Az EMI szűrő miatt ''csíp'' a gép, ha földeletlen konnektorba kötöd. A hangkártya a nem megfelelő tápszűrés miatt szedi össze. Jobb hangkártyáknál nem vehető észre.
Ne kötögesd jobbra-balra csak azért, hogy látszólagos védőföldelést kapjon. Hívj szakembert, hogy oldja meg a védőföldelést. De nem lesz olcsó mulatság, ha megfelelően csinálja meg, az biztos.
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Csaba_20_
(Szakértő)

apcuk
(újonc)
Már tervben van, remélem azzal megszűnnek ezek a bajok.
És a monitortól is ''normális'', hogy feszültség van az adatkábelen, mikor be sincs az kötve a videokártyába?
Mindegy, azt hagyom akkor. Találtam itthon egy másik atx-tápot, ezzel jó.
Viszont erőteljes búgást produkál az erősítő. Pedig elvileg jól el van szigetelve a táptól, mert maga az erősítő is egy atx-táp házában van, ezalatt van a tényeges tápegység. Szóval dupla fémfal van köztük, amin csak a 12V-os tápfesz megy át egy lyukon. Valószínűleg ez szedi össze a zajokat a táptól, másra nem tudok gondolni. Az is érdekes, hogy mikor bekapcsolom a tápot, és erősen hallgatózom, a hangszóróban hallom, ahogy a táp ventije felpörög.. ez vajon mitől lehet?
Nem vagyok szakértő az árnyékolástechnikában, mivel tudnám jobban kiszűrni a gerjedést?
Hello
Az imént elkezdett ''sercegni'' (pl. mint mikor a hóst belerakod az olajba) a gép, először aszittem hogy a vinyó dolgozik de nem a szokásos hang volt.
Azon nyomban lekapcsoltam, füstszagot nem éreztem, most rendesen megy.
Kb. 1 éves a tápom.
Lehet ez a táp problémája?
"Csak úgy mondom"

apcuk
(újonc)
Azóta már rájöttem, hogy lehet, hogy nem a monitor adatkábelen volt feszültség kikapcsolt állapotban, hanem akkor is a táp faláról ''menekült'' az áram a kezemen és a monitoron keresztül.
[Szerkesztve]
Up!
Ha a 450-es Chieftec tápom néha nem ad áramot a Sata táp csatltkozóján, akkor azt észreveszik tesztelés közben ha visszeviszem garba? Mistralba vettem, remélem nem fogják azt mondani hogy nincs semmi baja. a vinyóm néha kikapcsol, aztán újra felpörög, most meg nem akart vekapcsolni egy napig, csak azóta megy, hogy egy Molex->Sata átalakítóról kap áramot. Akkor ez táphiba nem?

Hequila
(őstag)
Tedd fel kérdésed a ''Valami baja van a tápomnak?'' témában, ott válaszolni fog(ok)/(nak).
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Csaba_20_
(Szakértő)
A konnektorban is ott van a 230V feszültség akkor is, amikor nincs bele dugva semmi. Pongyolán megfogalmazva a feszültség két pont közötti potenciálkülönbséget jelent.

Csaba_20_
(Szakértő)
Egyszerű középiskolai fizikával levezethetőek ezek a ''hol van feszültség, miért lehet ott'' kérdések. Ha nem értesz hozzá, akkor elégedj meg annyival egyelőre, hogy védőfölddel ellátott konnektorba kell dugni a számítógépet és a monitort is. Ezt oldjátok meg, aztán ha jobban érdekel az elektromosság témaköre, akkor tessék utánaolvasni a neten. 

Csaba_20_
(Szakértő)
Sokkal egyszerűbb lenne, ha lineáris tápot alkalmaznál az erősítődhöz. Kapcsolóüzemű tápot erősítőkhöz külön szokták tervezni, aminek megvan a maga oka. A búgás sokmindentől lehet, például földhurok okozhatja, de lehet, hogy valahol nem érintkezik a földelés. Látatlanban ilyen hibákat nem tudok megoldani, bocs.

ssolitude
(őstag)
Létezik tápokban valamiféle hővédelem? Úgy értem, hogy lekapcsol(pl.), bizonyos hőfokon?
(Chieftec)
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

Hequila
(őstag)
Igen, létezik, jobb minőségű tápokban múködik is.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

ssolitude
(őstag)
Akár egy Chieftec-ben is? (400W)
[Szerkesztve]
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

Hequila
(őstag)
Mivel egy Chieftec jónak mondható, így igen, abban is.
Általában a teljesítménytranzisztorok bordájánál szokott lenni egy termisztor, ennek feladata a hővédelem ''vezérlése''.

ssolitude
(őstag)
Ez némileg megnyugtató. Köszi.
X atkát fogtunk!
A GF 8800 és Radeon HD 2900 XT kétkártyás tesztjeiben gyanúsan alacsony eredményeket mértünk [link]. A mint látszik, a nagy GeForce-oknál csak 30W van a szóló és az SLI fogyasztás között, ami nagyon meredek, főleg, hogy a Techreport (meg mások is) [link] sokkal nagyobb, és reálisabb bőven 100 W fölötti difiket mért.
A héten mértem egy mini PC-t Core Duo T2300E + Intel 945GM alapon, ami idleben 30 wattot, két 100%-ra terhelt procimaggal meg 20 wattot fogyasztott, legalábbis a mérő szerint. Az egészet megcsavarja az, hogy a korábbi 8600 GTS vs 8600 GTS SLI eredményeink rendben vannak, ott majd 80 watt van az egy VGA-s és a két VGA-s mérés között.
A fura és a normális mérések között annyi változott, hogy új helyre költözött a tesztlabor (másik kerületbe). Kérdéseim:
0. mi a f@sz van?!
1. lehet, hogy az új helyen valami bekavar a fogyasztásmérésnek?
2. lehet, hogy költözés közben megsérült a fogyasztásmérőnk?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Hequila
(őstag)
Gondolom konnektoros fogyasztásmérőről van szó. Nekem is van olyanom, és nálam is volt olyan pl., hogy X fogyasztást mért, rákapcsoltam pluszban egy újabb fogyasztót, és X-30 W-ot mért fogyasztásként. Vélhetően tévedett. A miértjére nem tudom a választ.

f_sanyee
(fanatikus tag)
Hi!
Van egy Chieftec GPS-400AA-101A tápom. ki szeretném cserélni a ventit benne, mert túl hangos. az lenne a kérdésem hogy bármilyen 12cm-es ventit rakhatok az eredeti helyére?
[Szerkesztve]

Kernel
(őstag)
Kapcsolóüzemű tápegységek által felvett áram (felépítésből adódóan) nem szabályos színusz jelalakú, mint egy ohmos terhelésnél, hanem torzított, illetve kapacitív, induktív hatások lépnek fel. Bejön képbe a cosinus fí, a meddőfogyasztás fogalma, amiről most had ne szóljak többet, mert már baromi régen tanultam róla, bár képileg most is előttem van, csak elmagyarázni nem túl egyszerű.
PFC-s tápoknál a torzított jelelakot, illetve fázistolást igyekeznek kiküszöbölni a PFC áramkörrel (már amennyire lehet), hogy ezáltal a tápegység viselkedése a lehető legjobban közelítsen egy izzólámpa, vasaló stb. tulajdonságaihoz, kímélje a hálózatot, kevés zavart nyomjon rá stb.
Egy ilyen bedugós fogyasztásmérő viszont közel sem úgy működik, mint a villanyóra, tehát a torzítás, áram-feszültség egymáshoz képest időbeli fázistolása problémát okozhat számára, mégha igyekezték is ennek megfelelően tervezni.
A mérési helyszín megváltozása is járhat más mérési eredményel, a helyi hálózati adottságok miatt (a környékbeli fogyasztók által kialakított fázistolás, cosinus fí viszonyok mások lehetnek).
A legpontosabb eredményt ezért -- működési elvéből adódóan -- maga a villanyóra mutatja, csak itt viszont gondot jelenthet, hogy a mérés idejére a lakásban minden fogyasztót ki kellene iktatni, hűtőket, adaptereket stb.
Kisebb lakásban ez jól meg is oldható, ebben az esetben a villanyóra tárcsájának fordulatát kell számolni pár percig, majd ebből átszámítani, hogy 1 óra alatt hányat fordul. A villanyórán fel van tüntetve a fordulat/kWh érték, ez alapján a fogyasztás kiszámolható.
[Szerkesztve]
Privát support elfogyott. Ezért: www.tutorial.hu/forum-etikett

Kormi76
(fanatikus tag)
Csőtök! Lenne nekem egy Compaq EVO d500as gépem, benne egy 250w-os (!) táppal, és ezt szeretném lecserélni. Van erre módom, mi a tapasztalat? A ház desktop (fektetett), a táp méretei: 121x154x98 (mért), elvileg aktív PFC-s. Méréseim, szerint 137mm-es táp férne be a házba (magasság) de sztem farigcsálással megoldható a 140es is, remélem... Valaki cserélt már ki ilyen gépben tápot? Esetleg van valami akadálya, hogy más tápot tegyek bele pl: a táp vezérli az alaplapi ventit, vagy sepciálisan adja le teljesítményt, vagy az alaplap csatijai egyediek, vagy akármi? Válaszaitokat előre is köszi!

Kernel
(őstag)
Nem tudom, mivel mértétek, de a Techreport tesztnél egy 700 $-os cuccot használtak:
http://www.repaircalibration.com/380803.html
Nekünk csak mezei konnektoros van. Eddig relatíve jól tette a dolgát, de most bajban vagyunk. Lehet, hogy tényleg a hálózat a hunyó? Vajon ezen segít az, ha átköltöztetjük a mérőt a szemben lévő szobába?

Yo-Da
(újonc)
1U szerverbe merre lehet kapni 5000 körül tápot, illetve ha nem lehet, akkor egy 1U szerverbe fabrikált már már valaki tápot egyénileg?

Kernel
(őstag)
Nem hinném, esetleg ha korrekt PFC van a tápegységben, az javíthatja a mérés pontosságát.
Szerintem a tápjainkrendben vannak, inkább a mérővel vagy a hálózattal lehet gond.
hali!
van egy ilyen tápom: silverstone strider st60f.
radikalmod cikkben [link] is említik negatívumként, hogy A periféria (HDD/floppy) csatlakozók fordítva is bedughatóak! Szerelésnél erre fokozottan ügyeljünk!
na most én ezt sajnos későn olvastam, és megtörtént a baj.
szerencsére csak egy dvd íróm bánta, és sztem azóta kontakt hibásak a 4-pines molexek.
kérdésem/kérésem a következő lenne:
valaki megtudná nekem javítani?
szerintem a venti hőmérséklet szabályzása sem műxik.
esetleg ha valaki közületek meg tudja csinálni, vagy ismeri olyat akinek vannak ehez képességei, az kérem itt, vagy inkább privátban jelezze nekem!
Hirdetéseim => bit.ly/IfUX6G | Megbízhatóságom [PH! TOP100] => bit.ly/JiYCyf

Kormi76
(fanatikus tag)
Erre senki? 
Szerdán, Gugánál tudok vele foglalkozni.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
És miért akarod lecserélni?
Mérőt csúnyán megzavarja, ha valami ráül a hálózatra, nagyfrekis jel a közelből. Egy sima, zavarszűrős elosztón keresztül mérve mi a helyzet?
Áramváltóval, vagy sönttel működnek, aminek az eredményét normális esetben egy integrátor szedi össze, de a gagyiban egy csúcsszintmérős egyenirányító van (deprez műszeres vackok). Aktív PFC mellett eléggé elhanyagolható hibaarányt ad (integrátor esetén a passzív/nincs PFC-vel sem lesz semmi gond), de azt tudni kell, hogy az aktív PFC nem arról szól, hogy a jelalak torzítását minimalizálja, elég torz marad így is. A fázistolás, ha belegondolsz, nem lesz akkora gond, meddőt ezek a mérők nem tudnak mérni.
Szerverbe fabrikálást nem. Nem éri meg ezen vackolni-spórolni, a szervereket nem csesztetjük ilyesmivel...

Kormi76
(fanatikus tag)
Hogy mért akarok lecserélni egy 250W-os tápot? Hát a táp már 4 éves és szerintem már biztonsági okokból is ajánlott a cseréje, másrészt szeretném bővitgetni a gépet, és félek hogy nem lesz neki elég egy 4 éves 250w-os táp, aminek még hatásfokát sem tudni, ráadásul szerintem a napjai meg vannak számlálva, a tápegységek sem örök életűek, mert azok állandó használatban vannak. Ezen túl már az alap konfig ki lett bővítve, de eddig működik minden rendesen, csak nemtom meddig. A konfig: P4 (nem cera) 1,5GHZ, 512MB SD-RAM, 1 DVD-RW, 200 GB vinyó, R9600 kari, Audigy2 Zs, USB 2.0 bővítő PCI, webkamera. (Az eredeti: 256mb ram, geforce 2 , cd olvasó, 20gb vinyó, alaplapi hangkari.)
Ezért szeretném lecserélni a tápot. De ha aztmondjátok, hogy ez elég neki, sőt még bővítést is bír, akkor nem erőltetem mennyit fogyaszt most a konfigom? kb?
üdv: kormi
Teljesen jó. Viszont az h Gugánál nekem így nem sokmindent mond. Pontosan hova vigyem? 4kor érettségi-záráson leszek, 6kor meg van egy találkozóm Borároson. Tehát 4 előtt vagy 6 után lenne nekem jó. Valami közelítő árat tudsz mondani h nagyjából mibe fog ez nekem fájni?
[Szerkesztve]
Hirdetéseim => bit.ly/IfUX6G | Megbízhatóságom [PH! TOP100] => bit.ly/JiYCyf
Mi van ráírva? Amit eddig felsoroltál, az 150W-ba is bőven belefér. 4 év nem nagy idő, bele kell nézni, mi a helyzet a kondikkal, mifélék egyáltalán.
Gizella u. 34 Zuglóban. 4 előtt teljesen jó, olyan 13-14 óra felé ideális, ha tudsz akkor jönni
. Előre nem tudok mit mondani, 3-5k körül lehet rá számítani, ha ennél több, előtte megbeszéljük.

Kormi76
(fanatikus tag)
Mit keressek a feliratok között, amiből kiderül valami hasznos? Szerinted mekkora bővítést bírna el? +ram, proci? videókari? esteleg alaplapcsere?

Hequila
(őstag)
A márkája lenne lényeges, és hogy a különböző ágakon hány ampert tud leadni.

Yo-Da
(újonc)
egy technikai kérdés:
A tápban a ventilátor az a fém bordákat hűti, vagy a levegőt szívja ki a géb belsejéből?
1 ventilátoros tápról van szó!

Hequila
(őstag)
A levegőt szívja ki a gépen kívülre.

Lord Dragon
(senior tag)
Halika, ritkán szoktam fórumozni, de vki ellátna infóval egy kérdés lenne:
Ha egy tápnak kicsi a hatásfoka, mondjuk 65% csak, az csak annyi számít hogy a konektorból több áramot vesz fel a gép, szoval nagyobb lesz az áramszámla..., de attól még ugyanakkor gépet el tud látni egy 500W-os táp 80% hatásfokkal mitn egy másik 500W-os 65%-al nem? Csak a 65%-ossal picitkét nagyobb lesz az rámszámla.... Javítsatok ki ha nem így van! Előre is köszi!
[Szerkesztve]
"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"

Termi16
(őstag)
Ritkán látni olyan újoncot, aki nem keveri a dolgot

Úgy van, ahogy leírtad. (az már más kérdés, hogy a mostani minőségi tápok legalább 75% körüli hatásfokkal bírnak, ami ennél gyengébb, az általában nem is túl jó minőségű.)
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

Lord Dragon
(senior tag)
Ok, kösy, csak ebben akartam megbizonyosodni, mert hoyg 75 vagy 80% a hatásfok, az gyakorlatilag fel sem tűnik a mosógép meg a mindne más elektromos berendezés mellett... áramszámlában. Amúgy a számadatokat csak példának hoztam föl
Kösy a választ 
Üdv! L.D.
"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"

Lord Dragon
(senior tag)
Amúgy egyáltalán nem igaz hog yjó vagyok, de azért nem vagyok olyan újonc hardver területen, cska prohardveren

Yo-Da
(újonc)
akkor a tápból kiszedhetem a ventilátort, ha szerelek egy másikat valahova, ami a levegőt szívja kifelé a gépből, és a táp nem fog felrobbanni? kodnik rakétaként kifele repdesni, stb stb ? 
Valasz: [link]
Miert kell ezt a topikot is teleszemetelni, el kene olvasni legalabb az elso hsz-t!
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP