért biztos vagyok benne, hogy volt olyan csillagállás mikor a DNS cím meg volt adva és peerdns 0 volt. (de mint irtam lehet hogy még a vesszős korszakban)
Ha hazamegyek akkor kipróbálom majd a szóközest, amit tegnap írtál ezzel a 0 val.
(egyébként a baltával vágott megoldásom müködik, csak nem tetszik)
jajj előre félek magam rávenni, hogy a távelérést dyn dns meg ftp szerver meg ilyeneket beállítsak... Pedig pont mostanában jutottam el oda, hogy 1-2 hete stabilan ment a router (nem azon fut a torrent) nem votl vele gond, sem probléma, hogy nekiállok véglegesíteni.
Erre tegnap reggel dobta ezt. Nah mind1. Majd úgyis észre veszitek mert elkezdem tolni a kérdéseket.
Jah ha kimaradt volna eddig:
Köszi
Intruder2k5 és
vargalex (abc sorrend)
[ Szerkesztve ]
Sungdurung

Bernath
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Szóval nem igazán stabil ez a külső vinyos torrent letöltés
Kérdésem a következő:
Adott a Tp-link router és egy asus wl500 router,a tp lenne az elosztó az asus a torrent letöltő.Hogyan állítsam össze? Amit sejtek: A tp lan portját összekötöm az asus wan portjával,ellenben az ip kiosztást hogyan kell csinálni,s mit kell megváltoztatni?
Bernath

Intruder2k5
(PH! félisten)
Szia!
Ha a TP-LINK 192.168.1.1, akkor az ASUS belső, LAN címe legyen 192.168.2.1! A WAN portnak én fix IP címet adnák, így nem okoz gondot a portforward. Legyen mondjuk
IP: 192.168.1.100
Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1 vagy mondjuk 8.8.8.8 és 8.8.4.4
Utóbbiak a google publikus szerverei, amik remekül működnek. Nagyjából ennyi!
[ Szerkesztve ]

Bernath
(fanatikus tag)
A wan portnak a a fix ip címét a TP-LINK kell beállítani? Az az igazsá,hogy egyszer már próbáltam,de sajna még az asus routert sem értem el,így feladtam.
Bernath

Intruder2k5
(PH! félisten)
Nem, nem a TP-LINK-en kell... Sőt, igazából a TP-LINK-hez hozzá sem kell nyúlni, így lehet, hogy ezzel át is mehetnénk az ASUS topikba! 

Bernath
(fanatikus tag)
megyek!
Bernath

kalasnikov
(kvázi-tag)
Hali!
Egy gigabites, n-es routert szeretnék venni. Eddig a 1043-as a nyerő. Tetszik az USB port + jónak tűnik ez a főzött op rendszer.
Eddig egy BR-6215SRg-t használtam, aminek szintén volt USB-je (2db), de iszonyat lassú volt, ráadásul más kódlapot használt, mint a windows, így a routeren keresztül írt ékezetes fájlokat nem tudta elolvasni a Win USB winyóként. Ráadásul az írási/olvasási sebessége is katasztrófa.
Jó választás lehet nekem a 1043? Visszaolvasva a fórumban úgy látom, hogy ezek a problémák ennél a routernél áthidalhatóak.
Egyetlen dolog bátortalanít el, hogy linux téren csak alapszintű ismereteim vannak. Rendszermérnökként dolgozom, de windowsos környezetben, linuxszal utoljára az egyetemen foglalkoztam.
Szerintetek belevághatok?
(#6679) Intruder2k5 válasza kalasnikov (#6678) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)
Szia!
Van jó leírás hozzá, amivel már sokan beüzemelték a maguk routerét... Szerintem, ha meg tudta csinálni a pék, a cukrász, az autószerelő meg az irattáros is, akkor talán menni fog a rendszermérnöknek is! Vagy úgy gondoltad, hogy itt mi mindannyian Linux szerverüzemeltetők vagyunk főállásban, csak estére már annyira hiányzik a munka, hogy vettünk egy kicsit itthonra is? 
[ Szerkesztve ]
(#6680) kalasnikov válasza Intruder2k5 (#6679) üzenetére

kalasnikov
(kvázi-tag)
Igen, pontosan erre gondoltam

Az ékezetes karakterek rendben mennek, ugye? Akkor is, ha windowsos külső winyóként használom és ha routeren keresztül...
(#6681) Intruder2k5 válasza kalasnikov (#6680) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)
Erre sajnos nem tudok mit mondani neked, mert én a routeren lévő HDD-t még sosem tettem a gépre. Azon particionáltam, azon formáztam, és azóta is ott van folyamatosan. Majd valaki, aki át szokta rakni, az nyilatkozik ez ügyben! 

hati
(őstag)
Aki nagyon otthon van a témában, és van ideje rá, megszánhatna egy ssl támogatással fordított vsftpd-vel. 
(#6683) Keresztapper válasza kalasnikov (#6680) üzenetére

Keresztapper
(fanatikus tag)
Én is csak arról tudok nyilatkozni, hogy routeren keresztül sambával jól működik az utf-8 támogatás, de ha fontos tudnod, akkor este megnézhetem neked, hogy win alól hogyan néz ki.
(#6684) kalasnikov válasza Keresztapper (#6683) üzenetére

kalasnikov
(kvázi-tag)
Azt nagyon megköszönném. Ha ez rendben van, akkor meg is veszem a cuccot. 

kovy79
(őstag)
Jövök az újabb bugyuta kérdésemmel, előre is elnézést érte, ha nagyon alap. 
A ráfordítható időmből sikerült a a mountolást tökélyre fejlesztenem, már csak azt nem tudom, hogy is kell megosztanom adott meghajtó tartalmát.
Ők lógnak a routeren. Namármost az sda1 van az /opt mappába csatolva, amit el is érek a helyi hálózatomon a TP-LINK/Public mappában (még egy kép).
Hogyan érthetem el az sdb1-et, ami az /mnt mappába van csatlakoztatva?
Esetleg hogy tudom megváltoztatni mind az sda1, mind az sdb1 hálózati nevét (tehát pl a Public-ot)?
(#6680) kalasnikov, a második csatolt képemen létszik a vinyó, amit anno használtam Win-es mentéseknek és azóta sem volt formázva. Tehát az ékezetekkel semmi gond nincs (Win7 32bit + DD-WRT v24-sp2 (11/09/10) std - build 15704).
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

Intruder2k5
(PH! félisten)
Szia!
Ehhez már a "Custom Configuration"-t kell választanod a Samba beállításánál, és ott annyi megosztást hozol létre, és olyan néven, ahogyan kedved tartja! Alapnak valami ilyet tegyél bele.
[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = ISO-8859-1
preferred master = yes
os level = 20
security = user
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
[mnt]
path = /mnt
read only = no
guest ok = yes
[opt]
path = /opt
read only = no
guest ok = yes
Aztán ezt módosítod, ahogy neked tetszik!
[ Szerkesztve ]

lakatosturbo
(fanatikus tag)
Valaki tudja erre a megoldást?
Feltettem Openwrt-t a routerre, erre csatlakoztatam egy 500GB-os külső tápos WD lemezt.
És ezen a képen látszik hogy látja az 500-as lemezt csak nincs fenn a felcsatolt dolgoknál.
A df parancsnál meg ez van [link].
Ebbe szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tovább?
"Az amerikaiak az Apollo űrprogram keretében olyan tollat fejlesztettek ki több millió dollárból, amellyel írni lehet a súlytalanság állapotában is - az oroszok ceruzát vittek fel..."
Hi!
A Luci-ban pipáld ki az enabled mezőt, valamint add meg a mount point-ot. Opcióknál pedig rw,noatime-t állíts be. Persze ez csak akkor igaz, ha ext3 partícióról beszélünk.
Alex

lakatosturbo
(fanatikus tag)
Ext3-ra formázva teljesen csak amikor enabled-re kipipáltam akkor le appléztam és nem történt semmi de az is igaz hogy nem állítottam ezt be, hogy rw,noatime.
Köszi a segítséget.
"Az amerikaiak az Apollo űrprogram keretében olyan tollat fejlesztettek ki több millió dollárból, amellyel írni lehet a súlytalanság állapotában is - az oroszok ceruzát vittek fel..."
És ahogy írtam, a mount point sincs beállítva (ilyen opciókkal is tudja csatolni, csak lassabb lesz). Valamint az sda3 nem tudom, hogy mi lehet, mert a méretét nem látja.
[ Szerkesztve ]
Alex

Intruder2k5
(PH! félisten)
Nem azért, de particionáláskor a méret elé nem kellett volna egy "+" jel? 
Így reklamál is, hogy "Value out of range" Szerintem már ott lett elrontva.
[ Szerkesztve ]
Ezt a képet nem is néztem! 
De igen, kellett volna, így a teljes területet felhasználta.
Alex
(#6693) lakatosturbo válasza Intruder2k5 (#6691) üzenetére

lakatosturbo
(fanatikus tag)
Bocs de nagyon kedő vagyok ezek [link] alapján próbáltam csinálni.
(#6694) Intruder2k5 válasza lakatosturbo (#6693) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)
Azzal még van némi gond, csak szerintem r3pl4y nem ér rá mostanában javítani. Amit észrevettem, az az, hogy a swap-et kapcsolja be utoljára, tehát az 500GB-os particiót a 32MB-al formázza... Az meg nem túl előnyös. A particionálást csináld meg még egyszer, e-szerint.
Persze csak az fdisk-en belüli műveletekre gondolok, az indítása nálad nem így fog kinézni.
fdisk /dev/discs/disc0/disc
hanem így:
fdisk /dev/sda
szerk.:
Megnéztem, valóban a plusz jel is hiányzik a leírásból...
...ehhez írjuk be ezt 2500M és „enter”...
[ Szerkesztve ]

Intruder2k5
(PH! félisten)
(#6696) lakatosturbo válasza Intruder2k5 (#6695) üzenetére

lakatosturbo
(fanatikus tag)
OKsa holnap megpróbálom így ahogy te leíttad nagyon kössz a segítséget!

kalasnikov
(kvázi-tag)

kovy79
(őstag)
Köszi szépen. Még egyet kérdezek (mintsem valamit elrontsak):
Ha nem akarok jelszót, akkor hogyan módosulnak az általad leírtak?
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

Intruder2k5
(PH! félisten)
Sajnos ezt sosem próbáltam, és mivel nincs DD-WRT-m, így most sem tudom megtenni... Csak tippem van, hagyd üresen a név / jelszó mezőket, aztán majd meglátod. Elvileg a konfig file-ban engedélyezve van a guest, azaz a vendég felhasználó. De mondom, ki kell próbálni! 
[ Szerkesztve ]
(#6700) Intruder2k5 válasza lakatosturbo (#6696) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)
Rendben! De előtte ne felejtsd el törölni a most rajta lévő particiókat, és a leírásomat akkor elővenni, amikor üres a HDD, mert különben megint el fogsz akadni...
[ Szerkesztve ]