2013. május 26., vasárnap

(#1601) KicsiUbul válasza Thulcandra (#1598) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Szia,

Nem badarság, hidd el elég sok ilyet láttam már. Néhány helyen nem sikerült megoldani ezek szerint, de az bug, és nem feature :DD
lymmz: van némi ismeretségem T berkeken belül. :B

[ Szerkesztve ]

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#1602) Tacsika válasza Tacsika (#1599) üzenetére

Tacsika
(fanatikus tag)

Ehh sürgős lenne, legalább a tipus száma mert így gugliban sem tudom megtalálni. Ma kell választ adnom hogy kell-e a csomag.

(#1603) DLDKox válasza Tacsika (#1602) üzenetére

DLDKox
(fanatikus tag)

Erre gondolsz?
[link]

Ja és a típusa Global Teq GCR 300 CX

[ Szerkesztve ]

(#1604) Tacsika válasza DLDKox (#1603) üzenetére

Tacsika
(fanatikus tag)

Huhh Nagyon Köszönöm!
Szerintem ez másokat is érdekel.

Neked ilyen van?

(#1605) Tacsika válasza DLDKox (#1603) üzenetére

Tacsika
(fanatikus tag)

Ahh
Lehet hogy mégsem ez az? Merthogy ez nem HD-s

(#1606) Tacsika válasza DLDKox (#1603) üzenetére

Tacsika
(fanatikus tag)

Bocs dupla

[ Szerkesztve ]

(#1607) Gabesz984

Gabesz984
(kvázi-tag)

Sziasztok!

UPC telekom területen használom a T-home internetet. Lesz itt is új akció? Mert most itt drágább a net mint, T-COM területen és egységáras szokott lenni.

Iphone 5 Macbook Pro, Imac

(#1608) -SeveN-

-SeveN-
(tag)

Sziasztok!

Vettem egy LCD tv-t és erre szeretném a STB-t HDMI-n csatlakoztatni, de a tv nem talál jelet.
Hiába állítom a képarányt a STB-n bármire.
Ha PS3-at dugom rá, akkor azt egyből látom. Nincs külön kábelem a TV és a STB közé, a PS3 HDMI kábelével próbáltam.

OFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/

(#1609) petne válasza KicsiUbul (#1601) üzenetére

petne
(őstag)

A vonali azonosítás bevezetése nem egyszerre történik, tehát bármikor nálad is megszünhet ez a lehetőség... ;)

(#1610) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

no, holnap jönnek felszerelni mindent....ugye a helyszínen a szerelők még visszapattinthatják a dolgot ha nem olyan a vonal. Olyan 6,5 mbitre a 8ból felszokták rakni általában a tvt-netet ? Azt hallottam, hogy a net az csak dialcommal ilyen szar és a speedtouch meg a dlink modemekkel több jön át (olyan 7,2 mbit a 8ból)

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#1611) Tacsika

Tacsika
(fanatikus tag)

Kedves Petne!
Miután az IPTV nem jött össze (no ADSL) a következőket szeretném:

Digikábel+Digi családi+HD képes stb+HD Premiumból HD minicsomag, mindez a honlapon feltüntetett kedvezményekkel.

(Van: Most kötött Knet medium és lejárt hűségű tkábel)

Így köthető? (Ha műszakilag lehetséges)

Még fontos lenne hogy milyen típusú hd-stb-ot kapnék? Különös tekintettel a csatikra!
LG LG325000 Tv-vel és a konyhában egy crt-vel szeretném használni

(#1612) melinda75

melinda75
(kvázi-tag)

érdeklödnék az uj szabályok,de leginkább tapasztalatokbol.menyi idö a szünetmentes váltás. hely:XVIIker. elözö:externet.

tett már keresztbe mert elözö váltásomra ugy tájékoztatta a t-home-t hogy tartozom 09.22.-én mire felhivtam és közölte beérkezett 09.15.-én.na ilyenkor mi van?de türelmes vagyok ujra inditottam az átállást. csak már 1 hete és még nem hivtak. at elözönél ilyenkor már igen vagy elég egyszer engedélyt adni a szerzödés felmondására?
hoszu voltam és zavaros bocsi.

melinda75

(#1613) KicsiUbul válasza petne (#1609) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Szia,

A vonali azonosítás csak ISP re van, nem accountra. :DDD
Egy sörbe fogadunk :D

(#1614) KicsiUbul válasza melinda75 (#1612) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Szia,
Ha egyszer el lett utasítva, akkor újra el kell engedniük. Ha a T nél újraindíttattad, akkor ismét kap az előző szolgáltatód kérdést, hogy mehet-e vagy nem.

(#1615) melinda75 válasza KicsiUbul (#1614) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

köszi :C

melinda75

(#1616) KicsiUbul válasza -=Libria=- (#1610) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Ha egy STB vel rendelted meg, akkor nem lesz gond szerintem.

(#1617) szasza_xp válasza -SeveN- (#1608) üzenetére

szasza_xp
(senior tag)

Próbáld meg azzal a HDMI kábellel amit az stb-hez adtak! Nekem azzal ment azonnal :)

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#1618) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

üdv

Samsung LE32S81X / XEC típusú tvhez rendeltem t-home szolgáltatást, amit HDMI vel szerettem volna rákötni. Az összekötés után azonban Nincs jel felirat fogad ha a tvt átállítom a HDMI re. Scarton működik az STB. A szerelő szerint gyakori h hardveresen benne vna ugyan a hdmi de szoftveresen butítva van a tv és nem veszi a jelet. Ez igaz lenne, vagy valamit be kell állítani ? Mégiscsak jobb lenne ugye hdmin az 1080 felskálázás mint a sima SD scarton....

üdv

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#1619) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

közben a problémák köre bővült. 8 mbit internt + családi csomag IPTV-t rendeltem alap voip telefonnal. A gép maga egy tp-link wn321g típus 54 mbites usb-stickel kapcsolódik a speedtouchra. A probéma, hogy többször ellenőrizték a rendszerben a bellítsokat, a HWG 8100/512 re van belőve, az én gépem ebből - akár megy tv, akár nem - max 1750/110 re képes. Namost eddig is jött 6,5 mbittel minimum speedtest szerint, olyan átlag 780 kbpsel a letöltés, nem hiszem hogy egy iptv 5 mbittel csökkentené ezt. A szerelő szerint azért, mert 54 mbites wifi stickem van......namost 8mbitre annak is elégnek kell lennie....erre rádugta laptopját kábellel a hwg-re hogy mer az úgy van , láss csodát nála 3500 at mért a t-home tesztserver. Ezzel igazolva álíltását miszerint a wifi a hibás, letudta a dolgot, mert hogy 100mbites hálókártya vs 54 mbites stick, potnt kétszeres sebesség....Na, akkor kössük rá kábellel a hwgre az én gépem. Rákötöttük, ugyanúgy 1750/110 a maximum. Kikapcsoltam tvt, STB-t, hogy ne korlátozzon, úgyis. A VOIP telefon meg nem működik mert valamit nem tudnak lefuttatni a rendszerben. A szerelő elment, elvileg szól a központnak hogy ilyen gondok vannak, de sajnos ez engem nem segít ki. Mi lehet a probléma hogy a HWGtől ugymond cseszik átjönni a 8mbit ?

A hdmi probléma megoldódott....nem volt semmi gond vele, szerelő volt türelmetlen

[ Szerkesztve ]

(#1620) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

mégisvan probléma a hdmi vel :D rákötöttem a kapott kábelle, tv megy rendesen, fasza. Átrakom az STB beállításai közt 1080i re - tvm tudja. Lefut a teszt, de jobb és baloldalt fekete csík van, nem tölti ki a képernyőt. TV n állítgatom a képarányt, az szintén csak ebben a sávban változtatja a képet. 720p ben ugyanez.

(#1621) KicsiUbul válasza -=Libria=- (#1619) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

(#1622) -SeveN- válasza szasza_xp (#1617) üzenetére

-SeveN-
(tag)

Hol van az már.
Az első STB-t amit kaptam ahoz nem volt, amikor meg kicserélték, akkor az új STB dobozában elvitte a régi STB-ot. Igy nálam nem maradt semmi.

(#1623) wagi

wagi
(fanatikus tag)

Első VDSL ajánlat

[ Szerkesztve ]

(#1624) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

nem tudja valaki routerben nem lehet utánanézni hogy a 8mbitre belőtt dsl kapcsolatból a router (T-Home speedtouch) miért csak 1,7 mbitet közvetít ki ? :F akár megy IPTV akár nem, akár kábellel van rákötve a gép, akár wifivel....

Már felhívtam ügyfélszolgálatot is, de ott is csak a "majd ránézünk" ígéretet kaptam, nekem meg nincs kedvem sem időm 2-3 alkalommal még szerelőt fogadni és futni pár kört ... :S

[ Szerkesztve ]

(#1625) petne válasza -=Libria=- (#1624) üzenetére

petne
(őstag)

Azt írtad, hogy a szerelő laptopján nem ennyi volt a sebesség, ezért nagy a valószínűsége, hogy nálad van a hiba... Először meg kellene próbálni egy másik géppel a dolgot, amivel kizárható a géped esetleges problémája.

Olyan elő szokott fordulni, hogy nem megfelelő HGW konfig töltődik le, így lekorlátozza a sebességet, de az kb. 3-4 megabit szokott lenni letöltésileg, feltöltésileg meg 100 kbit és természetesen akkor a szerelő gépénél is így kellett volna lennie.

[ Szerkesztve ]

(#1626) petne válasza KicsiUbul (#1613) üzenetére

petne
(őstag)

Nem mondtam ennek az ellenkezőjét...

(#1627) Gambit válasza T-online (#1) üzenetére

Gambit
(őstag)

Ahh, még jó, hogy megtaláltam ezt a topicot. A probléma néhány hónapja áll fent az üzleti előfizetéses netünkkel. A jelenség a következő; időnként fogja magát a net, és szakad. De nem ám a hagyományos módon, hanem úgy, hogy látszólag kapcsolatban vagyunk, csak éppen se ki, se be nem jut adat. Hívtam az ügyfélszolgálatot, ki is küldtek egy kedves fiatalembert. Az kicserélte a modemet, de úgysem volt jó. Hümmögött, csodálkozott, és közölte, hogy ma ez már a második ilyen eset, és azt a másikat sem sikerült megoldani. A legjobb tippje az volt, hogy talán valami újfajta vírus. (Haha...Mellesleg azóta új gép lett üzembe állítva zsírúj rendszerrel.) Azt ajánlotta, hogy hívjuk a szuperszervízt, és azok majd talán meg tudják oldani, persze pénzért.

Nos, nekem jobb ötletem támadt, szolgáltatót váltok. Ennyi pont elég volt a Tré csoport szakértelméből és hozzáállásából.

Minden jót!

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#1628) -=Libria=- válasza petne (#1625) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

sajnos mivel nem tudok még modemmel sem probálkozni, mert a szerelő elvitte a régit, még rá sem tudom kötni h direktbe megmérjem csak a vonali sebességet.
Az h a szerelőnek több volt, nekem nem bizonyító erejű, mert többször jeleztem azon furcsa jelenséget h a t-home testserver 1-2 mbit körüli értéket mér, a speedtest ugyanakkor 6500 körülit, a letöltés meg 800 kbps volt, szóval valami anomália lehet a rendszerben. Magyarul a T server összevissza mér nálam. A szerelő meg ezen mérte, és ennyi.
Nomeg ugye az, hogy letudta a dolgot 2-3 telefonálással, 1-2 méréssel, és az stb felszerelése is abból állt h lefikázta a tvm h nem megy rajta hdmin, egyből rnyomta rá a scartot, közben meg röhögve megy róla hdmiről csak 1 percnyi türelem kellett volna hozzá. És persze az, h váltig állította, hogy egy 54 mbps adapter nem fogja a 8mbitet kihozni a vonalból....pedig tudja, sőt 8nál jóval többet is, ezt a műszakisok is megerősítették, amikor bejelentettem a hibát.
Ha régen ment a net rendesen, és mindent a szerelő állított be, akkor miért nem jó ha eddig az volt ? Kábelesen, wifin keresztül egyaránt ennyit mér

De az a gyanúm, hogy próbálkozhatok én direktbe méréssel is, a probléma a router körül lehet. A vonali sebesség amit minden tesztserver lead, 1750/100, a t-comos server vonali sebességre is csak 128 kbpst jelzett.
Nekem ez annak tűnik, hogy a vonalat ugyan felhúzták 8 mbitre, amit a routerig tökéletesen lát is a rendszer, és a felügyeleti rendszerek is, csak elfelejtették hogy az internetnek is annyinak kéne lennie, mert én arra kértem. Lehet, hogy az ő renszerükben ez is be van állítva, de lehet hogy a routerben nincs.
Van ugye a csomag, amiben 2mbit korlátlan net, iptv + telefon van. Na az 1750/100 nekem nagyon a 2 mbites csomagnak tűnik adatvesztéssel kalkulálva, szóval szerintem a routerre kéne valami másik profilt ráhúzni hogy a 8 mega netet a gép felé is adja ki, ne csak a kettőt.

[ Szerkesztve ]

(#1629) Hegyirabló válasza T-online (#1) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Sziasztok!

Ki jött ma hozzám a Tré-kábel szerelő ember. Bekötötte a tévét és a netet.

Az egy dolog, hogy a net nem megy, mert valami központi hiba van. De a digitális kábeltévé Set-Top Boxát nem lehet szabályozni a távkapcsolóval. A kapcsoló leadja az infra jelet, de nem tudja vezérelni a boxot. Ez mitől lehet?

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#1630) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

Na, hibabejelentővel újabb társalgás után bár nem léptem előrébb, de konrétabb infókat kaptam....a VOIP telefon még azért nem megy mert számhordozással lassab az átfutási idő. Dejó, a szerelő itt azt modnogatta h még ma lesz, végstádiumban van a beállítás, és valai apró hiba van.... Mondtama srácnak h bocs, de neem ezt senki egy szóval nem mondta h ez lassabban megy. Az internettel meg elvileg kezdenek valamit a központban holnap.

[ Szerkesztve ]

(#1631) T-online válasza Gambit (#1627) üzenetére

T-online
(tag)

Gambit: sajnálom, hogy ez a helyzet, jól sejtem, hogy közvetlenül van hozzákötve a modem a géphez? Ha új gép is lett véve már, akkor jobb híján csak azt tudnám javasolni, hogy jelentsd be a 1412-n hibára, mert nagyon úgy néz ki, hogy a vonallal van a gond.
Ha szolgáltatót váltassz gyanítom ugyan ez lesz a helyzet vagy inkább rosszabb.

-=Libria=-: jelentsd be a 1412-n, ha eddig még nem tetted meg, hogy lassú az interneted, mert ha jól értem 3.5Mbit/100kbit-el ment a szerelőnek, tehát lényegesen lassabban, mint amennyivel mehetne a 8Mbit-es internet.
A Wifi részén a sávszélességed minden probléma nélkül ki tudod használni, bőven.

wagi: hamarosan jönnek a mi ajánlataink is. :)

T-Home TV - Ne csak nézz, tévézz! (www.t-hometv.hu) - megújultunk

(#1632) -=Libria=- válasza T-online (#1631) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

Már szóltam nekik, elvileg holnap délelőttre van valami vonalellenőrzés ütemezve a központban. Remélem meg is tudják csinálni. Most annyira hatékony a net, hogy MSN en beszélni sem tudok szüleimmel külföldről - akad, recseg - eddig meg ment mint a karikacsapás.

A központban látják eszközre lebontva mennyi sávszélt használ egy adott komponens ? Mert igencsa furcsa lenne ha 5 mbit kellene az iptvnek...

(#1633) T-online válasza -=Libria=- (#1632) üzenetére

T-online
(tag)

Azt sajnos nem tudom pontosan mit látnak ott, de az biztos, hogy, ha rosszul van konfigurálva a sebesség a router-ben azt meg fogják tudni oldani távolról.

(#1634) -=Libria=- válasza T-online (#1633) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

én személy szerint keresgéltem a routerben de nem találtam erre vonatkozó részt (nem állítottam el semmit) csak azt h a vonal maga 8100 kbps/512. De hogy eszközre lebontva....

(#1635) -SeveN-

-SeveN-
(tag)

Jó lett a HDMI!
Scart kihúz a tvből és a STB-ból is, STB-t újra kell indítani.
Ha készen van, tv bekapcs, STB bekapcs.
Múúúúkodik

(#1636) Gambit válasza T-online (#1631) üzenetére

Gambit
(őstag)

Igen, kezdetben közvetlenül volt kötve, most egy d-link dir635-el. A helyzet semmit sem változott, csak most már a router szív a rendszeres újracsatlakozással, és nem én.

Nem hinném, hogy a vonallal van gond, mert mostanában akkor szakad gyakrabban, ha "gyorsan" töltök. Meg szerintem egy vonalproblémát azért ki tudott volna szúrni a központ és a szervizes együtt. Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy kezdetben a 24 órás bontás környékén jött mindig a probléma.

Mitől is lenne rosszabb a helyzet az új szolgáltatóval? Eleve nincs 24 órás bontás, ráadásul 8 megás netet adnak.

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#1637) T-online válasza Gambit (#1636) üzenetére

T-online
(tag)

Mindegyik szolgáltató ezen a vonalon keresztül adja az ADSL-t. Most már az ügyfelek nagy többségénél nincs 24 órás bontás. Hogy érted, hogy ők 8Mbit-et adnak? Ha nálunk 8Mbit-et rendelsz, akkor nálunk is 8Mbit-et kapsz,

(#1638) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mennyi ideig tart általában egy csomagváltás? (1 Mbit -> 8 Mbit)

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

(#1639) petne válasza Thrawn (#1638) üzenetére

petne
(őstag)

Maximum 30 napon belül történik meg, de pár nap, ha nincs nagy gond. :K

(#1640) wagi válasza petne (#1639) üzenetére

wagi
(fanatikus tag)

Én szept. 10-én rendeltem telefonon új csomagot,de még semmi nem történt.

(#1641) Thrawn válasza petne (#1639) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi az infót!
Még van 3 nap a 30-ból...

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

(#1642) T-online válasza Thrawn (#1641) üzenetére

T-online
(tag)

Javaslom hívd fel a 1412-t és érdeklődj a csomagváltással kapcsolatban, mert ez a 27 nap nekem túl soknak tünik.

(#1643) Thrawn válasza T-online (#1642) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem én intézem (albérlet), de nekem is soknak tűnik.

(#1644) petne válasza Thrawn (#1641) üzenetére

petne
(őstag)

Ahogy T-Online is írta, fel kell hívni a 1412-őt, hogy mizújság...

(#1645) Gambit válasza T-online (#1637) üzenetére

Gambit
(őstag)

Na, akkor még egyszer. Nem hinném, hogy a vonallal van gond. Tehát kicsit akadjunk le a vonal vonalról.
Az engem nem vigasztal, hogy az ügyfelek többségénél már nincs bontás. Nálam még van. Igaz, már nem sokáig. ;)
Azt csak arra mondtam, hogy azt írtad, még rosszabbul is járhatunk.

(#1646) rii

rii
(PH! nagyúr)

helllaa!

hogy ha tavaly szeptemberben internetet vettem 3.990-ért...

1 Mbit / 100 kilobit

és most ugyanennyiért lehet 2x ilyen gyors internetet venni (2 Mbit, 192 kilobit) akkor nem tudom valahogy kibanzaii-ozni ezt magamnak? :-/

ha egy éves hűségem van, akkor mondjam vissza, és vegyek újat?

ésszel

(#1647) -=Libria=- válasza rii (#1646) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

tudtommal felfelé megkötés nélkül tudsz változtatni csak újraindul a hűségszerződés.

(#1648) rii válasza -=Libria=- (#1647) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

köszi!

akkor megteflonálom őket!!! (-:

ésszel

(#1649) T-online válasza rii (#1646) üzenetére

T-online
(tag)

Többször is szó volt már róla, hogy mostantól felfelé és lefelé is, tehát kisebb értékű csomagra is lehet váltani, annyi történik ilyenkor, hogy a váltástól indul a hűség.

Holnaptól új akció keretében ha T-home és T-mobile internetet rendel valaki egyszerre, akkor még nagyobb kedvezményben részesül, de pár órva múlva részletes információ olvasható a www.t-home.hu és a www.t-mobile.hu oldalon egyaránt.

[ Szerkesztve ]

(#1650) -=Libria=- válasza T-online (#1649) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

üdv

az említett netproblémával kapcsolatban - lassu, alig 2 mbites net - egy másik fórumtopicban találtam
Ha rendelsz mondjuk egy 8 megás adsl-t és nézel tévét, akkor ebből lejön az IPTV sebessége. 1 adásfolyam kb. 2,5 megabit és egy előfizető 2-őt kap.

A 2 folyam csak akkor van kihasználva, ha 2 STB üzemel mondjuk, vagy egyiken rögzít a másikon néz valamit ? Mert pl nálam - számolgatások alapján - 6,5 mbitem volt, abból lejön 2x2,5 az 5 marad 1700 bps kb a számoknál vagyunk....cska hát ugye 1 stb vel és rögzítés nélkül sem, sőt kikapcsolt stb vel sem akar a felesleg a nethez hozzáadódni

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.