2013. május 26., vasárnap

(#1301) petne válasza Balika911 (#1299) üzenetére

petne
(őstag)

Semmi ilyen információ nincs, hiszen egyelőre csak a sajtótájékoztatón hangzott ez el, majd októberben már többet tudunk.

Mivel ez az eszköz az MT tulajdona, ezért igen, visszaveszik és kapsz másikat, ha VDSL-t választod.

[ Szerkesztve ]

(#1302) lymmz válasza zsiga667 (#1300) üzenetére

lymmz
(lelkes újonc)

Akkor nem használsz levelezőprogramot. :) Meg hát miért is fizetnél a segitségért. :)

http://www.tamasnaplo.hu

(#1303) zsiga667 válasza lymmz (#1302) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Ne érts félre, nem a 700Ft-tal van a bajom, hanem azzal hogy én mint egyszerű home-user jobban értek a témához mint a fizetős szakértő, lásd az előző szerelő meg a WEP... Mellesleg meg nehogymár még én fizessek pluszban azért hogy a szerződésben vállaltak szerint tudjam használni az internetem...
Szóval a probléma nem az összeg hanem az elv.

(#1304) lymmz válasza zsiga667 (#1303) üzenetére

lymmz
(lelkes újonc)

Átlag felhasználóknak teljesen jó a WEP, én is azt használom.

Hol van a szerződésben az, hogy a szolgáltató köteles beállítani neked a levelezőprogramod? :) Az ELMŰ is segít a kenyérpiritóban, vagy a vízművek a bojler beszerelésében?

(#1305) petne válasza zsiga667 (#1303) üzenetére

petne
(őstag)

Te se értsd félre, de ha jobban értesz a témához, akkor be tudnád állítani... ugyanis, ha a T-Online-os levelek lejönnek rendesen és csak a küldés nem megy, akkor egyértelmű, hogy a beállítások nem megfelelőek. Bár még mindig nem írtad meg, hogy milyen hibaüzenetet kapsz küldésnél... ;)

(#1306) Snoop-y válasza toth_janika (#1296) üzenetére

Snoop-y
(senior tag)

Nefárasszálmán. Tökéletesen működik a mail.t-online.hu ssl-el.

New level... Nem en nem gyurok, csak tornazok kicsit :D [Elite Bodyweight Training] bar-barians.com...

(#1307) zsiga667 válasza lymmz (#1304) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nincs a szerződésben, de nincs is rá szükségem hogy beállítsa, kb. 10 éve levelezőprogramot használok, be tudom állítani magamtól is. Az viszont benne van hogy jár smtp-szolgáltatás is az ADSL-előfizetés mellé, ami viszont a szerződésen szereplő adatokkal nem működik, illetve pl. a T-s webmailbe sem tudunk belépni a meglévő acc+pass kombinációval, vagyis a probléma nem nálam van hanem náluk.

Szerk.: Az meg hogy szerinted teljesen jó a WEP közel sem jelenti azt hogy valóban jó lenne. Lehet hogy téged nem zavar ha a szomszéd scriptkiddie vérpistike a te neteden tölti a poreszt, engem igen...

[ Szerkesztve ]

(#1308) zsiga667 válasza petne (#1305) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nem jönnek le a T-Onlineos levelek. A T-onlineos leveleket egyébként nem is töltjük le kliensen keresztül, azt a címet anyám használja (használná) webes felületen keresztül.
A hibaüzenetet meg belinkeltem pár hsz-szel ezelőtt. ;)

(#1309) lymmz válasza zsiga667 (#1307) üzenetére

lymmz
(lelkes újonc)

Ha megírod, hogy nem tudod a jelszavad akkor már elküldtünk volna a 1412-re. :)

De gondolom nagyon vágod a dolgokat, ha tudod, hogy nem stimmel a jelszavad, de attól még hekkelgeted a beállításokat és küldöd a screenshotot, hátha "megoldják" itt!

(#1310) Snoop-y válasza lymmz (#1292) üzenetére

Snoop-y
(senior tag)

"Received: from [172.16.164.65] (****************]) (using TLSv1
with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)) (No client certificate
requested) by mail01a.mail.t-online.hu (Postfix) with ESMTPSA id 5555443ECCF
for <*********@telekom.hu>"

New level... Nem en nem gyurok, csak tornazok kicsit :D [Elite Bodyweight Training] bar-barians.com...

(#1311) zsiga667 válasza lymmz (#1309) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Tudom a jelszavam, mondom hogy itt van a kezemben a két hetes szerződés rajta az összes jelszóval. (Nem, nem módosítottuk egyiket sem, se telefonon se t-pontban se neten sehogy.) Bocs hogy nem az az első gondolatom hogy kapásból rossz jelszót adtak a szerződéskötésnél, sajnos még mindig tud meglepetést okozni ez a cég a színvonaltalanságával, pedig már jó ideje az ügyfelük vagyok...

(#1312) petne válasza zsiga667 (#1311) üzenetére

petne
(őstag)

1412-es ügyfélszolgálati telefonszámon kérjél másik jelszót, valamint ad le hibára a sebességproblémádat.

[ Szerkesztve ]

(#1313) lymmz válasza zsiga667 (#1311) üzenetére

lymmz
(lelkes újonc)

Ne rakd el nagyon a szerződést! 1412

(#1314) Balika911 válasza petne (#1301) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Akkor hát kénytelen leszek megvárni. :)

Azt sem lehet még tudni, hogy milyen eszközt adnak a SpeedTouch helyett? Amúgy azért cserélik, mert előírás, vagy ez már nem tud 25 megás vonalat kezelni? (Csak kíváncsiságból kérdezem.)

(#1315) zsiga667 válasza petne (#1312) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

hibaüzenet
Akkor hívom az üfsz-t, köszönöm a segítséget. :R

(#1316) petne válasza Balika911 (#1314) üzenetére

petne
(őstag)

Egyszerű, mivel ez nem VDSL képes modem. :)

(#1317) petne válasza zsiga667 (#1315) üzenetére

petne
(őstag)

Köszi... elnézést, nem láttam. :)

Amúgy ez program a javából, hogy egy használható hibaüzenetet nem tud kiírni... ebből semmi nem derül ki, hogy mi a probléma. :(

(#1318) vante

vante
(senior tag)

- Az újabbaknak adnak már 9 jegyű ügyf. azonosítót? Mert T-home oldalán, a "login" segítségnél ez van "A - 9 jegyből álló - Magyar Telekom egyedi ügyfélazonosítóját megtalálja számlájának első oldalán"

Akárhogy számolom, nekem csak 8 számjegyű.

- Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy ezalatt az Ügyfélazonosító mező alatt van egy Jelszó, segítségből nekem nem derűlt ki, hogy pontosan miből jön ez :F (oké, mail/jelszóval be tudok lépni, de azért jó lenne tudni)

[ Szerkesztve ]

(#1319) zsiga667 válasza petne (#1317) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Én kérek elnézést hogy így elrejtettem. :)
Beszéltem a 1412-vel, kértem egy új jelszót, és láss csodát, működik egyből minden... :K

(#1320) rollins

rollins
(őstag)

Váltanák én is a 7900 Ft-os 4mb/s -ről a 8mb/s -ra, de sajnos a Dialcom 1600 modemre telnettel bejelentkezve az adsl majd mon parancs után (részlet):
Max Rate : Upstream = 99 Kb Downstream = 5376 Kb
Ahogy nézem a letöltésnél nem lenne meg a 8mb/s. :( Nem tudom a központtól való távolság (ami kb. 800m lehet ha jól tudom) vagy a modem miatt van -e.

[ Szerkesztve ]

(#1321) rollins válasza rollins (#1320) üzenetére

rollins
(őstag)

Javítom: a becsült Max Rate : Upstream = 992 Kb
Még ennyit ha ez érdekes:
SNR Margin: Near End: 10, Far End: 26

[ Szerkesztve ]

(#1322) eddie17 válasza djculture (#1234) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na jelentem beszéltem a csomag váltás miatt az üfsz-al. Kb 10 perc volt, a 5 jegyü kódom úgy lett hogy hozzáadtak egy 0-ást a régi 4 jegyűhöz. Már ha erről van szó. Szerintem nagyon gördülékeny volt, csak annyit nem tudott megmondani, ha összevonják a telefont+internetet egy számlára akkor utána hogy tudok fizetni az internet utalvánnyal, de mondta, hogy ez később is kivitelezhető. Eddig semmi gond(kop kop kop) :C

rollins: A fent említett beszélgetésben megemlítettem, hogy egy 3 éves hüvely modemem van, nem-e lesz kevés a 8megához. Azt mondta nem modem függő, ha nem sávszél. Kicsit kétkedve fogadtam, de majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

Just because I don't care, doesn't mean I don't understand!

(#1323) wagi válasza eddie17 (#1322) üzenetére

wagi
(fanatikus tag)

Hát nálam a D-link 360T modem 7500-as linksebességre volt képes a HGW pedig 8096-ra tehát van különbség a modemek között.

De majd meglátod.

(#1324) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

Nos....voltam ma benn egy T pontban körbeérdeklődni. Bár én mindent szeretnék 1 "vonalra" - dsl telefon, iptv, net - azt mondták hogy felesleges abbanr eménykedni, hogy a 8mbites net + iptv működne, mert az iptv elég rendesen elvesz belőle - gyak 1-2 mbit marad csak. Húdejó mondom, akkor nem véletlen hogy a tripla csomagban csak 2 mbites net van. Amit viszont mondtak, h magát a netet és a dsl telefont adnk egybe 8390 ért -ez még nem olyan rossz.

Újabb kérdés : Ilyen t home tripla kedvezmények akkor is érvényesek, ha pl dsl telefont kérek, 8mbites netet, és kábeles tv-adást ? pl ilyenkor 6890 re redukálnák a netet ?

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#1325) eddie17 válasza wagi (#1323) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudom, azért néztem kérdőjelként a telefonnál. Na mindegy, majd megyek csapdosni ha kiderül a modem miatt nem megy. Mindjárt azért utána nézek, hogy mennyit is bír.

Mod: megnéztem, 26Mbit-et bír az enyém le, és 1Mbit-et fel. Talán nem lesz gond:D

[ Szerkesztve ]

(#1326) petne válasza -=Libria=- (#1324) üzenetére

petne
(őstag)

Nos ez úgy van pontosan, hogy a tévéhez 2 stream jár, tehát egyszerre két adás mehet. Ha egyáltalán nem tévézel, akkor természetesen a maximum sebesség elérhető netre, tehát a 8 megabit, ha az egyik adatfolyamot használod, akkor kb. 4-5 megabit , ha mind a kettőt akkor 2-3 megabit marad és lehet így is rendelni, tehát az nem igaz, hogy csak 2 megabites net van hozzá.

Nálad elérhető a T-Home kábelnet szolgáltatás is? Egyébként a kedvezmény attól függ, hogy milyen kábelnet csomaggal szeretnéd...

(#1327) petne válasza eddie17 (#1325) üzenetére

petne
(őstag)

eddie17: Bocsánat, de nem neked akartam írni. :)

Válasz rollins részére:
A Dialcom 1600 nem a legjobb típus, nem tudja kihozni a vonalból a maximumot, ezért ezekben az adatokban egyáltalán nem bíznék. :(

[ Szerkesztve ]

(#1328) eddie17 válasza petne (#1327) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Látom te vagy itt az illetékes, akkor szerinted ha eddig a 4 megásból kijött olyan 3800kbit akkor nagyjából meg tudom közelíteni a 8megát?
Meg vajon hivatalos adat amit a huawei oldalán közölnek a 26Mbit-re? M800u-T van nekem, vagy MT800u-T már nem emlékszem, de már 3 éves konstrukció. Csoda, hogy még megy:D

(#1329) petne válasza eddie17 (#1328) üzenetére

petne
(őstag)

Ebből nem lehet megállapítani... :)
Nem, mivel ami nálad van az csak egy adsl1-es modem, ami maximum 8 megabitet tud.

(#1330) djculture válasza eddie17 (#1322) üzenetére

djculture
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha smartax mt800u van mint nekem akkor gond szálse többet is tud annál az a modem.Nekem mikor emelés volt volt egy időszak amig benem szabályozták és 8 nál többel jöttek az adatok lefele.Szerk 24/1.2 es a modem megnéztem.

[ Szerkesztve ]

"Tájékoztatjuk, hogy a Cartoon Network tévécsatorna annak agresszív tartalma miatt került ki kínálatunkból"

(#1331) vante válasza petne (#1326) üzenetére

vante
(senior tag)

Az nem valami jó. Én is gondoltam iptv-re (1 számlán jönne, stb), de akkor meg elvenne a sávszélből. Maradok akkor azt hiszem a helyi kábeltv-nél, mivel T-s KábelTV-n sincs a listán a város.

(#1332) eddie17 válasza petne (#1329) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem, majd meglátjuk, elvileg akkor elég. A sávszél meg remélem a 7Mbit meglesz, fullra nem is nagyon számolok, mert csak a pofára esés lesz belőle.

djculture: Na jó, kétfelől kétfélét, mindegy, akkor csak jó lesz:D
Amúgy igen, az a fajta modemem van.

[ Szerkesztve ]

(#1333) djculture válasza eddie17 (#1332) üzenetére

djculture
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Modemen nem fog mulni ,nekem olyan 10 körül volt mondom amig lene szabályozták.Ráadásul a dobozán a modemnek 24-et irnak

"Tájékoztatjuk, hogy a Cartoon Network tévécsatorna annak agresszív tartalma miatt került ki kínálatunkból"

(#1334) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

nem tudom mi a gány legyn.....Jelenlegi helyzet "tarthatatlan" = 9900 net 3-4 ezer vonalas + 3 ezer tv

8mbit netből 6500kbps/430 kbps jön be valósan, az iptv állítólag 2,5 mbitet eszik meg tvnként.....mostanában nem szoktam ezerrel letölteni, gondoltam rá a 2 mbites net + tv + telefon jó lenne 8800 ért, de kicsit ódzkodok a visszalépéstől....mondjuk az sem állapot, hogy fizetem a 8 mbitet, és jön belőle 6,5

11780 lenne a 8mbit (6,5) net + tv + telefon. Lejön belőle a 2,5 mbit akkor lenne 4 megás netem, ami nem olyan rossz, igényeimnek emgfelelő, de nem vagyok biztos benne hogy csak 2,5 jönne le, stb

[ Szerkesztve ]

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#1335) eddie17 válasza djculture (#1333) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aha, értem, mert nekem ugye le van ragasztva t-online-os matricával, és csak a négyest láttam, meg melette valami légypiszoknyit, de akkor az egy 2-es volt:) Na abba is hagyom a fárasztó kérdéseket, és várom a 8megát. :K
Ja és köszönöm mindenkinek a segítséget. :R

(#1336) vante válasza -=Libria=- (#1334) üzenetére

vante
(senior tag)

Naked(telefon nélküli) is durván 8k körül lenne, de váltsál szerintem 8mbit-re, a mostaninál csak jobban járnál ár/érték aránnyal. IPtv-t meg később hozzádobhatsz, ha meggondolnád magad.

[ Szerkesztve ]

(#1337) -=Libria=- válasza vante (#1336) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

8mbitem van, cska mostanában zéró kihasználtásggal megy, nem is tudom mikor töltöttem utoljára 350 megás epizódrésznél nagyobb cuccot....és sokallom érte a 10 K t

(#1338) ks61

ks61
(újonc)

Sziasztok !

Bp-en KábelTV szolgáltatás mellé vásároltam kabelnet szolgáltatást. Van egy TP-Link routerem és nem tudom hogy a WAN részen a kapcsolat típust kell beállítanom PPEoP, PPTP stb. Próbálkoztam a 1412-vel, de hiába a gépi hangon kívül ügyintéző sehol.

(#1339) petne válasza djculture (#1333) üzenetére

petne
(őstag)

Valóban az már adsl2-es modem, összekevertem hírtelen egy másik típussal... :)

(#1340) vante válasza -=Libria=- (#1337) üzenetére

vante
(senior tag)

Akkor neked megérné inkább

(#1341) -=Libria=- válasza vante (#1340) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

én má nem vagyok tisztában azzal mi érné meg mi nem.....félek, h az iptv tul sokat vesz el netből, akkor felesleges lenne a 8at fizetni ha uygis csak 2-3 mbit amradna belőle, a másik csomag 8880 ért 2 mbittel emg kevéske.....méééééért nem hagytak pl 9900 ért egy csomagot 4 mbites nettel, miéééért

(#1342) petne válasza -=Libria=- (#1341) üzenetére

petne
(őstag)

De írtam korábban, hogy ha nem használod a tévét, akkor tudsz netezni maxon, mivel dinamikus a sebesség. :U Tehát, ha nagyon töltikézni vágysz, akkor kikapcsolod addig, nem hiszem, hogy 0-24-ig tévéznél... :))

(#1343) -=Libria=- válasza petne (#1342) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

hát jah, csak tudod ez is egyfajta kompromisszum, amit azt hittem 21. szban ki lehetne már küszöbölni....

(#1344) petne válasza -=Libria=- (#1343) üzenetére

petne
(őstag)

A kompromisszum a sávszélesség hiánya miatt született, de mint korábban olvashattad is ezért is történnek a fejlesztések, így a VDSL technológiával már ezzel nem lesz gond és a HD adás is elérhetővé fog válni. :K
Hozzá kell tennem, hogy a lakosság nagy része nem a 8 megabites csomagban van, mivel nem ígényelnek nagy töltikézést, így ez a kompromisszum kevés előfizetőt érint.

[ Szerkesztve ]

(#1345) vante válasza petne (#1344) üzenetére

vante
(senior tag)

Ahol csak dsl van, tehát t-s kábeltv nincs, ott nem lehet akkor megoldani, hogy net is maradjon meg, illetve zavartalanul lehessen tévézni is valamelyik t-s szolgáltatással?

(#1346) petne válasza vante (#1345) üzenetére

petne
(őstag)

Ezt a kérdést igazán nem értem... :) tudsz netezni és tévézni is egyszerre, csak ha a 8 megabites csomag mellé kéred az IPTV-t, akkor attól függően, hogy hány streamet használsz lecsökken a sebességed, de a legrosszabb esetben is a 2-3 megabit akkor is rendelkezésre áll.

(#1347) -=Libria=- válasza vante (#1345) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

nem sajna.....én is emgkérdeztem, de nem, én is olyan helyen lakok ahol nincs t-kábel. Kapsz kedvezményt, ha a 3 ból cska 2 re fizetsz elő, de kevesebbet.

petne: nekem pl elég lenne 2 tv ahhoz hogy kiakasszam iptv-vel a 8mbites netet. Azért figyelembe kell venni, hogy legtöbb helyen a 8 nagyon nem 8 mbit. Nekem pl 6,5 és 2 tvvel 5-6 mbit már el is menne belőle csak a tvre....

[ Szerkesztve ]

(#1348) vante válasza petne (#1346) üzenetére

vante
(senior tag)

Akkor úgy mondom, hogy a 2 szolgáltatást egymástól függetlenül szeretném használni. Mint ahogy most is. Igaz, a mostani t-home net, és egy helyi kábeltv-s szolgáltatás. Azt hiszem, akkor marad is így :)

(#1349) petne válasza -=Libria=- (#1347) üzenetére

petne
(őstag)

Az IPTV-seket átrakják adsl2+-ra és akkor egy fokkal stabilabb, jobb vonali eredményeket lehet elérni, persze nagyon gyenge vonalnál ez sem tud nagy csodát tenni.
A megrendelés után vonalbemérés történik és ott ahol az általam mondott feltételek nem teljesülnek ott nem történik meg a bekötés se, tehát az átlalad említett probléma nem alakulhat ki. :)

(#1350) eddie17 válasza petne (#1349) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na még egy utolsó kérdés. Ugye telefonon beszéltem az üfsz-essel, és rá pár órára megnéztem a sebességemet(kíváncsiságból, tudom, hogy 30 nap meg egyebek), és a feltöltés már 450Kbit körül van, ugye ez majdnem a megadott sebesség. De a letöltés csak 4.7Mbit körül. Az lenne a kérdésem, hogy ez emelkedni fog, vagy már ilyen hamar beállították, és csak ennyi fog lejönni?(eddig 3.8Mbit/2xxKbit volt)

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.