2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  SZTE Infósok topicja

(#5651) corinne válasza Nunder (#5648) üzenetére

corinne
(újonc)

Semmi gond. Inkább nem szeretnék ilyeneken veszekedni, amúgy nem tart több ideig 15-20 hozzászólást visszaolvasni, mint így lehordani valakit. Mindenki feszült a vizsgaidőszakban, nem egymáson kéne kitölteni a dühünket.
Bocsánat, ha megbántottalak, nem szándékos volt.

:)

(#5652) Gergello válasza DoL (#5650) üzenetére

Gergello
(őstag)
LOGOUT blog

10 perc eltelt mire kiosztotta a dolgozatokat... :DDD

Szerintem több csoport volt.
2 lapot kapsz elmélet, gyakorlat.

Nekem elmélet volt:
-specializáló kapcsolat leképezése + példa
- triggerek alkalmazása
- access objektum típusa, mező típusai
- hűséges felbontás def + példa
Gyak:
- 1 create tablet kellet írni CHECK feltéttel + több primary key
- egy nagyobb normalizálási feladat. Volt egy séma. Kulcsok? Mit sért? Normalizáld.
- nézettáblát létrehozni egy példán

(#5653) phantom88 válasza 8904 (#5643) üzenetére

phantom88
(tag)

Szia!

1: Már most Írhatsz a tanároknak e-mailt! Ha nem válaszolnak 2 napon belül, küld újra, sajnos valamiért nem szoktak elsőre válaszolni (Nekem volt, aki 1 hónappal később válaszolt:D)... Januárban meg szépen látogathatod az esélyeseket sorra.

2: Érdemes annál felvenni, aki tanított téged, és ismered (Neveket nem sorolnék, mindenkinek más a szimpatikus, nyílván akinek nem bírtad a fejét nem mész hozzá, habár sokszor csak előadáson, vizsgákon vágnak szigorú fejet...). A népszerű tanárok meg lehet már nem tudnak fogadni, vagy ha vállalnak, akkor kevés idő marad rád.

Saját témát választhatsz, ráadásul, ahogy tapasztaltam BSc-n szinte bármilyen saját témád lehet, csak a témavezető vállalja. Pl. : Csinálsz egy kisebb játékot, érdekel az adatbányászat, de ilyen témát nem találtál.

Ha saját témát, akarsz ott mindig azon legyen a hangsúly szerintem, hogy vannak technológiák, amiket ismersz, meg akarsz ismerni mégjobban és ezekkel megvalósítasz egy példa alkalmazást. Például google cuccait bemutatni és csinálni belőle egy webalkalmazást. Vagy mobiltelefonra fejleszteni stb.

Ha nincs saját ötleted, akkor maradnak a kiírt témák. Ott a címekből nem sokat értesz meg szerintem. Keresd meg a tanárt ő elmondja, hogy miről is lenne szó. Attól, hogy beszélsz vele még semmi sem kötelező... (Van, olyan is, hogy lehet módosítani a témán, pl c++ helyett java)

Ja és saját téma azért kockázatosabb, mert jobban magadra vagy utalva! A kiírt témákat úgy hírdetik meg, hogy az adott tanár tud téged vezetni, segíteni. Saját témánál vagy találsz, olyan tanárt aki keni vágja azt a technológiát, amit használsz vagy nem. Ilyenkor szakmai segítséget nem igen fogsz kapni. Persze szakdolgozat külalak stb. segíteni fognak, ileltve abban, hogy mi az elegendő mennyiség.

Szóval az, hogy már most nézegeted az nagyon helyes. Jól gondold meg mit választasz, mert annál szarabb nincs, mint egy évig cipelni magaddal valamit, ami mégsem érdekel annyira.

Ja és, ha BSc-s vagy, akkor ez szakdolgozat és nem diploma munka. Elvileg nem kell akkorát alkotni...

Ja és még egy jó tanács az [link] oldalt legalább, olyan intenzitással olvasgasd, mint az inf-est, mert ott is vannak fontos infók (államvizsga jelentkezési lap, időpontok stb.)!

Upsz ez nagyon hosszú lett:)

[ Szerkesztve ]

Rock, paper, scissors, lizard, Spock..... http://www.youtube.com/watch?v=_4PFWow-q1s

(#5654) DoL válasza phantom88 (#5653) üzenetére

DoL
(újonc)

És mennyire fontos a téma azon kívül, hogy mi érdekel? Úgy értem, későbbi elhelyezkedésnél nézik ezt, ajánlott, hogy a szakodhoz erősen kapcsolódjon (pl. mérnöki téma), vagy csak találjunk valamit, amit szívesen csinálunk meg? :)

(#5655) phantom88 válasza DoL (#5654) üzenetére

phantom88
(tag)

Erről tapasztalatom nincs. Nyílván vannak, olyanok akiknek már sikerült az egyetemen eldönteni, hogy mivel akarnak foglalkozni pontosan. De ilyenkor inkább azt szokták csinálni, hogy egy külső cégnek dolgoznak és arról írnak dolgozatot. Ehhez persze kell ismertség, szerencse, egy olyan tanár akin keresztül sikerül ezt elérni. Érdemes itt nézni kiírásokat, most is van ilyen: [link] 4. ajánlat. Az ilyeneket eltudom képzelni jó lehetőségnek, illetve akár későbbi munkalehetőségnek.

De szerintem BSc-n 2 év (mert ugye 3-ban már írod a szakdogát) nem elég mindenkinek arra, hogy már konkrét tervei legyenek a jövőjével kapcsolatban. Sőt sokszor speckolokon is megismerkedhetsz, olyan témákkal amiket nem nagyon ismertél eddig, és akár beleszeretsz és ezzel akarsz foglalkozni. Persze ehhez nem azt kellene nézni, hogy melyik a legkönnyebb speckol, hanem mi érdekelhet közülük. Ráadásul az első két évben még szerintem sokmindenről nem áll össze a kép szóval, ha 2 év alatt eljutsz a szakdogáig, akkor elkezdesz valamit csinálni, amit vagy megszeretsz vagy nem. De ilyenkor már nem igazán marad időd más nagy ötletre, témával foglalkozni szakdoga + tanulás mellett.

[ Szerkesztve ]

Rock, paper, scissors, lizard, Spock..... http://www.youtube.com/watch?v=_4PFWow-q1s

(#5656) Frenky89 válasza Szőri (#5646) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Neked hogy sikerült, mert nekem elég necces asszem. Ez a 4. feladat (H-s, háromszöges) egyáltalán mi volt!? :Y

(#5657) corinne válasza Frenky89 (#5656) üzenetére

corinne
(újonc)

Amúgy hasonló feladatok voltak, mint amik a honlapján vannak? Mert ha jól emlékszem kalkulus1ből a 3/4-e egy az egyben azokból a feladatokból volt:)

(#5658) Frenky89 válasza corinne (#5657) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Hááát. Én azok alapján gyakoroltam, amik a weblapján vannak, de azért meglepődtem mikor most megkaptuk a feladatlapot.

Részben hasonló volt, de nem 3/4 részt. Leírom kb, amire emléxem:

1) irány szerinti derivált P pontban, formálisan és def szerint a fgv asszem x/(y^2+1) volt
2) szétválasztható diff. egyenlet
3) dxdy irány szerinti integrál 2 ponttal
4) valami H integrál kétféleképpen a H=... 3db pont alapján megadott háromszög
5) becs.meg arcsin(1/2) értékét a megfelelő hatványsorral.

Jah és mind az 5 18p-os volt.

[ Szerkesztve ]

(#5659) Szőri válasza Frenky89 (#5656) üzenetére

Szőri
(újonc)

Szarul, de büszkén :D
Hát nem tudom. A 4-es nekem meglett, mert felírtam a 3 oldalát a háromszögnek és akkor azokból csináltam... De ott a számolás valami gyilkos volt, azt nem is tudtam befejezni.
Már sajnálom hogy ezt vettem fel első vizsgának, de bízom benne nem lett annyira rossz :)

corinne:
Kalk2 vizsga:
csak 5 feladat, azok meg néhol elég nehezek. Valami tavaszi vizsgáról volt összevágva a dolog, de 5 db 18 pontos feladat. Pl többszörös integrálnál annyit kellett számolni hogy én feladtam...
(a 3 egyenes ami meghatározta a háromszöget olyanaok voltak hogy 1/4x + 3/4, meg 1/5x + 4/5 ilyesmik) és a fv valami olyasmi integrálva hogy 3xy + y^2 + y, és ebbe ezt mind behelyettesíteni úgy hogy nem esik ki semmi....
A régi vizsgákhoz képest sokkal többet kellett számolni, és jóval nehezebbek voltak szerintem.

(#5660) Szőri válasza Frenky89 (#5658) üzenetére

Szőri
(újonc)

1) iránymenti derivált definíció szerint és formálisan, vizsgasorokban csak egyfajtaként szerepelt talán u(-3, 1) volt
2)a szétválasztható diff egyenlet nem volt vészes, de ott is megcsavarta kicsit az eddigiekhez képest (pl y=0 és y=1 megoldás, de azok nem vagy neem teljesen lesznek benne a végsőben)
3)dxdy, ott olyasmi volt (x-y)dx + xsiny dy.
a másik kettőből én is erre emlékszem.
Az integrálosnál a három pont (-1,1) (4,2) (3,-2)

(#5661) DoL

DoL
(újonc)

Valami tipp, hogy miről beszéljünk digitech vizsgán, ha épp egy 3 soros tételt húzunk? :)

(#5662) 8904 válasza phantom88 (#5655) üzenetére

8904
(újonc)

kösz a hasznos infokat
nekem még olyan kérdésem lenne, hogy olvastam h előző szakdogákat meg lehet tekintenki vhol az árpád téren? ez tényleg igaz is?:D

(#5663) fravik válasza DoL (#5661) üzenetére

fravik
(lelkes újonc)

majd csak kitalálunk valamit... :D egyébként én is ezen agyalok! :U

"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."

(#5664) DoL válasza fravik (#5663) üzenetére

DoL
(újonc)

Azt hiszem, az lesz, mint elektron... nagyon nézem a cetliket, hogy melyik nem kezdődik 6-osnál nagyobb jeggyel :DDD

(#5665) segi67

segi67
(lelkes újonc)

Egy kis segítség a számtudhoz vagyis nekem az ha így egyben látom de akinek kell nyugodtan használja:
http://segi.netai.net/iskola/szamtud_tetel_1-12.pdf
To be continue....

[ Szerkesztve ]

(#5666) Szőri

Szőri
(újonc)

Ha volt ma valaki Prog2 gyakvizsgán, és beírná hogy mi volt azt nagyon megköszönném :)

(#5667) snow.man válasza segi67 (#5665) üzenetére

snow.man
(újonc)

Ilyen összevagdosást én is csináltam annak idején, csak logikából. És mikor megkérdeztem Ésik Zoltánt, hogy közzétehetem-e, azt mondta, hogy nem. Erről illik megkérdezni, hiszen az ő jegyzetéből "idéztél" úgymond. De valszeg ennek sem nagyon fog örülni, hogy most feltetted számtudot...

(#5668) sanzi89 válasza Szőri (#5660) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Leírnád, hogy a példatárban hol van példafeladat a dxdy típusúra?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#5669) Szőri válasza sanzi89 (#5668) üzenetére

Szőri
(újonc)

Rosszul fogalmaztam, az egy vonalintegrál volt. pl mint a 4.5.10-es feladat. Vagyis olyan volt hogy integrál( (x-y)dx + x*siny dy).

(#5670) segi67 válasza snow.man (#5667) üzenetére

segi67
(lelkes újonc)

Jó rendeben igazad van akkor törlöm!
Sorry

(#5671) sanzi89 válasza Szőri (#5669) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Szaftos, Nagy Bélánál ezt nem is vettük. Talán ezért volt ismeretlen...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#5672) sanzi89 válasza sanzi89 (#5671) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki nem tudja, hogy abban az esetben, ha y-ra ilyen kitetel van akkor mit kell csinálni?

Most néztem, hogy se ezt az egzakt diffegyenletet, se a többszörös integrált, se a feltételes szélsőértéket, se a vonalintegrált nem vettük. Más hogy áll ezzel? Csak Nagy Bélánál volt ilyen foghíjas a gyak?

(#5673) Frenky89 válasza sanzi89 (#5672) üzenetére

Frenky89
(őstag)

x helyére 2-t, y helyére 1-et írsz. Ált. így számolod ki a c értékét a végén mikor a diff. egyenletet már kiszámoltad.

Amúgy Vandánál mindent vettünk azok közül amiket írtál.

[ Szerkesztve ]

(#5674) sanzi89 válasza Frenky89 (#5673) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Az implicit megoldásba kell behelyettesiteni a végén?

(#5675) Szőri válasza sanzi89 (#5674) üzenetére

Szőri
(újonc)

Igen.
Az hogy nem vettétek a többszörös integrált, egzakt differenciálegyenletet, vonalintegrált pedig nem jó, inkább rossz. Mert a vizsgákban szinte mindig van többszörös integrál. Emellett tuti hogy van vagy vonal integrál vagy görbementi integrál vagy egzakt differenciálegyenlet.

A feltételes szélsőérték még nem akkora baj, mert az nagyon hasonlít a sima szélsőértékhez.

[ Szerkesztve ]

(#5676) sanzi89 válasza Szőri (#5675) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó... :(

Ebben az évben akkor két "különösen nem ajánlott" plecsnis gyak oktatóm van. Nagy Béla&Balázs Péter - csak az utókornak kőbevéstem -.

(#5677) corinne válasza sanzi89 (#5676) üzenetére

corinne
(újonc)

Balázs Petivel mi bajod van?

(#5678) sanzi89 válasza sanzi89 (#5676) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor aki esetleg tudja...

Többszörös integrálásnál hogyan kell felírni a határokat fordított sorrendben történő integráláshoz?

(#5679) Gergello válasza Frenky89 (#5673) üzenetére

Gergello
(őstag)
LOGOUT blog

Fülöp Vanda tartott Kalk2 gyakot :Y vagy kalk1-ről beszéltek?

(#5680) sanzi89 válasza corinne (#5677) üzenetére

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a kötprogomat illetve a dokumentációmat nem fair módon mindig lepontozta.

Az EK-diagrammomban pl mindig talált hibát, de csak annyit, hogy a felét pirossal bekarikázta. A kérdésemre, hogy mi a hiba csak annyit mondott, hogy nézzem meg az előadásjegyzetben, neki nincs idee kijavítani több 100 dokumentációt. A második dokumentációmban olyat is hibának talált amit az elsőben nem, és fordítva. Ezek alapján a dokumentáció javítása eléggé hasraütésre tűnt nekem.

A kötprogban pedig lehetett plusz pontokat kapni dolgokért. Nekem 8 táblám volt, 550 rekordom illetve minden termékhez beszúrtam a saját lementett képét iPon-ról (kb 150 termék). Ezekre nem adott 1 plusz pontot se, amikor meg mertem kérdezni, hogy hogyé a pluszpont annyit mondott, hogy neki teljesen mindegy hányat ad, és adott 1-et az egészre.

De amikor még pár héttel kötprog leadása előtt is meg mertem kérdezni dolgokat, azokra is az volt a válasz, hogy az elvárások fent vannak neten. Pl "lényegesen több feltöltőtt valós adat". Kérdésem: Mennyi a lényegesen több? 150? 1500? A kérdésemre megint az volt a válasz, hogy fent van neten.

De ezek csak 1-1 apró dolgok, amikból kb másik 100 volt a félés során.

Elsősorban az volt vele a bajom, hogy egész félévben pökhendi kiskirálynak tűnt, aki mindenki felett áll és ő tesz nekünk szivességet, hogy bejön órát tartani.

A ZH-kat aránylag jól értékelte, bár a -1 óra SQL-nél nagyon hiányzott a "nyaralása" miatt.

(#5681) Frenky89 válasza Gergello (#5679) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Tartott bizony!

(#5682) en.gin

en.gin
(újonc)

Balázs Peti "Ajánlott" plecsni :)

vkinek van vmi fullos kis anyaga dim3 vizsga beugró részéhez (teszt)???
ea. anyagon kívül...

It's gonna be legendary...

(#5683) Gergello válasza Frenky89 (#5681) üzenetére

Gergello
(őstag)
LOGOUT blog

Basszus. Akkor csak én nem vettem észre, vagy később kerültek fel az órái. :( Jövőre nála veszem fel :DDD
Kalk1-ból nála voltam és Kifejezetten ajánlott.

Balázs Petivel nekem nem volt bajom. Nem éreztem, hogy lehúzta volna a kötprogom vagy dokumentációm. Plusz pontot nem kaptam, mondjuk lehetett volna, de nem érdekelt annyira az egész...

[ Szerkesztve ]

(#5684) dekac válasza sanzi89 (#5676) üzenetére

dekac
(kvázi-tag)

egyetértek.... :W

-=Okostojások kíméljenek!=-

(#5685) segi67 válasza sanzi89 (#5680) üzenetére

segi67
(lelkes újonc)

Valahogy nekem is hasonló jutott szerintem nem értékelte igazán a plusz munkát!
Pedig én is lapátoltam a plusz pontokért aztán majdnem azt mondta hát végül is a minimum megvan!

(#5686) Frenky89 válasza Gergello (#5683) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Én is csak első gyak előtti reggel jöttem rá, hogy nála vettem fel a gyakot. :D Mint később kiderült azért lett végül Vanda, mert aki eredetileg tartotta volna az egyéb elfoglaltsága miatt mégse tudta vállalni.

És abban pedig igazad van, hogy "Különösen ajánlott", ehhez kétség nem férhet. Szvsz egy "Tetszett"-et is simán megérdemel. :))

Balázs Petivel meg nekem semmi bajom nincs és nem is volt a félév során. Az Adatbázisok, mint tárgy az már egy más kérdés...

[ Szerkesztve ]

(#5687) Gergello válasza Frenky89 (#5686) üzenetére

Gergello
(őstag)
LOGOUT blog

Ejj. Be szerencséd volt. :DDD
Én nem biztos, hogy a legjobb Kalk2 gyakvezért választottam. De inkább az én saram, hogy elment a tárgy...

(#5688) 8904 válasza sanzi89 (#5680) üzenetére

8904
(újonc)

ezzel én is egyet kell hogy értsek
a doksimat nekem is felére pontozta, pedig vmi apró hiba volt benne
de ami jobban felhuzott az, hogy aki ms access-be csinált pár grafikont majdnem max pontot kapott
én meg java gui-s jdbc-s app-ot raktam össze (ami ugy 3ik féléve kihivás volt anno nekem, szoval nem 1 nap volt, mostmár nyilván nem sok időmbe kerülne), abbol jócskán levont pontot mert nem volt 1 exception lekezelve..:S

(#5689) dekac válasza en.gin (#5682) üzenetére

dekac
(kvázi-tag)

"Ajánlott" :)) csak akkor ha mindenképp fel akarod venni a kurzust, de másnál már nincs hely ;]

-=Okostojások kíméljenek!=-

(#5690) corinne válasza sanzi89 (#5680) üzenetére

corinne
(újonc)

Hát ahogy elnézem eléggé eltérőek róla a vélemények :F
Nekem nem volt vele semmi bajom, fél pont vesztességgel csináltam meg az adatb gyakot. Azért furcsa, hogy ennyire más lehet valakiről a közvélemény.

Mindenesetre Vanda dícsérésével én is egyetértek. Dühös is voltam, mikor láttam, hogy mégis tart gyakot. és lecsúsztam róla:D

Gergello: kinél voltál kalk2-őn?

[ Szerkesztve ]

(#5691) dvcs_

dvcs_
(újonc)

jah en is, nala nem adtam volna fel oktoberben, mint Bartha Marianal :)

[ Szerkesztve ]

(#5692) Gergello válasza corinne (#5690) üzenetére

Gergello
(őstag)
LOGOUT blog

Bartha Márta.
Kb én is akkor adtam fel mint a kollega. :DDD

(#5693) sanzi89

sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki jön 1-től Kalk II-ből vizsgázni? Most mennék elsőre, de perpill erősen úgy néz ki, hogy kell még mennem. :D

(#5694) Gergello

Gergello
(őstag)
LOGOUT blog

omg megvan a SZAR :Y ;]

(#5695) Pho3bus

Pho3bus
(kvázi-tag)

Balázs Peti nekem sem jött annyira be!Szintén doksik lehuzva, illetve második doksiba annyi hibám volt,h az E-K diagrammom hibás volt, miközben ugyanaz az elsőben nem!És emiatt lett 1 pontos,mikor rákérdeztem miért,meg h ez h is van,nem mondott semmit. Progi PhP+MySql az oldalán kijelölt plussz pontos részek mindegyike megvalósitva kivéve a sok adatot,és össz vissz a porgimra kaptam 11 pontot + 2pont a 2db doksira!

Hozzáteszem egyik ismerősöm,aki "egész hasonló" kötprogot adott be mint az enyém,csak a "béta" változatát értsd nem volt benne kép,grafikon,módositás menü,statisztika,semmi háttér,csak ugy egy nagyon alap HTML oldal ugyanennyi pontot kapott rá másik gyakvezérnél

Szóval ezután mindenki döntse el ki kihez szeretne menni....

(#5696) corinne válasza Gergello (#5692) üzenetére

corinne
(újonc)

Én is nála voltam, de nem adtam fel:D De nekem se nagyon jött be :( Azért a vizsgáig eljutottam bőven, csak hát a tavalyi Fülöp Vandához képest... összehasonlíthatatlan.

(#5697) elnofx válasza Pho3bus (#5695) üzenetére

elnofx
(lelkes újonc)

velem tök jó fej volt, mondjuk a doksikat nekem is lepontozta (1-1pont lett) de a progira 12 pontot adott, pedig nem volt nagy eresztés(semmi plusz) :) Ám lehet csak azért kaptam ennyi pontot mert külön bementem hozzá bemutatni az irodájába és tök jól elbeszélgettünk a GTA vice city-ről... :DD

(#5698) snow.man

snow.man
(újonc)

Jé, új tanrendi kereső van: link

(#5699) DoL

DoL
(újonc)

Leszakad az arcom most rögtön... 1 hete írtuk a szervvis elővizsgát. Lejárt az 5 nap, oké, mégiscsak 140-akárhányan voltunk, nem kevés ember. Na de hogy annak a 75 embernek, akik MA 1-KOR írtak, már van eredmény, nekünk meg semmi?! :(((

(#5700) hvitekriste

hvitekriste
(újonc)

Üdv!
Ha valakinek van valami jótanácsa SZAR-hoz, szívesen fogadom.
(Hallottam már mindenfélét, de hátha valami újat is mondotok.)
Köszi!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  SZTE Infósok topicja
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.