Szia!
1: Már most Írhatsz a tanároknak e-mailt! Ha nem válaszolnak 2 napon belül, küld újra, sajnos valamiért nem szoktak elsőre válaszolni (Nekem volt, aki 1 hónappal később válaszolt
)... Januárban meg szépen látogathatod az esélyeseket sorra.
2: Érdemes annál felvenni, aki tanított téged, és ismered (Neveket nem sorolnék, mindenkinek más a szimpatikus, nyílván akinek nem bírtad a fejét nem mész hozzá, habár sokszor csak előadáson, vizsgákon vágnak szigorú fejet...). A népszerű tanárok meg lehet már nem tudnak fogadni, vagy ha vállalnak, akkor kevés idő marad rád.
Saját témát választhatsz, ráadásul, ahogy tapasztaltam BSc-n szinte bármilyen saját témád lehet, csak a témavezető vállalja. Pl. : Csinálsz egy kisebb játékot, érdekel az adatbányászat, de ilyen témát nem találtál.
Ha saját témát, akarsz ott mindig azon legyen a hangsúly szerintem, hogy vannak technológiák, amiket ismersz, meg akarsz ismerni mégjobban és ezekkel megvalósítasz egy példa alkalmazást. Például google cuccait bemutatni és csinálni belőle egy webalkalmazást. Vagy mobiltelefonra fejleszteni stb.
Ha nincs saját ötleted, akkor maradnak a kiírt témák. Ott a címekből nem sokat értesz meg szerintem. Keresd meg a tanárt ő elmondja, hogy miről is lenne szó. Attól, hogy beszélsz vele még semmi sem kötelező... (Van, olyan is, hogy lehet módosítani a témán, pl c++ helyett java)
Ja és saját téma azért kockázatosabb, mert jobban magadra vagy utalva! A kiírt témákat úgy hírdetik meg, hogy az adott tanár tud téged vezetni, segíteni. Saját témánál vagy találsz, olyan tanárt aki keni vágja azt a technológiát, amit használsz vagy nem. Ilyenkor szakmai segítséget nem igen fogsz kapni. Persze szakdolgozat külalak stb. segíteni fognak, ileltve abban, hogy mi az elegendő mennyiség.
Szóval az, hogy már most nézegeted az nagyon helyes. Jól gondold meg mit választasz, mert annál szarabb nincs, mint egy évig cipelni magaddal valamit, ami mégsem érdekel annyira.
Ja és, ha BSc-s vagy, akkor ez szakdolgozat és nem diploma munka. Elvileg nem kell akkorát alkotni...
Ja és még egy jó tanács az [link] oldalt legalább, olyan intenzitással olvasgasd, mint az inf-est, mert ott is vannak fontos infók (államvizsga jelentkezési lap, időpontok stb.)!
Upsz ez nagyon hosszú lett
[ Szerkesztve ]
Rock, paper, scissors, lizard, Spock..... http://www.youtube.com/watch?v=_4PFWow-q1s