2013. május 19., vasárnap

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

IT café

TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

(#12251) Intruder2k5 válasza Soma01 (#12250) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Táp gyanús az... Ha meg nem, akkor PIN9-est neki, és menni fog! :)

::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

(#12252) vargalex válasza ShadeX (#12226) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Ugyan ez a probléma volt Nimfas-nál is. Az segített csak, hogy a 21-es porton nyitottuk ki az ftp-t a TP-Link-en. Tehát a 2221-re vonatkozó redirect szabályt töröld, majd a 21-re vonatkozó rule-nál a destination IP-t töröld. És természetesen a TP-Link előtt lévő routeren forward-old a 21-es portot a TP-Link-re.

Alex

(#12253) vargalex válasza ficus10 (#12237) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Eddig egyetlen esetben hallottam arról, hogy azt mondta a szervíz, hogy nem érvényes a garancia, mert nem gyári firmware volt rajta. De érdekes módon a router visszaadásakor már működött rajta az OpenWrt. :)

Egyébként ha folyamatosan újrainduln, akkor soros konzolon sem látszik, hogy milyen firmware van rajta, csak összesen annyi, hogy nem talál érvényes kódot a flash-ban.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#12254) Soma01 válasza Intruder2k5 (#12251) üzenetére

Soma01
(őstag)

Holnap visszatérünk erre! Nem tudom mi az a PIN9, de rápróbálok.

(#12255) Intruder2k5 válasza Soma01 (#12254) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Táphiba

PIN9

[ Szerkesztve ]

::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

(#12256) vargalex válasza Soma01 (#12254) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Pin9 leírás.

De ha az összes led világít (ráadásul esetleg halványan), akkor tuti, hogy tápegység.

Szerk.: Intruder2k5 megelőzött. :)

[ Szerkesztve ]

Alex

(#12257) Soma01

Soma01
(őstag)

:DDD Nagyon köszönöm a gyors és korrekt segítséget mindkettőtöknek!! :R

(#12258) Keresztapper válasza Goose-T (#12233) üzenetére

Keresztapper
(fanatikus tag)

Biztosan nem. Én mértem vele WAN irányból 130 Mb/s felett is, igaz, több szálon.

[ Szerkesztve ]

(#12259) Celtis válasza vargalex (#12246) üzenetére

Celtis
(fanatikus tag)

Monitoroztam, hogy hol akad el a dolog, és rájöttem a megoldásra. Engedélyezni kellett a TLS 1.0 használatát.
Külön érdekesség, hogy a chrome és IE ezen beállítása közös. Bármelyikben módosítom a másikban is átáll.

(#12260) vargalex válasza Soma01 (#12243) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Na, kipróbáltam az ékezetes fileneveket egy NTFS-re formázott pendrive-on. Létrehoztam rajta file-okat XP alatt, a routeren ssh-ból, samba-n, illetve ftp-n is. Ezt a filenevekből látni fogod.

Az eredmény a következő (bal oldalon samba, jobb oldalon ftp kapcsolat):

Közvetlenül PC-re csatlakoztatva XP alatt:

Szerintem ez teljesen rendben van.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#12261) vargalex

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Elkészült az általam build-elt firmware 0.6-os verziója. Megtalálható a logout blog-omban.

Változások a 0.5-ös verzióhoz képest:

- kmod-fs-vfat csomag intergrálva a firmware-ba
- wol csomag integrálva a firmware-ba
- Luci-ban a Mount Points-nál kiválasztható az ntfs-3g (nem kell custom kiválasztása után kézzel beírni)
- Luci-ban a Wake On Lan menüpontban a használandó alkalmazás (Etherwake, WoL) is választható
- firmware verziója megjelenik a Luci-ban
- sysupgrade verzió is letölthető (nem teszteltem)

A WoL csomagot a "Broadcast on all interfaces" választása esetén sikertelen felébresztés miatt tettem be. A Luci-ban ezzel kapcsolatban nem találtam hibát, így lehet, hogy a WoL-al megy.
A WiFi Transmit Power lenyíló lista nálam mindig teljes volt mind Firefox, mind Chrome alatt, így ezzel kapcsolatban nem javítottam semmit.

Csomaglista frissült.

Alex

(#12262) Zol77 válasza Intruder2k5 (#12255) üzenetére

Zol77
(tag)

Köszi az infót,emiatt cseréltem le a wl500gp-t a 1043-ra,ma behoztam a tápot a melóhelyre,meg is csináltam a leírtak alapján :)
Így majd az 500gp-n ráérek kísérletezgetni firmwarekkel,a 1043-on meg marad gyári, vagy a Varga Alex féle mindent tudó firmware :)

(#12263) amargo válasza Celtis (#12259) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

"Külön érdekesség, hogy a chrome és IE ezen beállítása közös."
Azért mert a Chrome az IE beállításait használja.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#12264) zsolt501 válasza vargalex (#12261) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ezt hogy is kell feltenni ha már fenn van az előző verzió?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#12265) vargalex válasza zsolt501 (#12264) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Én azt mondom, hogy érdemes lementeni a /overlay tartalmát, majd feltenni az új firmware-t. Ezután visszamásolható a lementett tartalom. Bár, ha mindent alapbeállításon használsz, akkor felesleges a mentés.

Alex

(#12266) Celtis válasza amargo (#12263) üzenetére

Celtis
(fanatikus tag)

Ez ennyire közismert dolog lenne? Én nem tudtam.

(#12267) Soma01 válasza vargalex (#12265) üzenetére

Soma01
(őstag)

Beállítások mentése (backup) ill. vissza állítása (restore) menüpont nincs a Luci-ban?
Ha nincs, lehetne... ;)

(#12268) vargalex válasza Soma01 (#12267) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

A System -> Flash Firmware oldalon van olyan lehetőséged, hogy bepipálod a Keep configuration files opciót. Ezzel elvileg a System -> System oldalon beállított file-okat megtartja. Itt a custom files fülön új file-okat is hozzáadhatsz.

Alex

(#12269) amargo válasza Celtis (#12266) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Itt van némi infó róla.
Nem hiszem, hogy annyira közismert lenne.. mert amíg nem ütközök a problémájába ennek a megoldásnak, addig nem figyelsz fel rá.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#12270) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Beléptem a 32M->64M RAM modosok táborába :)

Nekem itt csinálták, 3000 Ft-ért (volt RAM IC-m, de szar volt, így is úgy is 3000 Ft lett volna).
Üdv,

Zoli

Raw Dark Pure

(#12271) jos78

jos78
(újonc)

Sziasztok!

Volt-e valakinek olyan problémája, hogy a 1043ND-s routeren a "sys" led vagy folyamatosan világít vagy nem világít egyáltalán, eközben az internettel minden ok csak a routerbe nem tudok belépni a böngészőn keresztül (mintha nem létező weboldalt írtam volna be) Áramtalanítás után bootol és minden okés lesz újra. A legutolsó gyári firmware van rajta, de az ez előtti fw-ekkel is csinált ilyet.
Ki lehet deríteni valahogy, hogy mitől akad ki?

(#12272) nimfas válasza vargalex (#12268) üzenetére

nimfas
(senior tag)

Szia!

Volt egy tar-os eljárás amivel le lehet menteni a conf fileokat és visszaállítani:

Elmentésnél erre gondoltam ssh-n:

tar -czvf /mnt/hdd/overlay_save.tar.gz /overlay

Majd visszaállítás:

tar -xzf /mnt/hdd/overlay_save.tar.gz

Megcsináltam a lementést.... frissítettem a 0.6-os firm-re, aztán Luci 192.168.1.1 beállítottam a jelszót (közben kihúztam a wan portból a kábelt, mert nekem ugye a 168.1.1 a D-link...) beléptem SSH-n...

Kiadtam a visszaállítós sort... aztán nem az Overlay hanem a :

0:/overlay/root/overlay/ dir-be csomagolta ki.... aztán innen másoltam vissza a sima overlay mappába.... egy restart és visszaállta a rend, jelszavak, ssh-key... minden

Kérdésem az lenne, hogy miért nem a helyére teszi vissza a tar-os parancs?

Egyébként köszi, hogy frissítgeted folyamatosan a firm-et sokunk örömére! :R

(#12273) zsambek

zsambek
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok,

Ezzel a wireless routerrel kapcsolatban szeretnék legfőképpen technikai információkról kérdezni.

1. WiFi-n keresztül a 120mbit-et tudja? vagy kell valamilyen firmware beli frissítés neki?
2. 4-5 géppel egyszerre is tökéletes a működése?
3. Milyen antennát ajánlotok hozzá, hogy 3(szint)x150m2-s területet be tudjon fedni teljes egészében, ha a WiFi a legfelső szint legsarkában van?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
zsambek`

(#12274) Beri válasza zsambek (#12273) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1. Zajtalan környezetben, 100%-os jelszint mellett, MIMO-s ellenoldallal sikerülhet. A wifi már csak ilyen, mindegy, hogy milyen routert választasz, 120Mbit sok.
2. Igen.
3. Mérés nélkül lehetetlen megmondani.

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#12275) zsambek válasza Beri (#12274) üzenetére

zsambek
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szia,

Mit jelent, hogy sikerülhet? :)

zsambek`

(#12276) Intruder2k5 válasza zsambek (#12275) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Pontosan azt jelenti, hogy sikerülhet! Vagy sikerül, vagy nem... Nagyjából ennyit! Tehát, hogy egyértelmű legyen... Senki nem fogja tudni garantálni neked, hogy a WiFi le fogja fedni az egész házat, vagy a fél házat. Sem a gyári antennával, sem pedig egy nagyobbal! Ez majd kiderül akkor, ha kipróbálod. Erre semmilyen számítási módszer nem létezik, így garancia nincs rá! :)

szerk.:
Bár, ha Te megadod a házban mérhető zajszintet a 2,4 GHz-es tartományban, illetve a leendő router pontos kimenő teljesítményét (nem a névlegest), a falak számát, vastagságát, a csillapításukat, aztán a vevő érzékenységét, akkor lehet, hogy lesz valaki, aki már tud egy kicsit közelebbit mondani neked. :)

[ Szerkesztve ]

(#12277) twingos válasza vargalex (#12261) üzenetére

twingos
(kvázi-tag)

Szia Gábor

Felraktam az fw-t,hááááááááááááááát le a kalappal.Minden a helyén van és nagyon rendezett és átlátható minden.
3 dolog lenne mégis :
- HDD idle (nincs benne ,de feltettem ,mert nem rossz dolog)
- Magyar nyelv (nem tudom mennyi értelme van,de hátha mégis)
- saját böngészőből is meg lehessen nyitni a dyndns-t ( /etc/config/uhttpd és itt átírni a option rfc1918_filter 1 ről 0-ra) elvileg

Nagyon köszönöm eddigi munkádat és segítségedet

üdv

www.pc2car.hu - Számítógép az autóba

(#12278) zsolt501 válasza twingos (#12277) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

" HDD idle (nincs benne ,de feltettem ,mert nem rossz dolog) "
Itt mire gondolsz vagyis ez a program mit csinál?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#12279) twingos válasza zsolt501 (#12278) üzenetére

twingos
(kvázi-tag)

Alvó állapotba kerül a HDD x idő múlva,ez állítható a Luci-ban

üdv

(#12280) Soma01 válasza vargalex (#12260) üzenetére

Soma01
(őstag)

Köszönöm, hogy megnézted és letesztelted!

(#12281) zsolt501 válasza twingos (#12279) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ezt hogy lehet felpakolni ?
Egyébként nem hd-idle a neve?

[ Szerkesztve ]

(#12282) twingos válasza zsolt501 (#12281) üzenetére

twingos
(kvázi-tag)

system/software Update package lists
filter-nél keress rá :
luci-app-hd-idle

install

újraindít és lesz egy új menüpont Services/hd-idle

üdv

(#12283) ErosenZold válasza vargalex (#12261) üzenetére

ErosenZold
(senior tag)

pacsi, akkor a Blogos ötletemmel amit privátba írtam mi lesz? :)

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#12284) vargalex válasza twingos (#12277) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

1. A következő verzióba beleteszem (mint észrevetted, telepíthető csomagként most is elérhető)
2. Már elkezdtem dolgozni rajta
3. Ezt is módosítom a következő verzióban

Köszi az észrevételeket!

[ Szerkesztve ]

Alex

(#12285) vargalex válasza nimfas (#12272) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Elfelejtettem, hogy a kicsomagolásnál meg kell adni, hogy a /-be tegye (különben az akutális könyvtárba bontja ki). Tehát a kicsomagolás helyesen:

tar -C / -xzf /mnt/hdd/overlay_save.tar.gz

Alex

(#12286) Soma01 válasza vargalex (#12284) üzenetére

Soma01
(őstag)

Esetleg a jobb felső sarokba ki lehetne tenni a fw verziót, a WAN IP-t, a pontos időt is és esetleg up time-ot is. (mint a dd-wrt-ben)

szerk: még nem tudtam kipróbálni a 0.6-os verziót. szóval ha már benne van ez, akkor bocsi.

[ Szerkesztve ]

(#12287) Intruder2k5 válasza Soma01 (#12286) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

A bal felsőben nem jó? :)

(#12288) vargalex válasza ErosenZold (#12283) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Elkezdtem nézni a lehetőségeket.

Alex

(#12289) Soma01 válasza Intruder2k5 (#12287) üzenetére

Soma01
(őstag)

:) De! Teljesen jó úgy. Már csak akkor a Wan IP, az idő meg up time hiányzik onnan. ;)

(#12290) vargalex válasza Soma01 (#12289) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Tényleg szükségesnek érzed? Ennél sokkal több információt látsz a bejelentkezés után automatikusan megjelenő status oldalon:

Alex

(#12291) ficus10 válasza vargalex (#12253) üzenetére

ficus10
(újonc)

Holnap viszem vissza az üzletbe.Eredeti csomagolást,tartozékokat is kértek a gari papír mellé.Ez gyanús :) ! A telefonba azt mondták két hét szokott lenni az ügymenet.
Szerintetek mit mondjak,ha kérdezik:Mi történt?

[ Szerkesztve ]

(#12292) Intruder2k5 válasza ficus10 (#12291) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Akármit, csak ne legyen benne az a szó, hogy OpenWrt! Például mond azt, hogy este még neteztél vele, aztán reggel már le volt fagyva, ezért kihúztad a konnektorból, majd visszadugtad, és utána már a LED-ek sem világítottak rajta, csak ez a villogás ment...

Csendben jegyzem meg, hogy mikor én intéztem egy ilyet garanciába, akkor előtte beledugtam egy notebook tápot néhány mp-re, ami 20V feszültségű, és ez végleg kioltotta rajta a LED-eket, és mindenféle hibakeresést lehetetlenné tett! :)

[ Szerkesztve ]

(#12293) Keresztapper válasza ficus10 (#12291) üzenetére

Keresztapper
(fanatikus tag)

Azt hogy fel akartad rakni a legújabb firmware-t a TP-LINK oldaláról, ozt megállt a ketyere, mint a szög. :)

Szerk: intruder 2k5 javaslata sem rossz. :D

[ Szerkesztve ]

(#12294) Soma01 válasza vargalex (#12290) üzenetére

Soma01
(őstag)

Végső soron igaz. Uptime nem olyan lényeges. A többi infót is meg tudom nézni, nem is ez a lényeg.

(#12295) Soma01

Soma01
(őstag)

Nekem most a 0.5-ös van fent. Hogyan téjek át 0.6-ra? (nem vagyok most ott ahol a router és ha megyek, már szeretném tudni pontosan)
Felmásolom a tmp könyvtárba a firmware-t és mtd -r write "..." firmware parancssal? Vagy webes felületről? Vagy sysupgrade? A beállításokat meg kellene tartani és tudtommal így törlődnek a beállítások.

(#12296) kleinguru

kleinguru
(őstag)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

1043-as routerem van és felraktam rá először egy open-wrt konkrétan luci webfelülettel, de a netet nem bírtam beállítani (buzi szolgáltatónál átváltottak statikus helyett dinamikusra).

Szóval nekem a dinamikus beállítás kellene menjen de nem volt ilyen a listboxban.
Automaticra nyomtam és nem kapott ip-t a wan:(

Ha beállítom statikusra (mert anno beállíttattam, hogy bár dinamkius, de a dhcp mindig ugyan azt ossza ki nekem:) )

Lényeg manuálisan nem működik, automatán nem kap ip-t (nem működik) :W

Felraktam a gyári legfrissebbet utána, hisz az eredeti "jó" volt (legalább működött a net)

Persze nem lett jó, sebaj, felraktam a DD-wrt (ami eszméletlen sok mindent tud webes felületen, kb mint oleg), de sajna ez sem jó, nem kapok ip-t wanra...

Természetesen a modem/router ki/be kapcs a megfelelő sorrendben megtörtént ( nem segített ), ellenben ha közvetlen a gépemre van kapcsolva a modem, akkor meg van net ( nyilván nem a beállított ip-vel, mert gondolom mac cím alapján osztotta nekem mindig a dhcp )

Valakinek bármi ötlete? Előre is köszönöm a segítséget:R!

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#12297) Celtis válasza kleinguru (#12296) üzenetére

Celtis
(fanatikus tag)

A WAN protokollt DHCP-re kell állítani. Egyébként alapból is erre van beállítva.

(#12298) Celtis

Celtis
(fanatikus tag)

A minap ugye belefutottam, hogy a luci felületen ráböktem egy csomag telepítésére, ami után elszállt az egész luci. Valószínűleg nem volt elég hely a csomag telepítéséhez.

Felraknék egy pendrive-ot az USB portra, csak azt nem tudom, hogy milyen particiókat tegyek rá és hova csatoljam, hogy legyen helyem a kiegészítők számára.

(#12299) vargalex válasza kleinguru (#12296) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

A beállításaid szerint pedig kellene kapjon IP-t, ha tényleg dinamikus beállítás kell. Nem lehet, hogy inkább PPPoE-ra váltott a szolgáltatód?

Azért a DD-Wrt webes felülete szerintem jóval több beállítási lehetőséget ad, mint az Oleg. Utóbbi elég szegényes, arról nem is beszélve, hogy szinte minden beállítás után újraindítja a router-t. De hidd el, az OpenWrt-n Luci-n is mindent be tudsz állítani, csak a megfelelő csomagokat fel kell rakni. Vagy felrakod az általam build-elt all in one fw-t. :)

Alex

(#12300) vargalex válasza Celtis (#12298) üzenetére

vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hi!

Ha nem torrentezel, akkor elég rá egyetlen ext3/ext4 partíció, és a bonyolítások elkerülése miatt érdemes bekapcsolni az "Use as root filesystem" kapcsolót. Ekkor ezt a partíciót be fogja mountolni a /overlay alá, így a csomagok telepítése után semmit nem kell tenned, úgy használhatod, mintha a flash-ba telepítenél. Ha az én firmware-omat használod, akkor a mount bejegyzést meg is találod, csak az a /dev/sda2-re vonatkozik (azaz a második partíció).
Ha esetleg van már vinyó és mellé szeretnél tenni egy pendrive-ot, akkor arra figyelj, hogy valószínűleg a következő boot-nál már a pendrive lesz az sda és a vinyó az sdb eszköz.

Alex

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.