Egy adag - szám szerint három - Chieftec táp érkezett hozzám. Az első egy új, halk szorozat legnagyobb tagja, 450 wattos.
1. kép [link] - az egész bele. Meglepően szellős, nem túl nagyok a bordák, számomra eddig ismerelten elrendezés. Jobbra EMI szűrőt látok, alul PFC-t. Balra ott a vezétlőchip.
2. kép [link] - bemeneti oldal. 5 alkatrész van a bordára rögzítve, nem több ez a szokásosnál? A jobb oldalon a két fekete alkatrész egy diódahíd?
3. kép [link] - középső rész. A 7-lábú DIP-nek mi a feladata?
4. kép [link] - kimeneti oldal. Az alul látható kis NYÁK-on van még egy IC, ahhoz nem fértem hozzá. Balra, ugyan kissé elmosódottan, de látszik az eredet - Delta. Ez ugye kóser?
és még két részlet: a nagy kondi paraméterei a bemeneti oldalon [link], miért nincs párja? Vezérlő IC [link], ugye ő az [link]?
A másik két táp majdnem egyforma. 500 és 550 wattosak, három 12 coltos ággal, kilométeres vezetékekkel, fekete színben. Az 550-est jártam körbe alaposabban, az 500 felépítésileg ugyanilyen.
1. kép [link] - az egész belső. Hasonlít az előbbihez, bár két kondi van a bemeneti oldalon és. Itt sem túl nagyok a bordák és elég sok alkatrtész van rajtuk.
2. kép [link] - bemeneti oldal. A PFC-ben trafó figyel a korábbi tekercs helyett. Amit előbb diódahídnak sejtettem, az most egy réz bordán feszít, de ez az előbbi képen jobban látszott. A vezérlő NYÁK-jának tövében az a kicsi ugye a hozzá tartozó trafó? Ugyan nem találtam Delta feliratot a NYÁK-on, de látható, hogy ez ugyanaz, mint az előbbi tápnál. Például ki van hagyva a hely a 450-es vezérlőjét tartó kis NYÁK-nak.
3. kép [link] - közepe. A jobbra látható műany légterelő a két borda között arra való, hogy a trafóra tolja a levegőt? Alatta is egy kisebb trafó van, majd később még lesz róla kép.
4. kép [link] - kimeneti oldal. Az X-bit-labs általában az itt található tekercsek számával azonosítja, hogy hány ága kaptak külön szabályozást, általános ez? Itt két külön szabályozásról beszélhetünk? A táp specifikációiban is úgy vannak megadva a maximumok, hogy egy közös a +5 V és +3,3 V ágra és egy a +12 V-ra. Így lenne elosztva a két tekercs is? Jobbra látható egy IC felső sarka, ahhoz sem fértem hozzá.
5. kép [link] - PFC vezérlő a bemeneti oldalon: Fairchild ML4800 [link].
és még pár részlet:
EMI szűrő és PFC [link] (szerintem tök szép kép lett
).
Légterelő alatti kis trafó [link], ő lenne a késszelnéti?
Kedvenc részletem, a venti csatlakozója [link]. Teljesen szabályos 3-tűs. Milyen hazással jár az, ha az eredeti paramétereitől eltérő ventilátort rakunk be?
A rend kedvéért itt az 500 wattos belseje is [link].
Kérném a véleményeteke a három Deltáról. Tudtommal a Chieftecből azok a legjobbak, amik Delta alapúak.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!