2013. június 18., kedd

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam (csere a másik topicban!) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-03-21 22:11:56

IT café

Mi az a Steam?
A Steam egy digitális tartalomközlő szolgáltatás, amelyet a Valve Coporation (a Half-Life és Counter-Strike sorozatok, valamint sok más videojáték készítői) fejleszt.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#351) KubanitoS válasza Doki16 (#349) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Elég, ha csak az egyik van meg a kettő közül.

Mellesleg egész jó ez az akció, aki szerette a Stalkert, az úgyis megvette 2 euróért akciósan karácsonykor az első részt és most 10 euróért megveheti a legújabb részt. Nem rossz üzlet. :)

[ Szerkesztve ]

Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!

(#352) Doki16 válasza KubanitoS (#351) üzenetére

Doki16
(őstag)

Nekem megvan mindkettő eddigi rész is most karácsonykor vettem meg 5 euróért a Clear Sky-t, 10 euróért ez tök jól megéri sztem.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke. I'm M@Sh*

(#353) KubanitoS válasza Doki16 (#352) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Ha megvan mind a kettő, akkor nem mindegy, hogy 1 vagy 2 játék kell a 10 eurós árért? ;]

(#354) Doki16 válasza KubanitoS (#353) üzenetére

Doki16
(őstag)

Végül is de, csak biztosra akartam menni :D

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke. I'm M@Sh*

(#355) Jasonchan

Jasonchan
(őstag)

Sziasztok!

Lenne itt egy kis probléma. Leszedtem a Steam klienst, felinstalálta ahogy kell, aztán automatikusan felugrott az update panel és 27%-nál mindig megáll az update. Hogy a ****ba kell megcsinálni? :W

"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

(#356) daa-raa válasza Jasonchan (#355) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ugye a steampowered.com-ról töltötted le a klienst?

Sianis megtömött egy pónit!

(#357) Jasonchan válasza daa-raa (#356) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

Persze.

"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

(#358) dbius válasza Jasonchan (#355) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Töröld ki az egész steam mappát a gépről, majd telepítsd újra.

(#359) Jasonchan válasza dbius (#358) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

Ez volt az első, így se megy. :(
Ui: Nekem csak az Alien vs. Predator demo kell. :))

[ Szerkesztve ]

(#360) PhoenixK válasza Jasonchan (#355) üzenetére

PhoenixK
(őstag)
LOGOUT blog

Tűzfal vagy víruskereső be van kapcsolva? Ha igen, akkor érdemes lenne a telepítés idejére kikapcsolni...

"Nehéz eset vagy. De ne add fel a reményt. Előbb-utóbb mindenki meggyógyul. A végén agyon fogunk lőni." Orwell - 1984

(#361) Jasonchan válasza PhoenixK (#360) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

Zonealarm tűzfalat kikapcsoltam, AVG-t meg nem tudom hogyan kell. ;] Olyat konkrétan ,hogy shutdown nem láttam.

(#362) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Nem várható valami Steam leértékelés mostanság? :F

Nem volt eddig játékra alkalmas gépem és eszembe sem jutott beszerezni GTA4-et, Stalker-t, és hasonlókat a nagy akciózások idején... most meg jól jönnének... :))

(#363) PhoenixK válasza Jasonchan (#361) üzenetére

PhoenixK
(őstag)
LOGOUT blog

Huhh, jó kérdés... suspend monitoring/disable protection/kill them all vagy valami hasonlónak lennie kellene ott! Végső esetben uninstall? :U

"Nehéz eset vagy. De ne add fel a reményt. Előbb-utóbb mindenki meggyógyul. A végén agyon fogunk lőni." Orwell - 1984

(#364) Jasonchan válasza PhoenixK (#363) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

Ebből uninstall lesz mert nem látok kikapcsoló "gombot". :)

(#365) PhoenixK válasza Jasonchan (#364) üzenetére

PhoenixK
(őstag)
LOGOUT blog

F1?

(#366) Jasonchan válasza PhoenixK (#365) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

Uninstall megvolt és tényleg az AVG szólt közbe. WTF? :F ;]
Kösz mindenkinek. :)

(#367) PhoenixK válasza Jasonchan (#366) üzenetére

PhoenixK
(őstag)
LOGOUT blog

HA újratelepíted, elvileg rákérdez a protection mode-ra. Ott ne hagyd neki, hogy automatikusan döntsön, hanem tedd manuálisra. (Régen volt már AVG-m, nem nagyon tiszta hogy volt pontosan a dolog...)

szerk.: OFF

[ Szerkesztve ]

(#368) Jasonchan válasza PhoenixK (#367) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

Későn szóltál. :D De végrehajtattam vele egy optimization scant, hátha javul valamit a dolog.
Ui.: Tölti az alien demot, szóval nagy baj már nem lehet. :)

(#369) KubanitoS válasza Gordiann (#362) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Csak a hétvégi és hét közepi akciók vannak folyamatosan Weekend Deal és Midweek Madness néven, de mostanság elég sok akció van hetente is.

Pl jelenleg a THQ pakk 15-20 játékkal pl Company of Heroes pakk, összes Dawn of War játék, Red Faction Guerilla, Stalker, Titan Quest stb... kb 15 ezerért. Tudom, sok pénz, de ha a tartalmat nézzük, akkor már nem is tűnik soknak.

Kiemelném még a Total War pakkot amely a maga 6 ezer forintos áráért cserébe ad 5 db játékot, köztük a legújabb Empire: Total Wart, amely csak magába 8 ezer forint lenne ha boltban vennéd

Magyarán van itt akció bőven, csak figyelni kell. :)

[ Szerkesztve ]

(#370) Gordiann válasza KubanitoS (#369) üzenetére

Gordiann
(őstag)

hm.. tényleg vak vagyok.... :N
köszi

bár a mostani akciózás nem annyira nekem való, szóval várok egy következőt, ezek szerint lesz is....

(#371) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

steam profik, egy kérdés. :D
van egy problémám.
a steam és a team fortress 2 a C-re van telepítve, ami egy nyomi 40 GB-s SSD, és ide már több játék nem fér fel. hogyha le akarom szedni az AvP-t akkor azt hogy telepíthetem fel egy másik meghajtóra ahol van hely?
vagy az egész steam-et a TF2-vel együtt át kell raknom oda, ahol van hely?

(#372) daa-raa válasza fLeSs (#371) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Steam minden játékot a saját mappájában tárol, nem lehet megadni más elérési utat.

Szóval igen. Át kell helyezned az egész Steam mappát, és onnan elindítani a Steam-et. Újratelepíteni nem kell semmit.

(#373) fLeSs válasza daa-raa (#372) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

na, íme az első olyan dolog, ami valóban igencsak bosszantó a steamben. gondolom rendkívüli nehézséget okozna nekik olyanná tenni a steam-et, ami installálás előtt megkérdezi, hogy hova települjön a játék.

szal akkor a következőt kell tennem, a TF2-t mindenképpen az SSD-ről akarom indítani, mert fényévekkel gyorsabb, mint vinyóról

1. uninstall steam
2. C-ről átrakok mindent a D-re (végülis a TF2-t)
3. install steam a D-re
4. TF2-t átmozgatom a C-re
5. az MKLINK paranccsal át lehet linkelni akár egy egész könyvtárat is, ezt megteszem a TF2-vel, így a steam azt hiszi majd, hogy a TF2 a steam könyvtárban van a D-n és kész vagyok
6. install AvP a D-re

hmm?

(#374) Narxis válasza fLeSs (#373) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hoppá, már értem mit akarsz. Nem szóltam.

[ Szerkesztve ]

(#375) daa-raa válasza fLeSs (#373) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az uninstall és install dolgot nem értem igazából. Nem kell leszedni a Steam-et, csak átrakni a D-re. A Steam-et egyszer kell felrakni, utána azt csinál vele az ember amit akar. Rendszer újrarakás után is csak annyit kell tenni, hogy el kell indítani a Steam-et, az beírja a Registry-be a szükséges kulcsokat, illetve Vista/W7 alatt feltelepíti a Steam Service-t.

Amíg a Steam mappa integritása nem sérül, addig a fenti megoldás működik minden körülmények közepette.

Ezt a linkeléses dolgot még nem próbáltam, de akár működhet is. Persze kérdés, hogy a Source Engine fájljainak elérhetőségére hogy hat. Úgy néz ki Te fogod letesztelni.

(#376) fLeSs válasza daa-raa (#375) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

uninstall/install: tudom, már utánaolvastam, vhol azt írják, hogy azt a clientregistry.blob fájlt le kell törölni, és minden simán működik majd, szal a lényeg, hogy nem kell installálni, de ez lényegtelen.
én azt akarom megoldani, hogy
a TF2 a C-n legyen
az AvP pedig a D-n
és mindkettő elinduljon steam alól.

(#377) daa-raa válasza fLeSs (#376) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Soha nem töröltem azt a file-t.

Amit leírtál még akár működhet is. Mivel még soha nem próbáltam nem tudom megmondani, hogy fog-e működni a dolog.

(#378) fLeSs válasza daa-raa (#377) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mindjárt kiderül, mert kipróbálom az AvP demójával.
ez most a C-n van a TF2-vel együtt. átrakom a D-re, és ezzel az mklink paranccsal megpróbálom a steam számára elérhetővé tenni, és így a D-ről fog indulni, elvileg.

(#379) fLeSs válasza fLeSs (#378) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

na, hát ez müxik. a D-ről jáccottam az AvP demóval és a TF2 is elindul a C-ről.
AvP demóhoz le is jött vmi frissítés, és az már a D-re ment.

[ Szerkesztve ]

(#380) KubanitoS válasza fLeSs (#379) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Leírhatnád, pontosan mit is csináltál, ez másoknak is hasznos lehet.

(#381) ollie válasza KubanitoS (#380) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Gondolom ezt használta.

Go for the eyes, Boo, go for the eyes!

(#382) fLeSs válasza KubanitoS (#380) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

C-re van a steam installálva, ott van a TF2 és ott volt az AvP demója is.
az AvP demó könyvtárat átmozgattam a D-re (simán total commander F6), aztán parancssor és itt a parancs:

mklink /j "c:\Steam\steamapps\common\aliens vs predator demo" "d:\GameZ\aliens vs predator demo\"

így a c:\Steam\steamapps\common\aliens vs predator demo helyén csak egy link van, ami a d:\GameZ\aliens vs predator demo\ könyvtár valódi adataira hivatkozik, de ezt a steam nem tudja, és így is elindul a játék.

(#383) daa-raa válasza fLeSs (#382) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Már volt értelme az SSD-k magas árának...

(#384) fLeSs válasza daa-raa (#383) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

?

(#385) daa-raa válasza fLeSs (#384) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha olcsón tudnál venni nagyot, akkor nem fárasztottad volna magad ezzel.

(#386) Brucehun

Brucehun
(fanatikus tag)

Sziasztok
Mi a fene van a Steam-el , mert eddig simán át tudtam rakni Offline modba, tegnap óta meg nem! Mi a fene lehet a Steamel?

HALF-LIFE FOREVER!

(#387) dbius válasza Brucehun (#386) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy valamihez lenne frissítés, és csak azután tudsz offline-ba váltani?

(#388) Brucehun válasza dbius (#387) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

Mindegyik játékhoz lent van a frissités. Amugy amikor Offline módba szeretném áttenni, akkor mindig ez a hiba üzenet fogad!

[ Szerkesztve ]

HALF-LIFE FOREVER!

(#389) Brucehun válasza Brucehun (#388) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

Mi lehet a gond?

HALF-LIFE FOREVER!

(#390) dbius válasza Brucehun (#388) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van netkapcsolat?

(#391) Brucehun válasza dbius (#390) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

persze, nettel simán megy asteam, csak hát offline modba nem tudom átrakni

HALF-LIFE FOREVER!

(#392) KubanitoS válasza Brucehun (#391) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Gondolom úgy próbálsz offline módba menni, hogy aktív net mellett elindítod a Steamet, majd File/go offline, ugye?

Egyébként én csak simán kihúzom a netet és úgy próbálok elindítani egy steames játékot, ekkor észreveszi a steam, hogy nincs net és felajánlja az offline módot.

(#393) Brucehun válasza KubanitoS (#392) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

igen, net nélkül és azzal is próbáltam, de mindig ugyan ezt írja ki! Ilyenkor mi a teendő?

HALF-LIFE FOREVER!

(#394) KubanitoS válasza Brucehun (#393) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Érdekes. A helyedben kikapcsolt steam mellett letörölném a steam fő mappában levő clientregistry.blob fájlt, majd elindítanám steamet és újból próbálkoznék az offline móddal.

(#395) Brucehun válasza KubanitoS (#394) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

megpróbaltam, de még így is kiírja!
Próbáld meg te is hátha csak nálam van valami!

[ Szerkesztve ]

HALF-LIFE FOREVER!

(#396) dbius válasza Brucehun (#395) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt azt írják, hogy steam kliens probléma, állítólag már kellene hozzá legyen javítás, vagy legkésőbb a héten... [link]

(#397) Brucehun válasza dbius (#396) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

Akkor nem nálam van a hiba, mert ahogy olvastam (azon a linken amit adtál), hogy a legutolsó frissítáésnél valami gázvan és amiatt nem tudnak az emberek offline modba lépni!

[ Szerkesztve ]

HALF-LIFE FOREVER!

(#398) dbius válasza dbius (#396) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg próbáld meg így:

For those that are having this problem and find Kalirion's post a tad confusion, here are the steps:

1. Log in normally to your Steam account.
2. After you've gotten everything updated, exit Steam. Exit it COMPLETELY. You don't want Steam.exe running at all.
3. Go into your network settings and disable your network.
4. Start up Steam. Now, it'll prompt you to start in offline mode. You can choose that option, and Steam will start up in offline mode without any errors.
5. Go back into your network settings and enable your network. You are now set for some serious LAN party.

(#399) Brucehun válasza dbius (#398) üzenetére

Brucehun
(fanatikus tag)

Az elöző hozzászolásodhoz, szerintem csak a hét második felében lesz orvosolva a dolog!

HALF-LIFE FOREVER!

(#400) KubanitoS válasza Brucehun (#399) üzenetére

KubanitoS
(őstag)

Ebben a pillanatban jött ki egy frissítés:

"Fixed offline mode."

Most már mennie kell a dolognak.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam (csere a másik topicban!) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.